Universidad Santa Paula

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi dan Visi

Misi

Dalam konsep menyeluruh manusia, Universiti misi Santa Paula adalah untuk menjana pengetahuan yang inovatif dan membangunkan profesional dapat melaksanakan kompetitif dalam bidang kesihatan dan pembangunan manusia.

Terus menjadi pemimpin, perintis dan latihan khusus profesional yang berkelayakan yang menyumbang kepada promosi dan penyelenggaraan kualiti hidup manusia, meningkatkan skop kehidupan yang sihat, berdikari, produktif dan solidary, di samping memudahkan peluang kesaksamaan dan akses.

Perutusan Rektor

Universidad Santa Paula, dalam sejarah 20 tahun, telah cemerlang dalam menyediakan tawaran akademik baru di negara ini dan Amerika Tengah dan Caribbean, sebagai perintis, pemimpin dan pakar dalam pelbagai bidang kesihatan mempunyai ijazah akademik, ijazah sarjana dan kursus pengkhususan dalam terapi, rangsangan awal, penjagaan paliatif, kecemasan perubatan dan pelbagai kursus percuma untuk pelajar, juruteknik dan profesional kesihatan.

Dengan menawarkan ijazah sarjana dan program siswazah, ramai profesional kesihatan seperti Physical Therapy, Occupational Therapy, Speech Therapy, Respiratory Therapy, Audiology, Perubatan, Kejururawatan, Psikologi, Psikologi, Pendidikan, Pergigian dan Farmasi, antara lain, boleh memilih untuk pengetahuan ini dan kemahiran yang diperlukan untuk cemerlang di tempat kerja sebagai graduan khusus, dengan sokongan yang berkualiti seperti akreditasi Sekolah Terapi fizikal di SINAES.

Di samping itu, pelajar-pelajar kita melakar kerjaya memberi tumpuan kepada pembangunan manusia, yang sentiasa berubah dalam teknik-teknik terkini dan metodologi dalam bidang ini. program siswazah yang ditawarkan telah diwujudkan dengan tujuan untuk menyediakan iringan kepada manusia dari tahun-tahun awal mereka melalui Master Awal Rangsangan, sehingga saat-saat terakhir oleh Sarjana Palliative Care. Sepanjang kewujudannya, akan disokong dengan ijazah sarjana sebagai Master Terapi Fizikal Sebut dalam Sukan Pemulihan, Master Terapi Fizikal Sebut dalam Pemulihan Fungsi Orang Tua, Sarjana Physical Therapy kecil dalam Neurological Pemulihan dan MS dalam Audiology.

Program juga menawarkan sebagai Ortopedik Terapi Manual, Fisioestética, Cardiopulmonary Pemulihan Metodologi snoezelen, alternatif dan augmentatif Komunikasi, Latihan peribadi, Psikologi Sukan, antara lain. Santa Paula University mempunyai kuasa AHA (Persatuan Jantung Amerika) Pusat, universiti pertama di Amerika Tengah dan Caribbean dengan pemberian kuasa ini. Ia menawarkan kursus bantuan pernafasan Cardio-pulmonary untuk pembekal penjagaan kesihatan (BLS); Sokongan Cardiac Lanjutan (ACLS); Advanced Cardiac pembekal sokongan pakar (ACLSEP); Pertolongan Cemas dan CPR dan kursus CPR untuk keluarga dan rakan-rakan. Ini kerjaya dan pengetahuan membolehkan profesional boleh bekerja dengan bentuk khusus dalam penduduk terdedah, pencegahan dan penjagaan hilang upaya dan promosi kesihatan.

pengkhususan lain telah dicipta hanya untuk keperluan khusus setiap penduduk, termasuk Master Pemulihan Fungsi Orang Tua, yang membolehkan anda untuk bekerjasama dengan pendekatan yang menyeluruh untuk segmen ini semakin berkembang, mengambil bahagian secara aktif dan sengaja kerana dalam proses pemulihan mereka, menggalakkan fungsi komprehensif mereka melalui pencegahan, rawatan, habilitasi dan tepat pada masanya dan berkesan, selaras dengan kemajuan sains dan semasa mencabar pemulihan epidemiologi.

Sukan sudah pasti sebahagian daripada Universidad Santa Paula, jadi Master Terapi Fizikal Sebut dalam Sukan Pemulihan bertujuan untuk mereka yang berminat untuk menjadi seorang pakar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk profesional fisioterapi campur tangan bidang sukan dan aktiviti fizikal.

Juga, untuk memenuhi keperluan ahli terapi di kawasan neurologi, institusi yang mempunyai Sarjana Physical Therapy kecil dalam Neurological Rehabilitation, yang membolehkan prestasi siswazah yang mencukupi dalam bidang pemulihan saraf dan bekerjasama dengan pendekatan rakyat komprehensif dengan defisit, neurologi kerosakan atau kecederaan.

Kesimpulannya, Sarjana Palliative Care, bertujuan untuk melatih profesional Sains Kesihatan untuk penjagaan menyeluruh daripada penduduk yang sedang menjalani penyakit maju yang tidak bertindak balas kepada rawatan kuratif, untuk mengekalkan atau meningkatkan kualiti hidup mereka pada hari-hari terakhir dan keluarga dia. Mahasiswa mencari profesional dalam Sains Kesihatan untuk memperoleh latihan yang diperlukan untuk mengintegrasikan pasukan kerja yang bekerja di antara disiplin dan boleh mengatasi ke dalam transdisiplinari.

Ia adalah melalui pengkhususan ini yang lulusan Universidad Santa Paula mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk cemerlang di tempat kerja, dengan kerjaya yang unik dan pendekatan baru yang membolehkan profesional kesihatan untuk menyerlahkan dan bekerja untuk pembangunan manusia. Selamat Datang ke Universiti Santa Paula! Licda. Rocío Valverde Gallegos

This school offers programs in:
  • English
  • Sepanyol

Contact
Alamat lokasi
Apartado Postal: 627-2050, Sanchéz de Curridabat,
Curridabat 11803, San José, Costa Rica

San José, CR