Baca keterangan rasmi

Kenapa PKC dengan YFU?

Kolej Komuniti YFU USA menawarkan banyak manfaat untuk membantu pelajar antarabangsa berjaya dalam program kolej mereka:

SOKONGAN: Kolej komuniti menawarkan kelas yang lebih kecil dengan lebih banyak perhatian peribadi daripada guru. YFU USA juga mempunyai penyelaras khas di setiap kampus untuk membantu anda dengan soalan dan masalah anda.

KOS: Ingin menyimpan wang? Kolej Komuniti lebih murah daripada universiti empat tahun, DAN kolej rakan kongsi YFU USA bersetuju dengan kadar tuisyen khas, menjimatkan wang ketika anda bekerja ke gelar sarjana anda.

MENGURANGKAN KURIKULUM VITAE: Penyertaan dalam program pertukaran YFU USA menunjukkan majikan masa depan anda mempunyai etika kerja yang diperlukan dan kemahiran menyelesaikan masalah untuk pasaran global.

Apa yang boleh dilakukan oleh YFU untuk anda?

SOKONGAN AKADEMIK: Di YFU, kita tahu penting untuk mempunyai rancangan akademik yang kuat dari awal. Kakitangan terlatih kami akan membantu anda dengan pilihan kursus anda dan memastikan anda tetap "di landasan" untuk dipindahkan selepas program dua tahun anda.

PEMBERITAHUAN KEMASUKAN: Kakitangan YFU USA dan koordinator di kampus akan membantu anda dengan proses memilih dan memohon kepada universiti dari pilihan pemindahan yang terdapat di kolej kelahiran anda.

Program Kolej Komuniti

Sekiranya anda berusia di antara 17 dan 23 tahun dan lulus dari sekolah menengah, anda mungkin layak menyertai Program Kolej Komuniti YFU USA (CCP)!

YFU USA menawarkan program berikut

 • ESL untuk meningkatkan tahap Bahasa Inggeris anda
 • Pengalaman Gap: Semester atau Tahun
 • Semester Akademik atau Tahun
 • Ijazah Bersekutu Dua Tahun dengan Pilihan Laluan

Perkhidmatan sokongan

Rangkaian kakitangan dan sukarelawan YFU USA memberikan pelajar sokongan yang mereka perlukan dalam kehidupan baru mereka di Amerika Syarikat:

 • Penyelaras Kampus untuk membantu anda menavigasi sekolah anda
 • Pengurus sokongan terlatih untuk membantu dengan sebarang masalah
 • Insurans perubatan untuk menjaga kesihatan anda
 • Kakitangan yang berpengalaman membimbing anda melalui proses visa
 • Bantuan Lapangan Terbang dan Perjalanan

2 2: Jalan ke ijazah sarjana muda

Program CCP YFU USA boleh membawa anda ke Ijazah Sarjana Muda. Pelajar yang berjaya melengkapkan program ijazah dua tahun mungkin layak dipindahkan ke universiti selama empat tahun! Kolej komuniti YFU USA memberikan laluan kepada banyak universiti yang cemerlang.

Asrama atau homestay? Itu pilihan anda.

Pelajar YFU boleh mengalami kehidupan kolej sebenar Amerika di asrama, atau tinggal di homestay untuk mengalami kehidupan keluarga Amerika.

KEBERHASILAN HIDUP: Hidup di kampus menyediakan banyak cara untuk menjadikan peralihan ke kolej lebih mudah:

 • Akses mudah: semuanya berlaku tepat di luar pintu anda!
 • Jimat masa: kurang masa yang dihabiskan perjalanan ke dan dari kampus bermakna lebih banyak masa untuk belajar, bermain atau tidur!
 • Terlibat: seseorang di bangunan anda mungkin menjadi sahabat baru anda.
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Bersekutu

Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Bahasa yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Penga ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Bahasa yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pengajian Bahasa sambil belajar tentang kehidupan di AS dan komuniti terdekat anda. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Pengurusan yang sesuai dengan keperluan anda. ... [+]

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Pendidikan yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang P ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Pendidikan yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pengajian Pendidikan sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Umum yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Umum yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian Umum sambil belajar tentang kehidupan di AS dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Ekonomi yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Peng ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Ekonomi yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pengajian Ekonomi sambil belajar tentang kehidupan di AS dan komuniti terdekat anda. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Kejuruteraan yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pe ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Kejuruteraan yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian Kejuruteraan sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

Takrifan sederhana memohon matematik dan sains untuk menyelesaikan masalah dunia nyata demi kebaikan manusia! Hampir semuanya di sekitar anda direka bentuk oleh seorang jurutera. Reka bentuk jurutera, atau membantu membangunkan, produk yang memberi kesan kepada kehidupan harian anda.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Pemasaran yang paling sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bi ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Pemasaran yang paling sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pengajian Pemasaran sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

Graduan ijazah pemasaran adalah mahir dalam pemasaran, pengurusan perniagaan kecil, jualan dan pengiklanan, perakaunan, pengurusan dan membuat keputusan. Graduan dari Associates of Marketing adalah berkelayakan untuk jawatan sebagai pengurus atau pembantu pengurus sebuah kedai runcit, kedai francais atau gedung jabatan. Graduan juga boleh bekerja sebagai pengurus atau penyelia organisasi lain.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Perniagaan yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Peng ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Perniagaan yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian Perniagaan sambil belajar tentang kehidupan di AS dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

Ijazah Sarjana Sains dalam pentadbiran perniagaan menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam perniagaan. Pelajar yang merancang untuk memindahkan ke institusi empat tahun harus menyemak keperluan gelar empat tahun untuk sekolah khusus.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan anda dengan program Pengajian Seni yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidan ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan anda dengan program Pengajian Seni yang paling sesuai dengan keperluan anda dalam kepekatan Seni yang dipilih seperti Seni Persembahan, Seni Visual, Muzik, Seni Kreatif.

Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian Seni sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Teknologi yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pe ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Teknologi yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan mengikuti Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pengajian Teknologi sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti terdekat anda. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu Amerika dan pelajar tradisional Amerika.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Life Studies yang paling sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pe ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Life Studies yang paling sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pengajian Hayat sambil belajar tentang kehidupan di AS dan komuniti terdekat anda. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Sains Sosial yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Sains Sosial yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Sains Sosial sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti terdekat anda. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu