Academy of Interactive Entertainment

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Akademi Hiburan Interaktif (Aie) adalah paling banyak menerima anugerah animasi 3D, reka bentuk permainan dan FX visual pendidik Australia. Dibuat sebagai sebuah pertubuhan bukan keuntungan untuk mengembangkan sektor digital kreatif, Aie mempelopori pembangunan kelayakan pakar permainan dan terus berinovasi melalui perkongsian industri dan pengajaran yang dinamik.

Aie kursus praktikal, kerjaya-fokus dan disampaikan oleh guru-guru berpengalaman dalam industri persekitaran studio serius menyeronokkan dan kreatif-mendesak. Aie dan ia graduan telah memenangi pelbagai anugerah selama ini termasuk yang dinamakan 2007 Australia Penyedia Latihan Kecil Terbaik.

Aie Piagam Objektif utama bukan untuk keuntungan Akademi Hiburan Interaktif adalah untuk:

Menyediakan akses awam bertauliah, Industri dan ditaja sepenuhnya kursus perdagangan dan program yang sesuai untuk industri hiburan interaktif, termasuk kursus dalam Animasi 3D, Pengaturcaraan Komputer, Muzik dan Filem; Menyediakan kursus Inkubator dipantau oleh pembekal industri yang sesuai dan kursus yang disesuaikan untuk memenuhi permintaan industri; Menggalakkan pertumbuhan industri serantau yang kukuh dan memupuk perkembangan peluang pekerjaan dalam industri; Menjalankan aktiviti penyelidikan dan pembangunan bersama dengan pembekal industri dan pemaju komersial; Foster dan menggalakkan pembangunan rangkaian industri dan anutan di peringkat nasional dan antarabangsa, dan mempromosikan penubuhan Permainan Komputer dan Persatuan Pemaju Persidangan; Membantu graduan Akademi untuk mencari kerja dalam industri dan majikan untuk mengambil dan melatih kakitangan yang berkelayakan; Membentuk perikatan dengan institusi lain, kedua-dua di Australia dan di peringkat antarabangsa, untuk menggalakkan dan membangunkan latihan untuk Industri; Foster dan menggalakkan pembangunan perniagaan baru dan kecil dengan menawarkan peluang rangkaian, mentoring, dan penginapan pejabat dengan pelbagai perkhidmatan sokongan, dan Membantu dan menawarkan penginapan kediaman kepada pelajar, peserta Industri, penyewa, pelanggan dan / atau pekerja dan pemilik perniagaan baru dan kecil.

SYDNEY KAMPUS

Kampus Sydney terletak di tengah-tengah industri permainan di Sydney, dikelilingi oleh kedua-dua pemaju ditubuhkan dan studio bebas. Sydney juga rumah kepada studio Australia terbesar kesan visual, Haiwan Logik, yang secara rutin sewa yang Aie sangat dicari graduan. Pelajar yang belajar di kampus Sydney adalah cukup bertuah kerana dikelilingi oleh permainan yang berkembang maju dan filem masyarakat dan disediakan dengan banyak peluang termasuk acara rangkaian, filem dan permainan perayaan ditambah acara industri.

MELBOURNE KAMPUS

Melbourne adalah di barisan hadapan dalam pembangunan permainan di Australia. Sejak pembukaan di sini pada tahun 2004, Aie telah disimen tempatnya dalam permainan tempatan dan industri pengeluaran visual sebagai tempat di mana studio pergi ketika mencari artis berbakat dan pengaturcara.

Aie graduan kerja di semua peringkat di seluruh studio utama di Melbourne serta banyak yang antarabangsa dan telah bekerja di sejumlah besar permainan termasuk blockbuster Grand Theft Auto IV (GTA IV, Rockstar Games) dan bahagian atas menjual Kawalan Penerbangan iPhone aplikasi dan Sims 3.

CANBERRA KAMPUS

Kampus Aie Canberra terletak di Watson, pinggir bandar berdaun hanya di utara pusat bandar. Aie Canberra, kampus Aie pertama, ditubuhkan pada tahun 1996 sebagai tindak balas kepada permintaan untuk permainan 3D artis dan pengaturcara. Guru industri berpengalaman kami beri petunjuk kepada pelajar melalui kursus-kursus kami untuk pekerjaan di setiap permainan utama dan studio animasi 3D di Australia dan juga beberapa syarikat antarabangsa yang terkenal.

Canberra adalah rumah kepada beberapa pemaju yang paling terkenal dan inovatif di dunia permainan, simulasi dan perisian visualisasi bersama-sama dengan studio pengeluaran canggih. Kami mempunyai hubungan yang rapat dengan pukulan Permainan Studios dan bersama ditempatkan dengan Dreamgate Studios.

Perkongsian kami dengan Canberra Institute of Technology (CIT) dalam Ijazah Sarjana Muda sudah tentu Permainan dan alam Maya Ijazah membolehkan pelajar mengakses pelbagai sumber termasuk perpustakaan yang luas, penginapan pelajar dan perkhidmatan sokongan yang lain.

ADELAIDE KAMPUS

Aie Adelaide kampus terbaru kami dan menawarkan yang terkini dalam pembangunan permainan, pengaturcaraan permainan, animasi 3D dan kesan visual pendidikan dalam jenama baru, keadaan kemudahan seni. Kampus ini terletak di tengah-tengah CBD Adelaide, pada 32 Grenfell Street (di sebelah City Cross Food Court). Jiran kampus filem dan permainan studio utama seperti Rising Sun Pictures, Enam Kaki Kid dan Maha Kuasa Kingdom. Ia adalah jalan yang jauh dari Rundle Mall bertenaga, yang merupakan rumah kepada beberapa terbaik kedai, kafe, arked Adelaide dan tarikan.

SEATTLE KAMPUS

Kampus Seattle, WA kami terletak di tengah-tengah kota di Seattle Center - betul bersebelahan dengan Space Needle yang ikonik. Hab lama untuk permainan video industri, Seattle menempatkan studio seperti Valve, Bungie dan Nintendo Syarikat, bersama-sama dengan banyak studio permainan bebas baru muncul. Pilihan yang mudah transit awam, banyak aktiviti yang menyeronokkan, dan restoran yang hebat membuat Seattle Center lokasi yang hebat untuk pelajar-pelajar kita.

Seattle merupakan sebuah bandar yang berkembang maju penuh dengan perkara yang perlu dilakukan! Semasa di Seattle Center, menyemak Space Needle, Muzium Projek Experience Music, atau Pusat Sains Pasifik. Terletak berdekatan adalah Pasar Pike Place, Muzium Seni Seattle, dan Perpustakaan Awam Seattle yang indah. Cawangan keluar hanya sedikit lagi, dan meneroka Daerah Antarabangsa, Woodland Park Zoo, Muzium Sejarah dan Industri, atau Muzium Penerbangan!

Lafayette KAMPUS

Kampus Lafayette, LA kami terletak di rantau yang Acadiana, tengah-tengah Cajun dan Creole Bahasa Perancis Louisiana. Kampus kami ditempatkan di Louisiana Immersive Technologies Enterprise (LITE) bangunan bersebelahan dengan Universiti Louisiana di Lafayette. LITE adalah pusat 3D visualisasi mendalam dan sumber pengkomputeran berprestasi tinggi, hosting pelanggan di sektor industri, kerajaan dan universiti komersial. Perkongsian Aie dengan Mesin Peluang (OM) dan Lembaga Pembangunan Ekonomi Lafayette (Leda) memberi peluang kepada kami untuk memberikan kehidupan yang lebih kepada industri media digital yang semakin meningkat di Lafayette.

Dengan budaya yang pelbagai, masakan yang terkenal di dunia dan sejarah yang bertenaga, Lafayette adalah benar-benar sebuah bandar yang unik yang menawarkan peluang tanpa had untuk pelajar memberi pertolongan diri. Dengan tarikan kawasan tempatan seperti Vermilionville, Acadian Village, Lafayette Muzium Sejarah Semula Jadi, Pusat Acadiana Seni, Muzium Seni Universiti dan kilang Avery Island Tabasco, Lafayette dan Acadiana tawaran sesuatu untuk setiap orang! Dinamakan "lazat Town di Selatan" oleh Southern Living Magazine, Lafayette mempunyai satu-of-a-jenis masakan dengan restoran seperti Blue Dog Café, yang Jolie, Akhbar Perancis dan Prejean yang menawarkan Cajun dan hidangan ala Creole yang akan menghantar citarasa anda tunas pada keseronokan menaiki!

Lafayette adalah rumah kepada beberapa festival muzik terbaik di dunia seperti Festival Internationale de Louisiane, Perayaan Acadiens, Latin Muzik Festival dan acara-acara lain seperti Downtown Alive, Irama di Sungai dan Bach Makan Tengahari. Perayaan memainkan peranan penting dalam budaya dan kepelbagaian di kawasan ini dengan perayaan yang berbeza berlaku di kawasan tersebut hampir setiap hujung minggu!

KAMPUS ONLINE

Aie ini Campus Online secara spontan pecah wujud pada akhir 2012 sebagai satu usaha khusus untuk membangun dan membawa kursus Online Aie, yang telah berjalan sejak tahun 2005, kepada penonton di seluruh dunia. Kampus Online mempunyai kakitangan yang mesra dan keluar orang-orang yang membuat segala usaha untuk menyuntik pengalaman Aie ke semua komunikasi dan kursus penghantaran. Semua guru-guru kami didorong, bersemangat dan berpengalaman pendidik.

Pasukan Pentadbiran kami berpengalaman dalam surat-menyurat dalam talian dan komunikasi, dan kami berusaha untuk mendapatkan pelajar disusun ke dalam kursus pilihan mereka dengan lebih lancar. Kami memastikan mereka dilengkapi dengan semua dokumen yang diperlukan melalui e-mel dan perisian yang diposkan kepada setiap pelajar mendaftar.

Kampus Online menawarkan pelbagai kursus yang khusus dalam pembangunan permainan, reka bentuk permainan, animasi 3D dan pengaturcaraan. Kursus-kursus yang diajar di bilik darjah maya melalui Adobe Connect dan ada pilihan fleksibel untuk mereka yang terlalu sibuk untuk menjaga untuk jadual pengajian. Sila beritahu kami apa tujuan belajar anda dan kami akan berusaha untuk memenuhi keperluan anda sebaik mungkin.

Jika anda seorang guru sekolah tinggi dan berminat untuk kita mengatur kursus disediakan untuk sekolah anda, kami boleh beroperasi kursus ini untuk anda, atau kita boleh melatih anda untuk menyampaikan kursus untuk kelas anda.

Lokasi

Sydney

Academy of Interactive Entertainment - Sydney

Alamat
Level 2
Wentworth Park Grandstand
Wattle Street
Ultimo NSW 2007

Sydney, New South Wales, Australia
Telefon
+61 2 8514 8800

Melbourne

Academy of Interactive Entertainment - Melbourne

Alamat
Tower 4, Atrium Level
World Trade Centre
18-38 Siddeley Street
Melbourne VIC

3005 Melbourne, Victoria, Australia
Telefon
+61 3 9820 8201

Canberra

Academy of Interactive Entertainment - Canberra

Alamat
Block E
Canberra Technology Park
49 Phillip Avenue
Watson ACT

2602 Canberra, Australian Capital Territory, Australia
Telefon
+61 2 6162 5131

Adelaide

Academy of Interactive Entertainment - Adelaide

Alamat
Level 3
32 Grenfell Street
Adelaide
SA 5000

5000 Adelaide, Australia Selatan, Australia
Telefon
+61 8 7325 6300

Australia Online

Alamat
Australia Online
Australia Online, Australia

Lafayette

Academy of Interactive Entertainment (AIE) - Lafayette

Alamat
LITE, Louisiana Immersive Technologies Enterprise @ 537 Cajundome Boulevard, Suite 211, Lafayette, LA 70506
70506 Lafayette, Louisiana, Amerika Syarikat
Telefon
+1 337-456-1848

Seattle

Academy of Interactive Entertainment - Seattle

Alamat
AIE Seattle is located in the Seattle Center Armory (formerly the Center House) @ 305 Harrison St, Suite 405, Seattle, WA 98109
98109 Seattle, Daerah Columbia, Amerika Syarikat
Telefon
+1 206-428-6350

USA Online

Alamat
USA Online, Amerika Syarikat

Campbellsville

Alamat
Campbellsville, Kentucky, Amerika Syarikat