Sydney Film School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sydney Film School ialah salah sebuah sekolah filem vokasional bahagian di dunia.

Sekolah telah ditubuhkan hampir 20 tahun yang lalu daripada keinginan untuk mewujudkan pengalaman pembikinan filem praktikal memberi tumpuan kepada kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam industri perfileman global.

Tahun ini, Sydney Film School berpindah ke sebuah filem dibina tujuan dan bertindak sekolah di Waterloo di pinggir bandar dalaman Sydney. Dekat dengan pengangkutan awam dan pusat bandar, bangunan baru ini akan membolehkan kami untuk menyediakan permulaan studio seni dan ruang pengajaran untuk pelajar filem kami.

Sekolah ini ditubuhkan sebagai sebuah syarikat produksi filem kerja yang membuat sekitar 180 filem pendek setahun. Pelajar-pelajar kita adalah pembuat filem. Ia adalah satu pengalaman pembelajaran yang sengit tetapi satu yang menyebabkan graduan meninggalkan kami di suatu tempat antara 10 dan 20 kredit filem pada akhir masa mereka dengan kami.

Kami tidak akan teori. Apabila anda lulus, anda telah bekerja "pada set" dan "dalam post" dalam persekitaran yang menyerupai perkataan sebenar. Anda akan telah membuat kesilapan anda, anda akan mempunyai kerja yang dihasilkan yang benar-benar kreatif dan anda akan bersedia untuk mengambil dunia.

Kami hanya mengajar pembikinan filem. Kami menawarkan dua kursus satu tahun: Diploma dan Diploma Lanjutan skrin dan Media. Diploma ini menyediakan anda dengan pengetahuan kerja mengenai semua disiplin asas pembikinan filem, termasuk bercerita, penciptaan kandungan dan kerja berpasukan. Diploma Lanjutan mengambil ilmu itu dan membolehkan anda untuk memohon kepadanya untuk kawasan pilihan anda pengkhususan untuk menghasilkan filem kedalaman dan teknik yang lebih besar. Gabungan mereka memberi anda asas yang unik untuk kerjaya anda.

Kami mempunyai hubungan yang rapat dengan industri filem. Semua guru-guru kita kini bekerja dalam industri dan juga mengajar. Mereka mempunyai jari mereka pada nadi. Kami menjemput personaliti filem terkemuka untuk berkongsi pengalaman kerjaya mereka dengan anda dan kami akan dapat berhubung dengan Alumni kami (kini berjumlah lebih 1,000), majoriti daripada mereka mengikuti kerjaya skrin yang berjaya di seluruh dunia.

Dengan memilih Sydney Film School anda akan menyertai komuniti yang mempunyai pelbagai akar tetapi bersatu dalam semangat untuk pembikinan filem.

Kami menjemput anda untuk menyertai komuniti yang ...

NILAI KAMI

Matlamat kami di Sydney Film School adalah untuk membangunkan orang yang sempurna, berani dalam usaha mereka, ingin tahu dan terbuka kepada keajaiban hidup dan penyayang dalam urusan mereka antara satu sama lain dan dunia yang lebih besar.

Kita terikat bersama-sama dalam projek kami melalui cinta kita cerita, hasrat kita untuk memahami dan meraikan tempat mereka dalam eksperimen manusia dan planet ini kita berkongsi.

Kami ingin membina semangat galakan dan sokongan melalui rangkaian yang meluas kepada masyarakat antarabangsa pelajar, graduan, guru-guru, pembuat filem, pengedar, festival, penonton dan rakan-rakan.

KEBERANIAN. Rasa ingin tahu. SIMPATI

Kami memeluk ketiga-tiga nilai teras: KEBERANIAN
untuk memecahkan acuan
untuk menerima risiko
untuk mendedahkan sesuatu yang penting dalam diri
menangani kegagalan dan cuba lagi
untuk berhadapan dengan tema sukar / mata pelajaran
ketawa pada apa yang orang lain mencari serius (atau sebaliknya)
untuk menembak untuk rasa ingin tahu bulan
tentang keadaan manusia pada umumnya
tentang lelaki rakan-rakan / wanita anda
tentang perkara-perkara cara kerja (sains?)
tentang pelajaran yang telah lalu
tentang model / laluan baru tawaran masa depan
tentang SIMPATI teknologi baru
untuk lelaki rakan-rakan anda di seluruh alam semesta
bagi seseorang pintu depan
merasa kesedihan merasa kasihan kepada dosa / ketidakadilan di dunia amnya

This school offers programs in:
  • English

Lihat Diploma Lanjutan » Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Skrin Dan Media (cuf50107)

Campus Sepenuh masa January 2018 Australia Waterloo

Diploma skrin dan Media (CUF50107) adalah satu tahun praktikal, hands-on kursus pengenalan, di mana pelajar mengalami setiap aspek pembikinan filem. Dalam dunia ini sebenar pelajar persekitaran pengeluaran belajar bercerita, kraf dan kemahiran teknikal dari ghairah, pelatih industri yang layak. [+]

Satu tahun sepenuh masa - dua semester 21 minggu setiap Diploma daripada skrin dan Media (CUF50107) adalah tahun satu praktikal, hands-on kursus pengenalan, di mana pelajar mengalami setiap aspek pembikinan filem. Pelajar bekerja di latar drama dan dokumentari filem di bawah keadaan industri. Dalam dunia ini sebenar pelajar persekitaran pengeluaran belajar bercerita, kraf dan kemahiran teknikal dari ghairah, pelatih industri yang layak. Sekolah membekalkan semua peralatan yang penting dan bajet untuk projek filem anda. Kami percaya tarikh akhir dan penonton adalah sangat penting, jadi setiap drama dan dokumentari dibawa ke siap dan ditayangkan di Sydney Filem berprestij Sekolah Festival. Ia adalah mungkin untuk melaksanakan Diploma separuh masa lebih dua tahun. Walau bagaimanapun, kerana sifat yang mendalam kursus ini kami mencadangkan pengajian sepenuh masa. Aplikasi Pelajar Tempatan Sebagai penyedia pendidikan Vokasional dan Latihan (VET), Sydney Film School tidak memerlukan pelajar untuk mempunyai apa-apa pengetahuan terlebih dahulu tertentu dalam filem atau Australia Kemasukan Tertiary Rank (ATAR) untuk masuk ke dalam Diploma skrin dan Media (CUF50107). Pelajar biasanya diberikan kebenaran kepada kursus berdasarkan kenyataan mengadakan tunjuk perasaan peribadi mereka: Komitmen untuk siasatan dan kajian. Kepentingan untuk kerjaya dalam atau menuntut ilmu industri filem. Penuh semangat kerjasama dan kerja pasukan. Bukti bahawa pemohon akan membuat baik menggunakan masa mereka di Sydney Film School. Temu bual dengan pemohon boleh diminta sebelum pemilihan akhir. Kami mengesyorkan bahawa pemohon bercakap dengan seorang kakitangan Sydney Filem sekolah untuk mendapatkan pemahaman yang lebih lengkap kursus kami sebelum memohon. Memohon melibatkan: Melengkapkan dan menandatangani borang permohonan Sydney Film School. Sila... [-]

Diploma Lanjutan

Diploma Lanjutan Skrin Dan Media (cuf60107)

Campus Sepenuh masa January 2018 Australia Waterloo

Diploma Lanjutan skrin dan Media (CUF60107) mendalami kemahiran kreatif dan teknikal anda, dan menyediakan anda untuk masuk ke dalam industri. Anda boleh mendaftar sama ada dalam Drama kami atau Stream Documentary. [+]

Satu tahun sepenuh masa - dua semester 21 minggu setiap Diploma Lanjutan skrin dan Media (CUF60107) mendalami kemahiran kreatif dan teknikal anda, dan menyediakan anda untuk masuk ke dalam industri. Anda boleh mendaftar sama ada dalam Drama kami atau Stream Documentary. Drama Stream: Anda akan menulis dan mengarahkan filem cerita pendek (antara 10 - 15 minit) dan memilih salah satu pengkhususan kraf daripada: PENGELUARAN Design Pengeluaran Sinematografi Sound Documentary Penyuntingan Stream Documentary: Anda akan menulis dan mengarahkan dokumentari pendek (10 - 23 minit) dan melaksanakan pakej kraf dokumentari kami (termasuk sinematografi, penyuntingan dan bunyi). Dalam Diploma Lanjutan anda mendapat manfaat daripada belajar di saiz kelas yang kecil dalam kawasan kerajinan anda. Setiap skrin filem di Sydney Film School Festival berprestij kami. Di dalam kawasan kapal anda, anda akan bekerja di latar filem pendek yang akan menyediakan pasukan dengan portfolio yang sedia untuk diagihkan. Pegawai Pengagihan di-rumah kami menguruskan kemasukan pilih filem ke dalam litar festival filem antarabangsa dan bentuk baru muncul yang lain pengedaran. Pada akhir kursus ini, anda akan ditawarkan penempatan kerja untuk membantu melancarkan kerjaya anda. Perniagaan Saudara kami, Sydney Filem Studios juga menawarkan peluang kepada graduan Diploma Lanjutan. Graduan Diploma Lanjutan mempunyai kadar emplyment yang luar biasa dalam industri. Graduan Diploma Lanjutan boleh memohon untuk mendapatkan biasiswa pertukaran eksklusif untuk dua buah sekolah filem antarabangsa, École Superieure des Etudes Cinematographiques (di Paris) dan Institut di Cinema Madrid. [-]