Baca keterangan rasmi

Selamat datang

Ditubuhkan pada tahun 1979, Program Bahasa Inggeris Intensif (IEP) di West Virginia University adalah program yang mantap untuk pelajar antarabangsa yang memerlukan untuk memperbaiki kemahiran bahasa Inggeris mereka sebelum memasuki kursus akademik pengajian. Program kami diiktiraf oleh Persatuan Bahasa Inggeris Program Bahasa Intensif (AAIEP) dan Konsortium Program Bahasa Inggeris Intensif (UCIEP) Universiti dan Kolej.

Pelajar datang ke IEP untuk belajar bahasa Inggeris dan membiasakan diri di Amerika Syarikat. Walaupun prosesnya tidak mudah, pelajar belajar banyak perkara tentang diri mereka dan orang lain yang akan membantu mereka berjaya dalam hidup.

Sebagai pelajar IEP, anda akan menerima bantuan dengan semua aspek hidup di Morgantown, West Virginia. Perkhidmatan termasuk bantuan perumahan, perbankan, kaunseling akademik dan peribadi, penjagaan kesihatan dan perkara-perkara perundangan. Di samping itu, anda akan mempunyai akses kepada kebanyakan kemudahan dan hiburan Universiti.

Untuk berjaya, kami meminta anda untuk melepaskan bahasa ibunda anda dan belajar sekeras mungkin. Simpan minda dan buku teks anda. Kawan-kawan anda di pejabat dan guru IEP berada di sini untuk membantu anda dalam apa jua cara yang kami boleh.

Kajian Akademik

Program Bahasa Inggeris Intensif University of West Virginia direka untuk mempersiapkan pelajar untuk pemahaman yang komprehensif terhadap bahasa Inggeris. Ramai pelajar memasuki IEP untuk mendapatkan tahap bahasa yang diperlukan untuk berjaya menyelesaikan program akademik di WVU, sementara yang lain bergabung dengan semangat kebolehan perbualan mereka. Dengan kurikulum bertaraf, pelajar mana-mana keupayaan dapat mencapai peningkatan yang luar biasa dalam kebolehan berbicara, membaca dan menulis mereka.

Kurikulum

Pelajar-pelajar di semua lima peringkat program (tahap asas, perantaraan, dan peringkat lanjutan) mengikuti kurikulum teras Kemahiran Komunikasi, Bacaan, Penulisan, Tatabahasa, Perbendaharaan kata dan kursus elektif. Di samping itu, pelajar menghadiri beberapa kursus elektif, seperti Persediaan TOEFL, Perniagaan Bahasa Inggeris, dan Budaya Amerika.

Kursus Kredit ESL

Sebagai tambahan kepada kursus IEP tanpa kredit, guru IEP juga mengajar kursus kredit ESL berikut untuk pelajar yang sudah masuk ke Universiti.

  • ESL Reading / Writing Akademik
  • Penyelidikan dan Penulisan ESL
  • Bercakap Akademik / Mendengarkan
  • ITA Kecekapan
  • Aktiviti ko-kurikulum
  • Jawatankuasa Akreditasi Bahasa Inggeris (CEA)

Di samping mempelajari Bahasa Inggeris di dalam bilik darjah, para pelajar digalakkan, untuk mengambil bahagian dalam aktiviti kurikulum yang diatur oleh penyelaras aktiviti dalam IEP. Pada semester musim gugur dan semulajadi, Program Rakan Perbualan memadankan pelajar IEP dengan penutur asli untuk perbualan satu persatu, dan untuk perbualan kumpulan, pelajar boleh menghadiri Jadual Perbualan. Di samping itu, terdapat aktiviti biasa untuk restoran, membeli-belah, dan tarikan tempatan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

West Virginia University - IEP

Pelajar sepenuh masa dalam Program Bahasa Inggeris Intensif menghadiri kelas sekurang-kurangnya 21 jam seminggu. Semasa semester musim gugur dan musim bunga, pelajar meng ... [+]

Kurikulum

Matlamat kurikulum termasuk:

Memberi arahan dan latihan dalam bahasa InggerisMemperkenalkan pelajar antarabangsa dengan kaedah pendidikan institusi pengajian tinggi di Amerika Syarikat.Penerangan Kursus

Pelajar sepenuh masa dalam Program Bahasa Inggeris Intensif menghadiri kelas sekurang-kurangnya 21 jam seminggu. Semasa semester musim gugur dan musim bunga, pelajar mengikuti kalendar universiti biasa dan jadual pada hari Isnin / Rabu / Jumaat kelas 50 minit dan kelas Selasa / Khamis 75 minit setiap satu.

Penerangan Kursus Terperinci

Kurikulum TerasMembaca

Kursus membaca direka untuk meningkatkan kemahiran dan strategi untuk meningkatkan bacaan menerusi bacaan yang luas dan intensif.... [-]

Amerika Syarikat Morgantown
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
6 - 15 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
West Virginia University - IEP
Website
Telefon
304.293.3604