New York Film Academy Australia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Akademi Filem New York diasaskan oleh pengeluar veteran Jerry Sherlock pada tahun 1992, yang menghasilkan klasik seperti "The Hunt for the Red October". Didorong oleh kawan-kawannya yang ingin menghantar anak-anak mereka ke sekolah perfilman, namun mendapati harga terlalu mahal, Sherlock merancang sebuah sekolah yang tidak hanya mampu tetapi yang lebih penting, didirikan berdasarkan prinsip pembelajaran dengan melakukan.

Diilhamkan oleh idea bahawa untuk belajar bagaimana membuat filem, seseorang sebenarnya perlu membuat filem, Sherlock dan rakan-rakannya mencipta kurikulum yang benar-benar unik. Menggabungkan campuran instruksi sekolah filem tradisional dengan pendekatan baru, Akademi menekankan kursus kursus di sekitar pelajar sebenarnya keluar dan menembak filem sebagai sebahagian daripada kursus mereka. Pelajar menulis, mengemukakan, mengarahkan, dan mengedit filem asal mereka sementara turut berkhidmat sebagai anggota krew di filem rakan sekelas mereka untuk mendapatkan pengalaman yang luas.

Komitmen ini untuk belajar dengan melakukan terpakai untuk semua program yang kini ditawarkan oleh Akademi, dengan pelajar yang bekerja dengan peralatan standard industri di kemudahan bertaraf dunia. Di Akademi, pelajar boleh memilih dari pelbagai program seni visual dan persembahan yang merangkumi Filmmaking, Bertindak untuk Filem, Animasi 3D

Akademi Filem New York memperluaskan kurikulumnya serta kehadirannya di peringkat global, dengan lima kampus yang ditubuhkan dan banyak program destinasi di seluruh dunia. Di kampus-kampus NYFA di New York dan Gold Coast, Australia, para pelajar menanam dalam program konservatori dan bengkel jangka pendek dan jangka pendek, manakala Los Angeles dan South Beach, Miami, kampus juga menawarkan gelar.

NYFA menyediakan pelajar dengan alat dan pengetahuan, dan mereka sebenarnya menerapkan apa yang mereka pelajari dalam kelas di dunia nyata, membuat pengalaman pendidikan tidak seperti yang lain.

Lokasi

Southport

Alamat
Lawson Street,5
4215 Southport, Queensland, Australia