Leadership Community College KSA

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengenalan Kepada LCC KSA

Kolej Komuniti Kepimpinan (LCC), Dengan Akademi Oxford untuk Bahasa Inggeris dan Pengajian Perniagaan (ditubuhkan pada 2005), adalah pemimpin dalam pendidikan kolej masyarakat yang berkualiti untuk pelajar sekolah tinggi dan profesional yang bekerja.

Kolej Komuniti Kepimpinan (LCC) adalah berperabot kemudahan kampus pengajaran moden dengan bilik darjah yang luas, pusat komputer maklumat, perpustakaan dan dewan kuliah auditorium moden. Kemudahan itu dilengkapi dengan audio makmal pengajaran visual dan komputer overhed untuk mengajar pengurusan perniagaan. Kampus ini adalah di dalam Sultan Mall, yang mempunyai gelanggang moden makanan, kedai kopi, kedai-kedai butik moden dan tempat letak kereta yang luas.

LCC fakulti pengajaran akademik terdiri daripada kedua-dua staf akademik berkelayakan negara dan luar negara, yang menamatkan pengajian dalam darjah perniagaan dengan MBA, MSc dan Ph.D. darjah dari KSA, UK, Amerika Syarikat, Kanada, Eropah, Asia dan Australia.

Kolej Komuniti Kepimpinan (LCC) kini menerima pendaftaran untuk kemasukan ke Diploma iaitu Program Perniagaan, yang telah diluluskan oleh Arab Saudi Technical Vocational Training Corporation dan diiktiraf di peringkat antarabangsa oleh Syarikat UK Pearson. Pearson, menganugerahkan badan peperiksaan terbesar di UK menawarkan kelayakan akademik dan vokasional yang diiktiraf di peringkat global dan bangku ditanda, dan anugerah yang Edexcel dan kelayakan BTEC Pearson kini adalah syarikat pembelajaran yang terkemuka di dunia, dengan 40,000 pekerja di lebih daripada 70 buah negara berusaha untuk membantu rakyat semua peringkat umur untuk membuat kemajuan pendidikan diukur dalam kehidupan mereka melalui pembelajaran.

Lokasi

Jeddah

LCC - Leadership Community College

Alamat
PO Box 140666
Batarji st. Al Zahra Dist. - Sultan Mall, Jeddah, Saudi Arabia

Jeddah, Makkah, Arab Saudi
Telefon
+966 12 692 7225