Martinair Flight Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Flight Academy Martinair

The Martinair Flight Academy berasal 40 tahun yang lalu dan merupakan sebahagian daripada AIR FRANCE / KLM Kumpulan. Akademi ini adalah yang tertua di Belanda yang berjalan semua arahan penerbangan praktikal dari padang terbang Belanda. Oleh itu kami menggunakan armada moden dan muda yang mempunyai pangkalannya di Lapangan Terbang Lelystad.

Ini intensif kursus latihan bersepadu mengambil masa 24 bulan dan bermula 3 kali setahun. Teori ini diberikan dengan menggunakan sistem Computer Training Berdasarkan dan bersepadu sepenuhnya dengan pelajaran terbang praktikal. Ini bermakna bahawa teori seli dengan pelajaran terbang praktikal, dengan ini teori boleh digunakan secara langsung ke dalam amalan.

Bulanan terdapat hari orientasi di akademi penerbangan, di sini anda mendapat semua maklumat yang anda perlukan dan untuk meneroka dan memahami Flight Academy Martinair. Pemilihan boleh bermula bila-bila masa dan boleh disiapkan dalam masa kira-kira 3 minggu.

Flight Academy Martinair dengan bangganya mengumumkan perikatan dengan dua syarikat lain, Jurulatih Kft dan FSC. Syarikat baru yang terbentuk dipanggil Central European Flight Academy, CEFA.

Selepas penilaian menyeluruh Central Flight Academy Eropah telah dipilih oleh Wizz Air sebagai rakan kongsi untuk Program Latihan unik dibimbing Pilot.

Mengapa Martinair Akademi Penerbangan?

Martinair102

Adalah penting untuk berasa selesa dengan cara pendidikan yang sekolah 'anda menawarkan anda.

Salah satu sebab yang paling penting untuk memilih bagi Flight Academy Martinair adalah skala yang kecil. Maksimum 36 pelajar memulakan latihan ATPL mereka setiap tahun dan kelas tidak melebihi beberapa 12 pelajar. Ini menyebabkan satu pendekatan yang sangat peribadi di mana individu adalah penting.

Pada Martinair Flight Academy terbang sebenar bermula selepas hanya empat minggu latihan sekolah tanah. penerbangan solo pertama anda mengambil tempat kira-kira dua bulan selepas memulakan latihan penerbangan anda. Ini bermakna bahawa teori digabungkan dengan latihan penerbangan praktikal semasa tahun pertama. Pada tahun terbang sebenar kedua dengan armada muda dan moden ditekankan.

Pada tahun pertama, seluruh teori ATPL akan dirawat dengan menggunakan CBT (Latihan Berasaskan Komputer), yang disokong oleh biasa semua guru teori bulat, yang boleh memberi arahan penerbangan mereka dan dengan mudah dapat membuat kaitan antara teori dan amalan.

Pada tahun ini anda juga akan mendapatkan lesen pertama anda, Lesen Pilot Swasta. Ini membolehkan anda untuk terbang bilangan yang diperlukan waktu untuk navigasi ATPL dengan rakan-rakan pelajar, jadi anda mendapat banyak pengalaman bersama-sama. Anda juga boleh melakukan penerbangan ke padang terbang asing yang lebih jauh, kerana bersama-sama anda mempunyai dua kali ganda bilangan jam disediakan.

Tidak seperti beberapa penerbangan sekolah lain, latihan penerbangan yang lengkap di Flight Academy Martinair akan dilakukan di satu lokasi, dalam kes ini adalah Lelystad Airport.

Prospek masa depan

Martinair103

Flight Academy Martinair adalah anak syarikat penuh Martinair Holland NV Martinair Holland NV dimiliki oleh KLM, jadi de MFA juga sebahagian daripada AIR FRANCE / KLM Kumpulan. Ini bermakna jika syarikat-syarikat dalam kumpulan ini, seperti KLM, Transavia dan Martinair, perlu juruterbang mereka akan merekrut sekolah penerbangan mereka sendiri. Secara konkrit, ia bermakna bahawa Flight Academy KLM menyediakan KLM dan Flight Academy Martinair adalah "pembekal pilihan" untuk Transavia dan Martinair Holland. Jika Flight Academy KLM tidak boleh membekalkan juruterbang cukup untuk KLM, pelajar-juruterbang Flight Academy Martinair akan diterima pakai.

Pelajar-pelajar kita terbang dengan syarikat penerbangan yang berbeza, di dalam dan di luar Eropah. Antara yang syarikat anda akan mencari kebangsaan dan bendera pembawa, syarikat penerbangan serantau dan pengendali perniagaan. Pelajar yang masih menunggu pekerjaan, akan diadakan pada standard oleh Flight Academy Martinair dengan latihan yang dipanggil berulang. Sesi-sesi latihan bulanan disediakan oleh sepasukan ketua-ketua syarikat penerbangan, yang memperoleh kesan mereka dalam barisan kepimpinan dalam penerbangan komersial (MD-11, B767, B747).

This school offers programs in:
  • English
  • Belanda

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Juruterbang swasta kursus lesen (ppl)

Campus Sambilan 12 - 16  September 2019 Belanda Lelystad

PPL (Lesen Juruterbang Persendirian) adalah Lesen EASA, yang mana hampir semua kapal terbang kecil boleh dikibarkan di bawah VFR, tanpa sekatan sempadan Eropah. Setelah anda mempunyai anda lesen PPL anda boleh mendapatkan lebih banyak penilaian untuk Multi Engine Piston atau Rating Instrument. Pemilihan & Penerimaan Perubatan: Tiada kriteria pra-pemilihan untuk mendapatkan PPL anda, kecuali umur minimum 17. Sebelum anda mula Kursus PPL anda, ia adalah penting untuk mempunyai Kelas Perubatan anda 2. Isu-isu seperti: keadaan penglihatan, buta warna, ujian pendengaran dan pemeriksaan kesihatan umum, akan diperiksa. Setelah anda mempunyai Lesen PPL anda, ia akan memberikan anda keistimewaan untuk membuat penerbangan VFR. Teori kursus PPL akan diperolehi melalui E-pembelajaran. Ini bermakna latihan berasaskan komputer dalam bahasa Inggeris. Peperiksaan teori, diterangkan di bawah, akan diadakan di CAA Belgium. [+]

PPL (Lesen Juruterbang Persendirian) adalah Lesen EASA (European Aviation Safety Agency), yang mana hampir semua pesawat satu enjin boleh dikibarkan. PPL Lesen boleh dilanjutkan dengan beberapa kelayakan. Sebagai contoh terbang kelayakan buta (Instrument Rating), yang perlu untuk instrumen terbang.

Semasa kursus ini anda akan belajar bagaimana untuk terbang kapal terbang dan secara beransur-ansur meneroka keupayaan pesawat tersebut. Semua teknik penerbangan asas dibincangkan. Ini melibatkan mengambil kira, pendaratan, mendaki, penerbangan mendatar, bertukar, gerai, berketurunan, litar terbang, prosedur kecemasan, dan lain-lain

Sebagai juruterbang pelajar anda berusaha ke arah penerbangan solo pertama anda, yang bermaksud membuat penerbangan tanpa pengajar anda datang kepada anda. Langkah seterusnya selepas penerbangan solo pertama anda adalah untuk belajar bagaimana untuk mengemudi dengan bantuan carta, kompas, radio beacon dan lain-lain Pertama anda terbang ke padang terbang lain dengan pengajar anda datang kepada anda dan kemudian anda melakukan ini semasa penerbangan solo.... [-]


Kursus pengajar penerbangan (fi)

Campus Sepenuh masa Sambilan 6 - 12  September 2019 Belanda Lelystad + 1 lagi

Latihan untuk jurulatih penerbangan (Instructor Penerbangan = FI) serta latihan untuk instrumen terbang pengajar (Instrument Rating Pengajar = IRI dan Multi Engine Pengajar = MEI) adalah latihan yang khusus. [+]

Latihan untuk jurulatih penerbangan (Instructor Penerbangan = FI) serta latihan untuk instrumen terbang pengajar (Instrument Rating Pengajar = IRI dan Multi Engine Pengajar = MEI) adalah latihan yang khusus.

FI - Jurulatih Penerbangan Latihan untuk jurulatih penerbangan (latihan asas) telah menjadi sebahagian daripada Flight Academy Martinair selama bertahun-tahun. Keperluan untuk memulakan latihan adalah CPL yang sah dengan penarafan kelas September (EASA Lesen). A minimum 5 jam telah diterbangkan dalam 6 motnhs terakhir sebelum kursus bermula dan ujian pintu masuk perlu berlalu. Ujian ini adalah wajib.

Yang penting dalam bahagian teori latihan untuk jurulatih penerbangan terutama mengajar juruterbang pelajar mengenai aerodinamik dan undang-undang penerbangan dan belajar bagaimana untuk memberi taklimat klasik.... [-]


Lesen juruterbang pengangkutan syarikat penerbangan (atpl bersepadu)

Campus Sepenuh masa 23 - 24  September 2019 Belanda Lelystad

Dengan kursus latihan bersepadu anda akan mendapatkan Lesen Juruterbang Komersial, enjin Multi, Kedudukan Instrument dan ATPL beku. [+]

Perbezaan antara ATPL dan CPL secara ringkas:

CPL - Lesen Juruterbang Komersial

ATPL - Syarikat Pengangkutan Pilot Lesen / 1500 jam pengalaman

Kursus Bersepadu menawarkan peluang untuk mendapatkan lesen (penilaian) dalam tempoh 24 bulan. Sekolah tanah akan diberikan di dalam kelas, tetapi pembelajaran jarak jauh melalui internet akan digunakan untuk teori ATPL. latihan dibahagikan kepada modul dan dalam beberapa modul latihan yang boleh digabungkan dengan aktiviti-aktiviti lain calon untuk contoh kerja / penerbangan solo.

spesifikasi:

Untuk mengambil bahagian dalam perjalanan bersepadu anda mesti memegang diploma sekolah tinggi atau setara dengan mata pelajaran matematik, fizik dan bahasa Inggeris. Perjalanan itu sendiri termasuk 200 jam teori. Bahagian praktikal terdiri daripada sekurang-kurangnya 225 jam penerbangan praktikal termasuk masa simulator. Sebelum mengeluarkan lesen pengalaman sekurang-kurangnya 200 jam penerbangan yang dikehendaki daripada mana sekurang-kurangnya 100 jam sebagai PIC (Pilot Dalam Command). [-]