Tec-NQ

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang Kita

Di Tec-NQ, dagangan adalah kerjaya pilihan pertama. Tec-NQ adalah sebuah organisasi latihan berdaftar (RTO) dan sekolah menengah kanan yang telah beroperasi sejak tahun 2007. Tec-NQ menyediakan pelbagai program latihan dan pendidikan ke Townsville dan Queensland Utara termasuk latihan perantis sepenuh masa, latihan industri permintaan, program pra-pekerjaan dan program perantis berasaskan sekolah.

Sejarah kita

Pada mulanya ditubuhkan sebagai Australian Technical College North Queensland, organisasi itu dibiayai sebagai sebahagian daripada kerajaan persekutuan program Teknikal Kolej Australia. 2009 menyaksikan penutupan program ini dan pelancaran Tec-NQ sebagai sebuah organisasi bebas pada awal tahun 2010.

Tec-NQ telah berkembang secara progresif sejak penubuhannya dan kini pelajar dan perantis dalam bidang Pertukangan Kayu, Paip, Elektroteknologi, Automotif, Kejuruteraan dan IT.

Pada 2015 Tec-NQopened Kemudahan Kemudahan Latihan Serantau (RTAF) untuk pelajar dan perantis berasaskan serantau.

Tec-NQ juga menyampaikan Sijil 111 dalam Electrotechnology di Mackay untuk latihan perantisan. Murid-murid perlu bekerja sebagai perantis dalam industri.

Lembaga dan Staf Tec-NQ berbangga untuk berkhidmat kepada komuniti setempat.

Perbezaan Kita

Kenapa pilih TEC-NQ?

 • Kami tempatan
 • Pilihan latihan fleksibel
 • Pendekatan kolaboratif
 • Perkhidmatan peribadi
 • Jurulatih pakar
 • State-of-the-art kemudahan

Model Latihan kami

 • Untuk membolehkan lebih banyak masa untuk perantis anda bekerja dan membantu perniagaan anda bertumbuh, model latihan kami adalah laluan fungsi yang diperkemas untuk pelatih anda untuk mendapatkan kemahiran dan pengetahuan praktikal yang maksimum untuk menjadi lebih cepat mahir.
 • Latihan On-the-job : kami datang ke tempat kerja anda untuk menjalankan latihan dan penilaian dengan pelatih.
 • e-Pembelajaran : Platform e-Pembelajaran kami membolehkan pembelajaran berlainan antara hubungan dengan fasilitator yang membolehkan masa yang kurang dari tempat kerja.
 • Latihan berasaskan kolej : di mana Tec- NQ yang dikenalpasti akan menawarkan latihan blok menggunakan bengkel kolej yang membolehkan latihan kemahiran praktikal yang penting yang tidak dapat diperoleh di tempat kerja.
 • Proses Penilaian Kompetensi : untuk kakitangan berpengalaman yang tidak pernah mendapat kelayakan dalam perdagangan mereka, kami dapat melakukan proses kecekapan yang cepat yang menilai kemahiran anggota semasa terhadap standard pakej latihan kebangsaan untuk melengkapkan kelayakan pantas. Proses ini mesra pengguna dan pantas membolehkan kakitangan berpengalaman mencapai kualifikasi perdagangan dalam tempoh yang singkat.

Manfaat Pembelajaran Campuran

 • Model penghantaran Tec-NQ membolehkan lebih banyak fleksibiliti dalam seberapa sering pelatih anda ditarik balik dari tempat kerja untuk menjalankan latihan, membolehkan anda menguruskan kakitangan anda dengan lebih baik dan beban kerja semasa.
 • Perantis ditempatkan melalui pelbagai kaedah latihan untuk memastikan mereka tetap bertunangan dan maju seperti yang diperlukan.
 • Latihan di tempat kerja membolehkan pelatih anda maju dengan pantas dan tidak dipegang oleh pelatih lain dalam latihan blok. Latihan blok yang ada dirundingkan semasa mendaftar dan berjalan selama 2 minggu hanya membenarkan pelatih anda kembali di tempat kerja lebih cepat.
 • Tec-NQ dapat menjalankan latihan di tempat kerja yang berkaitan dengan kerja yang sedang dijalankan pada saat kunjungan. Contohnya: jika pelatih anda melakukan kerja lateks, Tec-NQ boleh menyesuaikan diri dengan latihan dan menilai pelatih anda pada unit kecekapan yang berkaitan dengan kerja pelarik.

Lokasi

Townsville City

Alamat
54 Discovery Drive. Douglas Townsville QLD Australia
4814 Townsville City, Queensland, Australia

Akreditasi