China Study Abroad

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kajian di China dengan CSA

China Study Abroad adalah program bahasa yang komprehensif, berpatutan, menawarkan perkhidmatan bahasa di universiti Cina di seluruh China. Kami bangga menjaga kos kami untuk terus belajar di luar negara di China terbuka kepada seberapa ramai orang yang mungkin. Pada masa yang sama menyediakan semua sokongan yang diperlukan untuk belajar di luar negara di China.

China Study Abroad menawarkan akses mudah ke program bahasa, pendidikan tinggi dan peluang di China melalui yang berikut:

  1. Nasihat dan maklumat percuma mengenai mana-mana program universiti di China
  2. Bantu membawa anda ke China, termasuk nasihat umum dan bantuan visa
  3. Bantu untuk mendapatkan anda diselesaikan apabila anda tiba
  4. Bantu anda memaksimumkan masa anda di China supaya anda dapat memanfaatkan sepenuhnya pengalaman ini

Bagaimanakah kita melakukan ini?

Nasihat percuma - Tanya kami tentang bandar, universiti, kursus yang ada, hidup di China. Kami akan memberikan semua maklumat yang anda perlukan. Secara percuma.

Mendapatkan ke China - Jika anda memerlukan bantuan dengan kertas kerja untuk mendapatkan program yang anda mahu, kami akan membantu. Ini termasuk melengkapkan permohonan anda, mengumpul surat kemasukan / dokumen visa yang diperlukan dari universiti, menghantarnya kembali kepada anda, dan membantu mendapatkan visa anda (di negara-negara tertentu). Kami akan melakukan semua ini dengan harga AS $ 150, yang termasuk yuran permohonan ke universiti dan penghantaran dokumen!

Dapatkan diselesaikan - Kami sangat percaya dengan lebih cepat anda menetap, lebih banyak anda akan keluar dari pengalaman anda di China. Tidak seperti sesetengah negara, China mengambil sedikit masa untuk digunakan, dan kami di sini untuk membantu dengan itu. Melangkah ke China dengan sendirinya tentunya pengembaraan, tetapi ia juga boleh mengambil bulan untuk memikirkannya. Kami akan membantu mempercepat proses yang bermakna anda akan mendapat lebih banyak pengalaman anda. Dengan perancang program kami yang disesuaikan, semuanya sangat mudah. Anda mendaftar untuk apa yang anda mahu, tidak ada yang lain, tidak lebih, tidak kurang. Ini boleh menjadi sedikit sebagai jemputan lapangan terbang atau termasuk penginapan atau tutor bahasa swasta atau Pakej Bantuan CSA 24/7 kami.

Memaksimumkan masa anda di China - Kami melakukan ini dengan menawarkan beberapa perkara tambahan di sisi yang benar-benar akan menambah pengalaman anda di sini. Sukarelawan, interning, perjalanan, atau pengajaran, kami mempunyai banyak pilihan yang tersedia untuk anda. Bukan sahaja mereka akan menjadi keseronokan dan mencabar, tetapi mereka juga akan menambah dengan ketara pada resume anda. Jenis peluang tambahan ini sukar untuk mengatur diri sendiri dan semasa anda sedang sibuk menetap di, pada hujung minggu akan terbang. Kami tidak boleh menekankan betapa pentingnya pilihan tambahan ini adalah untuk masa anda di China.

Bersedia untuk memulakan pengembaraan anda di China? Beri kami panggilan, Skype ( info-chinastudyabroad ) atau drop kami e-mel di info@chinastudyabroad.org dan bersama-sama kami akan merancang lawatan sempurna anda ke China!

Sepuluh Alasan Atas Pengajian di China:

1. Bahasa, jelas!

Tidak ada yang sebegitu berkesan seperti belajar bahasa di negara ini - terutama jika lebih daripada satu bilion orang tinggal di negara itu! Anda akan pergi ke Perancis untuk belajar Perancis, Itali untuk belajar bahasa Itali, Jepun untuk belajar bahasa Jepun ... jadi belajar bahasa Cina di China adalah pilihan semulajadi. Dengan belajar di China, anda boleh menggunakan apa yang anda pelajari dari kelas anda dan tunjuk ajar anda secara langsung; untuk memesan makanan di sebuah restoran, untuk tawar-menawar di pasar tempatan, bercakap dengan pemandu teksi, dan juga untuk membuat kawan-kawan baru. Lagipun, apabila lebih daripada seperlima penduduk dunia bercakap beberapa bentuk bahasa Cina, anda mungkin akan bertemu salah seorang daripada mereka cepat atau lambat!

2. Sejarah.

Sebuah negara yang ramai penduduknya seperti China tidak begitu besar semalaman - ia mengambil masa yang lama. Contoh terawal sejarah sejarah China yang ditulis kembali ke 1600 SM, walaupun cerita merujuk kepada peristiwa yang berlaku sehingga 4200 tahun yang lalu! Sejak itu, China telah mengalami pelbagai perkembangan dan penguncupan, perang dan keamanan, kemiskinan dan kemakmuran, pencerobohan dan pemberontakan, penyatuan dan persengketaan sivil, kerajaan dan negara berperang. Malah dinasti kekaisaran penceroboh asing seperti Mongol dan Manchus menghormati sejarah panjang tanah yang ditakluki mereka - kedua-duanya berasimilasi ke dalam budaya Cina, dan bukannya memaksakan mereka sendiri kepada rakyat. Semasa anda belajar bahasa Mandarin di China, anda juga akan melibatkan diri dalam sejarah yang kaya dan menarik ini, yang tidak pernah gagal menawan pengunjung.

3. Makanan.

Sebelum anda belajar di China, anda mungkin akan mencuba banyak makanan Cina di negara asal anda, tetapi terdapat lebih banyak masakan Cina berbanding dengan babi manis dan masam dan ayam Jeneral Tso! Sebenarnya terdapat pelbagai citarasa dan perisa di China yang agak sukar untuk menentukan gaya tunggal "makanan Cina". Dari makanan Kantonis yang manis dan tajam di Guangdong hingga ke kepelbagaian masakan Sichuan yang numbing, dan dari pelbagai jenis kuih-muih di kapal pengangkut buluh untuk keanggunan bebek panggang Beijing klasik, anda pasti dapat menemui sesuatu untuk menggembirakan tastebuds!

4. Budaya.

Seperti yang anda boleh bayangkan, tamadun lebih dari 4000 tahun telah mengembangkan budaya yang terlalu kaya untuk menerangkan dalam beberapa perkataan ... tapi mari kita mencubanya: Confucianism, Taoism dan Buddhisme. Mandarin dan Kantonis. Kung fu dan tai chi. Sami Shaolin dan kuil Buddha. Jet Li dan Jackie Chan. Gong Li dan Zhang Ziyi. Chen Kaige dan Zhang Yimou. Crouching Tiger, Hidden Dragon. Selamat tinggal gundik saya. Seni Perang, oleh Sun Tzu. Feng Shui. Yin dan Yang. Kalendar kalendar. Tahun Baru Cina dan Festival Spring. Festival Perahu Naga. Festival Pertengahan Musim Gugur dan mooncak. Zodiak Cina. Naga dan phoenix. Porselin dan kaligrafi. Pasu Ming, perhiasan jed dan jubah sutera. Pahlawan Terracotta dan patung Buddha. Opera Cina. Zithers, fiddles, gendang dan gongs ... hanya untuk menamakan beberapa.

5. Rakyat.

Sekiranya anda telah bertemu dengan orang-orang Cina sebelum ini, kemungkinan anda bertemu dengan seseorang dari kumpulan etnik Cina Han. Dengan lebih daripada 1.2 bilion orang di China, Taiwan dan Hong Kong, ditambah diaspora lebih 40 juta lebih di seluruh dunia, Han Cina adalah kumpulan etnik terbesar di dunia. Tetapi penduduk China juga termasuk 55 etnik minoriti yang berbeza, dari Manchus dinasti Qing kepada orang Hui dari Silk Road, dari Uyghurs Asia Tengah ke keturunan Mongol Genghis Khan, masing-masing mempunyai sejarah dan budaya mereka sendiri . Belajar Cina di China dan anda akan berpeluang bertemu ramai di antara mereka untuk diri sendiri.

6. Tanah itu.

Sebagai negara ketiga terbesar di dunia dengan saiz, tidak ada kekurangan tempat untuk pergi dan perkara-perkara untuk dilihat ketika anda tinggal dan belajar di China. Dari bukit pasir dan padang rumput di utara ke iklim sub-tropika di selatan, negara ini akan memukau anda. Lihat gunung-gunung dan pemandangan di wilayah Yunnan yang tidak pernah berakhir, mengalami pembentukan batu kapur surreal Guilin dan Yangshuo atau bayangkan diri anda sebagai pahlawan di tentera Genghis Khan ketika menunggang kuda di padang rumput Mongolia. Ikuti trail darah sungai di Chang Jiang (Sungai Yangtze) kerana ia membahagikan China ke utara dan selatan lebih daripada 6000 kilometer. Semua ini adalah mungkin, dan kita belum menyebutkan lagi pandas!

7. Bandar-bandar.

Kebanyakan orang hanya boleh menamakan Beijing atau Shanghai ketika datang ke bandar-bandar Cina, tetapi sebenarnya, lebih daripada 160 bandar di China dengan penduduk lebih daripada 1 juta. Dengan perbezaan iklim di kawasan, persekitaran fizikal, masakan, dan juga dialek lisan, tidak hairanlah bahawa orang-orang Cina mempunyai masalah untuk mendapatkan masalah. Semasa anda belajar bahasa Cina, anda boleh memilih untuk melihat Beijing dalam semua keindahan kekaisarannya atau tinggal berdekatan dengan pemandangan poskad Lijiang, dapatkan tenaga di hiruk-pikuk dan hiruk-pikuk di Shanghai di Qingdao. Sebagai alternatif, jika penggetaran sebenar lebih banyak gaya anda, lawati Harbin pada bulan Januari untuk festival arca ais di mana anda akan melihat keseluruhan bangunan yang diukir daripada ais! Dengan belajar di China, anda akan mendapat peluang untuk melepasi bandar-bandar utama dan mengalami segala yang ditawarkan oleh negara.

8. Ekonomi.

Apa lagi yang perlu dikatakan mengenai ekonomi China? Ia adalah yang kedua terbesar di dunia, selepas Amerika Syarikat, berkembang pada kadar kira-kira 10% setahun selama 30 tahun yang lalu. Namun dengan KDNK per kapita tahunan kurang dari $ 4000 dolar AS, masih terdapat banyak ruang untuk bertambah baik. Dan apa lagi negara yang boleh berbangga menjadi pemain dalam banyak bidang seperti China? Selain industri pertanian dan pembuatan tradisional, negara ini juga menjadi peneraju dunia dalam bidang seperti perlombongan, panel solar, kereta api berkelajuan tinggi dan telekomunikasi. China bahkan telah menjadi pasaran kereta terbesar di dunia, yang memotong Amerika Syarikat untuk kali pertama pada tahun 2009.

9. Sekolah-sekolah.

Sama ada anda sedang mencari kursus Bahasa Cina jangka pendek atau memohon untuk program ijazah, terdapat institusi di China yang sesuai dengan keperluan anda. Sederhana kelas bahasa anda untuk jadual anda sendiri di Beijing Mandarin Academy. Luangkan musim panas belajar Mandarin di tepi pantai di Ocean University di Qingdao. Mengambil kelas di Beijing Language and Culture University, sekolah terbaik di negara ini untuk guru Cina. Mencabar diri anda di sebuah institusi seperti Peking University atau Tsinghua University, kedua-duanya menduduki ranking teratas 60 dunia oleh QS World University Rankings dan The Times Higher Education World Rankings University. Apa sahaja yang anda cari, anda boleh menemuinya di sini.

10. Masa depan.

Dalam dunia yang saling berkaitan dan global, China adalah dan akan terus menjadi sebahagian daripada kehidupan kita sama ada kita suka atau tidak, jadi kenapa tidak terlibat? Peluang di sini tidak berkesudahan, kemungkinannya tidak terhad. Datang ke China bukan sahaja cara terbaik untuk belajar bahasa Cina, ia juga merupakan satu peluang yang baik untuk bertemu rakan-rakan baru dan membuat kenalan baru. Walaupun anda tidak bercadang untuk tinggal di sini jangka panjang, pengalaman belajar di China akan bernilai memajukan resume atau CV anda sekurang-kurangnya. Walaupun seluruh dunia mengalami kemelut ekonomi dan sosial, Kerajaan Pertengahan berlumba ke hadapan, membina masa depan: belajar bahasa Cina di China dan membina masa depan anda untuk

Hubungi Kami

Mahu mengetahui lebih lanjut mengenai salah satu program pengajian di luar negara di China? Kakitangan antarabangsa profesional dan berpengalaman CSA berusaha untuk memberikan maklumat dan nasihat yang boleh dipercayai dan cekap.

Sila ambil perhatian, anda boleh menghubungi setiap pejabat melalui e-mel di info@chinastudyabroad.org

Atau pada Skype di pejabat-chinastudyabroad

Lokasi

Beijing

Beijing

London

London

Buenavista

Mexico City

Shanghai

Shanghai

Sydney

Sydney

Venice

Venice

Madrid

Madrid

San Francisco

San Francisco

Toronto

Toronto