Business Academy Aarhus

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Perniagaan Academy Aarhus membangun dan menawarkan program pendidikan tinggi amalan berorientasikan. Dengan lebih daripada 4500 pelajar sepenuh masa, 3,400 pelajar separuh masa dan kira-kira 400 pekerja kami adalah salah satu akademi perniagaan terbesar di Denmark.

Perniagaan Academy Aarhus ialah Universiti Sains Gunaan.

Di beberapa negara Eropah, ini adalah istilah Inggeris-bahasa bagi institusi pendidikan tinggi. Program ijazah yang kami tawarkan tumpuan kepada darjah gunaan, terutamanya dalam teknologi, IT dan perniagaan.

Seperti universiti, kami menyediakan kedua-dua program sarjana muda dan boleh memberikan ijazah akademik, tetapi kita tidak melakukan ijazah sarjana atau kedoktoran anugerah.

Di samping itu kami juga menawarkan program pendidikan dan sambilan di kursus tahap dan jangka pendek sarjana muda untuk orang yang memerlukan untuk mengukuhkan kelayakan mereka di tempat kerja (hanya dalam Danish).

Program kami menggabungkan teori dengan amalan.

Kami mengutamakan tuisyen dalam kumpulan kecil, kerja kumpulan, kerja projek, kerjasama perdagangan dan industri, kes-kes yang realistik dan latihan wajib. Kami mempunyai kira-kira 900 pelajar antarabangsa, dan setiap tahun lebih daripada 300 pelajar kita pergi ke luar negara untuk sebahagian daripada program mereka.

Membangunkan dan melengkapkan program mesti mewujudkan nilai untuk para pelajar dan syarikat-syarikat sama. Dengan ini dalam fikiran kita membuat usaha yang berdedikasi untuk memohon kelayakan kami berhubung dengan projek-projek inovasi dan pembangunan tertentu dalam usaha sama dengan syarikat perkongsian.

Beberapa tahun pengalaman dengan pendidikan tinggi

Perniagaan Academy Aarhus ditubuhkan pada 1 Januari 2009. Ia diwujudkan sebagai penggabungan antara program pengajian tinggi dari Kolej Perniagaan Aarhus, Aarhus Tech dan JU (sekolah pertanian). Antara program-program kami pada hari ini ditawarkan dengan kerjasama Aarhus Pengajian Marin dan Kejuruteraan Teknikal.

A laluan fleksibel untuk pendidikan tinggi

Memilih program yang adalah keputusan besar dalam hidup, dan mencari mana program yang tepat untuk anda tidak selalu mudah.

Di Business Academy Aarhus, Universiti Sains Gunaan, kami menawarkan kedua-dua program ijazah Profesion Academy (ijazah AP) dan program ijazah Sarjana Muda. Program ijazah AP sepadan dengan dua tahun pertama program Sarjana Muda. Program ini menyediakan kelayakan dalam sendiri tetapi juga boleh menjadi cara yang dinamik untuk mendapatkan pendidikan yang lebih lama. Oleh itu anda mempunyai pilihan untuk memasukkan kehidupan kerja terus selepas peperiksaan akhir anda, atau anda boleh sambung pengajian dengan ijazah Sarjana Muda di salah satu program top-up kami atau di institusi lain di Denmark atau di luar negara.

Belajar di Akademi

Apabila anda memulakan program pendidikan yang lebih tinggi, anda juga menerima bahawa anda bertanggungjawab untuk pembelajaran anda sendiri. Pengalaman kami adalah bahawa anda belajar paling apabila anda terlibat secara aktif dalam pengajaran. Kami menyediakan anda dengan peluang untuk melibatkan diri secara aktif melalui kelas-kelas kecil kira-kira 30 pelajar dan melalui kajian projek dan kes, yang merupakan elemen penting dalam semua program.

Semua program kami berkait rapat dengan industri. Oleh itu, kami menggabungkan teori dan amalan dan terutamanya mengajar bahagian-bahagian teori yang anda kemudian boleh digunakan dalam kehidupan kerja anda untuk menyelesaikan masalah praktikal. Syarikat lawatan dan ceramah tetamu adalah oleh itu satu bahagian penting dalam semua program dan projek-projek kami, dan projek-projek peperiksaan akhir biasanya berdasarkan masalah praktikal dalam syarikat-syarikat tertentu. Terdapat kira-kira 18-25 jam tuisyen seminggu. Bilangan jam pelajaran berbeza-beza dari minggu ke minggu dan dari program ke program.

Kerjaya Anda Bermula dengan pendidikan anda

Tidak kira sama ada anda sedang mencari untuk magang atau pekerjaan pertama anda selepas tamat pengajian, Pusat Kerjaya Perniagaan Academy Aarhus boleh memberikan anda dengan inspirasi, alat dan bantuan yang anda perlukan. Sebagai pelajar Akademi, anda boleh mengambil bahagian dalam pelbagai kursus dan bengkel seperti bantuan untuk aplikasi, Kurikulum Vitae dan wawancara kerja. Kami juga menyediakan bantuan individu dan nasihat.

Persekitaran Antarabangsa

Kebanyakan program Perniagaan Academy Aarhus ditawarkan dalam kedua-dua Denmark dan Inggeris. Semasa menuntut di Akademi, anda itu akan menjadi sebahagian daripada persekitaran antarabangsa. Kami mempunyai kira-kira 1000 pelajar antarabangsa dari banyak tempat di seluruh dunia. Jika anda memilih salah satu program yang diajar dalam Bahasa Inggeris, anda akan belajar dengan pelajar dari negara-negara yang berbeza dan tuisyen dan peperiksaan adalah dalam bahasa Inggeris. Pengantarabangsaan bukan sahaja berlaku di dalam bilik darjah, tetapi juga dalam banyak aktiviti-aktiviti sosial yang kami tawarkan.

Dunia Peluang

Mendapatkan pekerjaan yang baik selepas tamat pengajian adalah matlamat kebanyakan pelajar akademi. Sesetengah pelajar bagaimanapun memilih untuk belajar lebih lanjut dan menggabungkan kerja dengan kursus sambilan dan beberapa memilih untuk meneruskan pendidikan sepenuh masa mereka di Denmark atau di luar negara di salah satu daripada banyak institusi pendidikan itu yang kita mempunyai perjanjian pengiktirafan kursus dengan. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai peluang pekerjaan dan melanjutkan pelajaran di bawah huraian setiap program.

Sediakan Masa Depan melalui Internship anda

Sebagai pelajar di Business Academy Aarhus anda akan mengambil bahagian dalam latihan wajib di mana anda akan dapat menggunakan pengetahuan anda dalam amalan. Ini 2-10 bulan internship (biasanya 3-5 bulan) akan memberikan anda peluang untuk mengalami:

kehidupan sebenar berkaitan pembelajaran dalam syarikat

  • Rangkaian dan pengalaman yang boleh membawa kepada pekerjaan masa depan
  • Bekerja di sebuah syarikat antarabangsa

Setiap tahun Business Academy Aarhus bekerjasama dengan syarikat-syarikat lebih daripada 800 di Denmark dan di luar negara, sebagai contoh: Carlsberg, Ikea, Nordea Bank, Novo Nordisk dan Porsche Amerika Syarikat.

Internship Abroad

Anda boleh memilih untuk mengambil latihan anda di mana sahaja di dunia, dan di Eropah, anda boleh mendapatkan geran Erasmus untuk menampung kos yang terlibat dalam mengambil siswazah di negara asing. Di Business Academy Aarhus kita bekerjasama dengan organisasi dan syarikat untuk membantu dengan latihan di Malaysia sebagai contoh, Shanghai, Kanada dan Tanzania.

Lokasi

Aarhus

Business Academy Aarhus

Alamat
Business Academy Aarhus, University of Applied Sciences
Sønderhøj 30

8260 Viby J Aarhus, Denmark
Telefon
+45 72 28 60 00