Baca keterangan rasmi

Tianjin International Chinese College (TICC) adalah sebuah institusi bahasa Cina yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Pendidikan Perbandaran Tianjin. Kolej ini menawarkan program bahasa Cina dan isu visa pengajian (X1 / X2) kepada pelajar di seluruh dunia.

Kolej kami pada masa ini mempunyai dua kampus masing-masing yang meliputi kawasan seluas lebih daripada sepuluh ribu meter persegi dengan kemudahan yang sempurna, seperti dewan pameran kebudayaan Cina, bilik darjah pelbagai fungsi, kelas seni dan sebagainya. Selain kursus akademik, TICC mengundang artis untuk mengajar kelas budaya Cina seperti muzik Cina, Kongfu, Opera Beijing, kaligrafi Cina, pemotongan kertas, dan Guqin. Pelajar dapat mempelajari bahasa Cina serta budaya tradisional pada masa yang sama.

TICC berusaha keras dalam membina pengalaman pasukan pengajar. Guru-guru kita mesti disahkan oleh Hanban. Kebanyakan guru kita mempunyai ijazah sarjana atau lebih tinggi. 80% guru kami mempunyai pengalaman mengajar di luar negara manakala 87% mempunyai buku teks bertulis seperti "Buku Teks Siri Mandarin Baru".

Dalam tempoh lima tahun yang lalu, kami telah mengajar hampir 10,000 pelajar dari lebih daripada 30 negara, seperti Amerika, Rusia, Kanada, Itali, United Kingdom, Korea, Thailand, Vietnam, Kemboja dan banyak lagi.

Alamat: 116 Ya'an Street Nankai District, Tianjin
Tel. (86) 22-27623035
E-mel: admissions@ticc.net.cn

Program diajar dalam:
  • English
  • Cina

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Tianjin International Chinese College

Program Bahasa Cina direka untuk pelajar yang sanggup belajar bahasa Cina. Apabila pelajar pertama kali menyertai program ini, mereka akan dimasukkan ke dalam kelas yang ... [+]

Program Bahasa Cina direka untuk pelajar yang sanggup belajar bahasa Cina. Apabila pelajar pertama kali menyertai program ini, mereka akan dimasukkan ke dalam kelas yang berbeza berdasarkan hasil ujian penempatan. Setelah menamatkan program, pelajar akan meningkatkan kecekapan Cina mereka, menggunakan bahasa Cina dalam komunikasi harian dan meletakkan asas yang baik untuk ujian kemahiran seperti Hanyu Shuiping Kaoshi (HSK) dan Hanyu Kouyu Shuiping Ceshi (HKC).

Graduan kami juga boleh memilih untuk memohon kepada universiti-universiti China untuk melanjutkan pelajaran. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, graduan kami diterima masuk ke universiti-universiti Cina berprestij dan kolej-kolej kejuruan kerana gred mereka yang fasih berbahasa Cina dan cemerlang HSK dan HKC.... [-]

China Nankai
Pendaftaran Terbuka
English,Cina
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
116 Ya’an Street Nankai District
300000 Nankai, Tianjin, China
Website
Telefon
+86 22-27623035