Copenhagen Institute of Interaction Design

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

CIID Reel dari CIID pada Vimeo.

Copenhagen Institute of Interaction Design menyediakan pelbagai inisiatif pendidikan

Aktiviti pendidikan kami menyajikan persekitaran bersepadu untuk peserta, fakulti, dan kakitangan untuk bekerja bersama dalam persekitaran studio multidisiplin yang pelbagai. Sekolah ini menarik pilihan pengajaran Antarabangsa yang mengagumkan dan pelbagai yang dianggap sebagai pakar dalam bidang mereka.

Kami terus membangunkan definisi reka bentuk interaksi kami melalui sifat kurikulum kami yang berkembang. Dipimpin oleh falsafah 'pembelajaran dengan melakukan' dan pendekatan berpusatkan orang, pelajar digalakkan untuk meneroka topik sebelum menghasilkan idea. Konsep-konsep ini kemudiannya prototaip dalam makmal dan bengkel yang dilengkapi dengan baik.

CIID menyediakan model pendidikan baru yang relevan untuk kedua-dua akademik dan industri. Melalui kerjasama Industri dan projek yang dihadapi oleh industri, pelajar terdedah kepada pelbagai topik dan konteks dunia sebenar.

113158_1.jpg

Sekolah Musim Panas CIID di seluruh dunia memberikan para peserta peluang untuk mendapatkan kemahiran reka bentuk dan inovasi dan alat melalui siri bengkel 5 hari. Bengkel ini difasilitasi oleh pakar-pakar terkemuka di seluruh dunia dalam bidang inovasi, teknologi digital, dan kepimpinan kreatif. Ia adalah satu pengalaman yang ringkas dan ringkas, yang memberikan peluang untuk meneroka kemungkinan pemikiran reka bentuk, prototaip dan penyesuaian teknologi baru. Ia terbuka kepada semua dan bertujuan untuk membolehkan pelajar dan profesional dari semua latar belakang menggunakan kemahiran reka bentuk interaksi dan proses dalam kerja / projek mereka. Setakat ini Sekolah Musim Panas berlaku di Denmark, Kosta Rika dan India, dan kami terbuka untuk membawanya ke kawasan lain.

113161_2.jpeg

Program Profesional CIID adalah bengkel intensif, pelbagai hari yang datang atas permintaan kepada syarikat atau orang awam di bandar-bandar utama di seluruh dunia. Ditunjuk oleh pereka kelas dan pakar bidang kelas dunia, kursus kami dibina untuk memberi anda atau pasukan anda peningkatan rangsangan dalam pengetahuan, kemahiran, rangkaian, dan perspektif kerjaya dalam masa tiga hari atau lebih. Dibina di atas asas reka bentuk dan prototaip yang berpusatkan rakyat, kursus kami memberi penekanan kepada aplikasi dunia nyata dan pembinaan kemahiran yang boleh dilakukan secara manual. Anda akan bekerja secara intensif dengan rakan-rakan dan pengajar anda melalui gabungan kuliah, latihan, dan projek-projek yang dipercepatkan.

113160_3.jpg

Program Reka Bentuk Interaksi CIID (IDP) (1 tahun) mengajar peserta bagaimana merancang

Lokasi

San Jose

Alamat
Omar Dengo Foundation in San José/ La Selva Research Station in the Costa Rican jungle
San Jose, San José Province, Costa Rica

Copenhagen

Alamat
Copenhagen, Denmark