Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Maastricht University (UM) adalah universiti paling antarabangsa di Belanda dan, dengan 16,861 pelajar dan 4,300 pekerja, masih berkembang. Universiti ini menonjol untuk model pendidikan yang inovatif, watak antarabangsa dan pendekatan multidisiplin untuk penyelidikan dan pendidikan.

Terima kasih kepada program penyelidikan dan pengajian yang berkualiti tinggi serta tumpuan yang kuat terhadap penglibatan sosial, UM dengan cepat membina reputasi yang kukuh. Hari ini ia dianggap sebagai salah satu universiti muda terbaik di dunia.

Sepuluh sebab untuk memilih Universiti Maastricht

 1. Pendekatan peribadi dengan Pembelajaran Berbasis Masalah
  Pelajar di UM belajar dalam kumpulan tutorial kecil, yang bermakna anda mengambil bahagian secara aktif dan memperoleh kemahiran penting untuk masa depan anda. Tutor biasanya mengenali anda dengan nama pertama dan sentiasa boleh diakses dan didekati.


 2. Program unik
  UM menawarkan beberapa program pengajian yang boleh didapati di mana-mana di Belanda. Contohnya termasuk Sarjana Muda Kesihatan Awam Eropah, Sarjana dalam Forensik, Kriminologi dan Undang-undang dan Sarjana dalam Kesihatan Global.


 3. Kebanyakan universiti antarabangsa di Belanda
  Kebanyakan program kami juga ditawarkan dalam bahasa Inggeris, dan 51% daripada pelajar kami dan hampir 42% daripada kakitangan kami datang dari luar negara. Ini menjadikan UM universiti paling antarabangsa di Belanda.


 4. Penyelidikan
  Penyelidikan multidisiplin kita, dari tisu manusia yang semakin meningkat untuk meneroka isu-isu kemampanan, menyediakan tanah pembiakan yang subur yang memberi makanan kepada pendidikan kita. Akademik sangat terlibat dalam pengajaran, dan para pelajar yang berminat mempunyai pelbagai pilihan untuk terlibat dalam penyelidikan sendiri.


 5. Antara universiti muda terbaik di seluruh dunia
  UM adalah universiti muda terbaik kelima di seluruh dunia, menurut edisi pendidikan Times Higher edisi 2017 untuk universiti muda. Dalam kedudukan lain juga, MU secara konsisten mencapai skor yang baik: pada tahun 2017, UM meletakkan kedudukan ke-15 dalam ranking QS untuk universiti yang lebih muda dari 50 tahun.


 6. Inovasi pendidikan
  Kami sentiasa berusaha untuk memperbaiki metodologi pendidikan kami di UM Edlab, yang juga menyokong tutor dan menyediakan program kecemerlangan untuk pelajar.


 7. Hati Eropah
  Maastricht terletak di hujung selatan Belanda, di tengah-tengah Eropah. Dalam masa beberapa jam, anda boleh berada di Brussels, Amsterdam, Paris atau London, dan beberapa lapangan terbang berada dalam masa satu jam perjalanan.


 8. Bandar Maastricht
  Dari panggung wayang, teater dan beratus-ratus kafe, bar dan restoran ke pusat sukan baru dan kemudahan pengajaran terkini yang sedang dibangun di tapak Tapijn - Maastricht adalah sebuah bandar yang hidup dengan pusat bersejarah. Dan setiap tahun akademik bermula dengan minggu Inkom yang tidak dapat dilupakan.


 9. Program kepujian
  Bagi pelajar yang suka cabaran tambahan, kami menawarkan program kepujian: Premium, MaRBle dan Honour.


 10. Mencari pekerjaan
  Penyelidikan oleh Pusat Penyelidikan UM Pendidikan dan Pasaran Buruh (ROA) memperlihatkan bahawa sesetengah 96% siswazah bekerja dalam pekerjaan yang dibayar dalam masa beberapa tahun menamatkan pengajian (Maastricht University graduate survey 2017).


Fakta pantas

 • universiti termuda dan paling antarabangsa di Belanda
 • 16,861 pelajar, 4,300 kakitangan, 65,000 alumni
 • salah satu universiti muda terbaik di dunia (THE, QS)
 • satu-satunya universiti Belanda di Rangkaian Universiti Sedunia (WUN) dan Rangkaian Universiti Penyelidikan Eropah Muda (YERUN)

Lokasi

Maastricht

Alamat
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht, Limburg, Belanda

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: