Balkan Heritage Field School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

hipà

Yang Balkan Warisan Padang SekolahBalkan Warisan Padang Sekolah (BHFS, bermula pada 2003) merupakan satu program yang BYayasan Warisan Alkan (Awam Bulgaria, bukan keuntungan, organisasi bukan kerajaan) untuk pendidikan praktikal dalam bidang arkeologi, sejarah dan sejarah seni Selatan-Timur Eropah, serta dokumentasi, pemeliharaan dan pemuliharaan artifak bersejarah dan monumen, diajar di Bahasa Inggeris, Pada masa ini di tiga buah negara Balkan: Bulgaria, Montenegro DAN Republik Macedonia. Program telah melibatkan beberapa institusi akademik dan penyelidikan, muzium dan pakar warisan dari Bulgaria, Republik Macedonia, Montenegro, Amerika Syarikat, Kanada, Jerman dan Jepun.

Tiga universiti menganugerahkan kredit akademik kepada pelajar yang mengambil bahagian dalam BHFS projek: University Bulgaria New, Bulgaria; Universiti Queen, Kanada dan University of California Los Angeles (UCLA) Extension, Melalui Institut Field Research, Amerika Syarikat. Peserta yang tidak berminat dalam kredit akademik tidak dijangka tidak membayar apa-apa yuran tuisyen dan tidak mengambil bahagian dalam apa-apa aktiviti yang berkaitan dengan kurikulum akademik (peperiksaan, laporan akademik dan lain-lain).

Sejak 2003 BHFS telah melaksanakan 85 projek sekolah bidang / kursus (Dengan jangka masa antara 1 hingga 8 minggu) dihadiri oleh lebih daripada 1500 pelajar daripada 55 negara.

Misi Kita

The BHFS bukan sahaja satu sekolah tetapi juga platform bagi perpaduan sosial dalam manfaat warisan budaya. Berdasarkan ini, pelajar-pelajar kita, pakar warisan, institusi dan masyarakat tempatan berinteraksi dan membantu antara satu sama lain untuk mencapai hasil positif bagi yang terlibat dan untuk warisan budaya Selatan Eropah Timur.

Apakah faedah untuk semua orang?

  • pelajar BHFS - Pendidikan & Experience & Peluang untuk bekerja dengan profesional dalam berterusan projek warisan budaya sebenar & rakan-rakan baru dan kenalan.
  • pakar Warisan (ahli arkeologi, konservator dan lain-lain) dan institusi (muzium, institusi) yang terlibat dengan BHFS - Pembiayaan tambahan & Sokongan untuk kerja mereka untuk mengkaji dan memelihara tapak warisan budaya / monumen / artifak.
  • Masyarakat tempatan, di mana projek-projek BHFS / kursus mengambil tempat - pendapatan New & pekerjaan New & perspektif baru dan melihat ke atas warisan tempatan & Peningkatan promosi potensi pelancongan tempatan & pengalaman Antara Budaya bagi penduduk tempatan.

Memandangkan ini, kami sentiasa gembira untuk memaklumkan kepada setiap peserta dalam mana-mana projek-projek kami yang menyertai BHFS s / dia menjadi bukan sahaja seorang pelajar, juga:

  • Sukarelawan sama ada dalam penyelidikan saintifik atau projek pemuliharaan pemulihan;
  • Penaja pertumbuhan ekonomi tempatan;
  • yang dermawan kepada warisan budaya tempatan.

Lokasi

Sofia

Balkan Heritage Foundation & Field School

Alamat
ul. "Tulovo" 7
1504 Sofia, Sofia City Province, Bulgaria
Telefon
+359 87 772 5052