Western Nevada College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di Western, kami mementingkan pembelajaran yang berlangsung seumur hidup. Sama ada anda pelajar yang menghadiri Western Nevada College untuk pertama kalinya atau seorang individu yang kembali ke kolej untuk mengikuti semula Nevada yang berubah, kami mempunyai ijazah dan program untuk membantu anda mencapai matlamat anda.

Ijazah perpindahan kami membolehkan anda menyelesaikan dua tahun pertama ijazah sarjana muda dalam pelbagai jurusan untuk sebahagian kecil daripada kos universiti, sementara program teknologi profesional dan gunaan memberikan kemahiran dan kelayakan industri yang anda perlukan untuk memulakan karier baru dalam sekerap lapan minggu.

WNC meningkat dengan hampir 50 tahun pertumbuhan dan kecemerlangan pendidikan di Nevada. Dari permulaan yang sederhana di Carson City hingga pengembangan kami ke dalam komuniti Fallon pada tahun 1981 dan Douglas County pada tahun 1997, kami telah membantu pelajar mencapai tujuan dan impian pendidikan mereka.

Di WNC, kami bertujuan bukan sahaja untuk memastikan kejayaan pelajar di bilik darjah dan program akademik kami tetapi juga untuk mewujudkan individu yang holistik yang bersedia untuk cemerlang dalam bidang akademik pilihan mereka dan berperanan sebagai pemimpin dalam komuniti mereka.

Kami bangga dengan ketegasan akademik kolej, saiz kelas kecil, dan arahan khusus yang diajar oleh beberapa fakulti terbaik di negeri Nevada yang hebat. Anggota kakitangan dalam pasukan kami juga memberi pelajar persekitaran yang positif dan memelihara. Ini membantu pencapaian pelajar dalam mencapai matlamat akademik dan mempersiapkan mereka untuk mengambil bahagian secara aktif dalam tenaga kerja yang mantap.

Lokasi

Carson City

Alamat
West College Parkway,2201
89703 Carson City, Nevada, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami