Baca keterangan rasmi

Kenapa Di Outward Bound Costa Rica ?

Kami melihat pelajar dan orang dewasa datang dari kursus kami dengan kemahiran kepimpinan yang lebih kuat, pemahaman yang lebih baik tentang dunia di sekeliling mereka, dan telah mendapati bahawa mereka mampu lebih daripada yang mereka fikirkan mungkin.

Siapa kita

Outward Bound Costa Rica menginspirasi seumur hidup kepemimpinan, pertumbuhan, dan komitmen untuk berkhidmat melalui pembelajaran berasaskan pengembaraan. Sejak tahun 1994, yang diketuai oleh kakitangan yang berkemahiran tinggi dan selamat, kami telah memberikan kursus pendidikan pengalaman, menggunakan Costa Rica, Panama, dan sungai tropika, terumbu karang, dan hutan tropika Nicaragua untuk membantu peserta menemui potensi tersembunyi mereka, dan bergerak melampaui apa yang mereka fikirkan mungkin .

Apa yang kita lakukan

Kami percaya bahawa pembangunan kemahiran kepimpinan, pengalaman perkhidmatan, harga diri, dan keyakinan diri adalah sangat penting bagi pelajar dan orang dewasa untuk berkembang di dalam kelas, di tempat kerja, di dalam keluarga mereka, dan di dunia.

Kursus kami menggalakkan peserta untuk menghargai kekuatan dan perbezaan masing-masing dan untuk hidup, bekerja, dan belajar sebagai satu pasukan. Kami memberi peluang kepada individu untuk mencabar diri sendiri dan berjaya.

Model pendidikan kami berdasarkan 70 tahun pengajaran melalui pembelajaran pengalaman. Untuk maklumat lanjut, layari blog kami.

Di mana Kami Berkhidmat109702_Website-Map_Final-Map-1.jpg

Bilakah Anda Boleh Sertai Kami

Musim panas

Membangunkan kemahiran hidup yang penting, mendedahkan diri anda kepada tradisi tempatan di Costa Rica dan Panama dan melampaui batas yang dikenakan sendiri ketika mengembara hutan hujan jauh, memerangi jeram cemara, dan menangkap gelombang pada rehat surfing tropika bertaraf dunia.

Kursus Kustom

Datang pada bila-bila masa dengan membuat Kursus Kustom anda sendiri dan bawa rakan-rakan, pasukan, keluarga atau rakan sekerja anda ke ekspedisi Outward Bound Costa Rica ke Costa Rica, Panama, atau Nicaragua.

Semester

Ideal untuk pelajar kolej dan lulusan sekolah menengah baru-baru ini yang ingin menguji ketabahan mereka dan memupuk gaya kepimpinan peribadi mereka di padang gurun tropika yang unik di Costa Rica, Panama, dan Nicaragua.

Destinasi Pengakap Girl

Outward Bound Costa Rica telah menjadi rakan kongsi yang terpercaya dari Pengakap Girl di Amerika Syarikat selama lebih dari 10 tahun yang menjadi tuan rumah kursus Pengakap Girl.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Outward Bound Costa Rica

Apa cara terbaik untuk menerokai dua negara Amerika Tengah? Pergi ke ekspedisi lintas negara dengan Outward Bound Costa Rica dan perjalanan dari Caribbean ke Pasifik! Sem ... [+]

Apa cara terbaik untuk menerokai dua negara Amerika Tengah? Pergi ke ekspedisi lintas negara dengan Outward Bound Costa Rica dan perjalanan dari Caribbean ke Pasifik! Semester Ekspedisi Pesisiran Pantai kami adalah kursus 85-hari dengan perjalanan yang mengasyikkan dengan berjalan kaki melalui lembah dan hutan hujan yang subur selama 26 hari.

Anda akan berpeluang untuk menyikat bahasa Sepanyol anda dan meneruskan tradisi Kosta Rika sambil melalui sebuah homestay dengan keluarga di kawasan luar bandar. Meningkatkan kemahiran kepimpinan dan rakit anda melalui lawatan rafting yang mencabar dan menggembirakan. Terokai pulau-pulau tropika jauh di atas kayak dan menangkap beberapa gelombang di pantai-pantai yang terkenal di dunia.... [-]

Costa Rica Cartago
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Outward Bound Costa Rica

Untuk benar-benar bertahan di luar, anda memerlukan lebih daripada kemahiran yang betul. Anda harus menjadi pemimpin yang benar, dilengkapi dengan latihan penting dalam p ... [+]

Untuk benar-benar bertahan di luar, anda memerlukan lebih daripada kemahiran yang betul. Anda harus menjadi pemimpin yang benar, dilengkapi dengan latihan penting dalam penyelamatan dan perawatan medis padang gurun. Anda akan belajar tentang ini dan lebih lagi melalui semester yang menyeronokkan dengan Outward Bound Costa Rica !

Melatih latihan menjadi profesional luar, membantu anda memperoleh kemahiran kepimpinan yang diperlukan di alam liar. Dengan Semester Kepimpinan kami, anda akan belajar untuk membimbing rakit ke sungai yang mengamuk, menyusun penyelamatan, menubuhkan sistem belay, kumpulan utama melalui hutan hujan, memberi rawatan perubatan padang belantara, dan menyelam tempat bertaraf dunia. Terlibat dengan orang tempatan yang akan mengajar anda tentang hidup di hutan Costa Rica.... [-]

Costa Rica Cartago
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Kursus musim panas

Outward Bound Costa Rica

Dewasa berusia 19 tahun ke atas boleh menemui Panama dan rasa Costa Rica dalam satu minggu penuh aksi! Temui keajaiban semulajadi ekosistem Panama dan menyerap cara hidup ... [+]

Dewasa berusia 19 tahun ke atas boleh menemui Panama dan rasa Costa Rica dalam satu minggu penuh aksi!

Temui keajaiban semulajadi ekosistem Panama dan menyerap cara hidup Panaman ketika belajar menyelam skuba dan kayak laut. Mulakan pengembaraan anda dengan ekspedisi kayak laut melalui kepulauan tropika kepulauan Bocas del Toro. Di sana, dapatkan pensijilan scuba NAUI sambil menyelam di antara terumbu karang yang bertenaga, ikan berwarna-warni, bakau, dan kapal yang tenggelam.

** Kursus ini boleh digabungkan dengan 19 Trek Rainforest Trek Costa Rica untuk pengalaman dua minggu yang tidak dapat dilupakan.

Sorotan ProgramDapatkan peluang untuk menyertai penyelaman yang mendalam dan menyelam malam, jika anda sudah mempunyai pensijilan skuba.Dapatkan pengalaman hidup secara langsung dalam komuniti pulau kecil di Panama atau komuniti hutan hujan terpencil di pergunungan Costa Rica.Terlibat dalam tradisi dan budaya Caribbean di Panama.Dapatkan sijil penyelam apabila selesai program.Bina ikatan dengan kursus dari seluruh dunia.Jadual Perjalanan... [-]
Costa Rica Cartago
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Outward Bound Costa Rica

Dewasa berusia 19 tahun ke atas boleh menemui Costa Rica dalam satu minggu penuh aksi! Mulakan dengan perjalanan hutan hujan yang akan membawa anda ke landskap Costa Rica ... [+]

Dewasa berusia 19 tahun ke atas boleh menemui Costa Rica dalam satu minggu penuh aksi!

Mulakan dengan perjalanan hutan hujan yang akan membawa anda ke landskap Costa Rica dan tradisinya. Ketahui kemahiran di pedalaman ketika anda menavigasi hutan tropika yang padat ke serangkaian rumah di luar bandar di mana anda akan menemui irama hidup yang lebih lambat yang mengilhami gaya hidup "pura vida". Rappel air terjun 80 kaki, dan menuai tebu dari awal sebelum meninggalkan hutan dan memulakan fasa pantai anda. Semasa di sepanjang Pantai Pasifik, tentukan pengalaman anda di Costa Rica di Taman Negara Manuel Antonio dengan belajar melayari atau boogie board dengan pengajar kami yang berpengalaman.... [-]

Costa Rica Cartago
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Outward Bound Costa Rica

Orang dewasa berusia 19 tahun ke atas boleh menemui Costa Rica dan Panama dalam dua minggu penuh aksi untuk pengembaraan sekali dalam seumur hidup. ... [+]

Orang dewasa berusia 19 tahun ke atas boleh menemui Costa Rica dan Panama dalam dua minggu penuh aksi untuk pengembaraan sekali dalam seumur hidup.

Kursus musim panas kami bukan hanya untuk pelajar, tetapi juga untuk orang dewasa! Ini adalah peluang anda untuk melangkah dari kehidupan seharian anda dan merenungkan apa yang penting bagi anda semasa menyelam skuba perairan tropika Panama atau mengembara melalui hutan hujan yang rimbun di Costa Rica.

Pilih salah satu kursus di bawah atau gabungkan mereka untuk membina pengembaraan musim panas yang ideal selama dua minggu.

Panama - Minggu 1 (6 Julai - 13)

Temui keajaiban semulajadi ekosistem Panama dan menyerap cara hidup Panaman ketika belajar menyelam skuba dan kayak laut. Mulakan pengembaraan anda dengan ekspedisi kayak laut melalui kepulauan tropika kepulauan Bocas del Toro. Di sana, dapatkan pensijilan scuba NAUI sambil menyelam di antara terumbu karang yang bertenaga, ikan berwarna-warni, bakau, dan kapal yang tenggelam.... [-]

Costa Rica Cartago
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 - 2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Welcome to Outward Bound Costa Rica