Youth for Understanding USA

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kenapa PKC dengan YFU?

Kolej Komuniti YFU USA menawarkan banyak manfaat untuk membantu pelajar antarabangsa berjaya dalam program kolej mereka:

SOKONGAN: Kolej komuniti menawarkan kelas yang lebih kecil dengan lebih banyak perhatian peribadi daripada guru. YFU USA juga mempunyai penyelaras khas di setiap kampus untuk membantu anda dengan soalan dan masalah anda.

KOS: Ingin menyimpan wang? Kolej Komuniti lebih murah daripada universiti empat tahun, DAN kolej rakan kongsi YFU USA bersetuju dengan kadar tuisyen khas, menjimatkan wang ketika anda bekerja ke gelar sarjana anda.

MENGURANGKAN KURIKULUM VITAE: Penyertaan dalam program pertukaran YFU USA menunjukkan majikan masa depan anda mempunyai etika kerja yang diperlukan dan kemahiran menyelesaikan masalah untuk pasaran global.

Apa yang boleh dilakukan oleh YFU untuk anda?

SOKONGAN AKADEMIK: Di YFU, kita tahu penting untuk mempunyai rancangan akademik yang kuat dari awal. Kakitangan terlatih kami akan membantu anda dengan pilihan kursus anda dan memastikan anda tetap "di landasan" untuk dipindahkan selepas program dua tahun anda.

PEMBERITAHUAN KEMASUKAN: Kakitangan YFU USA dan koordinator di kampus akan membantu anda dengan proses memilih dan memohon kepada universiti dari pilihan pemindahan yang terdapat di kolej kelahiran anda.

Program Kolej Komuniti

Sekiranya anda berusia di antara 17 dan 23 tahun dan lulus dari sekolah menengah, anda mungkin layak menyertai Program Kolej Komuniti YFU USA (CCP)!

YFU USA menawarkan program berikut

 • ESL untuk meningkatkan tahap Bahasa Inggeris anda
 • Pengalaman Gap: Semester atau Tahun
 • Semester Akademik atau Tahun
 • Ijazah Bersekutu Dua Tahun dengan Pilihan Laluan

Perkhidmatan sokongan

Rangkaian kakitangan dan sukarelawan YFU USA memberikan pelajar sokongan yang mereka perlukan dalam kehidupan baru mereka di Amerika Syarikat:

 • Penyelaras Kampus untuk membantu anda menavigasi sekolah anda
 • Pengurus sokongan terlatih untuk membantu dengan sebarang masalah
 • Insurans perubatan untuk menjaga kesihatan anda
 • Kakitangan yang berpengalaman membimbing anda melalui proses visa
 • Bantuan Lapangan Terbang dan Perjalanan

2 2: Jalan ke ijazah sarjana muda

Program CCP YFU USA boleh membawa anda ke Ijazah Sarjana Muda. Pelajar yang berjaya melengkapkan program ijazah dua tahun mungkin layak dipindahkan ke universiti selama empat tahun! Kolej komuniti YFU USA memberikan laluan kepada banyak universiti yang cemerlang.

Asrama atau homestay? Itu pilihan anda.

Pelajar YFU boleh mengalami kehidupan kolej sebenar Amerika di asrama, atau tinggal di homestay untuk mengalami kehidupan keluarga Amerika.

KEBERHASILAN HIDUP: Hidup di kampus menyediakan banyak cara untuk menjadikan peralihan ke kolej lebih mudah:

 • Akses mudah: semuanya berlaku tepat di luar pintu anda!
 • Jimat masa: kurang masa yang dihabiskan perjalanan ke dan dari kampus bermakna lebih banyak masa untuk belajar, bermain atau tidur!
 • Terlibat: seseorang di bangunan anda mungkin menjadi sahabat baru anda.

Lokasi

Washington

Alamat
Youth For Understanding USA
641 S St, NW
Suite 200

DC 20001 Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat