Donghua University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengenalan

Yang terletak di Shanghai, Universiti Donghua terdiri daripada Kampus Yan'an Road di pusat bandar dan Kampus Songjiang di buaian bersejarah di bandar ini. Sejarah Universiti Donghua dapat dikesan kembali kepada penubuhan Nantong College pada tahun 1912 oleh Zhang Jian, seorang usahawan terkenal dalam dinasti Qing. Pada tahun 1951, East China Institut Tekstil Sains & Teknologi ditubuhkan; pada tahun 1985, nama itu ditukar ke China Tekstil Universiti; pada tahun 1999, ia ditukar lagi dengan Universiti Donghua. Donghua University telah diluluskan sebagai universiti negeri-kunci pada tahun 1960 dan ia adalah salah satu daripada 75 universiti yang langsung di bawah Kementerian Pelajaran China. 26 program ijazah doktor falsafah, 53 program ijazah sarjana dan 52 program ijazah disediakan untuk pelajar antarabangsa. Terdapat lebih daripada 2700 fakulti dan lebih 30,000 pelajar yang mendaftar.

Disiplin utama Universiti Donghua adalah Tekstil, Fesyen, Bahan dan Perdagangan, dan lain-lain Tekstil Science & Engineering, disiplin negeri-kunci, kedudukan No. 1 dalam Penilaian Pertama peringkat Disiplin diumumkan oleh Pusat Pembangunan Pendidikan Siswazah (CDGDC) China Darjah Akademik &. Sejak tahun 2005, bilangan kertas penyelidikan yang diambil dalam SCI, EI dan ISTP telah mengatasi jumlah 9 sama institusi tekstil lain yang terkenal di seluruh dunia. aplikasi selain itu, banyak pencapaian penyelidikan mendapati dalam bidang penerbangan dan aeroangkasa, tentera, pembinaan, perlindungan alam sekitar, bahan-bahan baru, dan sebagainya, sumbangan khas telah dibuat untuk Projek Angkasa Manned China, seperti Shenzhou V, Shenzhou VI dan Shenzhou VII.

Donghua University menghargai kerjasama dan pertukaran antarabangsa. Ia telah mengadakan kerjasama dengan lebih daripada 100 universiti terkenal, pusat penyelidikan dan syarikat seluruh dunia. Sejak tahun 1995, ia telah berjaya menganjurkan Forum Fesyen Antarabangsa semasa Festival Kebudayaan fesyen Shanghai. Selain daripada persidangan Textile Dunia 83th, Donghua University telah memegang banyak persidangan akademik antarabangsa yang tinggi diratakan seperti Forum Akademik Antarabangsa bagi PhD Pelajar Tekstil Science & Engineering, persidangan ke-25 International Data Kejuruteraan, Conference 2009 American Fiber Society, dan Persidangan Antarabangsa Environmental Science & Technology, dan lain-lain

Seawal tahun 1954, Donghua University bermula menerima pelajar antarabangsa yang merupakan antara kumpulan pertama pelajar di luar negara mendaftar dengan universiti China. Ia telah dilantik oleh Kerajaan Perbandaran Shanghai menerima pelajar antarabangsa dengan Biasiswa Shanghai Kerajaan. Pada tahun 2002, International Cultural Exchange School telah ditubuhkan, dengan mengambil tanggungjawab penuh dengan pengambilan, penanaman dan pengurusan pelajar antarabangsa. Selepas itu, pendidikan pelajar antarabangsa telah berkembang dengan pesat, dan selama beberapa tahun berturut-turut, pertumbuhan skalanya ini kedudukan utama di kalangan institusi pengajian tinggi di seluruh negara. Pada tahun 2013, 4562 pelajar antarabangsa dari 140 negara yang dikaji di Universiti Donghua. penduduk ini berada di kedudukan No. 5 di Shanghai dan No.11 di China.

Lokasi

Shanghai

Alamat
1882 Yan'an Road West
Shanghai Shanghai, Shanghai, China