Youth for Understanding USA

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Belajar di luar negara

Pertukaran kebudayaan YFU yang tersendiri membuka minda dan hati, membolehkan pembelajaran mengubah kehidupan, dan pada akhirnya membantu menjadikan kita warganegara satu dunia. Walaupun benar bahawa semua perjalanan meluaskan perspektif dan memperlihatkan pengembara kepada pengalaman baru, program YFU mengubah siapa anda dan mengubahnya secara kekal seperti yang anda lihat.

Program Luar Negara Belajar

Melalui pengalaman pertukaran, peserta YFU mendapat pemahaman antar budaya, belajar saling menghormati, dan mengembangkan rasa tanggung jawab sosial. Pengalaman anda di luar negara memberikan anda keupayaan kepimpinan yang diperlukan untuk memenuhi cabaran dan mendapat manfaat daripada peluang masyarakat global yang cepat berubah. YFU menawarkan pengaturcaraan untuk semua peringkat umur yang membolehkan anda membenamkan diri dalam budaya lain, mempelajari bahasa baru dan bertemu dengan individu yang berfikiran yang mementingkan misi kita.

Dengan YFU, anda akan menghargai nuansa bahasa asing, dan menguji keyakinan anda dalam situasi baru. Walaupun pengembaraan pembelajaran YFU anda akan bertahan hanya dalam masa yang singkat, perjalanan anda di luar negara akan mempunyai kesan yang kuat dan mengubah kehidupan. Belajar di luar negara dengan YFU untuk membangunkan pemahaman tentang tempat yang jauh, dan juga pemahaman tentang tempat dalaman.

Apabila anda menyertai YFU, anda menyertai rangkaian pertukaran pakar pakar dengan hampir 65 tahun pengalaman di lebih daripada 70 negara, lebih daripada 40 daripadanya tersedia untuk anda belajar di luar negara. Dari penyelesaian aplikasi dan penginapan perjalanan untuk menyesuaikan diri dengan pertukaran anda, kami Pengalaman Pengalaman yang berpengalaman dan sukarelawan ada di sini untuk menyokong anda setiap langkah.

 • Program Belia (umur 15-18): Pilih dari program tahun, semester atau musim panas tradisional. Terbuka kepada pelajar sekolah menengah AS atau siswazah baru-baru ini.
 • Pelancongan Kelas: Peluang menarik untuk mentor, pelajar sekolah menengah dan juga pelajar lain yang berminat untuk meneroka pusat budaya yang unik selama 2-3 minggu sepanjang musim panas.
 • Program Orang Dewasa / Jurang Tahun (Siswazah sekolah tinggi hingga umur 26 tahun): Menghadiri kolej dan / atau menyertai program sukarela. Terbuka kepada orang dewasa muda yang bersedia untuk membuat perubahan dalam dunia hari ini.

Menjadi Warganegara Global

Perkara yang menakjubkan tentang belajar di luar negara ialah pengalaman itu berbeza untuk setiap orang. Apa yang anda dapat dari pertukaran antarabangsa adalah unik kepada anda:

 • Ketahui dan membangunkan kekuatan peribadi seperti kemandirian, kepintaran, dan keyakinan
 • Memperoleh perspektif baru dan global serta mendapat rasa tanggungjawab sosial
 • Meningkatkan kecekapan dalam bahasa lain
 • Bertemu dengan orang yang luar biasa dan membina persahabatan seumur hidup
 • Bina membuat keputusan yang lebih baik, menyelesaikan masalah dan kemahiran penyelesaian konflik
 • Membangun kebebasan pemikiran dan kebolehsuaian dalam menangani perkara yang tidak dijangka
 • Dapatkan keuntungan sebenar dalam aplikasi kolej
 • Meningkatkan peluang kerjaya global

Lokasi

Washington

Alamat
Youth for Understanding USA
641 S St, NW

Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami