University Senior College Adelaide

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University College Kanan telah ditubuhkan pada tahun 2002 sebagai sebuah sekolah sekular bersama pendidikan bebas menengah bagi Tahun 11 dan 12 pelajar memohon akademik dan sokongan Pathway untuk pengajian universiti dan seterusnya. Pada tahun 2020, University Senior College memperkenalkan Tahun 10.

Di University Senior College kami komited untuk mempersiapkan pelajar untuk merapatkan jurang antara pengajian menengah dan pengajian tinggi. USC pada masa ini merupakan salah satu sekolah pengumpan yang paling penting bagi sektor Universiti di Australia Selatan, khususnya Universiti Adelaide.

Walaupun pasukan guru pakar dan berpengalaman kami bekerjasama dengan pelajar untuk mewujudkan perkongsian pengajaran dan pembelajaran, pelajar digalakkan untuk bertanggungjawab terhadap pembelajaran mereka sendiri. Hari persekolahan di University Senior College dibentuk untuk memenuhi pelajar yang memilih dari pelbagai subjek yang mempunyai kaitan yang jelas dengan pintu masuk Universiti. Dalam persekitaran dewasa yang dinamik ini, pelajar dapat mengenal pasti dan mengikuti program pengajian autentik yang menyediakan Pathways untuk pilihan kerjaya yang bermanfaat.

Kerjasama unik kami dengan University of Adelaide mewujudkan Pathway pembelajaran yang boleh memberi inspirasi. Akses siap ke staf akademik dan kemudahan pakar memberikan pengalaman pembelajaran yang diperkaya dan inovatif. Kami berhasrat untuk mempromosikan persekitaran koperasi yang mendorong pengembangan pengetahuan, kemahiran, sikap, berdikari dan rasa harga diri yang membolehkan pelajar memaksimumkan potensi peribadi mereka. Pelajar kami berasal dari pelbagai latar belakang dengan lebih daripada 80 sekolah menyediakan pengambilan tempatan kami.

Lokasi

Adelaide

Alamat
Kintore Avenue
5005 Adelaide, Australia Selatan, Australia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: