EasyMandarin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang EasyMandarin Sekolah Cina

Bagaimana kami mula & rahsia kejayaan kami

Kita masih ingat pelajaran yang pertama yang diberikan oleh EasyMandarin pada musim panas tahun 2006. Ia adalah untuk sekumpulan kecil pemula yang berkumpul di ruang tamu kecil apartmen Shanghai School pengasas YIS Weintraub ini.

Pada masa itu, rancangan kami adalah mudah - mewujudkan jenis sekolah bahasa Cina kami ingin menghadiri dan ia akan menjadi begitu besar bahawa orang lain akan menjadi tertentu untuk menyertai kami. Bagaimana keras ia boleh?

pelajar pertama kami termasuk seorang jurutera Jerman, seorang graduan dari Mauritius dan seorang penari Brazil yang mengaku sebagai saudara bintang bola sepak Ronaldinho (pada masa itu Brazil dan pemain yang paling terkenal di Barcelona). Ini kemudian ternyata tidak benar, tetapi ia adalah satu cerita yang baik untuk memberitahu rakan-rakan kami!

Keseronokan dan keseronokan mereka pelajaran pertama untuk kedua-dua sekolah baru kami dan pelajar terawal kami adalah sesuatu yang kita tidak pernah dilupakan dan masih memandu cara kami menjalankan EasyMandarin hari ini.

Sejak tahun 2006, kami telah berkembang ke kampus empat belas bilik darjah moden di lokasi yang sama sekali hebat (kita terlepas pandang Kuil Jing An dari tingkat kelima belas dan, pada hari-hari perayaan tertentu, kami boleh melambai 'hello' kepada sami di menara loceng) dan telah menjadi salah satu daripada sekolah-sekolah bahasa Cina terbesar dan paling berjaya di Shanghai.

Kita tidak tahu pada tahun 2006 yang EasyMandarin akan berkembang begitu pantas. Tetapi berkongsi keseronokan dan ganjaran pembelajaran Cina dengan beribu-ribu pelajar kita telah mendapat tahu sejak beberapa tahun kebelakangan ini telah menakjubkan dan adalah sesuatu yang kita tidak pernah tayar.

Di dalam dan di luar bilik darjah, kita suka semua pelajar kita (walaupun mereka menghantar mesej teks pada pukul 3 pagi meminta bantuan) dan percaya akan melakukan apa sahaja untuk memastikan mereka gembira.

Sebab bagi kejayaan kami adalah mudah - kita mengambil berat tentang memberi pelajar pengalaman yang terbaik dalam hidup dan belajar Cina di China.

EasyMandarin Timeline

2006 - April:

Liann sedang berjalan sebuah syarikat yang menyediakan aktiviti pertukaran budaya dan Perkhidmatan Pejabat untuk warga asing di Shanghai. Yis tiba di Shanghai selepas berhenti kerja di MTV di New York City.

2006 - Jun:

Liann dan yis bertemu secara kebetulan di dalam bangunan di mana yis hidup dan Liann berfungsi. Idea untuk EasyMandarin mula menjadi kenyataan.

2006 - Julai:

EasyMandarin secara rasmi dibuka dengan kelas yang diadakan di tingkat pertama Shanghai duplex apartment yis. Pelajar mula mendaftar.

2007:

EM bergerak ke lokasi baru di 1851 Xinzha Road dengan 3 bilik darjah di tingkat 7; perkongsian ditubuhkan dengan organisasi bantuan pelajar Sweden, CSN

2008:

EM mengembang hingga 8 bilik darjah dengan menambah 5 buah bilik darjah di tingkat 8 di bangunan yang sama.

2010:

EM melebihi 1000 enrolmen pelajar.

2011:

bergerak sekolah ke lokasi baru menghadap Kuil Jing'an - mengembang untuk 14 bilik darjah moden.

2012:

perkongsian ditubuhkan dengan Dewan Perdagangan Amerika, Jerman Chamber of Commerce, Denmark Dewan Perniagaan

2013:

perkongsian ditubuhkan dengan B-Chinese School di Jepun dan Sekolah Cina Nederland di Belanda; Bekerjasama dengan Dragon Adventures.

2014:

EM melebihi 2500 enrolmen pelajar. Bekerjasama dengan Swiss Dewan Perniagaan

2015:

EM membangunkan Cina pada sumber permintaan untuk WeChat - lebih satu ribu pengikut menjelang akhir tahun. perkongsian ditubuhkan dengan laman web komuniti bukan keuntungan, ShanghaiMamas. Dipaparkan di Global Jepun News Channel, NHK World.

Lokasi

Shanghai

Alamat
Jing’an Centre (Main Campus)
United World Plaza, 172 Yuyuan Rd, Bldg A, 15th Floor, Room 1501

200000 Shanghai, Shanghai, China

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: