IED – Istituto Europeo di Design Sao Paulo

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

FDI DI DUNIA DAN DUNIA DALAM FDI

O Istituto Europeo di Design adalah rangkaian antarabangsa latihan yang tinggi dalam reka bentuk, fesyen, komunikasi dan pengurusan disiplin kreatif visual.

Sejak penubuhannya pada tahun 1966, walaupun sebelum universiti reka bentuk timbul di Itali, FDI dibentangkan sebagai pusat cadangan yang sangat inovatif, dengan model pendidikan yang pragmatik dan kaya dengan budaya. Membawa bersama-sama ciri-ciri terbaik sekolah-sekolah vokasional dan Akademi, yang Istituto adalah kesedaran institusi model, berdasarkan sintesis pemikiran pengasas dan Presiden semasa, Francesco Morelli. "Ilmu dan pengetahuan" adalah prinsip panduan pengajaran projek FDI.

Pada masa ini, Istituto merupakan rangkaian peringkat universiti antarabangsa. Ia mempunyai pejabat di Itali, Sepanyol dan Brazil, bermula dengan China, memperluaskan kehadiran antarabangsanya dengan perhatian khusus kepada negara-negara yang terbabit dalam ekonomi baru, terus menjadi projek budaya dan usahawan sentiasa berkembang.

Alam sekitar, kemampanan, seni, kecemerlangan dibuat di Itali dan media digital adalah beberapa senario profesional yang menangani laluan latihan baru yang dicadangkan oleh IED.

FDI SAO PAULO

O Istituto Europeo di Design - IED São Paulo, Unit pertama di luar Eropah, dibuka pada tahun 2005, apabila Brazil mula pertumbuhan ekonominya. Sumber-sumber semula jadi yang besar dalam satu tangan dan ikrar nilai budaya mereka sendiri yang lain membuang Brazil dalam saiz negara-negara yang boleh membuat perbezaan dalam susunan ekonomi dunia baru yang disediakan.

Penilaian, oleh Brazil kreativiti Itali dalam bidang fesyen dan reka bentuk disenyawakan tanah untuk kolej dan dibenarkan FDI mengesan kursus latihan dapat menyediakan profesional dihargai dan dimainkan oleh syarikat-syarikat Brazil.

Setiap tahun, FDI menyumbang untuk meletakkan São Paulo sebagai ibu fesyen Amerika Latin. Dalam bidang reka bentuk, sekolah ini menyumbang kepada pembebasan produk Brazil di pasaran asing. Model didaktik FDI juga telah membenarkan merealisasikan program pendidikan untuk pembangunan sektor-sektor pengeluaran yang berbeza di beberapa negeri Brazil, dengan perkongsian strategik dengan sektor awam dan swasta.

This school offers programs in:
  • English
  • Portuguese (Brazil)

Lihat kursus » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kursus Oneyear Dalam Reka Bentuk Barang Kemas

Campus Sepenuh masa 184  April 2019 Brazil São Paulo

DESIGN Barang Kemas Kursus ini telah direka dengan teliti untuk profesional dalam industri fesyen, tukang, arkitek dan pereka yang berusaha untuk menguasai amalan pembuatan, penyediaan dan projetação. [+]

WHY?

Kursus ini memberikan pandangan sistemik pasaran barang kemas, meletakkan ke dalam perspektif faktor yang meningkatkan, menyusun dan membolehkan reka bentuk yang strategik. Peserta akan mempelajari teknik-teknik terkini untuk membuat barang kemas buatan tangan dan industri.

UNTUK SIAPA?

Direka untuk profesional atau yang berminat yang ingin belajar atau mengembangkan pengetahuan mereka di alam semesta perhiasan. Ia bertujuan kedua-dua untuk mereka yang ingin bekerja dalam jenama negara dan antarabangsa, bagi mereka yang ingin mengusahakan atau meningkatkan perniagaan anda.

BAGAIMANA?

Design of Jewels dan koleksi untuk percubaan teknik barang kemas, melalui pengetahuan Sejarah Barang Kemas dan Permata dan pengurusan perniagaan. pelajar akan membawa kepada terjun di alam semesta perhiasan, oleh penyelidikan dan amalan.... [-]


Padang Oneyear Dalam Reka Bentuk Automotif

Campus Sepenuh masa 184  April 2019 Brazil São Paulo

Gateway sepadan pasaran automotif, kursus ini mempunyai perkongsian strategik dengan pembuat kereta utama, seperti Jaguar, Fiat, Nissan, Mercedes-Benz, antara lain. Kebanyakan aktiviti yang dibangunkan secara eksklusif makmal. [+]

WHY?

Gateway sepadan pasaran automotif, kursus ini mempunyai perkongsian strategik dengan pembuat kereta utama, seperti Jaguar, Fiat, Nissan, Mercedes-Benz, antara lain. Kebanyakan aktiviti yang dibangunkan secara eksklusif makmal.

UNTUK SIAPA?

profesional ghairah untuk kereta dan dunia automotif yang ingin mengalami kehidupan harian yang projek studio sebenar dan bekerja di semua peringkat reka bentuk kenderaan baru, memikirkan cabaran mobiliti dan kemampanan.

BAGAIMANA?

Kursus ini adalah makmal projek yang memenuhi spesifikasi yang sebenar, di bawah pengawasan beberapa profesional yang paling terkenal di Automotive Design dan hantar semua teknik dan cara. Penekanan kepada pengalaman antarabangsa dalam Turin.... [-]


Video

Nova Pós - IED São Paulo

Brazilian Design Mission Silicon Valley 2015

IED conecta você com as empresas

Contact

IED - Istituto Europeo di Design

Alamat Rua Maranhão 617 HIGIENÓPOLIS
01240-001 São Paulo, State of São Paulo, Brazil
Website http://www.ied.edu.br/
Telefon +55 11 3660-8000