Baca keterangan rasmi

Via Mundo utama

Tentang kita

Via Mundo adalah sebuah organisasi Brazil khusus dalam perjalanan dan program-program pendidikan dan kerja budaya. Ia adalah berdasarkan di São Luís, Maranhão, Brazil, dan telah ditubuhkan pada tahun 1999 daripada keperluan untuk menggiatkan aktiviti pertukaran antara budaya serta menggalakkan Brazil dan rantau Timur Laut sebagai destinasi pendidikan dan pelancongan.

Organisasi kami membina reputasinya sebagai salah satu agensi perintis di kawasan Utara dan Timur Laut negara untuk sambungan terus dengan organisasi antarabangsa, untuk kreativiti dan profesionalisme dalam kerja dengan pendidikan antarabangsa dan untuk kualiti yang baik program dan perkhidmatannya.

Sejak awal, selain kerjasama dengan organisasi antarabangsa, Via Mundo telah membangunkan perkongsian tempatan dengan sekolah-sekolah rendah dan menengah, sekolah bahasa, dan juga dengan kolej swasta dan awam dan universiti.

Pada tahun 2001, Via Mundo memulakan program inbound, "Program High School di Brazil" (Programa de Intercambio Kebudayaan tidak Brasil), menukarkan Maranhão dan rantau Timur Laut Brazil ke destinasi kebudayaan untuk pelajar Sekolah Menengah asing.

Sejak tahun 2006, kami juga telah meletakkan pelajar pendidikan tinggi di kolej swasta Brazil dan universiti, dengan niat untuk mempromosikan pertukaran pendidikan di peringkat yang lebih tinggi.

Semua program-program ini inbound menggalakkan budaya Brazil dan bahasa Portugis di peringkat antarabangsa, dan sekarang Brazil potensi pendidikan dan pelancongan dunia.

pencapaian lain ialah pembangunan perkongsian dengan organisasi di negeri Brazil yang lain, serta hakikat bahawa, di samping pelajar dan profesional dari negara kita, lebih dan lebih, pelancong dari tempat-tempat lain di Brazil, dan dari luar negara, telah memilih Via Mundo kerana mereka organisasi pertukaran antara budaya.

Via Mundo Intercambio e Turismo adalah bangga menjadi seorang rakyat tempatan dan di organisasi global masa yang sama, menyumbang kepada meluaskan pelajar dan profesional ufuk melalui program pendidikan budaya kualiti di luar negara dan di Brazil.

Misi Kita

Untuk meningkatkan pelajar dan kualiti kehidupan profesional melalui pendidikan kebudayaan dan lawatan kerja dan program, dapat menawarkan memperkayakan pengalaman pertumbuhan.

Visi Kami

Sebagai inovator dan up-to-date organisasi, khusus dalam lawatan sambil belajar dan kerja budaya dan program di luar negara dan di Brazil, dan juga sebagai rujukan untuk kecemerlangan dalam perkhidmatan dan kualiti.

Via Mundo membina reputasinya sebagai salah satu agensi perintis di kawasan Northeastem negara untuk sambungan terus dengan organisasi antarabangsa, kreativiti dan professionalim itu.

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Via Mundo

Kajian dan belajar Portugis di mana ia adalah yang terbaik yang digunakan di Brazil: São Luís do Maranhão. ... [+]

Apa?

Kajian dan belajar Portugis di mana ia adalah yang terbaik yang digunakan di Brazil: São Luís do Maranhão.

Tempoh dan Program Tarikh

Kursus kami memberi tumpuan kepada keperluan anda. Anda boleh memilih berapa lama anda mahu belajar dari sekurang-kurangnya 2 sehingga 48 minggu.

MENGAPA?

Menurut anggaran oleh UNESCO, Portugis adalah salah satu bahasa yang paling pesat berkembang.

Di Amerika Latin, Brazil merupakan rakan perdagangan utama bagi kebanyakan negara. Beberapa pelajar kami mendapati peluang pekerjaan dan kerjaya kerana pengetahuan mereka Portugis.

Who?

Untuk menyertai program bahasa Portugis, anda mesti sekurang-kurangnya 16 tahun. Pengetahuan Portugis tidak diperlukan.... [-]

Brazil São Luís
Permintaan Maklumat
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 48 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Via Mundo

Program Pengalaman Universiti menawarkan anda peluang untuk mengalami Universiti di Brazil selama satu semester atau keseluruhan tahun akademik. ... [+]

Apa?

Program Pengalaman Universiti menawarkan anda peluang untuk mengalami Universiti di Brazil selama satu semester atau keseluruhan tahun akademik.

Anda menjadi pelajar pelawat dan, selain mengkaji kurikulum kursus pilihan anda, anda akan ditawarkan pengajaran Portugis semasa semester pertama Program.

Tempoh dan Program Mula

Anda boleh memilih untuk belajar di Brazil selama satu semester (5 bulan) atau satu tahun penuh akademik (10 bulan). Anda boleh memulakan program anda pada pertengahan / akhir Januari atau lewat bulan Julai (untuk kedua-dua program semester atau tahun).

Tahun akademik Brazil bermula pada pertengahan / akhir Januari dan berakhir pada akhir bulan November / awal Disember, dengan cuti pada bulan Julai dan Disember / Januari. Kursus biasanya membuka kumpulan baru setiap semester baru.... [-]

Brazil São Luís
Permintaan Maklumat
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
Sambilan
5 - 10 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Via Mundo

Program Sekolah Tinggi di Brazil (Programa de Ensino Médio no Brasil), yang dilancarkan pada tahun 2001, menawarkan pelajar muda dari seluruh dunia peluang untuk menjalan ... [+]

Apa?

Program Sekolah Tinggi di Brazil (Programa de Ensino Médio no Brasil), yang dilancarkan pada tahun 2001, menawarkan pelajar muda dari seluruh dunia peluang untuk menjalani pengalaman khusus pertukaran budaya di Brazil.

Tempoh dan Program Mula

Anda boleh memilih untuk belajar di Brazil selama satu tempoh (3 bulan), satu semester (5 bulan) atau satu tahun penuh akademik (10 bulan). Anda boleh memulakan program anda pada pertengahan / akhir Januari atau lewat Julai. Tahun akademik Brazil bermula pada pertengahan bulan Januari dan berakhir pada akhir November / awal Disember, dengan cuti pada bulan Julai dan Disember / Januari.

Mengapa?

Anda akan belajar dalam suasana sekolah mesra, hidup dengan keluarga tuan rumah tempatan, belajar bahasa Portugis, membuat rakan seumur hidup dan meningkatkan rasa hormat dan penghargaan untuk budaya yang berbeza. Anda akan menikmati cara hidup Brazil yang mudah dan mengetahui betapa mudahnya untuk berteman, sementara anda semakin matang dan mempelajari perspektif baru tentang dunia.... [-]

Brazil São Luís
Permintaan Maklumat
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 10 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

The world meets in Brazil. Come celebrate life.