Baca keterangan rasmi

MENGENAI PUSAT LATIHAN RANGKAIAN PERNIAGAAN GULF (GBNTC)

Ditubuhkan pada tahun 1993, Gulf Network Group Group (GBN) telah berkembang menjadi salah satu rangkaian perniagaan terbesar di rantau Teluk, menawarkan perundingan profesional bernilai tambah khusus dan perkhidmatan teknikal khusus dalam bidang Rawatan Air, Automasi Loji dan Alam Sekitar .

Pusat Latihan Rangkaian Perniagaan Gulf (GBNTC), anak syarikat GBN yang ditubuhkan pada tahun 2006, menawarkan kursus dalaman dan program persijilan bernilai tinggi dalam bidang Pengurusan Perniagaan, Teknologi Maklumat, Pengajian Keberlanjutan, Alam Sekitar dan Kemudahan, Kejuruteraan dan Sains Hayat. GBNTC juga menawarkan Program Latihan Vokasional yang berkualiti tinggi dan unik untuk para profesional yang ingin mempelajari kemahiran baru yang berkaitan dengan perdagangan atau kerjaya tertentu.

Semua program latihan dan kursus yang ditawarkan oleh GBNTC amat disesuaikan berdasarkan keperluan spesifik perwakilan dan organisasi yang terlibat. Kami mengatur kursus latihan ini dengan kerjasama Kursus Latihan Arab. Program kami bertujuan membantu organisasi yang ingin pekerja mereka meningkatkan kemahiran dan pengetahuan mereka dalam pelbagai bidang pengajian. GBNTC juga akan membuka program latihan dan sijil yang sesuai untuk kebanyakan latihan organisasi dan tahap kemahiran pekerja mereka.

Kursus kami adalah populariti di kalangan perniagaan kanan dan pemimpin pemikiran, profesional, perunding dan juga ahli akademik dengan peredaran masa. Pada masa ini, anda boleh memilih dari pelbagai kursus, dalam bidang pengajian berikut:

 • Pengurusan perniagaan
 • Teknologi maklumat
 • Alam Sekitar
 • Kajian Keberlanjutan
 • Latihan vokasional
 • Kehidupan Sains
 • Latihan Kebakaran, Keselamatan dan Hazmat

Dalam usaha kami untuk meningkatkan tahap kemahiran profesional perniagaan serantau, kami juga akan menambah program dan sijil baru dari semasa ke semasa. Buat masa sekarang, kami dengan bangganya boleh menyatakan bahawa satu pasukan profesional yang berkelayakan dan berkelayakan, masing-masing pakar dalam bidangnya, menyampaikan kursus-kursus ini kepada para hadirin yang datang dari berbagai negara di rantau Teluk. Paling penting, graduan kami bekerja di beberapa organisasi terbesar di GCC dan bahagian lain di dunia.

Last but not least; kami dengan cepat berkembang menjadi sumber latihan utama, terutamanya untuk rantau MENA. Kami membangunkan hubungan yang berpanjangan dengan pelanggan kami untuk terus mengikuti perkembangan teknologi terkini dan memastikan program kami sentiasa terkini. Kami komited untuk menyediakan pengalaman pembelajaran yang unik yang membolehkan anda memenuhi keperluan organisasi anda dan membawanya ke kejayaan baru yang berjaya.

VISI DAN MISI

Ditubuhkan pada tahun 1993, Gulf Network Network Group (GBN) telah berkembang menjadi salah satu rangkaian perniagaan terbesar di rantau ini. Pusat Latihan Rangkaian Perniagaan Gulf (GBNTC), sebuah anak syarikat GBN, ditubuhkan pada tahun 2006, mengkhususkan diri dalam kursus latihan pensijilan dalaman yang disesuaikan berdasarkan keperluan khusus organisasi. GBNTC akan menyediakan kursus latihan ini untuk individu dalam organisasi yang ingin meningkatkan pekerja mereka dalam bidang pengajian khusus yang berlainan. GBNTC adalah tempat di mana syarikat-syarikat berminat untuk melatih pekerja mereka dan mengesahkannya dalam bidang pengajian khas dari institut terkenal dan sarjana bidang, perunding dan penyampai. Kami komited untuk menyediakan satu pengalaman pembelajaran yang unik yang direka khas untuk keperluan organisasi anda.

Misi kami adalah untuk memperkasakan orang dengan pengetahuan di mana mereka boleh belajar dan cemerlang dalam bidang pengajian mereka.

Visi kami adalah menjadi pusat latihan terkemuka di rantau ini yang akan membantu membina masyarakat, masyarakat dan tenaga kerja yang lebih baik dengan menyediakan latihan berkualiti tinggi.

Nilai kami:

 • Menghormati: Kami menawarkan persekitaran pembelajaran yang merangkumi dan memupuk kepelbagaian antara idea dan orang.
 • Kecemerlangan: kami menawarkan kecemerlangan dan kualiti kepada peserta program kami.
 • Kreativiti: kami menggalakkan idea-idea baru dan menggalakkan kreativiti di dalam bilik darjah kami membawa kepada pembelajaran yang lebih berkesan.
 • Integriti: kami memperlakukan semua perwakilan kami dengan jujur, adil dan beretika.
 • Perkhidmatan: Anda akan menerima tahap tertinggi perkhidmatan pelanggan utama.
 • Pembelajaran Sepanjang Hayat: kami percaya menawarkan persekitaran sedemikian kepada perwakilan kami yang memupuk pembelajaran seumur hidup.

WHY GBNTC?

Kami membangun hubungan jangka panjang dengan pelanggan kami untuk memastikan program kami sentiasa terkini dan relevan dengan keperluan pelanggan, permintaan industri dan keperluan pasaran. Sama ada anda mempunyai beribu-ribu pekerja atau hanya dua, kami tahu latihan yang anda perlukan, dan tahu cara terbaik memberikan latihan itu kepada pekerja anda. Dengan bergaul dengan universiti Ivy dan pakar industri teratas; kami komited untuk menyediakan pengalaman pembelajaran yang unik yang direka khas untuk keperluan organisasi anda. Perkhidmatan utama yang disediakan oleh GBNTC adalah untuk memudahkan dan menganjurkan kursus latihan khusus dari institusi terkenal yang akan membolehkan individu memperolehi sijil dalam setiap bidang pengajian yang akan memberikan organisasi keunggulan yang akan membolehkan mereka segera berada di hadapan dalam arena perniagaan yang kompetitif.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

GBN Training Centre

Sumber manusia menduduki peranan utama dalam pembangunan dan penyelenggaraan setiap organisasi. Melalui fungsi fungsi sumber manusia pekerja disewa, berorientasi, terlati ... [+]

PENGENALAN PROGRAM HR

Sumber manusia menduduki peranan utama dalam pembangunan dan penyelenggaraan setiap organisasi. Melalui fungsi fungsi sumber manusia pekerja disewa, berorientasi, terlatih,

Modul-modul program latihan ini menyediakan 10 sesi yang sangat interaktif yang akan memperkenalkan peserta kepada unsur-unsur teras sumber manusia dalam organisasi dan melatih mereka secara meluas dalam cara melaksanakan unsur-unsur dalam perniagaan masing-masing. Penggunaan latihan interaktif yang meluas dan tugasan latihan dimaksudkan dalam setiap sesi.

Kesan Peribadi

Pada akhir peserta Latihan Sumber Daya Manusia ini dapat:

Memahami peranan sumber manusia dalam membantu perniagaan dalam menjadi lebih berkesan dalam penyampaian produk dan perkhidmatannyaFahami bagaimana pembangunan program pengambilan, pemilihan, orientasi, dan pengekalan kakitangan yang berkesan dapat membantu perniagaan dengan lebih efektif mencapai objektifnyaMemahami bagaimana aktiviti sumber manusia dapat membangunkan program dan proses latihan dan pembangunan yang bermakna dan berkesan yang meningkatkan produktivitiMemahami kepentingan dan kepentingan membangunkan penjajaran tenaga kerja yang berkesan, motivasi pekerja, dan program dan proses penglibatan pekerja untuk meningkatkan pencapaian perniagaan 'MV2PMemahami peranan program pampasan dan faedah dalam pembangunan dan penyelenggaraan penglibatan dan motivasi pekerjaFahami bagaimana untuk membangunkan alat dan program penilaian prestasi yang berkesan yang boleh meningkatkan prestasi perniagaan dan pekerjaFahami bagaimana untuk menggabungkan perubahan berterusan kepada hak pekerja dan peranan organisasi buruh dalam perniagaan untuk memastikan matlamat dan objektif perniagaan dicapai dan dipertingkatkanFahami bagaimana untuk menggunakan pelbagai perundingan, mediasi dan alat penyelesaian konflik yang berkesan untuk membantu peserta dan perniagaan mereka untuk mencapai matlamat perniagaan dengan lebih berkesanMemahami kepentingan, dan keperluan, dasar dan prosedur pengurusan keselamatan dan risiko tempat kerja supaya perniagaan, pekerjanya, dan rakan perniagaannya dapat membangun dan mengekalkan... [-]
Arab Saudi Al Khobar
Sept. 2019
Sepenuh masa
21 days
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
GBN Training Centre

Pemerintah negara-negara Timur Tengah sedang dalam proses mengurangkan pergantungan mereka terhadap pendapatan minyak dan berminat untuk meningkatkan pelancongan. Menurut ... [+]

PROGRAM HOSPITALITI DAN PELANCONGAN

Pemerintah negara-negara Timur Tengah sedang dalam proses mengurangkan pergantungan mereka terhadap pendapatan minyak dan berminat untuk meningkatkan pelancongan. Menurut Pertubuhan Pelancongan Dunia Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNWTO), Timur Tengah menyaksikan pertumbuhan sektor pelancongan dengan 52 juta pengunjung pada tahun 2013. Ia juga telah diramalkan bahawa akan ada 101 juta ketibaan pelancong di Timur Tengah pada tahun 2020. Sebagai Industri berkembang di seluruh dunia, organisasi perhotelan dan destinasi mesti terus melaksanakan strategi pelancongan mereka secara berkesan, serta melabur dana dengan sewajarnya untuk memperbaiki infrastruktur dan kualiti perkhidmatan. Selain itu, pengurusan bakat, penggunaan hasil, pemasaran, penjenamaan dan kepuasan pelanggan adalah bidang teras lain yang memerlukan perhatian yang sewajarnya. Program ini bertujuan untuk memberi peserta dengan pengetahuan dan alatan untuk menangani isu-isu dengan berkesan dan melaksanakan peranan mereka dengan baik dalam industri perhotelan dan pelancongan. Program ini akan membolehkan para peserta mempelajari lebih lanjut mengenai keputusan utama yang dihadapi pengurus perhotelan, serta menilai pendekatan alternatif kepada pengurusan.... [-]

Arab Saudi Al Khobar
Sept. 2019
Sepenuh masa
29 days
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
GBN Training Centre

Teknologi sedang memajukan dan berkembang pada kelajuan pemecahan rekod. Teknologi maklumat adalah kuasa yang mempengaruhi organisasi setiap saiz. Syarikat-syarikat perlu ... [+]

PROGRAM IT

Teknologi sedang memajukan dan berkembang pada kelajuan pemecahan rekod. Teknologi maklumat adalah kuasa yang mempengaruhi organisasi setiap saiz. Syarikat-syarikat perlu menghadapi persekitaran yang berubah pantas ini dan melengkapkan diri mereka untuk menghadapi cabaran yang dibawa oleh pasukan. Program ini akan menyediakan profesional untuk membangunkan minda yang strategik, menyempurnakan teknik mereka, membantu memahami fungsi perniagaan teras dan akhirnya mendorong prestasi perniagaan yang dipertingkatkan melalui penggunaan teknologi. Peserta akan mempelajari pentingnya menggunakan teknologi dalam perniagaan untuk kelebihan strategik dan peningkatan produktiviti. Peserta akan membangunkan kemahiran dan pengertian perniagaan mereka dan menguruskan pasukan, projek dan proses dengan berkesan untuk memberikan nilai yang lebih baik.... [-]

Arab Saudi Al Khobar
Sept. 2019
Sepenuh masa
54 days
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
GBN Training Centre

Tuntutan yang diletakkan pada pemimpin hari ini sengit. Tidak kira betapa kemahiran teknikalnya yang sempurna - sama ada dalam fungsi atau perniagaan mereka secara umum - ... [+]

PROGRAM PEMIMPIN

Tuntutan yang diletakkan pada pemimpin hari ini sengit. Tidak kira betapa kemahiran teknikalnya yang sempurna - sama ada dalam fungsi atau perniagaan mereka secara umum - mereka sentiasa diminta untuk mendapatkan lebih banyak daripada pasukan mereka. Malah di peringkat awal kerjaya eksekutif, terdapat tekanan bukan hanya untuk mengurus tetapi juga untuk memimpin. Pemimpin yang berjaya hari ini sanggup menyesuaikan diri dan meningkatkan prestasi pasukan dengan mengasah kemahiran pembangunan pasukan kepimpinan mereka sendiri. Program ini akan membantu para peserta untuk membangunkan kualiti pemimpin yang baik yang penting untuk kejayaan kerjaya dan organisasi, terutama dalam iklim ekonomi yang sukar. Pengalaman yang diperoleh dari program ini akan terpakai dalam persekitaran dunia sebenar dan para peserta akan dapat mengaitkannya dengan, melalui hari ke hari mereka bekerja di sebuah organisasi.... [-]

Arab Saudi Al Khobar
Sept. 2019
Sepenuh masa
28 days
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
GBN Training Centre

Pembangunan peribadi menumpukan aktiviti yang membantu meningkatkan kehidupan individu termasuk kerjaya, hubungan, produktiviti dan tujuan peribadi mereka. Ia juga meruju ... [+]

PROGRAM PEMBANGUNAN PERIBADI

Pembangunan peribadi menumpukan aktiviti yang membantu meningkatkan kehidupan individu termasuk kerjaya, hubungan, produktiviti dan tujuan peribadi mereka. Ia juga merujuk kepada semua program, teknik, alat dan sistem penilaian yang mampu menyokong pembangunan manusia di peringkat individu dalam organisasi. Program ini telah direka untuk membantu peserta dalam membangunkan keperibadian mereka supaya mereka dapat bekerja dengan berkesan dengan peranan mereka dalam organisasi dan mengatasi cabaran dan isu-isu yang menimbulkan halangan dalam kejayaan mereka. Peserta akan mempelajari alat praktikal yang boleh mereka gunakan dalam situasi kehidupan sebenar dan mengembangkan keperibadian yang juga akan memberi inspirasi kepada orang lain untuk mewujudkan suasana positif dalam organisasi. Mereka juga akan diajar bagaimana untuk memodelkan kejayaan dan untuk terus memperbaiki secara berterusan.... [-]

Arab Saudi Al Khobar
Sept. 2019
Sepenuh masa
31 days
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
GBN Training Centre

Peralihan kepada peranan pengurusan umum memerlukan perspektif yang lebih luas. Semasa anda menjalankan perniagaan anda di seluruh fungsi dan operasi sehari-hari, membuat ... [+]

PROGRAM PENGURUSAN

Peralihan kepada peranan pengurusan umum memerlukan perspektif yang lebih luas. Semasa anda menjalankan perniagaan anda di seluruh fungsi dan operasi sehari-hari, membuat keputusan anda dimaklumkan oleh pandangan strategik dalam semua fungsi perniagaan teras. Program Pengurusan akan memberikan anda pemahaman dasar tentang strategi, kewangan, pengurusan orang dan perubahan organisasi, dan cara-cara ini berfungsi untuk mencapai kejayaan organisasi. Anda akan mendapat pandangan utama daripada pakar dalam setiap bidang dan mempertajam keputusan anda untuk menggunakan pendekatan bersepadu untuk menguruskan perniagaan anda.

Kesan PeribadiMemanfaatkan maklumat yang anda sudah ada dalam pelan tindakan yang boleh dilaksanakanMelalui kajian kes sebenar dan penerokaan, andaian anda dicabar dan anda mendapat perspektif baruMengetuai organisasi dan mengilhami tahap prestasi yang lebih tinggiSelaraskan sumber dengan strategi untuk mewujudkan organisasi yang lebih berdaya tahan dan tangkasKaedah Latihan... [-]
Arab Saudi Al Khobar
GBN Training Centre

Sains pengurusan projek semakin kompleks. Perniagaan hari ini semakin bergantung pada projek profesional atau pengurus program untuk memacu projek yang kompleks yang pent ... [+]

PROGRAM PENGURUSAN PROJEK

Sains pengurusan projek semakin kompleks. Perniagaan hari ini semakin bergantung pada projek profesional atau pengurus program untuk memacu projek yang kompleks yang penting untuk kesihatan dan kejayaan kewangan firma. Ia telah diperhatikan bahawa pengurusan projek yang berkesan melibatkan pembinaan dan pengurusan pasukan, mengawal kos, membangunkan garis masa, menguruskan risiko, tarikh akhir mesyuarat, dan menyelesaikan masalah untuk membawa projek pada masa dan pada anggaran. Program ini akan mendidik para peserta dengan memberikan mereka teknik-teknik yang telah terbukti dari syarikat-syarikat terkemuka yang menyediakan wawasan penting dan alat praktikal untuk menguruskan projek, portfolio dan sistem yang kompleks. Peserta akan memahami sifat-sifat projek yang pelbagai, terdedah kepada satu set alat pengurusan projek profesional dan mendapat keupayaan untuk menerapkan pembelajaran mereka ke dalam organisasi semasa mereka. Program ini sesuai untuk pengurus projek yang berpengalaman yang perlu melampaui asas-asas dan dapat memperoleh kredit PDU untuk pensijilan PM atau mempersiapkan ujian PMP... [-]

Arab Saudi Al Khobar
Sept. 2019
Sepenuh masa
18 days
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
GBN Training Centre

Pengetahuan mengenai Pengurusan Rantaian Pembekalan sangat penting. Pengurusan Rantaian Pembekalan sebenarnya adalah penyepaduan aktiviti-aktiviti yang memperoleh bahan d ... [+]

PROGRAM PENGURUSAN PERKHIDMATAN PASARAN

Pengetahuan mengenai Pengurusan Rantaian Pembekalan sangat penting. Pengurusan Rantaian Pembekalan sebenarnya adalah penyepaduan aktiviti-aktiviti yang memperoleh bahan dan perkhidmatan, mengubahnya menjadi barangan perantaraan dan produk akhir, dan menyampaikannya melalui sistem pengedaran. Oleh itu, Pengurusan Rantaian Pembekalan (SCM) merupakan unsur penting untuk kecekapan operasi dan profesional perniagaan yang ingin memberi kesan yang signifikan terhadap kecekapan, keberkesanan atau keuntungan organisasi mereka. Mereka harus mempertimbangkan untuk mempelajari pengurusan rantaian bekalan dan nilainya bagi syarikat yang beroperasi di pasaran global yang kompetitif. Program ini bertujuan untuk memberi peserta dengan pemahaman yang baik dengan memperkenalkan mereka kepada pelbagai aspek penting yang menyerlahkan pengurusan logistik dan rantaian bekalan.... [-]

Arab Saudi Al Khobar
Sept. 2019
Sepenuh masa
28 days
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
GBN Training Centre

Peranan Pengurusan Sumber Manusia telah berkembang untuk membantu organisasi mencapai matlamat strategik mereka dan meningkatkan perniagaan mereka. Program ini menumpukan ... [+]

PROVIN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA ADVANCE

Peranan Pengurusan Sumber Manusia telah berkembang untuk membantu organisasi mencapai matlamat strategik mereka dan meningkatkan perniagaan mereka. Program ini menumpukan kepada kebolehan pusat, yang dibezakan oleh gabungan HR utama, yang penting untuk para profesional HR, Pengurus, Ketua, Pengawas dan kakitangan HR yang sekarang dan akan datang yang ingin membangun daya maju mereka khususnya dengan HR dalam pelbagai persatuan . Program ini telah direka untuk melengkapkan peserta dengan set kemahiran dan kerangka yang diperlukan untuk kepekatan yang lebih khusus dan maju. Melalui penggunaan bacaan, kuliah, persembahan kumpulan dan kajian kes dunia sebenar, para peserta akan memperoleh pemahaman dan penghargaan yang lebih baik terhadap konsep dan isu yang berkaitan dengan Pengurusan Sumber Manusia. Lebih-lebih lagi, mereka dapat memimpin dengan mudah untuk membina penglibatan pekerja yang kuat di dalam organisasi dan membantu para pemimpin untuk mengelak daripada menggelincirkan dan memperkokoh langkah pencegahan untuk memastikan organisasi berkembang dan bersaing dengan berkesan. Program ini akan menyediakan peserta dengan persiapan asas untuk persekitaran yang cepat berubah ini.... [-]

Arab Saudi Al Khobar
Sept. 2019
Sepenuh masa
44 days
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
GBN Training Centre

Untuk berjaya dan berkembang maju dalam pasaran yang sangat kompetitif, syarikat perlu membangunkan rancangan pemasaran yang menyelaraskan mereka dengan pelanggan mereka ... [+]

PRODUK JUALAN DAN PEMASARAN

Untuk berjaya dan berkembang maju dalam pasaran yang sangat kompetitif, syarikat perlu membangunkan rancangan pemasaran yang menyelaraskan mereka dengan pelanggan mereka dan membezakan mereka dari pesaing mereka. Lebih mudah berbanding sebelum ini untuk mencapai sasaran pelanggan, tetapi banyak pemasar kekurangan keupayaan untuk mencipta jenama yang menarik dan amalan inovatif dengan hasil yang bermakna. Untuk merealisasikan janji keuntungan, para pemimpin pemasaran perlu menuntut kepentingan mereka dalam pasaran yang penuh dengan merek yang kompetitif, menjejaki tujuan perniagaan mereka dan memberikan manfaat yang bermakna kepada para penggunanya.

Program ini akan membantu para peserta meneroka konsep utama dan alat pengurusan pemasaran kontemporari, dari segmentasi pasaran dan kedudukan produk kepada reka bentuk saluran pengedaran dan strategi komunikasi. Program ini akan memberi pencerahan kepada para peserta dan membantu mereka menganalisis dan memahami pasaran yang dipasarkan oleh pelanggan dan keperluan mereka, memahami kekuatan dan kelemahan pesaing mereka, mengasah kemampuan mereka untuk mengenal pasti nilai-nilai pengguna yang benar dan mengetengahkan manfaat dalam pasaran yang semakin kompleks.... [-]

Arab Saudi Al Khobar
Sept. 2019
Sepenuh masa
24 days
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu