Baca keterangan rasmi

Mengenai Wanderlust Exchange

Wanderlust Exchange diasaskan pada tahun 2014, dengan peluang yang mengintegrasikan perjalanan pendidikan, sukarela, pembelajaran bahasa Mandarin, penjagaan kanak-kanak dan tutor bahasa Inggeris untuk anak-anak di luar negara. Ini adalah cara terbaik untuk mengalami China dengan sentuhan otentik dengan tinggal bersama keluarga tuan rumah China.

Kata-kata pinjaman bahasa Inggeris "wanderlust" bermula sejak Middle High German. Wanderlust mencerminkan hasrat untuk pembangunan diri dengan mengalami yang tidak diketahui, menghadapi cabaran yang tidak diduga, mengenali budaya yang tidak dikenali, cara hidup dan tingkah laku.

Kami menyediakan pelajar-pelajar yang mempunyai pengalaman budaya asli yang berkualiti, dengan matlamat untuk merapatkan pembahasan budaya, untuk membantu para peserta mengembangkan kesedaran diri dan kecekapan silang budaya untuk menjadi peserta aktif di dunia.

Kami percaya untuk mengenali budaya lain dengan zon selesa anda mendorong menjadikan kami individu warganegara dunia mempunyai wawasan yang luas, kelonggaran, fleksibiliti dan pemahaman yang lebih baik terhadap diri kita sendiri.

118755_PekingOperaPic1Goabroad.jpg

Misi kita

Wanderlust Exchange menggalakkan penerokaan kesedaran diri dan pembangunan peribadi dengan menyediakan peserta dengan peluang untuk:

1. Pengalaman yang tidak diketahui

2. Menghadapi cabaran-cabaran yang tidak diduga

3. Memperkenalkan diri dengan budaya baru, cara hidup, dan tingkah laku

Wanderlust Exchange mengkhusus dalam mewujudkan pengalaman budaya yang tulen melalui beberapa program pertukaran dengan tujuan untuk menjembatani pembahagian budaya dan membantu para peserta mengembangkan pemahaman silang budaya yang akan membolehkan mereka menjadi warganegara global di dunia.

Progarms yang ditonjolkan

118756_3.PNG

Baca lebih lanjut mengenai program kami di sini .

Nilai kami

 • Integriti
 • Kreativiti
 • Terima kasih
 • Rasa ingin tahu
 • Fun

Kenapa Wanderlust Exchange?

 • Kami MENJAGA mengenai pengalaman anda semasa anda tinggal di China, dengan itu kami mengawasi keluarga tuan rumah secara diam-diam
 • Kami memberikan kursus orientasi yang berguna semasa ketibaan anda
 • Kami mengadakan pelbagai aktiviti budaya untuk anda meneroka budaya Cina
 • Kami ingin melihat anda berkembang melalui pengalaman sedemikian
 • Kami ingin menjadi panduan semasa pengembaraan seumur hidup anda di China
 • Kami berada di sini untuk "menghargai keperihatinan anda

118758_35.PNG

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Wanderlust Exchange China

Projek ini memberi anda peluang untuk bersenang-senang membantu kanak-kanak Cina belajar tenis, sambil meneroka salah satu bandar paling berjaya dan moden di China - Shan ... [+]

Pelatih Jurulatih TenisGambaran Keseluruhan Program

Projek ini memberi anda peluang untuk bersenang-senang membantu kanak-kanak Cina belajar tenis, sambil meneroka salah satu bandar paling berjaya dan moden di China - Shanghai. Sebagai pembantu jurulatih tenis, anda akan mengajar tenis kepada kanak-kanak yang kebanyakannya berumur antara 4-10 tahun.

Lokasi: Shanghai, ChinaMasa permulaan: 1hb JulaiTempoh penginapan: 2-3 bulanLapangan terbang ketibaan: Lapangan Terbang Shanghai PudongKeperluan Pemohon:18-35 tahun300 jam tenis bermain pengalamanMempunyai penjagaan kanak-kanak atau pengalaman kejurulatihan yang berkaitanDiploma sekolah menengah dan ke atasBaik dalam kesihatanRekod jenayah b... [-]
China Shanghai
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 - 3 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wanderlust Exchange China

Wanderlust Exchange menyediakan pelajar dengan peluang yang mengintegrasikan perjalanan pendidikan, pembelajaran bahasa Mandarin, penjagaan anak dan tutor bahasa Inggeris ... [+]

Program Wanderlust Au Pair China

Wanderlust Exchange menyediakan pelajar dengan peluang yang mengintegrasikan perjalanan pendidikan, pembelajaran bahasa Mandarin, penjagaan anak dan tutor bahasa Inggeris. Ia adalah peluang besar bagi anak-anak muda di luar negara untuk mengalami China dengan sentuhan otentik dengan tinggal bersama keluarga tuan rumah China.

Tinjauan Program Au Pair China

Lokasi keluarga tuan rumah: Kebanyakan di Shanghai (kami mempunyai keluarga tuan rumah di bandar-bandar utama lain termasuk Beijing, Chongqing, Hangzhou, Tian Jin dan lain-lain)

Jangka masa program: 3 bulan-12 bulanAnda memberi: 30 jam penjagaan anak dan tutor bahasa Inggeris semingguAnda mendapat:... [-]
China Shanghai
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
3 - 12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
2nd Floor, No.588, East Yan'an Road
200002 Shanghai, Shanghai, China