Universidad EAFIT

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

EAFIT

Sambutan ulang tahun ke-50 EAFIT pada 2010 adalah peluang untuk menunjukkan sekali lagi kepada hubungan simbiotik antara institusi dan masyarakat luar.

Kaitan dunia sebenar program universiti kita, digabungkan dengan hubungan rapat kami kepada sektor produktif dan fakulti dan kakitangan yang dilatih di bawah standard kualiti tertinggi, membuat universiti kami ruang yang menyediakan akses terus ke dunia luar, manakala pada masa yang sama masa melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang legitimizes manusia / komponen etika dan disokong oleh teknologi baru.

Yang sedia ada program akademik pada masa yang tidak sepenuhnya memenuhi kehendak komuniti perniagaan Antioquia dan rasa tidak puas hati itu adalah pemangkin untuk menandatangani piagam untuk Escuela de Administración y Finanzas (Sekolah Pentadbiran dan Kewangan, atau EAF) pada 4 Mei 1960 . Tiga bulan kemudian, pada Ogos 17, profesor Amerika Bernard J.
Hargadon Jr. mula mengajar kelas Prinsip Perakaunan, sebahagian daripada kurikulum Pentadbiran Perniagaan, di dalam kelas di pusat bandar Medellín.

Dari orang-orang permulaan yang rendah, pelbagai perkembangan kemudian berlaku yang akan mengubah institusi ini menjadi salah satu pusat utama Colombia akademik. Perubahan pertama berlaku pada tahun 1962, apabila Instituto Tecnológico (Institute of Technology) dibuka dan mula menawarkan program ijazah dalam tekstil, teknologi industri dan mekanikal dan pengaturcaraan komputer. Ketika itulah whentwo lebih huruf (I dan T) telah ditambah kepada nama EAF itu.

Pada tahun 1963, EAFIT berpindah ke kampus semasa, terletak dalam kejiranan La Aguacatala di sebelah selatan Medellin ini. Ia adalah di sana bahawa perubahan yang paling penting institusi itu telah berlaku, termasuk pengiktirafan pada tahun 1971 sebagai sebuah universiti dan pembatalan.
program teknologi untuk memberi laluan kepada bidang baru pengajian. EAFIT akhirnya terdiri daripada empat buah sekolah: Pengurusan (1979), Kejuruteraan (1979), Sains dan Kemanusiaan (1997) dan Undang-undang (1999). Sekolah kelima universiti itu dibuka pada 2012: Ekonomi dan Kewangan.

Dalam satu lagi pembangunan utama, Kementerian Pendidikan Nasional diberikan akreditasi universiti sebagai sebuah institusi yang berkualiti tinggi untuk kali pertama pada tahun 2003 dan pada tahun 2010 dilanjutkan pengiktirafan itu bagi tempoh lapan tahun.

Hari ini, EAFIT merupakan sebuah universiti canggih yang menawarkan 19 program ijazah pertama, 3 graduan doktor falsafah, program ijazah 21 sarjana dan lebih daripada 60 program sijil siswazah, serta program pendidikan berterusan, kursus bahasa dan banyak lagi. Institusi ini juga mempunyai kampus satelit di Bogotá, Pereira dan Llanogrande (Rionegro).

Colombia melompat ke luar negara - Asia Pasifik di hadapan. Ketahui lebih lanjut di sini: www.eafit.edu.co/medios/eleafitense/108/Paginas/colombia-al-otro-lado-del-charco-esta-asia-pacifico.aspx

Minggu Asia 2017 - Baca lebih lanjut mengenai edisi ke-11 minggu Asia di EAFIT: www.eafit.edu.co/centros/asia-pacifico/semana-asia/Paginas/Semana_Asia_2017.aspx

This school offers programs in:
  • Spanish (Colombia)

Lihat Kursus musim panas » Lihat kursus » Lihat Sarjana » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Bahasa Sepanyol Untuk Orang Asing

Campus Sepenuh masa Sambilan 2 - 4  Pendaftaran Terbuka Colombia Medellín + 1 lagi

Bahasa Sepanyol sebagai Program Bahasa Asing di Universidad EAFIT di Medellin adalah program komprehensif untuk pengambilalihan bahasa Sepanyol, yang membolehkan pelajar mengembangkan kemahiran komunikasi bahasa mereka dengan berkesan. [+]

Tentang kita

Bahasa Sepanyol sebagai Program Bahasa Asing di Universidad EAFIT di Medellin adalah program komprehensif untuk pengambilalihan bahasa Sepanyol, yang membolehkan pelajar mengembangkan kemahiran komunikasi bahasa mereka dengan berkesan. Sebagai pengiktirafan terhadap kualitinya, ini adalah Bahasa Sepanyol pertama sebagai Program Bahasa Asing di Colombia untuk disahkan oleh Institut Cervantes Sepanyol. Enam tahap kemahiran yang diterangkan oleh Rangka Kerja Bersama Eropah (A1 hingga C1) diagihkan kepada 15 kursus, masing-masing bertahan selama 38 jam. Untuk mengoptimumkan interaksi pembelajaran dan kelas, setiap kumpulan hanya terdiri daripada 3-8 pelajar.

Pengalaman pembelajaran dipastikan melalui:... [-]


Kursus musim panas

Sekolah Musim Panas EAFIT

Campus Sepenuh masa June 2019 Colombia Medellín

Sekolah Musim Panas akan menawarkan lebih daripada 90 kursus untuk kanak-kanak, remaja, dan orang dewasa dari Colombia dan seluruh dunia, memberi peluang kepada peserta ini berinteraksi dengan pelajar lain dan meneroka bidang minat mereka. [+]

Sekolah Musim Panas akan menawarkan lebih daripada 90 kursus untuk kanak-kanak, remaja, dan orang dewasa dari Colombia dan seluruh dunia, memberi peluang kepada peserta ini berinteraksi dengan pelajar lain dan meneroka bidang minat mereka.

Kursus-kursus baru akan dibangunkan untuk musim panas (13 Jun hingga 7 Ogos) dalam bidang seperti sains politik, urbanisme, keusahawanan, kewangan, dan kejuruteraan. Matlamatnya adalah untuk mengembangkan bidang pengetahuan melalui pendekatan didaktik, menggalakkan pelajar mengalami universiti dan bandar dengan cara yang unik semasa rehat musim panas. Program ini bertujuan untuk mempromosikan proses pengajaran dan pembelajaran yang menggabungkan unsur-unsur akademik baru ke dalam tugas menyediakan individu yang kompeten, membantu mereka menghadapi masa kritikal untuk memilih program ijazah yang akan diteruskan sementara juga membolehkan para peserta mengalami bandar Medellín dan majoriti transformasi ia telah melalui perspektif sejarah dan budaya.Tawaran kursus Summer School kini dibahagikan kepada:... [-]


Video

Video Institucional-Universidad EAFIT

Contact
Alamat lokasi
Universidad EAFIT
Main Campus

Medellín, Antioquia, CO
Alamat lokasi
EAFIT Pereira
Carrera 19 #12-70 Megacentro Pinares

Pereira, Risaralda, CO
Alamat lokasi
EAFIT Bogotá
Carrera 12 # 96-23, oficina 304

Bogotá, Bogota, CO