Wanderlust Exchange China

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Wanderlust Exchange

Wanderlust Exchange ditubuhkan pada tahun 2014, dengan peluang yang mengintegrasikan perjalanan pendidikan, sukarelawan, pembelajaran bahasa Mandarin, penjagaan anak dan tutor Bahasa Inggeris untuk anak-anak di luar negara. Ini adalah cara terbaik untuk mengalami China dengan sentuhan otentik dengan tinggal bersama keluarga tuan rumah China.

Kata-kata pinjaman bahasa Inggeris "wanderlust" bermula sejak Middle High German. Wanderlust mencerminkan hasrat untuk pembangunan diri dengan mengalami yang tidak diketahui, menghadapi cabaran yang tidak diduga, mengenali budaya yang tidak dikenali, cara hidup dan tingkah laku.

Kami menyediakan pelajar-pelajar yang mempunyai pengalaman budaya asli yang berkualiti, dengan matlamat untuk merapatkan pembahasan budaya, untuk membantu para peserta mengembangkan kesedaran diri dan kecekapan silang budaya untuk menjadi peserta aktif di dunia.

Kami percaya untuk mengenali budaya lain dengan zon selesa anda mendorong menjadikan kami individu warganegara dunia mempunyai wawasan yang luas, kelonggaran, fleksibiliti dan pemahaman yang lebih baik terhadap diri kita sendiri.

Misi kita

Dalam buku itu

1. Tipe I peradaban: Semua kuasa planet berada dalam kawalan mereka.

2. Tamadun jenis II: yang dapat memanfaatkan seluruh kekuatan matahari.

3. Tipe III: tamadun yang boleh menggunakan kuasa seluruh galaksi. Mereka bebas mengembara lorong-lorong ruang galaksi.

Beliau membincangkan bahawa tamadun kita sendiri layak untuk tamadun Type 0. Kami menggunakan hanya sebahagian kecil daripada tenaga matahari yang jatuh di planet kita. Tetapi sudah kita lihat permulaan tamadun Jenis I muncul di Bumi: Internet menghubungkan seluruh planet; kebangkitan Kesatuan Eropah; Bahasa Inggeris adalah bahasa nombor satu di Bumi; Budaya dan kastam tempatan akan terus berkembang dalam beribu-ribu varieti di Bumi, tetapi akan ada budaya planetari yang menguasai mosaik orang.

Peralihan yang paling berbahaya mungkin antara tamadun Jenis 0 dan Jenis 1. A Type 0 civilization masih dilanggar dengan sektarianisme, fundamentalisme, dan perkauman yang menonjolkannya.

Melalui pengalaman intercultural ini, kami berharap anda akan benar-benar memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang dunia dan diri anda sendiri, dengan lebih banyak rasa hormat, pemahaman dan penghargaan, dengan minda, pandangan dan hati yang lebih luas.

 • Kami bertujuan untuk membantu para peserta membangunkan kesedaran diri dan kecekapan silang budaya untuk menjadi peserta aktif di dunia
 • Kami bertujuan untuk membantu para peserta mendapatkan kemahiran bahasa Mandarin menerusi pengalaman pembelajaran bahasa dan perendaman bahasa ini.
 • Kami berhasrat untuk membantu generasi muda (kanak-kanak tuan rumah) meluaskan ufuk mereka melalui pertukaran budaya ini, baik secara linguistik dan budaya.
 • Kami berhasrat untuk menawarkan ibu bapa tuan rumah peluang untuk belajar mengenai budaya asing, untuk memupuk persahabatan yang kekal dengan para peserta.
 • Kami bertujuan untuk menjembatani budaya membahagikan program pertukaran budaya yang sahih ini, mewujudkan lebih banyak pemahaman, yang penting untuk menjadikan dunia tempat yang lebih baik untuk hidup.

Nilai kami

 • Integriti
 • Kreativiti
 • Terima kasih
 • Rasa ingin tahu
 • Fun

Kenapa Wanderlust Exchange?

 • Kami MENJAGA mengenai pengalaman anda semasa anda tinggal di China, dengan itu kami mengawasi keluarga tuan rumah secara diam-diam
 • Kami memberikan kursus orientasi yang berguna semasa ketibaan anda
 • Kami mengadakan pelbagai aktiviti budaya untuk anda meneroka budaya Cina
 • Kami ingin melihat anda berkembang melalui pengalaman sedemikian
 • Kami ingin menjadi panduan semasa pengembaraan seumur hidup anda di China
 • Kami berada di sini untuk "menghargai keperihatinan anda
This school offers programs in:
 • English

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Pelatih Jurulatih Tenis

Campus Sepenuh masa 2 - 3  July 2019 China Shanghai

Projek ini memberi anda peluang untuk bersenang-senang membantu kanak-kanak Cina belajar tenis, sambil meneroka salah satu bandar paling berjaya dan moden di China - Shanghai. Sebagai pembantu jurulatih tenis, anda akan mengajar tenis kepada kanak-kanak yang kebanyakannya berumur antara 4-10 tahun. [+]

Pelatih Jurulatih TenisGambaran Keseluruhan Program

Projek ini memberi anda peluang untuk bersenang-senang membantu kanak-kanak Cina belajar tenis, sambil meneroka salah satu bandar paling berjaya dan moden di China - Shanghai. Sebagai pembantu jurulatih tenis, anda akan mengajar tenis kepada kanak-kanak yang kebanyakannya berumur antara 4-10 tahun.

Lokasi: Shanghai, ChinaMasa permulaan: 1hb JulaiTempoh penginapan: 2-3 bulanLapangan terbang ketibaan: Lapangan Terbang Shanghai PudongKeperluan Pemohon:18-35 tahun300 jam tenis bermain pengalamanMempunyai penjagaan kanak-kanak atau pengalaman kejurulatihan yang berkaitanDiploma sekolah menengah dan ke atasBaik dalam kesihatanRekod jenayah bersihTanggungjawab:Membantu dalam tenis bimbingan untuk kanak-kanak berusia antara 4-12 tahun20 jam latihan tenis setiap minggu (2 hari penuh setiap minggu)Apa yang disertakan:Penginapan: berkongsi penginapan / bilik persendirianMakanan: 3 kali sehariPengambilan dan pemindahan lapangan terbangOrientasi: Pengenalan kepada China, Kebudayaan dan Kastam, Peraturan dan Harapan, Keselamatan, Peluang Pelancongan, Pengenalan kepada Projek dan Penempatan, Bersiar-siar di Shanghai.Sokongan: 24/7 sokonganAktiviti rendahan kebudayaan bulanan: Wanderlust memegang pelbagai aktiviti rendang kebudayaan pada setiap bulan bagi pelatih untuk mengetahui tentang budaya Cina yang klasik, seperti kelas kaligrafi Cina, kelas lukisan Cina, kelas Taiji, kelas memasak Cina dan lain-lain.Yuran program:2 bulan: 999 $3 bulan: 1099 $Apa yang tidak termasuk:balik penerbangan dari negara asal anda ke Shanghaipengangkutan domestik di Chinabayaran visainsurans antarabangsaperbelanjaan peribadi lainKelas bahasa Mandarin (kami boleh membantu anda mendaftar untuk kelas bahasa Mandarin jika anda ingin mempelajari bahasa tersebut)Proses permohonan:Hantar CV andaTemubual dengan pengurus program kamiTemu bual dengan pengurus sekolah tenisProses permohonan visaTempah penerbangan andaTiba di China [-]

Program Sukarelawan Wanderlust

Campus Sepenuh masa 2 - 24  September 2019 China Shanghai

Program Sukarelawan Wanderlust memberi anda peluang untuk membuat perbezaan di mana ia sangat diperlukan semasa anda mempunyai peluang untuk menerokai salah satu kota moden dan paling sibuk di China - Shanghai. Anda akan tinggal di sebuah pusat anak yatim yang terletak di sebuah hospital kanak-kanak di mana anak-anak yatim yang cedera dihantar untuk menerima rawatan perubatan yang lebih baik. [+]

Program Sukarelawan Wanderlust

Program Sukarelawan Wanderlust memberi anda peluang untuk membuat perbezaan di mana ia sangat diperlukan semasa anda mempunyai peluang untuk menerokai salah satu kota moden dan paling sibuk di China - Shanghai. Anda akan tinggal di sebuah pusat anak yatim yang terletak di sebuah hospital kanak-kanak di mana anak-anak yatim yang cedera dihantar untuk menerima rawatan perubatan yang lebih baik. Kanak-kanak ini tiba dari rumah-rumah anak yatim lain di kawasan luar bandar di China dan dengan kasih sayang dan perhatian anda dapat membantu mereka melalui pemulihan mereka.

Gambaran Program:

Projek ini memberikan anda peluang untuk membuat perbezaan di mana ia sangat diperlukan, sambil menerokai salah satu bandar paling berjaya dan moden di China - Shanghai. Sebagai sukarelawan, anda akan tinggal di pusat panti asuhan, yang terletak di sebuah hospital kanak-kanak, di mana anak-anak yatim yang cedera dan sakit dihantar untuk menerima rawatan perubatan yang lebih baik. Kanak-kanak ini tiba dari rumah-rumah anak yatim lain di kawasan luar bandar di China dan dengan kasih sayang dan perhatian anda dapat membantu mereka melalui pemulihan mereka.... [-]


Program Wanderlust Au Pair China

Campus Sepenuh masa 3 - 12  September 2019 China Shanghai

Wanderlust Exchange menyediakan pelajar dengan peluang yang mengintegrasikan perjalanan pendidikan, pembelajaran bahasa Mandarin, penjagaan anak dan tutor bahasa Inggeris. Ia adalah peluang besar bagi anak-anak muda di luar negara untuk mengalami China dengan sentuhan otentik dengan tinggal bersama keluarga tuan rumah China. [+]

Program Wanderlust Au Pair China

Wanderlust Exchange menyediakan pelajar dengan peluang yang mengintegrasikan perjalanan pendidikan, pembelajaran bahasa Mandarin, penjagaan anak dan tutor bahasa Inggeris. Ia adalah peluang besar bagi anak-anak muda di luar negara untuk mengalami China dengan sentuhan otentik dengan tinggal bersama keluarga tuan rumah China.

Tinjauan Program Au Pair China

Lokasi keluarga tuan rumah: Kebanyakan di Shanghai (kami mempunyai keluarga tuan rumah di bandar-bandar utama lain termasuk Beijing, Chongqing, Hangzhou, Tian Jin dan lain-lain)

Jangka masa program: 3 bulan-12 bulanAnda memberi: 30 jam penjagaan anak dan tutor bahasa Inggeris semingguAnda mendapat: 1500 RMB pocket money / monthAnda dapat: 3000-12000 RMB sebagai stipend penerbangan (bergantung kepada tempoh penginapan anda selama 3-12 bulan)Anda belajar: 3 jam kelas / minggu MandarinAnda mendapat: 1.5 hari setiap mingguAnda mendapat: Insurans perubatan antarabangsaAnda mendapat: Permohonan VisaPembayaran: 0 $ permohonan bayaran 100 $ downpayment (bayaran pendahuluan akan sepenuhnya dikembalikan kepada pasangan au setelah selesai program)Anda boleh memohon jika anda:Adakah umur 18-28 tahunTelah menamatkan sekolah menengahAdakah mahir dalam bahasa InggerisTiada rekod jenayahAdakah terbuka kepada perbezaan budayaBoleh mengajar Bahasa Inggeris... [-]

Sukarelawan Warisan Kebudayaan Mo Gao Grotto

Campus May 2019 China Shanghai

Gua-gua Mogao terkenal dengan gua-gua Buddha Buddha Cina, dan bersama-sama Longmen Grottoes dan Yungang Grottoes, adalah salah satu dari tiga tapak arca Buddha kuno yang terkenal di China. Sebagai salah satu tapak Warisan Dunia di China, gua mengandungi beberapa contoh terbaik seni Buddha yang merangkumi tempoh 1,000 tahun. Sebagai sukarelawan di gua-gua Mogao, anda akan mempelajari sejarah Mogao Grottoes, dan memperkenalkannya kepada pelawat di seluruh dunia. [+]

Gambaran keseluruhan

Gua-gua Mogao terkenal dengan gua-gua Buddha Buddha Cina, dan bersama-sama Longmen Grottoes dan Yungang Grottoes, adalah salah satu dari tiga tapak arca Buddha kuno yang terkenal di China. Sebagai salah satu tapak Warisan Dunia di China, gua mengandungi beberapa contoh terbaik seni Buddha yang merangkumi tempoh 1,000 tahun. Sebagai sukarelawan di gua-gua Mogao, anda akan mempelajari sejarah Mogao Grottoes, dan memperkenalkannya kepada pelawat di seluruh dunia.

Lokasi projek: Dunhuang, China

Masa permulaan: Mei 2019 / Mei 2020

Panjang projek: 5 minggu

Lapangan terbang ketibaan: Lapangan Terbang Shanghai Pudong

Yuran program: 600 USD

Apa yang disertakanPenginapan - Penginapan berkongsi / bilik persendirianMakanan - 3 kali sehariLapangan Terbang - Pengambilan dan pemindahanOrientasi - Pengenalan kepada China, Kebudayaan dan Kastam, Peraturan dan Harapan, Keselamatan, Peluang Pelancongan, Pengenalan kepada Projek dan Penempatan, Bersiar-siar di ShanghaiSokongan - 24/7 sokonganAktiviti - Pelbagai aktiviti rendang kebudayaan pada setiap bulan bagi pelatih untuk mengetahui tentang budaya Cina yang klasikApa yang tidak termasukPerjalanan balik dari negara asal anda ke ShanghaiPengangkutan domestik di China (dari Shanghai ke Dunhuang)Bayaran visaInsurans antarabangsaPerbelanjaan peribadi lainKelas bahasa Mandarin (kami boleh membantu anda mendaftar untuk kelas bahasa Mandarin jika anda ingin mempelajari bahasa tersebut)Keperluan18-45 tahunTahap pertengahan kemahiran bahasa MandarinDiploma sekolah menengah dan ke atasBaik dalam kesihatanRekod jenayah bersihProses permohonanHantar CV andaTemubual dengan pengurus program kamiTemu bual dengan pasukan perekrut sukarelawanProses permohonan visaTempah penerbangan andaTiba di ChinaTanggungjawabKetahui mengenai sejarah dan budaya dan gua Mogao yang kaya dan indahMemperkenalkan sejarah tapak pelawat luar negara dalam Bahasa Inggeris dan membantu laman web dengan operasi harian [-]

Contact

Alamat 2nd Floor, No.588, East Yan'an Road
200002 Shanghai, Shanghai, China