Baca keterangan rasmi

Visi
Unity College Australia adalah kolej tertiari kejururawatan berdaftar yang bertujuan untuk memberi kesan kepada kehidupan melalui latihan orang dalam persekitaran Kristian untuk kerja, minat atau kementerian.

Misi

Misi kami adalah menyediakan latihan yang:
 • adalah relevan dan berkualiti tinggi
 • membantu pelajar untuk mencapai kecemerlangan di tempat kerja
 • membangunkan kesedaran tentang keperluan dan kemahiran orang lain untuk bertindak dengan sewajarnya
 • menggalakkan penghargaan sumbangan iman Kristian kepada diri dan masyarakat
 • memupuk kematangan peribadi dan pembangunan watak yang membawa keupayaan untuk menyumbang secara berkesan kepada masyarakat secara keseluruhan

Kenyataan Kepercayaan

Secara doktrin, Unity College Australia berada di arus utama gereja Kristian, dengan komitmennya kepada inspirasi dan otoritas Kitab Suci, pengisytiharan Injil dan kecukupan Yesus Kristus untuk semua keperluan manusia. Kepercayaan teras kami diambil dari kepercayaan tradisional gereja (Nicene dan Rasul).

Kolej Ethos

Unity College Australia berkomited untuk menyampaikan program pendidikan dan latihan vokasional yang berkualiti dari perspektif Kristian yang bertujuan untuk melengkapkan orang ramai untuk menyumbang secara berkesan kepada masyarakat kontemporari.
Program Unity College Australia berusaha untuk:
 • kecemerlangan akademik (membangunkan disiplin intelektual dan kepakaran untuk mencapai dan membangunkan pengetahuan dan kemahiran, serta menyediakan asas untuk pendidikan lanjut),
 • kecekapan vokasional (kemahiran praktikal dan kaedah yang berkaitan dengan kementerian Kristian dan / atau kemahiran yang berkaitan dengan pekerjaan) dan
 • perkembangan watak - pertumbuhan peribadi berdasarkan yayasan watak Kristian.
Hasil kejuruteraan merangkumi perkhidmatan dan kepimpinan dalam kementerian Kristian kepada perkhidmatan profesional yang kompeten dalam masyarakat umum (contohnya teknologi maklumat, penjagaan masyarakat, pengurusan dan seni kreatif). Unity College Australia mengejar falsafah pendidikan Islam yang jelas berdasarkan prinsip yang boleh digunakan untuk semua bidang kehidupan dan pekerjaan.
Ini termasuk kursus-kursus Kementerian Kristian yang membolehkan pelajar memohon kehidupan Kristian praktikal dalam melayani orang lain. Kursus vokasional umum kolej dibuka untuk pelajar dari semua kebangsaan, agama dan latar belakang budaya. Kerana ia adalah trans-denominasi dan bebas Kolej berada dalam kedudukan yang dapat merayu kepada pelajar dari rentetan luas aliran Kristian.

Nilai

Nilai awal boleh digunakan untuk semua kursus kami:
 • Menyambut: Kami berusaha menyediakan persekitaran yang mengalu-alukan semua pelajar.
 • Hubungan: Keberkesanan dalam pekerjaan dan kementerian adalah hubungan yang kuat. Kami berhasrat untuk membangunkan hubungan yang kuat dan persahabatan yang kekal di kalangan pelajar, kakitangan dan masyarakat sekitar kami.
 • Relevan: Kolej ini bertujuan untuk menjadi relevan dan nubuatan kepada masyarakat kita. Ia mempunyai tumpuan kontemporari dan bertujuan untuk memasukkan pelbagai ungkapan budaya.
 • Kecemerlangan: Kolej ini bertujuan untuk mencapai kecemerlangan, bukan untuk kepentingannya sendiri, tetapi dalam pengabdian kita dan demi kemuliaan Tuhan yang ditegakkan di dalam gereja dan di masyarakat yang lebih luas.
 • Marketplace: Kolej ini komited untuk menyediakan latihan yang berkesan untuk aplikasi di tempat kerja dan pasaran masyarakat.
 • Keseluruhan Orang: Kami percaya bahawa latihan melibatkan lebih dari sekadar memperoleh pengetahuan dan kemahiran, dan perkembangan karakter dan rohani itu adalah aspek penting dalam pembelajaran dan pertumbuhan pribadi.
Nilai-nilai berikut mempunyai aplikasi khusus untuk kursus kementerian Kristian:
 • Perpaduan: Kolej ini adalah trans-denominasi dan terbuka kepada semua anggota tubuh Kristus dan komuniti yang lebih luas yang melanggan etos dan nilai-nilai kita. Kami berusaha untuk berkhidmat kepada gereja dan melengkapi daripada aktiviti pendua yang dilakukan oleh orang lain.
 • Kerajaan: Kami menginginkan agar orang berkomitmen untuk berkhidmat kepada kerajaan Tuhan sama ada melalui gereja, tempat kerja atau pasar.
 • Gereja: Kami menggalakkan penyertaan dalam sidang jemaah tempatan dan gereja secara keseluruhan.
 • Kreativiti: Kolej ini bertujuan untuk mencerminkan dan memupuk kreativiti yang telah diberikan oleh Allah kepada kami. Kami berusaha untuk meneroka pengalaman kreatif Kristian.
 • Kemahiran Kementerian: Kolej ini komited untuk membangunkan kemahiran kementerian yang berkesan dalam kehidupan pelajar.
 • Tuhan Berfokus: Kami percaya pada keperluan untuk membangun hubungan intim yang sedang berjalan dengan Tuhan yang Hidup. Ini termasuk perkembangan semangat untuk lebih memahami dan menerapkan Firman Tuhan.
 • Injil: Doktrin asas doktrin adalah kepercayaan Kristian yang ditubuhkan (Nicene, Rasul). Mengenai kepercayaan, kita mencari kesatuan dalam keperluan dan toleransi dalam perkara yang tidak penting.
 • Roh Kudus: Kami percaya kementerian adalah paling berkesan apabila dilakukan di bawah pemberian kuasa Roh Kudus. Kami ingin melihat kehadiran Tuhan yang luar biasa di dalam dan di dalam kehidupan semua orang yang berhubung dengan kolej

Sejarah

Kolej Unity ditubuhkan di Canberra, Australia, pada tahun 1995 dan mempunyai asas dalam latihan kementerian akar umbi untuk gereja-gereja tempatan. Nama Unity College dipilih untuk mencerminkan perpaduan antara gereja-gereja di Canberra untuk mengumpulkan sumber daya mereka dan menyediakan latihan yang sebelumnya hanya diberikan oleh gereja-gereja yang lebih besar di ibu kota.
Pada tahun 1998, kolej itu memperoleh status Pertubuhan Latihan Berdaftar (RTO) dan mula menyampaikan latihan yang diiktiraf oleh kerajaan dengan penekanan tertentu pada kementerian Kristian dan seni kreatif. Sejak itu, kolej telah mengambil fokus nasional untuk menyediakan latihan di pusat-pusat lain di seluruh negara melalui perkongsian.
Dari tahun 2004 dan seterusnya, lokasi di New South Wales, Victoria, Queensland, Australia Selatan, Australia Barat dan Tasmania telah berusaha untuk mengajar di pelbagai kursus yang diperluaskan.
Dalam tahun-tahun kebelakangan, peluang untuk turut menyediakan latihan di peringkat antarabangsa telah muncul. Kolej ini juga mengiktiraf keperluan untuk melatih komuniti umum dengan pandangan dunia Kristian dan telah menambahkan sejumlah besar kursus dengan hasil kejuruan yang lebih umum kepada skop pendaftarannya dalam tahun-tahun kebelakangan ini. Pada tahun 2015, kolej itu meraikan Ulang Tahun ke-20 dan kami berharap dapat terus berkembang dan berkembang selama dekad ke-3 operasi kami.
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Unity College Australia

Diploma Diploma Kuliah Kementerian Kristian dan Teologi 10434 direka untuk melatih para pelajar untuk menjalani kehidupan Kristian yang berkesan, secara efektif menyampai ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Diploma Diploma Kuliah Kementerian Kristian dan Teologi 10434 direka untuk melatih para pelajar untuk menjalani kehidupan Kristian yang berkesan, secara efektif menyampaikan Injil dan berkhidmat kepada komuniti sama ada di tempat kerja atau kerja kementerian Kristian.

Kursus ini akan melatih para pemimpin dan pemimpin yang berpotensi dalam pelbagai aktiviti kementerian Kristian yang berkaitan dengan gereja tempatan, organisasi Kristian dan tempat kerja.

KELUARAN

Kursus ini akan memberi pelajar:

Meningkatkan kemampuan untuk mendengar daripada Tuhan dan mengikuti penerapan Roh KudusPemahaman yang mendalam mengenai Alkitab dan penerapannyaKemahiran lebih lanjut dalam penalaran teologi dan membuat keputusan etikaKomunikasi yang dipertingkatkan (terutamanya dalam menyampaikan konsep alkitabiah), penyelesaian konflik dan kemahiran pengurusan orangMeningkatkan kemahiran pastoral, kepimpinan dan kementerian dengan hati untuk Tuhan dan manusiaPeluang untuk pembangunan kemahiran kementerian khususTINJAUAN... [-]
Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
Sambilan
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Unity College Australia

Kursus Diploma Kepimpinan dan Pengurusan BSB51915 direka untuk memberi pelajar latihan untuk menguruskan kerja orang lain atau menambah nilai atau mengkaji semula amalan ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Kursus Diploma Kepimpinan dan Pengurusan BSB51915 direka untuk memberi pelajar latihan untuk menguruskan kerja orang lain atau menambah nilai atau mengkaji semula amalan pengurusan. Di peringkat pengurus ini memberikan kepimpinan dan bimbingan kepada orang lain dan bertanggungjawab terhadap fungsi dan prestasi pasukan dan hasil kerja yang efektif.

KELUARAN

Pelajar yang melengkapkan kelayakan ini boleh menjalankan peranan pengurusan dan / atau penyeliaan yang berbeza. Peranan dan tajuk kerja berbeza mengikut sektor industri yang berlainan.

TINJAUAN

Perubahan tempat kerja telah membawa kepada pembangunan peranan yang sangat berbeza bagi Pengurus dan pasukan mereka. Terdapat satu langkah yang jauh dari kemahiran tradisional penyelia yang mengawal, mengarah dan mengekalkan disiplin, kepada pemimpin pasukan yang bertanggungjawab untuk melatih, memudahkan dan membangun kerjasama pasukan dalam rangka kerja strategik.... [-]

Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
10 months
Kampus
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Unity College Australia

Kursus BSB50215 Diploma Perniagaan (BSB50215) direka untuk menyediakan pelajar latihan untuk menguruskan kerja orang lain atau menambah nilai atau mengkaji amalan penguru ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Kursus BSB50215 Diploma Perniagaan (BSB50215) direka untuk menyediakan pelajar latihan untuk menguruskan kerja orang lain atau menambah nilai atau mengkaji amalan pengurusan.

Kelayakan ini mencerminkan peranan individu dengan pengalaman yang substansial dalam pelbagai tetapan yang berusaha untuk terus mengembangkan kemahiran mereka dalam pelbagai fungsi perniagaan. Kelayakan ini juga sesuai dengan keperluan individu dengan pengalaman vokasional yang sedikit atau tidak, tetapi yang mempunyai kemahiran dan pengetahuan perniagaan teori yang mereka ingin berkembang untuk mewujudkan peluang pendidikan dan pekerjaan yang lebih jauh.

TINJAUAN

Perubahan tempat kerja telah membawa kepada pembangunan peranan yang sangat berbeza bagi Pengurus dan pasukan mereka. Terdapat satu langkah yang jauh dari kemahiran tradisional penyelia yang mengawal, mengarah dan mengekalkan disiplin, kepada pemimpin pasukan yang bertanggungjawab untuk melatih, memudahkan dan membangun kerjasama pasukan dalam rangka kerja strategik.... [-]

Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
8 months
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Unity College Australia

Kursus BSB50215 Diploma Perniagaan (BSB50215) direka untuk menyediakan pelajar latihan untuk menguruskan kerja orang lain atau menambah nilai atau mengkaji amalan penguru ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Kursus BSB50215 Diploma Perniagaan (BSB50215) direka untuk menyediakan pelajar latihan untuk menguruskan kerja orang lain atau menambah nilai atau mengkaji amalan pengurusan.

Kelayakan ini mencerminkan peranan individu dengan pengalaman yang substansial dalam pelbagai tetapan yang berusaha untuk terus mengembangkan kemahiran mereka dalam pelbagai fungsi perniagaan. Kelayakan ini juga sesuai dengan keperluan individu dengan pengalaman vokasional yang sedikit atau tidak, tetapi yang mempunyai kemahiran dan pengetahuan perniagaan teori yang mereka ingin berkembang untuk mewujudkan peluang pendidikan dan pekerjaan yang lebih jauh.

TINJAUAN

Perubahan tempat kerja telah membawa kepada pembangunan peranan yang sangat berbeza bagi Pengurus dan pasukan mereka. Terdapat satu langkah yang jauh dari kemahiran tradisional penyelia yang mengawal, mengarah dan mengekalkan disiplin, kepada pemimpin pasukan yang bertanggungjawab untuk melatih, memudahkan dan membangun kerjasama pasukan dalam rangka kerja strategik.... [-]

Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
8 months
Kampus
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Unity College Australia

Untuk menyediakan kemahiran dan pengetahuan untuk individu mengurus, sebagai pakar ICT bebas atau sebagai sebahagian daripada pasukan, pemasangan pelbagai rangkaian, term ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Untuk menyediakan kemahiran dan pengetahuan untuk individu mengurus, sebagai pakar ICT bebas atau sebagai sebahagian daripada pasukan, pemasangan pelbagai rangkaian, termasuk integrasi rangkaian, keselamatan dan e-perniagaan. Kursus ini membolehkan individu untuk mengkhususkan diri dalam Rangkaian selepas selesainya ICT30115 Certificate III dalam Maklumat, Media Digital

KELUARAN

Kursus ini memberikan pelajar kemahiran yang diperlukan untuk tujuan berikut:

Untuk menjalankan kerja sebagai pakar ICT dalam rangkaian komputer.Tajuk kerja yang mungkin berkaitan dengan kelayakan ini termasuk: Pentadbir rangkaian, pentadbir IT, pentadbir operasi IT, Pentadbir perkhidmatan rangkaian, Penyelaras sokongan rangkaian, penganalisis operasi rangkaian, Penyelaras keselamatan rangkaian, Penyelaras e-perniagaan rangkaianUntuk memudahkan akses ke pekerjaan termasuk menubuhkan perniagaan kecilSebagai pendahulu untuk kajian di institusi pendidikan lain.TINJAUAN... [-]
Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
1 year
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Diploma Lanjutan

Unity College Australia

Diploma Lanjutan 10435NAT Kursus Kristian dan Teologi Kristian direka untuk memberi pelajar kemampuan untuk berkomunikasi Injil dan berkhidmat kepada masyarakat, baik dal ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Diploma Lanjutan 10435NAT Kursus Kristian dan Teologi Kristian direka untuk memberi pelajar kemampuan untuk berkomunikasi Injil dan berkhidmat kepada masyarakat, baik dalam kerja kementerian Kristian formal dan / atau di tempat kerja. Kursus ini akan melatih pemimpin dalam pelbagai bidang Kementerian Kristian yang berkaitan dengan gereja tempatan, organisasi Kristian dan / atau tempat kerja.

KELUARAN

Kursus ini akan memberi pelajar:

Pemahaman yang mendalam mengenai Alkitab dan penerapannyaKemahiran peringkat tinggi dalam penalaran teologi dan membuat keputusan etikaKomunikasi yang sangat maju (terutamanya dalam menyampaikan konsep alkitabiah) dan kemahiran pengurusan orangPenjagaan pastoral, kepimpinan maju dan kemahiran kementerian dengan hati untuk Tuhan dan manusiaPeluang praktikal untuk pembangunan kemahiran kementerian khususTINJAUAN... [-]
Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
Sambilan
1 year
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Unity College Australia

Kursus BSB50215 Diploma Perniagaan (BSB50215) direka untuk menyediakan pelajar latihan untuk menguruskan kerja orang lain atau menambah nilai atau mengkaji amalan penguru ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Kursus BSB50215 Diploma Perniagaan (BSB50215) direka untuk menyediakan pelajar latihan untuk menguruskan kerja orang lain atau menambah nilai atau mengkaji amalan pengurusan.

Kelayakan ini mencerminkan peranan individu dengan pengalaman yang substansial dalam pelbagai tetapan yang berusaha untuk terus mengembangkan kemahiran mereka dalam pelbagai fungsi perniagaan. Kelayakan ini juga sesuai dengan keperluan individu dengan pengalaman vokasional yang sedikit atau tidak, tetapi yang mempunyai kemahiran dan pengetahuan perniagaan teori yang mereka ingin berkembang untuk mewujudkan peluang pendidikan dan pekerjaan yang lebih jauh.

TINJAUAN

Perubahan tempat kerja telah membawa kepada pembangunan peranan yang sangat berbeza bagi Pengurus dan pasukan mereka. Terdapat satu langkah yang jauh dari kemahiran tradisional penyelia yang mengawal, mengarah dan mengekalkan disiplin, kepada pemimpin pasukan yang bertanggungjawab untuk melatih, memudahkan dan membangun kerjasama pasukan dalam rangka kerja strategik.... [-]

Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
8 months
Kampus
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Kursus

Unity College Australia

Kursus Bahasa Inggeris ELICOS - 089714G direka untuk menyediakan kemahiran dan pengetahuan dalam penggunaan bahasa Inggeris untuk tujuan umum. Ia termasuk tujuan akademik ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Kursus Bahasa Inggeris ELICOS - 089714G direka untuk menyediakan kemahiran dan pengetahuan dalam penggunaan bahasa Inggeris untuk tujuan umum. Ia termasuk tujuan akademik tetapi tidak terhad kepada tujuan tersebut. Modul Intermediate, Upper Intermediate, dan Advanced memberikan peluang kepada pelajar untuk memberi tumpuan kepada bidang bahasa Inggeris yang berkaitan dengan kepentingan pelajar.

KELUARAN

ELICOS - Kursus Bahasa Inggeris Umum menyediakan pelajar dengan kemahiran bahasa Inggeris yang diperlukan untuk tujuan berikut:

Untuk memudahkan pencapaian matlamat pendidikan, vokasional dan sosial.Untuk memudahkan akses kepada pekerjaan melalui pembangunan kemahiran bahasa.Untuk meningkatkan kebolehan pelajar untuk berfungsi dengan berkesan dalam komuniti Australia.Untuk memenuhi keperluan bahasa Inggeris untuk pertubuhan-pertubuhan silang budaya.Persediaan untuk menjalankan kajian lain di Unity College Australia .Persediaan untuk kajian di institusi pendidikan lain di Australia.TINJAUAN... [-]
Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
Sambilan
10 weeks
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sijil

Unity College Australia

Kursus Sijil III CUA30915 dalam Industri Muzik, yang disampaikan dalam konteks Program Ministri Kreatif, dirancang untuk memberi peluang kepada orang untuk mengembangkan ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Kursus Sijil III CUA30915 dalam Industri Muzik, yang disampaikan dalam konteks Program Ministri Kreatif, dirancang untuk memberi peluang kepada orang untuk mengembangkan kemahiran dan pengetahuan untuk tujuan kementerian muzik Kristian. Pelajar yang melengkapkan program ini akan mendapat Sijil III CUA30915 dalam Industri Muzik serta unit terpilih dari Sijil III atau IV dalam kementerian Kementerian dan kelayakan Teologi.

Program ini akan melatih individu-individu dalam kemahiran muzik bersama-sama dengan menguatkan keupayaan mereka untuk melaksanakannya dalam persatuan dengan kepercayaan Kristian mereka. Program ini biasanya disampaikan dengan tumpuan muzik kontemporari tetapi akan menyediakan asas untuk kajian muzik selanjutnya dalam pelbagai genre muzik.... [-]

Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
Sambilan
1 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Unity College Australia

Program ini menyediakan asas teknikal tangan untuk pelbagai kursus Diploma IT. Kursus ini juga sesuai dengan graduan ICT yang ingin meningkatkan kemahiran praktikal merek ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran dalam penggunaan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT). Kursus ini mendapat pelajar di dalam ICT - tidak lagi menjadi pengguna. Program ini menyediakan asas teknikal tangan untuk pelbagai kursus Diploma IT.

Kursus ini juga sesuai dengan graduan ICT yang ingin meningkatkan kemahiran praktikal mereka di kawasan PC dan pelayan dan mereka yang mempunyai kemahiran praktikal yang ingin mendapat kelayakan Australia formal dalam IT.

KELUARAN

Kursus ini dalam ICT memberi pelajar kemahiran yang diperlukan untuk tujuan berikut:

Untuk menjalankan kerja sebagai juruteknik ICTUntuk melaksanakan tugas dalam pelbagai peranan sokongan ICT (contohnya pengguna, operasi, PC, teknikal dan / atau klien)Untuk memudahkan akses kepada pekerjaan, termasuk menubuhkan perniagaan kecilSebagai pendahulu kepada pengajian peringkat tinggi.TINJAUAN... [-]
Australia Queanbeyan
Unity College Australia

Sertifikat IV 10433NAT dalam kursus Kementerian dan Tuisyen Kristian dirancang untuk menyediakan pelajar dengan keupayaan menjalani kehidupan Kristian yang berkesan, meny ... [+]

Garis Panduan KursusAIMS

Sertifikat IV 10433NAT dalam kursus Kementerian dan Tuisyen Kristian dirancang untuk menyediakan pelajar dengan keupayaan menjalani kehidupan Kristian yang berkesan, menyampaikan Injil dan berkhidmat kepada komuniti dan kerja mereka. Kursus ini akan melatih pemimpin berpotensi dalam pelbagai aktiviti kementerian Kristian yang berkaitan dengan gereja, organisasi Kristian, dan tempat kerja.

KELUARAN

Kursus ini akan memberi pelajar:

Pemahaman praktikal mengenai AlkitabMeningkatkan kemampuan untuk mendengar dari Tuhan dan mengetahui cara kerja Roh KudusAsas untuk berfikir secara alkitabiah dan membuat keputusan beretikaKompetensi dalam komunikasi (terutamanya dalam menyampaikan konsep alkitabiah), penyelesaian konflik dan kemahiran pengurusan orangPenjagaan pastoral dan kemahiran kementerian dengan hati untuk Tuhan dan manusiaTINJAUAN... [-]
Australia Queanbeyan
Januari 2020
Sepenuh masa
Sambilan
1 year
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Unity College Australia
Alamat
Churches Centre, Belconnen, Benjamin Way, Belconnen
Queanbeyan, New South Wales, Australia
Website
Telefon
+61 2 6161 0050