Curtin College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Curtin College

Curtin College adalah Pathway anda untuk ijazah sarjana muda di Universiti Curtin, universiti terbesar di Australia Barat. Sekiranya anda tidak layak masuk secara langsung ke Curtin University, Diploma Curtin College akan membantu anda mendapatkan kemasukan.

Kami berada di kampus di Curtin University di Perth, jadi anda akan mengalami kehidupan universiti dari hari pertama. Sebagai pelajar Curtin College , anda akan dapat menyertai acara Universiti, menyertai kelab dan menikmati kemudahan kampus Curtin yang lain.

Sejak tahun 2000, Curtin College telah membantu lebih daripada 10,000 pelajar merealisasikan impian mereka sebagai ijazah Sarjana Muda Curtin University.

Curtin University berada di kedudukan di satu peratus teratas universiti di seluruh dunia dalam Academic Kedudukan Dunia Universiti 2018 dan telah meningkat 20 tempat ke-230 di dunia dalam QS World University Ranking 2020.

Curtin College terletak di Bangunan 205 di Kampus Bentley di Universiti Curtin.

Kenapa Curtin College ?

 • Pelajar yang belajar unit tahun pertama akan mendapat kelayakan Diploma, dan juga masuk ke tahun kedua sarjana muda pilihan mereka di Curtin University. Diploma Curtin College (Peringkat 2) = Tahun 1 sarjana muda Curtin anda.
 • Pilihan cepat boleh didapati, dengan sistem trimester yang menawarkan 3 pengambilan setiap tahun untuk beberapa kursus.
 • Saiz kelas kecil (sekitar 25 pelajar), jadi anda boleh bergantung pada bantuan tambahan dan sokongan apabila anda memerlukannya.
 • Kepelbagaian budaya - sekitar 1,200 pelajar dari 40 negara, di Universiti terbesar di Barat Australia.
 • Anda sudah berada di kampus, di-trek. Kami berada di sini untuk menyokong anda, sepanjang jalan.

Siapa Curtin College ?

Curtin College adalah untuk pelajar yang:

 • ingin mencapai ijazah Sarjana Muda Universiti Curtin;
 • tidak memenuhi syarat kemasukan minimum Curtin University;
 • telah melengkapkan Tahun 12 tetapi tidak memperoleh pensijilan siswazah sekolah menengah;
 • adalah usia matang dan memerlukan Pathway alternatif ke universiti.

Visi

Mengubah kehidupan melalui pembelajaran Curtin yang tertumpu.

"Visi kami adalah untuk menyediakan akses kepada pelbagai peluang pembelajaran yang memenuhi keperluan para pelajar kami dalam persekitaran pendidikan global yang mencabar. Kolej ini mencapai ini dengan menyediakan persekitaran yang difokuskan oleh pelajar, menyokong dan merangkumi piawaian etika yang tinggi.

Di Curtin College , anda akan dapati komuniti kakitangan yang penuh semangat yang didedikasikan untuk menjadikan pengalaman pelajar anda bermanfaat dan menyeronokkan. Matlamat kami adalah untuk memberi anda kelayakan dan kemahiran yang akan menyediakan anda kejayaan dalam disiplin yang anda pilih di Curtin University ".

- Andrew Crevald | Pengarah Kolej

Misi

Curtin College menyampaikan hasil pengajaran dan pengajaran yang utama untuk pelajar yang maju ke Curtin University.

Fakta

Sejak tahun 2000, Curtin College telah membantu lebih 10,000 pelajar maju ke Tahun 2 di Curtin University.

Sebagai universiti paling inovatif di Australia Barat, kepercayaan Curtin yang kuat juga tercermin dalam penarafannya yang tinggi, termasuk ranking Universiti QS berprestij:

 • Curtin University menduduki ranking paling teratas universiti di seluruh dunia dalam Peringkat Akademik Universiti Dunia 2018 dan telah meningkat kepada 230 di seluruh dunia dalam QS World University Ranking 2020.
 • Curtin menduduki tempat sebagai salah satu universiti paling antarabangsa di dunia dengan populasi pelajar antarabangsa ketiga terbesar di mana-mana universiti Australia. Curtin menduduki tempat ke-26 dalam senarai Times Higher Education dari 200 universiti paling tinggi di dunia pada tahun 2016.
 • Universiti Curtin adalah satu-satunya universiti di Australia Barat yang menduduki ranking 50 teratas di bawah 50 tahun. Sebagai universiti paling inovatif di Australia Barat, kepercayaan Curtin yang kuat juga tercermin dalam penarafannya yang tinggi dalam Peringkat Universiti QS Dunia:
  • Kedudukan 22 di dunia bagi universiti di bawah umur 50 tahun, dalam QS World University Rankings 2018 - universiti Australia satunya Barat untuk membuat senarai.
  • Dianugerahi penarafan kecemerlangan keseluruhan lima bintang (daripada lima bintang) dalam penilaian Universiti QS Stars 2018.

126729_pexels-photo-1595391.jpeg

Fox / Pexel

Akreditasi

Curtin College didaftarkan sebagai penyedia pendidikan tinggi di bawah Agensi Kualiti dan Piawaian Pendidikan Tertiari (TEQSA). TESQA mengatur dan menjamin kualiti sektor pendidikan tinggi Australia (termasuk universiti). Sebagai penyedia pendidikan tinggi, Curtin College mesti mematuhi piawaian ini.

Rangkaian Kelayakan Australia (AQF) adalah dasar kebangsaan untuk kelayakan yang dikawal dalam pendidikan dan latihan Australia. Ia menggabungkan kelayakan dari setiap sektor pendidikan dan latihan ke dalam rangka kerja kelayakan nasional yang komprehensif. AQF pertama kali diperkenalkan pada tahun 1995 untuk menyokong sistem kelayakan negara di Australia merangkumi pendidikan tinggi, pendidikan vokasional dan latihan dan sekolah.

Keahlian Persatuan Industri

Curtin College adalah ahli Majlis Pendidikan dan Latihan Swasta Australia (ACPET). ACPET adalah sebuah persatuan industri nasional untuk penyedia pendidikan dan latihan bebas, untuk pelajar Australia dan Antarabangsa.

Kolej ini juga merupakan ahli Persatuan Industri Pendidikan dan Latihan Swasta Australia Barat (WAPETIA) adalah sebuah persatuan sekolah dan kolej yang khusus untuk melakukan tingkah laku yang adil dan beretika serta penyediaan pendidikan berkualiti di Australia Barat.

Komuniti kami

Curtin College komited untuk memupuk komuniti yang menghormati, pelbagai dan inklusif.

Kami percaya semua orang dalam komuniti kami mempunyai hak untuk mendapatkan persekitaran pembelajaran dan persekitaran yang selamat, selamat dan selesa.

Kami tidak bertolak ansur dengan gangguan seksual atau serangan. Pelajar atau kakitangan yang didapati melanggar Kod Etika, akan diberi nasihat, diberi amaran atau disiplin. Ini mungkin termasuk disiplin formal (seperti pemecatan atau pengecualian).

Sebagai sebahagian daripada komitmen kami untuk keselamatan komuniti kami, kami mewujudkan ruang untuk kakitangan dan pelajar untuk mengadakan perbualan tanpa rasa takut akan penghinaan atau pengorbanan. Perbualan ini akan disimpan dengan penuh keyakinan kerana sifat peribadi dan sensitif mereka.

Kami komited untuk mengutamakan keselamatan anda.

 • Jika anda mendedahkan kejadian atau keprihatinan kepada kami, kami akan membimbing anda untuk menyokong, sokongan tepat masa.
 • Kami akan mendedikasikan sumber untuk pencegahan, latihan dan pendidikan secara berterusan.
 • Kami akan memantau dan mengkaji semula sokongan, maklumat, kempen dan atau program untuk memastikan ia relevan.
 • Kami akan berusaha untuk membuat penambahbaikan berterusan terhadap program ini, berdasarkan maklum balas yang disediakan oleh pelajar dan kakitangan kami.
 • Kami menyediakan ruangan ini secara dalam talian, untuk memastikan anda dapat mengakses maklumat mengenai komitmen kami untuk Respect @ Curtin College

128309_pexels-photo-1438072.jpeg

Buro Millennial / Pexels

Lokasi

Perth

Alamat
Building 205, Curtin Bentley Campus, Kent Street, Bentley
6102 Perth, Australia Barat, Australia