Baca keterangan rasmi

Zhejiang Universiti Pengajian Antarabangsa (ZISU) merupakan sebuah universiti awam di bawah kuasa Zhejiang Province, di mana bahasa dan kesusasteraan asing disiplin bernasib, sastera, ekonomi, pengurusan, pedagogi, sains, seni dan disiplin lain membangunkan coordinately. ZISU boleh dikesan kembali ke Zhejiang Kolej Pendidikan ditubuhkan pada tahun 1955 dan memulakan pendidikan ijazah biasa pada tahun 1994. Ia mula menerima pakai nama sekarang pada tahun 2010.

Universiti ini adalah tempat untuk penanaman bakat digunakan di peringkat antarabangsa. Pada masa ini, 8200 pelajar sepenuh masa belajar di lebih daripada 30 jurusan untuk ijazah Sarjana Muda atau ijazah bersekutu yang ditawarkan di 12 buah sekolah.

Universiti itu secara aktif menggalakkan pertukaran pendidikan antarabangsa dan kerjasama. ZISU merupakan universiti wakil kerajaan China mahasiswa cemerlang program pertukaran antarabangsa dan Wilayah Zhejiang mahasiswa cemerlang program pertukaran antarabangsa. Melalui projek-projek pembangunan bersama antarabangsa seperti pengiktirafan bersama kredit dan ijazah, universiti menghantar 250 pelajar di luar negara setiap tahun. hubungan corporative telah ditubuhkan dengan Rusia, Jerman, Sepanyol, Perancis, Australia, Jepun, Korea Selatan, Chile, Mexico dan negara-negara lain dan wilayah, di sekitar 30 negara dan lebih daripada 60 kolej dan universiti. ZISU juga merekrut dari Amerika Utara, Amerika Latin, Eropah Timur dan Eropah Barat dan kawasan-kawasan lain pelajar antarabangsa yang belajar di ZISU untuk jangka panjang atau pendek. Universiti itu juga menganjurkan Institusi Confucius dengan Universiti Kebangsaan Equatorial Guinea untuk mengambil bahagian secara aktif dalam mempromosikan antarabangsa Cina.

Universiti itu terletak di Hangzhou, ibu kota wilayah Zhejiang. ZISU mempunyai dua kampus, kampus Wensanlu dan kampus Xiaoheshan, jumlah berkongsi 430,000 m2. Kampus Wensanlu terletak di pusat bandar Hangzhou dengan pengangkutan yang selesa. Sebelah selatan kampus Wensanlu adalah Tasik Barat, dan sebelah timur adalah terusan purba. Kampus Xiaoheshan terletak di zon pendidikan tinggi di Hangzhou dengan udara segar dan pemandangan yang indah, yang merupakan tempat yang sesuai untuk belajar.

Program diajar dalam:
English
Cina

Sekolah ini juga menawarkan:

Tahun Persediaan

Zhejiang International Studies University

Program ini yang diajar dalam Bahasa Cina, termasuk hampir 20 kelas Cina seminggu. Ia bertujuan untuk membangunkan pemahaman pelajar terhadap budaya Cina, melengkapkan pe ... [+]

Program ini yang diajar dalam Bahasa Cina, termasuk hampir 20 kelas Cina seminggu. Ia bertujuan untuk membangunkan pelajar memahami budaya Cina, melengkapkan pelajar dengan semua aspek bahasa Cina, termasuk mendengar, bertutur, membaca dan menulis, terutama untuk meningkatkan pelajar tahap Cina dari pemula untuk HSK4. Selepas latihan intensif satu tahun, pelajar akan memahami sekurang-kurangnya 1200 asas-asas perkataan Cina dan kemahiran ujian mengambil, akan mendapat peluang untuk memohon universiti Cina jurusan ijazah sarjana muda.

Kursus Komprehensif China (1) Mendengar dan bertutur (1) Membaca dan Menulis (1) Satu dengan Satu Bahasa Bor (pilihan) HSK (pilihan) ... [-]
China Hangzhou
Sept. 2019
Cina
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu