Unity College Australia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Visi
Unity College Australia adalah kolej tertiari kejururawatan berdaftar yang bertujuan untuk memberi kesan kepada kehidupan melalui latihan orang dalam persekitaran Kristian untuk kerja, minat atau kementerian.

Misi

Misi kami adalah menyediakan latihan yang:
 • adalah relevan dan berkualiti tinggi
 • membantu pelajar untuk mencapai kecemerlangan di tempat kerja
 • membangunkan kesedaran tentang keperluan dan kemahiran orang lain untuk bertindak dengan sewajarnya
 • menggalakkan penghargaan sumbangan iman Kristian kepada diri dan masyarakat
 • memupuk kematangan peribadi dan pembangunan watak yang membawa keupayaan untuk menyumbang secara berkesan kepada masyarakat secara keseluruhan

Kenyataan Kepercayaan

Secara doktrin, Unity College Australia berada di arus utama gereja Kristian, dengan komitmennya kepada inspirasi dan otoritas Kitab Suci, pengisytiharan Injil dan kecukupan Yesus Kristus untuk semua keperluan manusia. Kepercayaan teras kami diambil dari kepercayaan tradisional gereja (Nicene dan Rasul).

Kolej Ethos

Unity College Australia berkomited untuk menyampaikan program pendidikan dan latihan vokasional yang berkualiti dari perspektif Kristian yang bertujuan untuk melengkapkan orang ramai untuk menyumbang secara berkesan kepada masyarakat kontemporari.
Program Unity College Australia berusaha untuk:
 • kecemerlangan akademik (membangunkan disiplin intelektual dan kepakaran untuk mencapai dan membangunkan pengetahuan dan kemahiran, serta menyediakan asas untuk pendidikan lanjut),
 • kecekapan vokasional (kemahiran praktikal dan kaedah yang berkaitan dengan kementerian Kristian dan / atau kemahiran yang berkaitan dengan pekerjaan) dan
 • perkembangan watak - pertumbuhan peribadi berdasarkan yayasan watak Kristian.
Hasil kejuruteraan merangkumi perkhidmatan dan kepimpinan dalam kementerian Kristian kepada perkhidmatan profesional yang kompeten dalam masyarakat umum (contohnya teknologi maklumat, penjagaan masyarakat, pengurusan dan seni kreatif). Unity College Australia mengejar falsafah pendidikan Islam yang jelas berdasarkan prinsip yang boleh digunakan untuk semua bidang kehidupan dan pekerjaan.
Ini termasuk kursus-kursus Kementerian Kristian yang membolehkan pelajar memohon kehidupan Kristian praktikal dalam melayani orang lain. Kursus vokasional umum kolej dibuka untuk pelajar dari semua kebangsaan, agama dan latar belakang budaya. Kerana ia adalah trans-denominasi dan bebas Kolej berada dalam kedudukan yang dapat merayu kepada pelajar dari rentetan luas aliran Kristian.

Nilai

Nilai awal boleh digunakan untuk semua kursus kami:
 • Menyambut: Kami berusaha menyediakan persekitaran yang mengalu-alukan semua pelajar.
 • Hubungan: Keberkesanan dalam pekerjaan dan kementerian adalah hubungan yang kuat. Kami berhasrat untuk membangunkan hubungan yang kuat dan persahabatan yang kekal di kalangan pelajar, kakitangan dan masyarakat sekitar kami.
 • Relevan: Kolej ini bertujuan untuk menjadi relevan dan nubuatan kepada masyarakat kita. Ia mempunyai tumpuan kontemporari dan bertujuan untuk memasukkan pelbagai ungkapan budaya.
 • Kecemerlangan: Kolej ini bertujuan untuk mencapai kecemerlangan, bukan untuk kepentingannya sendiri, tetapi dalam pengabdian kita dan demi kemuliaan Tuhan yang ditegakkan di dalam gereja dan di masyarakat yang lebih luas.
 • Marketplace: Kolej ini komited untuk menyediakan latihan yang berkesan untuk aplikasi di tempat kerja dan pasaran masyarakat.
 • Keseluruhan Orang: Kami percaya bahawa latihan melibatkan lebih dari sekadar memperoleh pengetahuan dan kemahiran, dan perkembangan karakter dan rohani itu adalah aspek penting dalam pembelajaran dan pertumbuhan pribadi.
Nilai-nilai berikut mempunyai aplikasi khusus untuk kursus kementerian Kristian:
 • Perpaduan: Kolej ini adalah trans-denominasi dan terbuka kepada semua anggota tubuh Kristus dan komuniti yang lebih luas yang melanggan etos dan nilai-nilai kita. Kami berusaha untuk berkhidmat kepada gereja dan melengkapi daripada aktiviti pendua yang dilakukan oleh orang lain.
 • Kerajaan: Kami menginginkan agar orang berkomitmen untuk berkhidmat kepada kerajaan Tuhan sama ada melalui gereja, tempat kerja atau pasar.
 • Gereja: Kami menggalakkan penyertaan dalam sidang jemaah tempatan dan gereja secara keseluruhan.
 • Kreativiti: Kolej ini bertujuan untuk mencerminkan dan memupuk kreativiti yang telah diberikan oleh Allah kepada kami. Kami berusaha untuk meneroka pengalaman kreatif Kristian.
 • Kemahiran Kementerian: Kolej ini komited untuk membangunkan kemahiran kementerian yang berkesan dalam kehidupan pelajar.
 • Tuhan Berfokus: Kami percaya pada keperluan untuk membangun hubungan intim yang sedang berjalan dengan Tuhan yang Hidup. Ini termasuk perkembangan semangat untuk lebih memahami dan menerapkan Firman Tuhan.
 • Injil: Doktrin asas doktrin adalah kepercayaan Kristian yang ditubuhkan (Nicene, Rasul). Mengenai kepercayaan, kita mencari kesatuan dalam keperluan dan toleransi dalam perkara yang tidak penting.
 • Roh Kudus: Kami percaya kementerian adalah paling berkesan apabila dilakukan di bawah pemberian kuasa Roh Kudus. Kami ingin melihat kehadiran Tuhan yang luar biasa di dalam dan di dalam kehidupan semua orang yang berhubung dengan kolej

Sejarah

Kolej Unity ditubuhkan di Canberra, Australia, pada tahun 1995 dan mempunyai asas dalam latihan kementerian akar umbi untuk gereja-gereja tempatan. Nama Unity College dipilih untuk mencerminkan perpaduan antara gereja-gereja di Canberra untuk mengumpulkan sumber daya mereka dan menyediakan latihan yang sebelumnya hanya diberikan oleh gereja-gereja yang lebih besar di ibu kota.
Pada tahun 1998, kolej itu memperoleh status Pertubuhan Latihan Berdaftar (RTO) dan mula menyampaikan latihan yang diiktiraf oleh kerajaan dengan penekanan tertentu pada kementerian Kristian dan seni kreatif. Sejak itu, kolej telah mengambil fokus nasional untuk menyediakan latihan di pusat-pusat lain di seluruh negara melalui perkongsian.
Dari tahun 2004 dan seterusnya, lokasi di New South Wales, Victoria, Queensland, Australia Selatan, Australia Barat dan Tasmania telah berusaha untuk mengajar di pelbagai kursus yang diperluaskan.
Dalam tahun-tahun kebelakangan, peluang untuk turut menyediakan latihan di peringkat antarabangsa telah muncul. Kolej ini juga mengiktiraf keperluan untuk melatih komuniti umum dengan pandangan dunia Kristian dan telah menambahkan sejumlah besar kursus dengan hasil kejuruan yang lebih umum kepada skop pendaftarannya dalam tahun-tahun kebelakangan ini. Pada tahun 2015, kolej itu meraikan Ulang Tahun ke-20 dan kami berharap dapat terus berkembang dan berkembang selama dekad ke-3 operasi kami.

Lokasi

Queanbeyan

Unity College Australia

Alamat
Churches Centre, Belconnen, Benjamin Way, Belconnen
Queanbeyan, New South Wales, Australia
Telefon
+61 2 6161 0050