Baca keterangan rasmi

Wellesley terkenal dengan kecemerlangan pendidikannya, keindahan penetapannya, fakulti berbakat, dan keunikan budaya kampusnya.

Tetapi yang paling penting, Wellesley terkenal dengan beribu-ribu wanita yang berjaya dan bijak yang telah dihantar ke dunia selama lebih dari 100 tahun-wanita yang komited untuk membuat perbezaan.

Pengalaman Pendidikan Transformatif

Setiap tahun, kira-kira 2,400 daripada wanita sarjana tertinggi di dunia dicabar untuk melebihi harapan peribadi dan intelektual mereka yang tertinggi. Penguasaan Wellesley graduan menunjukkan seluruh spektrum profesional dan vokasional, dan pengaruh yang dimilikinya-sama ada di komuniti mereka sendiri atau di pentas dunia-adalah bukti pengalaman yang cukup menguasai pengalaman mahasiswa.

Komuniti akademik yang meriah di Wellesley memberikan nilai yang tinggi terhadap pemikiran yang bersungguh-sungguh, meneliti siasatan, dan kreatif, berfikir disiplin. Pendekatan kolaboratif untuk biasiswa menggalakkan pelajar untuk mempersoalkan, membahaskan, dan memperbaiki pandangan mereka, bukan sahaja antara satu sama lain, tetapi dengan fakulti kelas dunia kami-sering dengan bekerja secara langsung dengan mereka pada projek-projek pecah tanah.

Pendidikan Wellesley memupuk tahap kesediaan tertinggi untuk "dunia nyata" dalam graduannya, dari segi keupayaan untuk berfikir, bertindak, dan menyumbang secara bermakna dan berkesan dalam bidang minat mereka yang dipilih.

Kelebihan "Penglibatan Penuh"

Falsafah akademik akademik yang penuh dengan bimbingan Wellsley memanjangkan perjalanan Kolej itu sendiri. Suara pelajar adalah penting untuk membuat keputusan di sini; pelajar berkhidmat di jawatankuasa utama Lembaga Pemegang Amanah, mengambil bahagian dalam pencarian fakulti, dan menyumbang kepada perancangan strategik.

Pelajar mengambil bahagian dalam pelbagai projek ekstrakurikuler: Kolej dan komuniti sekitarnya dan kawasan Boston yang lebih besar menawarkan beratus-ratus latihan, projek advokasi, dan kelebihan jarang menjadi ahli penting dalam "hotspot" akademik terbesar di negara ini.

Diharapkan akan terlibat sepenuhnya di Wellesley, para pelajar membawa penglibatan ini secara sengaja dan komitmen peribadi sepanjang hayat. Ia adalah tanda isyarat seorang wanita Wellesley.

Alam Sekitar Campus Alam Sekitar

Pengertian skala persekitaran semulajadi yang mengagumkan, di mana bangunan-bangunan dipikirkan dengan baik, membezakan persekitaran fizikal Wellesley di bandar New England, Wellesley, Massachusetts, di luar Boston.

Rumah untuk institusi terkemuka seperti Institut Albright, Pusat Sains Sosial Knapp, Muzium Davis, Pusat Newhouse untuk Kemanusiaan, dan Pusat Wellesley yang terkenal di dunia untuk Wanita, sumber-sumber Wellesley adalah magnet bukan sahaja untuk masyarakat sekitar dan metropolitan kawasan; mereka menarik perhatian dan ulama-dari seluruh dunia.

Komitmen kepada Wanita

Segala-galanya mengenai Wellesley College menegaskan komitmennya terhadap wanita, dan memberi mereka pengalaman pendidikan yang tidak dapat diterima yang menghormati dan menanam bukan sahaja apa yang terbaik tentang masing-masing, dan potensi mereka sendiri, tetapi tentang apa yang ditawarkan wanita kepada dunia kita.

Misi Wellesley

"Untuk menyediakan pendidikan seni liberal yang sangat baik untuk wanita yang akan membuat perbezaan di dunia."

Bukan Ministrari sed Ministrare. "Tidak boleh dilayan, tetapi untuk melayani," melahirkan motto Wellesley, menangkap empat kata Latin misi Kolej: Untuk memberikan pendidikan seni liberal yang sangat baik untuk wanita yang akan membuat perbedaan di dunia.

Wanita pintar dan serius memilih Wellesley kerana ia menawarkan salah satu pendidikan seni liberal terbaik-dan jumlah persekitaran pembelajaran-tersedia di mana-mana sahaja. Tetapi mereka lulus dengan lebih daripada satu ijazah tinggi dan empat tahun yang tidak dapat dilupakan. Mereka meninggalkan sebagai "wanita Wellesley," dengan persediaan yang unik untuk membuat sumbangan peribadi dan profesional yang bermakna kepada "dunia nyata" - dan menjadi pengaruh besar di dalamnya.

Kolej yang terkenal di dunia untuk wanita, Wellesley terkenal dengan kekukuhan intelektual, kepercayaannya dalam kepentingan perkhidmatan yang berkekalan (dan meletakkan kepercayaan itu menjadi amalan), dan penanamannya kepada para pelajar pendekatan pendekatan yang pragmatik terhadap kepimpinan.

Wellesley Percaya Di

Membuat Perbezaan

Setiap wanita boleh dan patut membuat sumbangan bermakna kepada dunia. Terdapat pengiktirafan yang semakin meningkat bahawa pemberdayaan dan kepimpinan wanita adalah penting untuk kemajuan mereka sendiri, dan perubahan masyarakat di seluruh dunia. Wellesley dan alumnie telah menyokong dan memperjuangkan intelektual dan pembangunan sosial dan autonomi wanita selama lebih dari 100 tahun.

Pemikiran Disiplin

Siasatan dan pertukaran intelektual membawa kepada pemikiran berdisiplin. Wellesley mencabar pelajar untuk meneroka secara meluas, menginterogasi dengan teliti, dan menjadikan idea-idea, perspektif, dan pengalaman yang berbeza-bezakan kreatif-yang menimbulkan tahap pemahaman yang baru. Budaya kolaborasi (dengan fakulti bertaraf dunia kita dan rakan-rakannya) menyempurnakan kebiasaan intelektual pelajar, menghina penghakimannya, dan meningkatkan rasa pengertiannya, sambil mengajarnya untuk mengambil kedudukan yang dipertimbangkan dan mempertahankannya dengan keyakinan.

Menghargai Kepelbagaian

Tidak ada manfaat yang lebih besar untuk perkembangan intelektual dan sosial seseorang-dan kepada daya hidup komuniti akademik-daripada penglibatan dan eksplorasi dengan pandangan dan pengalaman yang tidak dikenali. Wellesley menggalakkan pelajar untuk mencuba idea baru, mencuba tindakan baru, dan berinteraksi dengan orang lain yang kepercayaan atau pilihannya mencabar mereka sendiri.

Kepimpinan Pragmatik

Pendidikan seni liberal kontemporari mesti meningkatkan kemahiran kepimpinan dunia sebenar. Kekukuhan pendidikan Wellesley adalah sebahagian daripada apa yang menjadikan lulusan kami begitu berkesan "di dunia." Tetapi wanita Wellesley juga diajar menjadi pemikir strategik yang boleh "membaca" persekitaran, menavigasi cabaran mereka, dan membawa orang bersama untuk mencapai Matlamat.

Perkhidmatan

Mengetahui bagaimana untuk berkhidmat adalah elemen utama kepimpinan yang berkesan. Para pemimpin yang benar memberi inspirasi dan bukannya mengawalnya, dan mereka mendedikasikan akal dan tenaga mereka untuk bekerja keras untuk mewujudkan rasa komitmen, tanggungjawab, dan tujuan bersama dalam mengejar suatu penglihatan. Wellesley telah lama mendedikasikan dirinya kepada idea bahawa bekas Presiden Wellesley Diana Chapman Walsh digambarkan sebagai "kepimpinan yang boleh dipercayai," dan melanggan ideal ini adalah penting untuk pengalaman Wellesley.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Wellesley College

Institusi Kepimpinan Wanita Wellesley Contemporary menawarkan pengalaman Wellesley - fakulti dan kelas yang luar biasa, mentoring sokongan, dan persahabatan yang kekal - ... [+]

Memperkasakan wanita sarjana muda dengan pendidikan dan kepercayaan untuk kepimpinan, di tempat di mana ribuan wanita yang tercapai memulakan jalan mereka.

Sebagai salah satu kolej terkemuka di dunia untuk wanita, Wellesley dengan sukacitanya menawarkan Institut Kepimpinan Wanita Kontemporari - pendekatan mendalam terhadap kepimpinan peribadi dan kejayaan.

Wellesley berbangga dengan sejarahnya yang kuat untuk mendidik para pemimpin wanita dari seluruh dunia, merentas semua industri dan jalan hidup. Keupayaan Wellesley untuk membentuk pemimpin wanita generasi akan datang berasal dari pelaburan sendiri dalam kesetaraan gender dan pemberdayaan wanita. Di Wellesley, kami mempunyai peratusan yang tinggi fakulti berpengalaman wanita, sejarah hanya presiden wanita, dan banyak peluang bagi wanita muda untuk terlibat dalam peranan kepimpinan pelajar. Dalam persekitaran ini, para pelajar mendapati diri mereka sendiri kemungkinan yang tidak dapat ditandingi. Institusi Kepimpinan Wanita Wellesley Contemporary menawarkan pengalaman Wellesley - fakulti dan kelas yang luar biasa, mentoring sokongan, dan persahabatan yang kekal - dalam perjalanan lima minggu, mengubah kehidupan.... [-]

Amerika Syarikat Wellesley
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
5 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wellesley College

Luangkan masa musim panas anda untuk menjalani kehidupan kolej. Wellesley College menjemput anak-anak muda dan kanan kanan sekolah menengah untuk menyertai kami musim pan ... [+]

Program musim panas yang menyerlahkan Wellesley, yang direka untuk gadis-gadis sekolah tinggi yang ingin tahu secara intelektual.

Luangkan masa musim panas anda untuk menjalani kehidupan kolej. Wellesley College menjemput anak-anak muda dan kanan kanan sekolah menengah untuk menyertai kami musim panas ini untuk pengalaman kolej yang unik dan mendalam - The Wellesley Pre-College Immersive Program . Selama empat minggu, para pelajar akan berpeluang untuk menjadi ahli komuniti Wellesley, mengambil kursus peringkat kolej, memperoleh kredit kolej penuh dan menjelajah kota besar Boston. Pelajar juga akan menikmati peluang akademik, sosial dan intelektual yang tidak dapat ditemui dalam program sekolah menengah.... [-]

Amerika Syarikat Wellesley
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wellesley College

Wellesley College Summer Term menawarkan pelajar peluang yang unik untuk berinteraksi dengan beberapa ulama dan profesor terbaik Wellesley dalam persekitaran yang rapat, ... [+]

Wellesley College Summer Term menawarkan pelajar peluang yang unik untuk berinteraksi dengan beberapa ulama dan profesor terbaik Wellesley dalam persekitaran yang rapat, inklusif.

Musim panas adalah masa yang sangat baik untuk meneroka topik yang mencabar dan bidang minat yang baru. Wellesley College Summer Term menggabungkan kecemerlangan akademik di negara kita bilik kelas seni dan makmal dengan kampus tasik yang menakjubkan yang berdekatan dengan Boston. Musim Panas mempunyai ciri-ciri kelas kredit penuh yang diambil dari persampelan kursus yang diajar semasa tahun akademik di Wellesley.

Sekali pandangTempoh Program: 4 atau 8 Minggu (2 sesi Tempoh Musim Panas yang ditawarkan, masing-masing berjalan empat minggu)Kelayakan: Mesti perempuan dan 18 tinggal di kampus; Lelaki boleh mengambil kursus, tetapi tidak layak mendapat sokongan perumahan atau imigresenKredit: Kredit kursus akademik penuhDewan Kediaman: Dewan Perumahan Wellesley Bersejarah (berasingan dari tuisyen)Rancangan Makanan: Pelan makan mingguan disediakan (berasingan dari tuisyen)Pelajar Antarabangsa: Mesti mengambil 2 kursus (dengan satu Tempoh Summer) dan tinggal di kampus untuk layak mendapat sokongan imigresenYuran Jangka Musim Panas... [-]
Amerika Syarikat Wellesley
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 - 8 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Central Street,106
02481 Wellesley, Massachusetts, Amerika Syarikat