Baca keterangan rasmi

Akademi Hiburan Interaktif (Aie) adalah paling banyak menerima anugerah animasi 3D, reka bentuk permainan dan FX visual pendidik Australia. Dibuat sebagai sebuah pertubuhan bukan keuntungan untuk mengembangkan sektor digital kreatif, Aie mempelopori pembangunan kelayakan pakar permainan dan terus berinovasi melalui perkongsian industri dan pengajaran yang dinamik.

Aie kursus praktikal, kerjaya-fokus dan disampaikan oleh guru-guru berpengalaman dalam industri persekitaran studio serius menyeronokkan dan kreatif-mendesak. Aie dan ia graduan telah memenangi pelbagai anugerah selama ini termasuk yang dinamakan 2007 Australia Penyedia Latihan Kecil Terbaik.

Aie Piagam Objektif utama bukan untuk keuntungan Akademi Hiburan Interaktif adalah untuk:

Menyediakan akses awam bertauliah, Industri dan ditaja sepenuhnya kursus perdagangan dan program yang sesuai untuk industri hiburan interaktif, termasuk kursus dalam Animasi 3D, Pengaturcaraan Komputer, Muzik dan Filem; Menyediakan kursus Inkubator dipantau oleh pembekal industri yang sesuai dan kursus yang disesuaikan untuk memenuhi permintaan industri; Menggalakkan pertumbuhan industri serantau yang kukuh dan memupuk perkembangan peluang pekerjaan dalam industri; Menjalankan aktiviti penyelidikan dan pembangunan bersama dengan pembekal industri dan pemaju komersial; Foster dan menggalakkan pembangunan rangkaian industri dan anutan di peringkat nasional dan antarabangsa, dan mempromosikan penubuhan Permainan Komputer dan Persatuan Pemaju Persidangan; Membantu graduan Akademi untuk mencari kerja dalam industri dan majikan untuk mengambil dan melatih kakitangan yang berkelayakan; Membentuk perikatan dengan institusi lain, kedua-dua di Australia dan di peringkat antarabangsa, untuk menggalakkan dan membangunkan latihan untuk Industri; Foster dan menggalakkan pembangunan perniagaan baru dan kecil dengan menawarkan peluang rangkaian, mentoring, dan penginapan pejabat dengan pelbagai perkhidmatan sokongan, dan Membantu dan menawarkan penginapan kediaman kepada pelajar, peserta Industri, penyewa, pelanggan dan / atau pekerja dan pemilik perniagaan baru dan kecil.

SYDNEY KAMPUS

Kampus Sydney terletak di tengah-tengah industri permainan di Sydney, dikelilingi oleh kedua-dua pemaju ditubuhkan dan studio bebas. Sydney juga rumah kepada studio Australia terbesar kesan visual, Haiwan Logik, yang secara rutin sewa yang Aie sangat dicari graduan. Pelajar yang belajar di kampus Sydney adalah cukup bertuah kerana dikelilingi oleh permainan yang berkembang maju dan filem masyarakat dan disediakan dengan banyak peluang termasuk acara rangkaian, filem dan permainan perayaan ditambah acara industri.

MELBOURNE KAMPUS

Melbourne adalah di barisan hadapan dalam pembangunan permainan di Australia. Sejak pembukaan di sini pada tahun 2004, Aie telah disimen tempatnya dalam permainan tempatan dan industri pengeluaran visual sebagai tempat di mana studio pergi ketika mencari artis berbakat dan pengaturcara.

Aie graduan kerja di semua peringkat di seluruh studio utama di Melbourne serta banyak yang antarabangsa dan telah bekerja di sejumlah besar permainan termasuk blockbuster Grand Theft Auto IV (GTA IV, Rockstar Games) dan bahagian atas menjual Kawalan Penerbangan iPhone aplikasi dan Sims 3.

CANBERRA KAMPUS

Kampus Aie Canberra terletak di Watson, pinggir bandar berdaun hanya di utara pusat bandar. Aie Canberra, kampus Aie pertama, ditubuhkan pada tahun 1996 sebagai tindak balas kepada permintaan untuk permainan 3D artis dan pengaturcara. Guru industri berpengalaman kami beri petunjuk kepada pelajar melalui kursus-kursus kami untuk pekerjaan di setiap permainan utama dan studio animasi 3D di Australia dan juga beberapa syarikat antarabangsa yang terkenal.

Canberra adalah rumah kepada beberapa pemaju yang paling terkenal dan inovatif di dunia permainan, simulasi dan perisian visualisasi bersama-sama dengan studio pengeluaran canggih. Kami mempunyai hubungan yang rapat dengan pukulan Permainan Studios dan bersama ditempatkan dengan Dreamgate Studios.

Perkongsian kami dengan Canberra Institute of Technology (CIT) dalam Ijazah Sarjana Muda sudah tentu Permainan dan alam Maya Ijazah membolehkan pelajar mengakses pelbagai sumber termasuk perpustakaan yang luas, penginapan pelajar dan perkhidmatan sokongan yang lain.

ADELAIDE KAMPUS

Aie Adelaide kampus terbaru kami dan menawarkan yang terkini dalam pembangunan permainan, pengaturcaraan permainan, animasi 3D dan kesan visual pendidikan dalam jenama baru, keadaan kemudahan seni. Kampus ini terletak di tengah-tengah CBD Adelaide, pada 32 Grenfell Street (di sebelah City Cross Food Court). Jiran kampus filem dan permainan studio utama seperti Rising Sun Pictures, Enam Kaki Kid dan Maha Kuasa Kingdom. Ia adalah jalan yang jauh dari Rundle Mall bertenaga, yang merupakan rumah kepada beberapa terbaik kedai, kafe, arked Adelaide dan tarikan.

SEATTLE KAMPUS

Kampus Seattle, WA kami terletak di tengah-tengah kota di Seattle Center - betul bersebelahan dengan Space Needle yang ikonik. Hab lama untuk permainan video industri, Seattle menempatkan studio seperti Valve, Bungie dan Nintendo Syarikat, bersama-sama dengan banyak studio permainan bebas baru muncul. Pilihan yang mudah transit awam, banyak aktiviti yang menyeronokkan, dan restoran yang hebat membuat Seattle Center lokasi yang hebat untuk pelajar-pelajar kita.

Seattle merupakan sebuah bandar yang berkembang maju penuh dengan perkara yang perlu dilakukan! Semasa di Seattle Center, menyemak Space Needle, Muzium Projek Experience Music, atau Pusat Sains Pasifik. Terletak berdekatan adalah Pasar Pike Place, Muzium Seni Seattle, dan Perpustakaan Awam Seattle yang indah. Cawangan keluar hanya sedikit lagi, dan meneroka Daerah Antarabangsa, Woodland Park Zoo, Muzium Sejarah dan Industri, atau Muzium Penerbangan!

Lafayette KAMPUS

Kampus Lafayette, LA kami terletak di rantau yang Acadiana, tengah-tengah Cajun dan Creole Bahasa Perancis Louisiana. Kampus kami ditempatkan di Louisiana Immersive Technologies Enterprise (LITE) bangunan bersebelahan dengan Universiti Louisiana di Lafayette. LITE adalah pusat 3D visualisasi mendalam dan sumber pengkomputeran berprestasi tinggi, hosting pelanggan di sektor industri, kerajaan dan universiti komersial. Perkongsian Aie dengan Mesin Peluang (OM) dan Lembaga Pembangunan Ekonomi Lafayette (Leda) memberi peluang kepada kami untuk memberikan kehidupan yang lebih kepada industri media digital yang semakin meningkat di Lafayette.

Dengan budaya yang pelbagai, masakan yang terkenal di dunia dan sejarah yang bertenaga, Lafayette adalah benar-benar sebuah bandar yang unik yang menawarkan peluang tanpa had untuk pelajar memberi pertolongan diri. Dengan tarikan kawasan tempatan seperti Vermilionville, Acadian Village, Lafayette Muzium Sejarah Semula Jadi, Pusat Acadiana Seni, Muzium Seni Universiti dan kilang Avery Island Tabasco, Lafayette dan Acadiana tawaran sesuatu untuk setiap orang! Dinamakan "lazat Town di Selatan" oleh Southern Living Magazine, Lafayette mempunyai satu-of-a-jenis masakan dengan restoran seperti Blue Dog Café, yang Jolie, Akhbar Perancis dan Prejean yang menawarkan Cajun dan hidangan ala Creole yang akan menghantar citarasa anda tunas pada keseronokan menaiki!

Lafayette adalah rumah kepada beberapa festival muzik terbaik di dunia seperti Festival Internationale de Louisiane, Perayaan Acadiens, Latin Muzik Festival dan acara-acara lain seperti Downtown Alive, Irama di Sungai dan Bach Makan Tengahari. Perayaan memainkan peranan penting dalam budaya dan kepelbagaian di kawasan ini dengan perayaan yang berbeza berlaku di kawasan tersebut hampir setiap hujung minggu!

KAMPUS ONLINE

Aie ini Campus Online secara spontan pecah wujud pada akhir 2012 sebagai satu usaha khusus untuk membangun dan membawa kursus Online Aie, yang telah berjalan sejak tahun 2005, kepada penonton di seluruh dunia. Kampus Online mempunyai kakitangan yang mesra dan keluar orang-orang yang membuat segala usaha untuk menyuntik pengalaman Aie ke semua komunikasi dan kursus penghantaran. Semua guru-guru kami didorong, bersemangat dan berpengalaman pendidik.

Pasukan Pentadbiran kami berpengalaman dalam surat-menyurat dalam talian dan komunikasi, dan kami berusaha untuk mendapatkan pelajar disusun ke dalam kursus pilihan mereka dengan lebih lancar. Kami memastikan mereka dilengkapi dengan semua dokumen yang diperlukan melalui e-mel dan perisian yang diposkan kepada setiap pelajar mendaftar.

Kampus Online menawarkan pelbagai kursus yang khusus dalam pembangunan permainan, reka bentuk permainan, animasi 3D dan pengaturcaraan. Kursus-kursus yang diajar di bilik darjah maya melalui Adobe Connect dan ada pilihan fleksibel untuk mereka yang terlalu sibuk untuk menjaga untuk jadual pengajian. Sila beritahu kami apa tujuan belajar anda dan kami akan berusaha untuk memenuhi keperluan anda sebaik mungkin.

Jika anda seorang guru sekolah tinggi dan berminat untuk kita mengatur kursus disediakan untuk sekolah anda, kami boleh beroperasi kursus ini untuk anda, atau kita boleh melatih anda untuk menyampaikan kursus untuk kelas anda.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma Lanjutan

Academy of Interactive Entertainment

Diploma Lanjutan Skrin dan Media adalah dua tahun, kursus sepenuh masa yang direka untuk membawa anda ke dunia filem, TV atau kesan visual. Ia adalah kursus praktikal yan ... [+]

Diploma Lanjutan Skrin dan Media adalah dua tahun, kursus sepenuh masa yang direka untuk membawa anda ke dunia filem, TV atau kesan visual. Ia adalah kursus praktikal yang direka untuk memberikan latihan teknikal terbaik menggunakan teknologi terbaru terkini.

Kursus ini telah ditulis dengan konsultasi dengan studio filem dan visual kesan utama, membolehkan anda untuk menyelesaikan projek-projek filem yang mengagumkan yang mempamerkan kemahiran anda dan membuat pertunjukan profesional untuk mengesan majikan yang berpotensi.

Kandungan kursusTahun Pertama

Pelajar membangun kemahiran mereka dalam pemodelan 3D, tekstur, UVW tanpa bungkusan, rigging, animasi, pencahayaan, menggunakan kamera, rendering dan penyusunan. Pelajar akan konsep, model dan watak animasi, tahap permainan reka bentuk, mencipta makhluk terperinci tinggi, membina persekitaran yang realistik dan membuat filem animasi pendek.... [-]

Australia Melbourne Sydney Amerika Syarikat USA Online Perth Adelaide Canberra Seattle Lafayette Australia Online Campbellsville  + 8 Lagi
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Academy of Interactive Entertainment

Pereka permainan adalah penglihatan dan penginjil untuk projek pembangunan permainan. Mereka berkembang maju pada idea-idea baru dan sentiasa berfikir tentang bagaimana p ... [+]

Pereka permainan adalah penglihatan dan penginjil untuk projek pembangunan permainan. Mereka berkembang maju pada idea-idea baru dan sentiasa berfikir tentang bagaimana pengguna akan berinteraksi dan menikmati pengalaman yang telah mereka buat. Pereka permainan hebat mempunyai gabungan pengetahuan teknikal, kemahiran seni dan yang paling penting, keupayaan untuk berkomunikasi dan memahami orang.

Pereka permainan menghabiskan sejumlah besar masa menulis dokumen terperinci yang menentukan mekanik permainan, persekitaran, watak dimainkan dan musuh permainan. Perincian ini memanjangkan ke arah bagaimana item tertentu boleh berkelakuan, animasi dan bunyi.

Aliran Reka Bentuk Permainan Diploma Lanjutan Pembangunan Permainan Profesional adalah kursus dua tahun, sepenuh masa yang ditulis oleh pereka permainan berpengalaman, berunding dengan studio tempatan dan antarabangsa, untuk menghasilkan graduan inovatif yang akan memimpin perkembangan permainan generasi akan datang.... [-]

Amerika Syarikat USA Online Seattle Australia Melbourne Sydney Canberra Adelaide Perth Australia Online Lafayette Campbellsville  + 8 Lagi
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Academy of Interactive Entertainment

Pengaturcara Permainan memacu proses pembangunan permainan; mewujudkan rangka kerja, fungsi dan interaksi dalam permainan. Dianggap sebagai bahan penting dalam proses pem ... [+]

Pengaturcara Permainan memacu proses pembangunan permainan; mewujudkan rangka kerja, fungsi dan interaksi dalam permainan. Dianggap sebagai bahan penting dalam proses pembangunan, pengaturcara permainan sangat dihargai dan berterusan dalam permintaan.

Diploma Lanjutan Pembangunan Permainan Profesional dalam Pengaturcaraan Permainan, telah dibangunkan sebagai tindak balas terhadap keperluan industri dan berjalan selama dua tahun, sepenuh masa.

Kandungan kursusTahun Pertama

Tahun pertama Diploma Lanjutan adalah tahun asas, bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran pengaturcaraan permainan maju. Kursus ini membawa pelajar melalui bahasa dan teknologi yang banyak digunakan oleh industri permainan, termasuk C, C, C #, OpenGL, perpustakaan permainan dan kawalan versi serta membangunkan matematik, menyelesaikan masalah, dan pengaturcaraan pengaturcaraan yang praktikal. Walaupun kursus ini mengambil pendekatan permainan, ia juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mempelajari kemahiran pembangunan aplikasi masa nyata yang sangat dicari di semua bidang pengaturcaraan dan simulasi.... [-]

Australia Sydney Melbourne Canberra Amerika Syarikat Seattle Lafayette USA Online Adelaide Australia Online Campbellsville Perth  + 8 Lagi
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Academy of Interactive Entertainment

Pengaturcara Permainan memacu proses pembangunan permainan; mewujudkan rangka kerja, fungsi dan interaksi dalam permainan. Dianggap sebagai bahan penting dalam proses pem ... [+]

Pengaturcara Permainan memacu proses pembangunan permainan; mewujudkan rangka kerja, fungsi dan interaksi dalam permainan. Dianggap sebagai bahan penting dalam proses pembangunan, pengaturcara permainan sangat dihargai dan berterusan dalam permintaan.

Diploma Lanjutan Pembangunan Permainan Profesional dalam Pengaturcaraan Permainan, telah dibangunkan sebagai tindak balas terhadap keperluan industri dan berjalan selama dua tahun, sepenuh masa.

Kandungan kursusTahun Pertama

Tahun pertama Diploma Lanjutan adalah tahun asas, bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran pengaturcaraan permainan maju. Kursus ini membawa pelajar melalui bahasa dan teknologi yang banyak digunakan oleh industri permainan, termasuk C, C, C #, OpenGL, perpustakaan permainan dan kawalan versi serta membangunkan matematik, menyelesaikan masalah, dan pengaturcaraan pengaturcaraan yang praktikal. Walaupun kursus ini mengambil pendekatan permainan, ia juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mempelajari kemahiran pembangunan aplikasi masa nyata yang sangat dicari di semua bidang pengaturcaraan dan simulasi.... [-]

Amerika Syarikat USA Online Australia Sydney Canberra Melbourne Adelaide Perth Seattle Lafayette Australia Online Campbellsville  + 8 Lagi
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 cari doktor jurisprudens anda
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Diploma Siswazah

Academy of Interactive Entertainment

Diploma Siswazah Pengurusan (Learning) adalah kursus satu tahun yang merupakan besar kick-start untuk graduan yang mahu belajar bagaimana untuk mewujudkan permulaan perni ... [+]

Diploma Siswazah Pengurusan (Pembelajaran) adalah kursus satu tahun yang merupakan besar kick-start untuk graduan yang mahu belajar bagaimana untuk mewujudkan permulaan perniagaan media digital mereka sendiri. Kursus ini direka bentuk untuk memperkenalkan pelajar kepada kemahiran keusahawanan yang berkaitan diperlukan dan peluang-peluang dalam permainan bebas, animasi dan kandungan digital industri yang berkembang pesat.

Kerjaya

Kursus ini bertujuan untuk memberi pelajar kemahiran untuk mengurus dan mengendalikan perniagaan media kreatif mereka sendiri. peranan kerja dan tajuk berbeza-beza di seluruh sektor industri yang berbeza. tajuk peluang kerja dan peranan yang berkaitan dengan kelayakan ini termasuk:... [-]

Australia Sydney Melbourne Canberra Adelaide Australia Online Amerika Syarikat Lafayette Seattle USA Online Campbellsville Perth  + 8 Lagi
Januari 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sijil

Academy of Interactive Entertainment

Yayasan Pembangunan Permainan tentu akan membolehkan anda untuk membuat permainan 3D menggunakan enjin permainan Unity 3D yang berkuasa. Pelajar akan diperkenalkan kepada ... [+]

Yang Yayasan Pembangunan Permainan tentu akan membolehkan anda untuk membuat permainan 3D menggunakan enjin permainan Unity 3D yang berkuasa. Pelajar akan diperkenalkan kepada alat standard industri dan teknik untuk pembangunan permainan. Kursus ini merangkumi:

Menggunakan C # untuk membangunkan permainan dalam Unity 3D Ketahui tentang mekanik permainan dan bagaimana untuk melaksanakannya Buat permainan cepat kerana anda belajar prototaip pantas Explore komponen Unity3D dan skrip menjana tahap, kesan khas, antara muka pengguna dan logik permainan aset karya seni Import untuk permainan Menguruskan projek menggunakan kawalan versi dan alat kolaborasi Berjaya menyelesaikan dianugerahkan dengan Sijil III dalam Maklumat, Media Digital dan teknologi ... [-]
Australia Sydney Melbourne Canberra Adelaide Australia Online Amerika Syarikat Lafayette Seattle USA Online Campbellsville Perth  + 8 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
10 - 20 minggu
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Academy of Interactive Entertainment

Asas Animasi 3D direka untuk memperkenalkan pelajar kepada peluang kerjaya yang tersedia untuk artis 3D, animator dan pereka. Kursus ini memberi pelajar pemahaman tentang ... [+]

Asas Animasi 3D direka bentuk untuk memperkenalkan pelajar kepada peluang kerjaya yang tersedia untuk artis 3D, animator dan pereka. Kursus ini memberi pelajar pemahaman tentang potensi kreatif perisian animasi 3D yang digunakan dalam industri permainan, filem dan kesan visual.

Kursus ini merangkumi asas-asas animasi 3D termasuk:

Pemodelan 3D Penteksturan animasi lampu Memberi reka bentuk watak reka bentuk persekitaran pengeluaran filem pendek

Kursus ini diakhiri dalam unit pengeluaran di mana pelajar akan bekerja bersama-sama untuk menghasilkan filem animasi yang singkat. Pelajar mula dengan merancang animasi mereka dengan seni konsep dan papan cerita, model dan animasi reka bentuk mereka sepanjang proses pengeluaran dan selesai dengan mengedit bunyi, muzik dan FX khas ke dalam produk akhir.... [-]

Australia Sydney Melbourne Canberra Adelaide Australia Online Amerika Syarikat Lafayette Seattle USA Online Campbellsville Perth  + 8 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
10 - 20 minggu
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

AIE Screen Showreel

Study Online