Australian Sports Academy (ASA)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengenalan

Australian Sports Academy (ASA) adalah Pertubuhan khusus Berdaftar Latihan (RTO) dalam industri sukan, rekreasi dan kecergasan. ASA telah menjadi tulang belakang di kalangan penyedia utama sukan dan pendidikan kecergasan, serta latihan berprestasi tinggi, dalam dan pada skala global. ASA mempunyai skop terbesar negara kelayakan dalam kecergasan, sukan, dan industri rekreasi.

ASA menawarkan kursus-kursus di peringkat kebangsaan yang diiktiraf daripada Sijil III ke peringkat Diploma Kemahiran yang diluluskan oleh Pihak Berkuasa Australia Kualiti (ASQA) dan Komanwel Daftar Institusi dan Kursus untuk Pelajar Luar Negara (CRICOS).

ASA ialah institut sukan unik di Australia dan kami memahami keperluan rakan-rakan sukan kami dengan menawarkan program pendidikan sukan dan latihan yang sangat khusus, komprehensif dan direka secara individu. Program kami direka untuk memenuhi keperluan organisasi sukan dari kelab-kelab, pusat rekreasi, sekolah, persatuan sukan dan individu di Australia dan luar pesisir.

ASA menyampaikan Berprestasi Tinggi Latihan Program untuk sukan yang protokol dingin atlet terbaik hadir hari ini dan program di dunia. kumpulan elit kami pakar jurulatih antarabangsa dan ahli fisioterapi sukan menawarkan pertubuhan sukan aplikasi yang paling berkesan sains sukan dan perubatan sukan, untuk meningkatkan prestasi sukan serta memohon taktik dan teknik.

kelayakan ASA menyediakan anda dengan platform yang sangat baik untuk kerjaya profesional anda dan memberi anda kelebihan yang kompetitif dengan peluang dalam pasaran Australia dan sukan antarabangsa. Tambahan pula, kelayakan ASA diiktiraf oleh semua universiti-universiti Australia bagi pelajar yang memilih untuk pergi untuk kajian lanjut.

Dengan memilih untuk belajar dengan ASA, anda berada dalam perjalanan anda untuk menjadikan cinta anda sukan, ke dalam kerjaya yang menguntungkan dan memuaskan.

Kami bangga bahawa ASA adalah tempat "di mana atlet belajar untuk menjadi profesional".

Campus Gold Coast

Campus ASA terletak di Gold Coast, bandar raya tuan rumah 2018 Sukan Komanwel. The Gold Coast, jauh dari Brisbane, terkenal di dunia dengan 70 kms iaitu, pantai yang indah dan hutan hujan pedalaman. Southport adalah di tengah-tengah Gold Coast, pantai yang paling popular dan tengah-tengah kehidupan hiburan yang meriah.

Campus Sydney

Sydney, bandar terbesar di Australia terkenal dengan pantai yang indah, bangunan ikonik, tempat-tempat bersejarah dan budaya yang meriah. ASA bertempat di Auburn, salah satu presint makan, membeli-belah, budaya dan hiburan yang menarik Sydney.

ASA menyampaikan program-program berikut:

 • peringkat sijil
 • peringkat Diploma
 • kemahiran
 • kursus jangka pendek
 • kursus Customised

kelayakan ASA meliputi sektor-sektor berikut:

 • Kelayakan kecergasan
 • Kelayakan Kejurulatihan
 • Community Recreation Kelayakan
 • Kelayakan Pembangunan Sukan
 • Penyertaan Sukan Kerjaya Berorientasikan

kelayakan ASA meliputi sektor-sektor berikut:

 • Akuatik
 • Jurulatih Sukan
 • Sukan Perasmian
 • Rekreasi komuniti
 • Program Komuniti Aktiviti
 • Pengurusan Acara
 • Pengurusan Fasiliti
 • Sukan Pentadbiran
 • Sukan Pemasaran

Kaedah penghantaran

 • ASA o¬ffers fleksibiliti dan latihan di¬fferent kaedah:
 • Bersemuka
 • talian
 • Bengkel
 • Block latihan
 • asas tempat kerja
 • Jarak
 • Blended (gabungan kadar diri dan bersemuka)

ASA Program Latihan Prestasi Tinggi

ASA menyampaikan Prestasi Program Latihan tinggi untuk sukan yang protokol dingin atlet terbaik hadir hari ini dan program di dunia. kumpulan elit kami pakar jurulatih antarabangsa dan ahli fisioterapi sukan akan o¬ffer organisasi sukan aplikasi yang paling berkesan sains sukan dan perubatan sukan yang terkini untuk meningkatkan prestasi sukan, serta memohon taktik dan teknik sukan masing-masing.

Juga, ASA mencipta, sistem sukan berprestasi tinggi yang mampan yang terkemuka di dunia dan mencipta prestasi yang didorong oleh, atlet-fokus dan sistem jurulatih yang dipimpin, bertujuan untuk menyediakan atlet dengan perkhidmatan sokongan bertaraf dunia dan kemudahan, supaya mereka boleh memberi tumpuan semata-mata kepada prestasi . Semua kelayakan dan program ASA ditawarkan untuk dihantar di Australia, pelajar antarabangsa yang belajar di Australia dan negara-negara di luar negara.

Akademi Sukan Australia (ASA) adalah nama perdagangan Australia Kolej Pengajian Lanjutan RTO ID: 31.717. CRICOS Kod Pembekal: 03327G.

This school offers programs in:
 • English

Lihat Sijil » Lihat Diploma » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kolam Penyelamat (set Kemahiran - Sisss00078)

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan January 2017 Australia Gold Coast + 1 lagi

Skill set boleh digunakan di beberapa pekerjaan rekreasi komuniti di mana pelesenan dan pendaftaran skim wujud. Set kemahiran berikut telah dikenal pasti untuk menyelaraskan skim pendaftaran akuatik. [+]

Skill set boleh digunakan di beberapa pekerjaan rekreasi komuniti di mana pelesenan dan pendaftaran skim wujud. Set kemahiran berikut telah dikenal pasti untuk menyelaraskan skim pendaftaran akuatik. Maklumat Pathways Unit-unit ini menyediakan kredit ke arah SIS30113 Sijil III dalam Aquatics Pelesenan / Maklumat Kawal Selia Kecekapan ini memenuhi kemahiran dan pengetahuan keperluan di bawah Royal Penjimatan Life Society Anugerah Lifeguard Pool Australia. Kumpulan sasaran Set pendidikan adalah untuk mereka yang ingin mendapatkan kolam penyelamat akreditasi dan menjajarkan kepada Royal Society Penjimatan Life of Australia Pool Lifeguard akreditasi. Penyata Pencapaian Kecekapan ini dari SIS10 Sukan, Kecergasan dan Rekreasi Pakej Latihan bertemu kemahiran dan pengetahuan kehendak di bawah Royal Penjimatan Life Society Anugerah Lifeguard Pool Australia. Syarat Kemasukan Pelajar mesti mempunyai keupayaan untuk: Ambil objek dari air paling dalam persekitaran akuatik, tidak lebih daripada 3 meter; jika kedalaman lebih besar daripada bantuan 3 meter boleh digunakan, contohnya sirip. Lengkapkan berenang 25 meter dan tunda 25 meter dengan pendaratan dibantu dalam masa kurang dari 1 minit dan 45 saat. Pelajar mesti mempunyai kecergasan dan tahap kekuatan kepada: Berenang 200 meter dalam masa kurang dari 6 minit, atau Dan keupayaan untuk menyiapkan berenang 25 meter dan tunda 25 meter dengan pendaratan dibantu dalam masa kurang dari 1 minit dan 45 saat. Tempoh Pengajian Penyampaian dan penilaian bagi Pool Lifeguard ialah 1 bulan dengan 4 Hari latihan blok dan penilaian (9 pagi - 5 petang) Nombor Course Minimum 8 dan maksimum 10 pelajar setiap kumpulan. [-]

Operator Akuatik Teknikal (set Kemahiran - Sisss00011)

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan January 2017 Australia Gold Coast + 1 lagi

Skill set boleh digunakan di beberapa pekerjaan rekreasi komuniti di mana pelesenan dan pendaftaran skim wujud. Set kemahiran berikut telah dikenal pasti untuk menyelaraskan skim pendaftaran akuatik. [+]

Skill set boleh digunakan di beberapa pekerjaan rekreasi komuniti di mana pelesenan dan pendaftaran skim wujud. Set kemahiran berikut telah dikenal pasti untuk menyelaraskan skim pendaftaran akuatik. Maklumat Pathways Unit-unit ini menyediakan kredit ke arah SIS30113 Sijil III dalam Aquatics Pelesenan / Maklumat Kawal Selia Kecekapan ini memenuhi kemahiran dan pengetahuan keperluan di bawah Royal Penjimatan Life Society Anugerah Lifeguard Pool Australia. Kumpulan sasaran Set pendidikan adalah untuk mereka yang ingin mendapatkan kolam penyelamat akreditasi dan menjajarkan kepada Royal Society Penjimatan Life of Australia Pool Lifeguard akreditasi. Tempoh Pengajian Penghantaran bagi Akuatik Operator Teknikal 1 bulan dengan 4 Hari latihan blok dan penilaian (9 pagi - 5 petang) [-]

Sijil Iii Akuatik (sis30113)

Campus Sepenuh masa Sambilan January 2017 Australia Gold Coast

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi yang memerlukan kerja bebas dalam julat yang ditetapkan situasi dan aktiviti dalam suasana yang akuatik. [+]

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi yang memerlukan kerja bebas dalam julat yang ditetapkan situasi dan aktiviti dalam suasana yang akuatik. hasil kelayakan akan bergantung kepada pengkhususan yang dipilih dan termasuk pengajaran renang, kolam penyelamat dan operasi kolam. Kerja yang diusahakan di lokasi seperti kemudahan akuatik atau persekitaran, dan kemudahan rekreasi dalaman di bawah beberapa pengawasan. Peranan kerja operator akuatik kolam penyelamat guru renang Maklumat Pathways Kelayakan ini adalah sesuai untuk yang Apprenticeship laluan Australia. Pelesenan / Maklumat Kawal Selia Tiada pelesenan, perundangan, peraturan atau pensijilan terpakai bagi kelayakan ini pada masa pengesahan. Syarat Kemasukan Tiada syarat kemasukan untuk kelayakan ini. Peraturan pembungkusan 15 unit mesti diselesaikan: 9 unit teras 7 unit elektif Penghantaran & Penilaian Arrangements Anda boleh menggunakan gabungan laluan seperti kendiri, bilik darjah / bengkel tutorial dan pada atau selepas bekerja untuk melengkapkan penilaian berasaskan qualification.Competency digunakan semasa semua aktiviti penilaian. Kompetensi dicapai melalui menunjukkan pengetahuan anda dan aplikasi praktikal "aktiviti penilaian" skills.The akan termasuk tetapi tidak terhad kepada perkara-perkara seperti soalan bertulis / lisan, maklum balas pihak ketiga yang mana berkenaan, aktiviti, dan senario pengetahuan dan aplikasi praktikal kemahiran. Pemindahan kredit Organisasi mengiktiraf kelayakan rangka kerja Kelayakan Australia dan penyata pencapaian yang dikeluarkan oleh mana-mana lain Berdaftar Training Organisation.Students mungkin layak untuk pemindahan kredit dalam keadaan berikut: unit Bidang kompetensi dari Pakej Latihan Kebangsaan yang berkaitan. unit yang diluluskan kecekapan dari Produk Latihan Kebangsaan. permohonan RPL berjaya pengiktirafan pembelajaran terdahulu Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL adalah satu proses di mana seseorang calon boleh diberikan kredit atau kredit separa ke arah kelayakan bagi mengiktiraf kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh melalui pengalaman kerja dan / atau latihan formal. Untuk maklumat tambahan yang berkaitan dengan RPL untuk kursus ini, sila hubungi pejabat Akademi Sukan Australia. Akreditasi Kursus ini telah dibangunkan di bawah Rangka Kerja Kualiti Australia (AQF) dan kursus yang diiktiraf. Kelayakan yang diberikan oleh Akademi Sukan Australia yang diiktiraf oleh Kerajaan Australia; Jabatan Pendidikan, Pekerjaan dan Perhubungan Tempat Kerja. [-]

Diploma

Diploma Dalam Kecergasan

Campus or Online Sepenuh masa 47 - 18  January 2017 Australia Gold Coast

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi dalam industri kecergasan, termasuk bekerja secara kolaboratif dengan profesional perubatan dan kesihatan bersekutu dalam pelbagai tetapan, seperti kemudahan kecergasan, kemudahan akuatik, masyarakat kemudahan dan di kawasan lapang. Mereka yang mempunyai tahap ini kecekapan akan dijangka untuk menyediakan latihan senaman untuk pelanggan individu yang mempunyai keperluan tertentu, atas dasar satu-satu atau kumpulan, dan boleh termasuk pelanggan yang lebih tua dan kanak-kanak yang dalam keadaan kronik. [+]

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi dalam industri kecergasan, termasuk bekerja secara kolaboratif dengan profesional perubatan dan kesihatan bersekutu dalam pelbagai tetapan, seperti kemudahan kecergasan, kemudahan akuatik, masyarakat kemudahan dan di kawasan lapang. Mereka yang mempunyai tahap ini kecekapan akan dijangka untuk menyediakan latihan senaman untuk pelanggan individu yang mempunyai keperluan tertentu, atas dasar satu-satu atau kumpulan, dan boleh termasuk pelanggan yang lebih tua dan kanak-kanak yang dalam keadaan kronik. Orang dengan tahap kompetensi akan mempunyai keupayaan untuk melaksanakan, menilai dan mengubah suai preskripsi senaman yang diberikan oleh profesional kesihatan perubatan atau bersekutu untuk pelanggan dengan syarat-syarat tertentu, dalam skop bersetuju untuk kemajuan seperti yang disyorkan oleh merujuk profesional kesihatan perubatan atau bersekutu. jurulatih senaman Specialised akan mempunyai keupayaan untuk memantau kemajuan pelanggan dan dengan kerjasama profesional kesihatan perubatan atau bersekutu, menggunakan pendekatan berasaskan bukti untuk menyampaikan penyelesaian dengan menggunakan pengetahuan fisiologi dan anatomi dan patologi keadaan perubatan tertentu. PROSPEK PEKERJAAN • Khusus jurulatih senaman SYARAT KEMASUKAN Kelayakan ini direka untuk orang-orang profesional kecergasan sedia ada mempunyai pengalaman yang luas dalam penyampaian latihan. Entry untuk kelayakan ini adalah terbuka kepada mereka yang telah mencapai unit-unit berikut kecekapan dan mempunyai pengalaman vokasional yang ketara dalam industri kecergasan: • SISFFIT301A Memberi orientasi kecergasan dan pemeriksaan kesihatan • SISFFIT302A Memberi perkhidmatan yang berkualiti dalam industri kecergasan • SISFFIT303A Membangun dan menggunakan kesedaran populasi tertentu untuk menjalankan penghantaran • SISFFIT304A Baiklah katakan dan memantau program-program kecergasan • SISFFIT305A Memohon anatomi dan fisiologi prinsip dalam kecergasan konteks • SISFFIT306A Menyediakan maklumat pemakanan sihat kepada pelanggan mengikut garis panduan yang disyorkan • SISFFIT307A menjalankan penilaian kesihatan Pelan • SISFFIT308A pelanggan dan menyampaikan program gym • polisi SISXOHS101AFollow kesihatan dan keselamatan pekerjaan • SISXRSK301A menjalankan analisis risiko aktiviti • SISFFIT415A Bekerja secara menyeluruh dengan profesional perubatan dan kesihatan bersekutu • SISFFIT416A Memohon psikologi motivasi untuk memberi panduan kepada tingkah laku senaman dan berubah untuk memenuhi matlamat kesihatan dan kecergasan • SISFFIT417A Melaksanakan program latihan jangka panjang • SISFFIT418A menjalankan penilaian pergerakan berfungsi • SISFFIT419A Mengaplikasi prinsip-prinsip sains senaman untuk merancang latihan • merancang SISFFIT420A dan menyampaikan program-program latihan untuk menyokong hasil komposisi badan diingini • Pelan SISFFIT421A dan menyampaikan latihan peribadi • BSBSMB401A Ditubuhkan keperluan undang-undang dan pengurusan risiko perniagaan kecil LALUAN Selepas mencapai SIS30310 Sijil III dalam Kecergasan, pelajar boleh menjalankan SIS40210 Sijil IV dalam Kesihatan atau Kelayakan Sukan lain. Kelayakan ini adalah sesuai untuk perantisan laluan Australia. PENYAMPAIAN DAN PENILAIAN PERKIRAAN Anda boleh menggunakan gabungan laluan seperti diri serba, bilik darjah / bengkel / tutorial dan pada atau o kerja untuk melengkapkan kelayakan. penilaian berasaskan kompetensi digunakan semasa semua aktiviti penilaian. Kompetensi dicapai melalui menunjukkan pengetahuan anda dan aplikasi praktikal kemahiran. The "aktiviti penilaian" akan termasuk tetapi tidak terhad kepada perkara-perkara seperti soalan bertulis / lisan, maklum balas pihak ketiga yang mana berkenaan, aktiviti, dan senario pengetahuan dan aplikasi praktikal kemahiran. [-]

Sijil

Sijil Iii Dalam Kecergasan

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan 29  January 2017 Australia Gold Coast + 1 lagi

Kelayakan ini akan menyediakan kemahiran dan pengetahuan untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi yang memerlukan kerja bebas dalam julat yang ditetapkan pengajaran situasi dan aktiviti senaman. kumpulan Specialty dipilih membawa kepada menyediakan arahan latihan untuk program kumpulan atau gimnasium. [+]

Kelayakan ini akan menyediakan kemahiran dan pengetahuan untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi yang memerlukan kerja bebas dalam julat yang ditetapkan pengajaran situasi dan aktiviti senaman. kumpulan Specialty dipilih membawa kepada menyediakan arahan latihan untuk program kumpulan atau gimnasium. PROSPEK PEKERJAAN • Latihan Pengajar - Gym • Latihan Pengajar - Kumpulan Latihan • Latihan Pengajar - Aqua SYARAT KEMASUKAN • Disyorkan untuk menjadi kini bekerja di industri • minimum umur 16 tahun • Australia Akademi Sukan sta akan membantu pelanggan untuk memastikan bahawa kelayakan itu adalah sesuai untuk memenuhi keperluan mereka sebelum keperluan pendaftaran • Teknologi adalah disyorkan untuk boleh mengakses sumber dalam talian plus jika pelajar memilih untuk menghantar kerja penilaian mereka melalui cara elektronik LALUAN Selepas mencapai SIS30310 Sijil III dalam Kecergasan, pelajar boleh menjalankan SIS40210 Sijil IV dalam Kesihatan atau Kelayakan Sukan lain [-]

Sijil Iii Dalam Program Aktiviti Masyarakat (sis30213)

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan 2 - 4  January 2017 Australia Gold Coast + 1 lagi

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi yang memerlukan kerja bebas dalam julat yang ditetapkan situasi dan aktiviti. [+]

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi yang memerlukan kerja bebas dalam julat yang ditetapkan situasi dan aktiviti. hasil kelayakan akan bergantung kepada pengkhususan yang dipilih dan termasuk menjalankan program rekreasi berasaskan komuniti kedua-dua umum dan khusus seperti tarian rekreasi, pertahanan diri dan program untuk kanak-kanak dan pelanggan yang kurang upaya. Kerja akan dilaksanakan di lokasi seperti pusat-pusat rekreasi orang ramai dan kemudahan rekreasi dalaman atau luaran dengan memberi tumpuan kepada pembangunan masyarakat. Kerja yang diusahakan di lokasi seperti kelab sukan dan acara sukan. Peranan kerja pengajar program pegawai rekreasi pengajar mempertahankan diri. Tempoh Pengajian Penghantaran bagi SIS30213 Sijil III dalam Komuniti Aktiviti Programs ialah 2 bulan Sepenuh Masa atau 4 bulan Part Time Maklumat Pathways Kelayakan ini adalah sesuai untuk yang Apprenticeship laluan Australia. Pelesenan / Maklumat Kawal Selia Tiada pelesenan, perundangan, peraturan atau pensijilan terpakai bagi kelayakan ini pada masa pengesahan. Syarat Kemasukan Tiada syarat kemasukan untuk kelayakan ini. Peraturan pembungkusan 15 unit mesti diselesaikan: 11 unit teras 7 unit elektif Penghantaran & Penilaian Arrangements Anda boleh menggunakan gabungan laluan seperti kendiri, bilik darjah / bengkel tutorial dan pada atau selepas bekerja untuk melengkapkan kelayakan. penilaian berasaskan kompetensi digunakan semasa semua aktiviti penilaian. Kompetensi dicapai melalui menunjukkan pengetahuan anda dan aplikasi praktikal kemahiran. The "aktiviti penilaian" akan termasuk tetapi tidak terhad kepada perkara-perkara seperti soalan bertulis / lisan, maklum balas pihak ketiga yang mana berkenaan, aktiviti, dan senario pengetahuan dan aplikasi praktikal kemahiran. Pemindahan kredit Organisasi mengiktiraf kelayakan rangka kerja Kelayakan Australia dan penyata pencapaian yang dikeluarkan oleh mana-mana Pertubuhan Latihan Berdaftar lain. Pelajar mungkin layak untuk pemindahan kredit dalam keadaan berikut: unit Bidang kompetensi dari Pakej Latihan Kebangsaan yang berkaitan. unit yang diluluskan kecekapan dari Produk Latihan Kebangsaan. permohonan RPL berjaya pengiktirafan pembelajaran terdahulu Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL adalah satu proses di mana seseorang calon boleh diberikan kredit atau kredit separa ke arah kelayakan bagi mengiktiraf kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh melalui pengalaman kerja dan / atau latihan formal. Untuk maklumat tambahan yang berkaitan dengan RPL untuk kursus ini, sila hubungi pejabat Akademi Sukan Australia. Akreditasi Kursus ini telah dibangunkan di bawah Rangka Kerja Kualiti Australia (AQF) dan kursus yang diiktiraf. Kelayakan yang diberikan oleh Akademi Sukan Australia yang diiktiraf oleh Kerajaan Australia; Jabatan Pendidikan, Pekerjaan dan Perhubungan Tempat Kerja. [-]

Sijil Iv Dalam Kecergasan

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan 47  January 2017 Australia Gold Coast + 1 lagi

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi dalam industri Fitness, termasuk bekerja secara bebas dalam pelbagai tetapan, seperti dalam pusat kecergasan, gimnasium, kolam renang, kemudahan masyarakat dan terbuka ruang. [+]

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi dalam industri Fitness, termasuk bekerja secara bebas dalam pelbagai tetapan, seperti dalam pusat kecergasan, gimnasium, kolam renang, kemudahan masyarakat dan terbuka ruang. Mereka yang mempunyai tahap ini kecekapan akan dijangka untuk melatih pelanggan individu, secara satu-satu, dan mungkin termasuk pelanggan yang lebih tua dan kanak-kanak. Orang dengan tahap kompetensi akan mempunyai keupayaan untuk merancang, menjalankan dan menilai latihan senaman, memberikan kepimpinan dan bimbingan kepada pelanggan dan sta lain dan mungkin berurusan dengan keadaan yang tidak menentu. PROSPEK PEKERJAAN • Latihan jurulatih - jurulatih peribadi pelatih • Latihan - aqua pelatih • jurulatih Latihan - program penyelaras • jurulatih Latihan - jurulatih jurulatih • Latihan - kanak-kanak lebih tua jurulatih pelanggan SYARAT KEMASUKAN Entry untuk kelayakan ini adalah terbuka kepada mereka yang mempunyai kelayakan semasa pertama bantuan dan sijil CPR semasa dan yang telah mencapai unit-unit berikut kecekapan: • SISFFIT301A Memberi orientasi kecergasan dan pemeriksaan kesihatan • SISFFIT302A Memberi perkhidmatan yang berkualiti dalam industri kecergasan • SISFFIT303A Membangun dan memohon kesedaran populasi tertentu untuk menjalankan penghantaran • SISFFIT304A Baiklah katakan dan memantau program-program kecergasan • SISFFIT305A memohon anatomi dan fisiologi prinsip dalam kecergasan konteks • SISFFIT306A Menyediakan maklumat pemakanan sihat kepada pelanggan mengikut garis panduan yang disyorkan • SISFFIT307A menjalankan penilaian kesihatan Pelan • SISFFIT308A pelanggan dan menyampaikan program gym • SISXOHS101A Ikut polisi kesihatan dan keselamatan pekerjaan • SISXRSK301A Menjalankan analisis risiko aktiviti LALUAN Selepas mencapai SIS30310 Sijil III dalam Kecergasan, pelajar boleh menjalankan SIS40210 Sijil IV dalam Kesihatan atau Kelayakan Sukan lain. PENYAMPAIAN DAN PENILAIAN PERKIRAAN Anda boleh menggunakan gabungan laluan seperti diri serba, bilik darjah / bengkel / tutorial dan pada atau o kerja untuk melengkapkan kelayakan. penilaian berasaskan kompetensi digunakan semasa semua aktiviti penilaian. Kompetensi dicapai melalui menunjukkan pengetahuan anda dan aplikasi praktikal kemahiran. The "aktiviti penilaian" akan termasuk tetapi tidak terhad kepada perkara-perkara seperti soalan bertulis / lisan, maklum balas pihak ketiga yang mana berkenaan, aktiviti, dan senario pengetahuan dan aplikasi praktikal kemahiran. [-]

Sijil Iv Dalam Rekreasi Masyarakat (sis40113)

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan 3 - 6  January 2017 Australia Gold Coast + 1 lagi

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi di dalam sektor rekreasi masyarakat termasuk bekerja secara bebas di pelbagai tempat atau persekitaran seperti pusat rekreasi dan kolam renang, dengan pelbagai kumpulan pelanggan yang berbeza . [+]

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seseorang individu untuk menjadi cekap dalam pelbagai aktiviti dan fungsi di dalam sektor rekreasi masyarakat termasuk bekerja secara bebas di pelbagai tempat atau persekitaran seperti pusat rekreasi dan kolam renang, dengan pelbagai kumpulan pelanggan yang berbeza . Individu dengan tahap kompetensi mempunyai keupayaan untuk merancang, menjalankan dan menilai aktiviti-aktiviti lain dan untuk berurusan dengan keadaan yang tidak menentu dan bukan rutin dan menyediakan kepimpinan dan bimbingan kepada kakitangan. Kerja yang diusahakan di lokasi seperti kelab sukan, masyarakat, santai atau pusat akuatik dan acara sukan. Peranan kerja pengurus tugas penyelaras program penyelaras rekreasi Tempoh Pengajian Penghantaran bagi SIS40113 Sijil IV dalam Community Recreation adalah 3 bulan Sepenuh Masa atau 6 bulan Part Time Maklumat Pathways Kelayakan ini adalah sesuai untuk yang Apprenticeship laluan Australia. Pelesenan / Maklumat Kawal Selia Tiada pelesenan, perundangan, peraturan atau pensijilan terpakai bagi kelayakan ini pada masa pengesahan. Syarat Kemasukan Tiada syarat kemasukan untuk kelayakan ini. Peraturan pembungkusan 19 unit mesti diselesaikan: 11 unit teras 8 unit elektif Penghantaran & Penilaian Arrangements Anda boleh menggunakan gabungan laluan seperti kendiri, bilik darjah / bengkel tutorial dan pada atau selepas bekerja untuk melengkapkan kelayakan. penilaian berasaskan kompetensi digunakan semasa semua aktiviti penilaian. Kompetensi dicapai melalui menunjukkan pengetahuan anda dan aplikasi praktikal kemahiran. The "aktiviti penilaian" akan termasuk tetapi tidak terhad kepada perkara-perkara seperti soalan bertulis / lisan, maklum balas pihak ketiga yang mana berkenaan, aktiviti, dan senario pengetahuan dan aplikasi praktikal kemahiran. Pemindahan kredit Organisasi mengiktiraf kelayakan rangka kerja Kelayakan Australia dan penyata pencapaian yang dikeluarkan oleh mana-mana Pertubuhan Latihan Berdaftar lain. Pelajar mungkin layak untuk pemindahan kredit dalam keadaan berikut: unit Bidang kompetensi dari Pakej Latihan Kebangsaan yang berkaitan. unit yang diluluskan kecekapan dari Produk Latihan Kebangsaan. permohonan RPL berjaya pengiktirafan pembelajaran terdahulu Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL adalah satu proses di mana seseorang calon boleh diberikan kredit atau kredit separa ke arah kelayakan bagi mengiktiraf kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh melalui pengalaman kerja dan / atau latihan formal. Untuk maklumat tambahan yang berkaitan dengan RPL untuk kursus ini, sila hubungi pejabat Akademi Sukan Australia. Akreditasi Kursus ini telah dibangunkan di bawah Rangka Kerja Kualiti Australia (AQF) dan kursus yang diiktiraf. Kelayakan yang diberikan oleh Akademi Sukan Australia yang diiktiraf oleh Kerajaan Australia; Jabatan Pendidikan, Pekerjaan dan Perhubungan Tempat Kerja. [-]

Contact

ASA

Alamat Gold Coast, Queensland Australia
Website http://www.australiansportsacademy.edu.au/
Telefon +61 1300 656 693