Baca keterangan rasmi

RMIT adalah universiti teknologi, reka bentuk dan perusahaan global.

Salah satu institusi pengajian tinggi asal Australia, Universiti RMIT menikmati reputasi antarabangsa untuk kecemerlangan pendidikan profesional dan vokasional, penyelidikan terpakai, dan penglibatan dengan keperluan industri dan masyarakat.

RMIT adalah pemimpin dunia dalam Seni dan Reka Bentuk; Seni bina; Pendidikan; Kejuruteraan; Pembangunan; Sains Komputer dan Sistem Maklumat; Perniagaan dan Pengurusan; dan Komunikasi dan Pengajian Media.

Warisan kita

RMIT ditubuhkan pada tahun 1887 sebagai Kolej Kerja Lelaki dengan tujuan untuk membawa pendidikan kepada pekerja Melbourne.

Lokasi dan kemudahan kami

Kampus-kampus kami di Melbourne dan Vietnam mempunyai bangunan memenangi anugerah dan beberapa kemudahan yang paling berteknologi tinggi di dunia.

Pendidikan kita

RMIT memberi perbezaan kepada kehidupan pelajar, kakitangan dan komuniti kami melalui program pendidikan kami.

Tadbir urus dan pengurusan

Tadbir urus dan pengurusan yang baik adalah penting untuk memastikan kejayaan dan kemampanan Universiti.

Kolej kami

Universiti RMIT menawarkan program pengajian di 17 sekolah di tiga kolej akademik.

Salah satu institusi pendidikan asal Australia yang diasaskan pada tahun 1887, RMIT University kini merupakan institusi pengajian tinggi terbesar negara dengan lebih dari 84,000 pelajar, termasuk 13,000 di peringkat pascasarjana.

Kedudukan kami

Kedudukan QS

RMIT mempunyai ranking QS 5-Bintang untuk kecemerlangan dalam pendidikan tinggi.

Universiti tertinggi ke-15 di Australia dan ke-250 di dunia *

21 di dunia dan ke 5 di Australia di kalangan universiti kurang daripada 50 tahun (2019 QS Top 50 Di bawah 50 indeks)

Ke-40 di dunia untuk profil antarabangsa kakitangan akademik Universiti *

108 di dunia untuk reputasi majikan (8 di Australia dan 3 di Victoria) *

Ke-12 di dunia untuk Seni dan Rekabentuk (ranking tertinggi di Australia) ^

22 di dunia untuk Senibina dan Alam Sekitar (4 tertinggi di Australia) ^

Ke-95 untuk pekerjaan siswazah (8 di Australia) #

Di antara 100 universiti teratas di dunia :

 • Pendidikan
 • Kejuruteraan (Sivil dan Struktural)
 • Kejuruteraan (Elektrik dan Elektronik)
 • Sains Komputer dan Sistem Maklumat
 • Komunikasi dan Pengajian Media
 • Kajian Pembangunan
 • Pengajian Perniagaan dan Pengurusan
 • Perakaunan dan kewangan

Antara 150 universiti terbaik dunia dalam ^:

 • Kejuruteraan (Kimia)
 • Kejuruteraan (Mekanikal, Aeronautik dan Pembuatan)
 • Geografi
 • Sains Sosial dan Pengurusan

* 2018-19 QS World University Rankings

^ 2019 QS World University Rankings by Subject

# 2019 QS Kedudukan Pengajian Siswazah

Kedudukan QS adalah antara kedudukan universiti antarabangsa paling berpengaruh dan meluas.

Kedudukan lain

RMIT disenaraikan di antara 400 universiti terkemuka di dunia di peringkat global dalam Peringkat Akademik 2018 Universiti-universiti Dunia.

RMIT juga menduduki tempat dalam 401-500 band di Times Higher Education World Rankings University 2017-18, dan 74 di rantau Asia-Pasifik.

RMIT menduduki tempat ke-26 pada 2018 Peringkat Leiden 4, ranking universiti yang berintensif tinggi di dunia.

RMIT adalah ke-19 di dunia dalam Peringkat Sekolah Fashion Fesyen Global 2017 dan ke-9 dalam Kursus Perniagaan Fesyen Siswazah Terbaik Global 10 BoF.

RMIT adalah ke-97 ke-13 dan ke-13 di rantau Asia-Pasifik dalam kedudukan MBA Eksekutif QS Global 2018; dan menduduki ranking tertinggi di dunia pada 151-200 di MBA 2018 QS Penuh Masa.

RMIT berada di kedudukan ke-33 dalam Peringkat Global MBA Peringkat dan ke-19 di peringkat global untuk program MBA Eksekutif dalam Kedudukan MBA Global 2018 ( Majalah CEO ).

Kecemerlangan dalam Penyelidikan

Kualiti kerja penyelidikan RMIT telah disahkan oleh Majlis Penyelidikan Australia.

Dalam penilaian Kecemerlangan dalam Penyelidikan untuk penilaian Australia yang paling baru-baru ini, RMIT dinilai "jauh melebihi standard dunia" dalam 13 bidang penyelidikan dan "standard dunia melebihi" dalam sembilan bidang lagi.

Penyelidikan kami dalam 11 bidang sains (termasuk sains perubatan), kejuruteraan dan matematik yang diterapkan, serta dalam seni bina dan media dan komunikasi, berada di peringkat terbaik di dunia.

Anugerah Pendidikan Antarabangsa Victorian

Pada Anugerah Pelajaran Antarabangsa Victorian yang pertama, RMIT menerima anugerah Premier for International Education Provider of the Year dan anugerah untuk Kecemerlangan Pendidikan Antarabangsa (Universiti).

Alumni

Masyarakat alumni kami lebih daripada 300,000 terbentang di seluruh dunia dan termasuk pemimpin seperti Ketua Pegawai Eksekutif Berita Corporation, Robert Thomson; Pengerusi BHP Billiton, Jacques Nasser; ahli penganugerahan teori pemenang multi-award, Dr Amanda Barnard; dan bekas Pengarah Festival Antarabangsa Edinburgh, Sir Jonathan Mills AO.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Diploma Perdagangan melengkapkan pelajar dengan komunikasi, pemecahan masalah dan kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran global dan membina ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kerjaya anda dalam perdagangan

Diploma Perdagangan melengkapkan pelajar dengan komunikasi, pemecahan masalah dan kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran global dan membina kerjaya dalam perniagaan di mana sahaja di dunia.

Apa yang akan anda pelajari dalam program ini

Pengenalan umum terhadap kajian perniagaan merangkumi asas-asas pengurusan, perakaunan dan pemasaran, dan melengkapkan graduan dengan kemahiran komunikasi dan pengurusan dalam permintaan oleh industri.

Butiran

Jadilah RMIT Bangga! Sertai program dinamik ini untuk 'memulakan' perjalanan menarik anda dari pelajar kepada pemimpin perniagaan yang berkelayakan.... [-]

Australia Melbourne
Januari 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Diploma Lanjutan

RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Mahu menjalin kerjaya dalam skrin atau media digital interaktif? Program ini disampaikan sebagai sebahagian daripada urutan, bermula dengan Diploma Skrin dan Media atau D ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program ini disampaikan sebagai sebahagian daripada urutan, bermula dengan Diploma Skrin dan Media atau Diploma Teknologi Media Digital.

Setelah menyelesaikan Diploma yang memuaskan, anda akan maju ke Diploma Lanjutan.

Anda mungkin layak untuk memulakan pengajian di peringkat Diploma Lanjutan jika anda sudah memiliki Diploma dalam Skrin dan Media atau mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang relevan. Anda masih harus memohon Diploma, dan kemudian akan dinilai untuk masuk ke Diploma Lanjutan.

Untuk memohon urutan program ini, lawati sama ada Diploma Skrin dan Media atau Diploma Media program Teknologi Media muka surat.

Diploma Lanjutan ini memberi anda asas luas yang diperlukan untuk bergerak maju dalam industri seni, reka bentuk, skrin dan media. RMIT terkenal sebagai pemimpin Australia dalam skrin, pendidikan interaktif dan media baru. Kami akan menyediakan anda dengan persekitaran kreatif dan intelektual yang kreatif dan menyokong dengan peluang besar untuk menjalin hubungan industri.... [-]

Australia Melbourne
Januari 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Diploma Siswazah

RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Memperoleh kelayakan yang diiktiraf secara global untuk mengajar kanak-kanak dalam tahun-tahun pembangunan dan pertumbuhan mereka yang paling kritikal. ... [+]

Memperoleh kelayakan yang diiktiraf secara global untuk mengajar kanak-kanak dalam tahun-tahun pembangunan dan pertumbuhan mereka yang paling kritikal.

Diploma Graduate Graduate in Education (Early Childhood Education) akan membangunkan pemahaman anda tentang bagaimana anak-anak muda mempelajari kemahiran yang mereka perlukan untuk kehidupan.

Program ini direka untuk mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda dan kini ingin mengajar di padang kanak-kanak awal.

Apa yang anda akan dapat melalui program ini

Graduan program ini akan mempunyai kelayakan pengajaran profesional, membolehkan mereka mengajar dalam semua tetapan awal kanak-kanak.

Ijazah ini akan memberi anda keyakinan untuk menghubungkan teori-teori dengan amalan dan membina kreativiti, penyelesaian masalah dan inovasi kanak-kanak dengan menggunakan teknologi baru dalam reka bentuk kurikulum.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Undergraduate Pathway

RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Tidak mempunyai skor yang anda perlukan untuk memasukkan program pilihan anda? Perlu melengkapkan subjek tertentu atau prasyarat lain, seperti portfolio? Jika jawapannya ... [+]

Mengapa Pengajian Asas?

Kajian Asas membolehkan anda memberi tumpuan kepada bidang yang menarik minat anda sambil meningkatkan kemahiran akademik anda dalam persekitaran yang menyokong.

Belajar mengikut kadar anda sendiri

Kajian Foundation menawarkan dua permulaan tarikh sepanjang tahun supaya anda boleh memilih waktu yang sesuai dengan anda.

Sokongan dan perhatian individu

Guru dan kakitangan sokongan kami memberikan bimbingan, kaunseling, sokongan dan perhatian individu sebaik sahaja anda bermula.

Mentoring dan aktiviti sosial

Program 30 Hari Pertama kami akan menawarkan sokongan, bimbingan dan keyakinan apabila anda menetap di rumah baru anda di sini di Melbourne. Kami juga menawarkan pelbagai aktiviti sosial untuk membantu anda berteman dan menyesuaikan diri dengan persekitaran baru anda.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
124 La Trobe Street
3000 Melbourne, Victoria, Australia