Dania Academy, University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dania Academy, Universiti Sains Gunaan adalah salah satu daripada sembilan akademi serantau pendidikan tinggi di Denmark dan mempunyai kampus di lapan bandar-bandar Denmark berbeza - Viborg, Randers, Grenaa, Hadsten, Hobro, Horsens, Skive dan Silkeborg.

Dania Academy membangun dan menawarkan program-program yang lebih tinggi pendidikan yang berorientasikan amali di peringkat sarjana muda (AP dan BA darjah). Program kami menggabungkan teori dengan amalan dan kami sangat tuisyen nilai dalam pasukan kecil dan kumpulan dan kerja projek. Kami mempunyai hubungan yang kuat untuk bekerja rapat dengan industri memperkenalkan kes sebenar dan latihan untuk pelajar kami.

Kami adalah Universiti Sains Gunaan dan program-program yang kami tawarkan tumpuan kepada darjah gunaan dalam teknologi, IT, perniagaan dan kesihatan. Lima daripada 21 program kami diajar dalam bahasa Inggeris.

Dengan hampir 2500 pelajar sepenuh masa, di mana 320 adalah antarabangsa, dan sebilangan besar pelajar separuh masa, kami memainkan peranan yang penting dalam pendidikan di Denmark.

Dania Academy, Universiti Sains Gunaan dibuka secara rasmi pada 1 Januari 2009 dan mempunyai kira-kira 155 pekerja sepenuh masa.

Dania menawarkan program pengajian berikut diajar dalam Bahasa Inggeris:

Teknologi IT

Pengurusan Automotif

Hospitaliti dan Pengurusan Pelancongan

Pengurusan pemasaran

Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa

Misi Kita

Ia adalah misi Dania untuk membangunkan dan menawarkan Program Akademi Profesion Ijazah, kedua-dua sebagai sepenuh masa dan pendidikan separuh masa, yang berkualiti tinggi di peringkat serantau, kebangsaan dan antarabangsa dengan kerjasama rapat dengan dunia perniagaan. Kami mendidik graduan AP paling menuntut dalam bidang kepakaran dan melalui pautan yang kukuh kepada dunia perniagaan; graduan kami berpendidikan dan bersedia untuk segera masuk ke dalam fungsi kerja. Pelajar-pelajar kita mempunyai kelayakan yang relevan dan berkaitan dengan dunia perniagaan, kerana kemahiran ini terus dibangunkan dengan kerjasama rapat dengan rakan kongsi perniagaan kami. Dalam bidang kepakaran kami, kami terus bekerjasama dengan institusi pendidikan berasaskan penyelidikan kebangsaan dan antarabangsa dengan tujuan untuk mengumpul, memproses dan menyampaikan pengetahuan baru kedua-dua bidang akademik dan pedagogically.

Ia adalah wawasan Dania menjadi inovatif, akademi kualiti yang mementingkan dan berfungsi dengan baik dengan standard akademik yang tinggi dan pensyarah yang terlibat. Perniagaan Academy Dania dikenali kerana menjadi institusi dengan ruang untuk perbezaan dan mana inovasi dan keusahawanan adalah pusat tumpuan di dalam kelas, di mana pelajar dan pensyarah berinteraksi dan bekerjasama dengan dunia perniagaan. Kami mempunyai lapan kampus, bertempat di Grenaa, Hadsten, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive, dan Viborg, di tengah-tengah Jutland. Adalah menjadi wawasan kami untuk mempromosikan diri sebagai akademi yang bertanggungjawab serantau yang menampung keperluan pendidikan, dengan memberi tumpuan kepada Program Ijazah AP. Kami juga menampung keperluan serantau tertentu, yang memastikan hubungan yang fleksibel dengan ijazah sarjana muda profesional dan pendidikan lanjut yang berkaitan.

Penyelidikan dan Pembangunan

Semua program pendidikan kita adalah berdasarkan kepada pengetahuan, yang mengambil berlepas dalam interaksi dan hubungan antara penyelidikan, pendidikan dan praktikal.

Kami mengintegrasikan pengetahuan dan kecenderungan paling utama dari pendidikan kita fokus program kawasan, pengalaman dan hasil dari percubaan yang relevan, terkini dan praktikal dan kerja-kerja pembangunan. Juga, kita termasuk pengetahuan penyelidikan baru dan relevan.

Pensyarah adalah penting berhubung dengan pengetahuan Dania itu. Dalam kerjasama dengan pelajar-pelajar kita, pensyarah kami mengambil bahagian dalam projek-projek pembangunan dan bekerja dengan perniagaan.

This school offers programs in:
  • English
  • Denmark

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Akademi Profesional (ap) Dalam Bidang Hospitaliti Dan Pelancongan

Campus Sepenuh masa August 2017 Denmark Randers Viborg + 1 lagi

Adakah anda perkhidmatan yang berfikiran dan peramah? Adakah anda menikmati kerja projek dalam pasukan antarabangsa? Adakah anda ingin membina rangkaian profesional dalam industri pelancongan? Kemudian Hospitality & Tourism kami Program Pengurusan adalah pendidikan yang anda cari. [+]

Adakah anda perkhidmatan yang berfikiran dan peramah? Adakah anda menikmati kerja projek dalam pasukan antarabangsa? Adakah anda ingin membina rangkaian profesional dalam industri pelancongan? kemudian kami Hospitality & Tourism Program Pengurusan ialah pendidikan yang anda cari. ijazah yang diperoleh Ijazah AP Hospitaliti & Pengurusan Pelancongan Tempoh dan ECTS kredit pendidikan adalah dua tahun, program sepenuh masa yang sepadan dengan 120 ECTS Kredit. Eropah Pemindahan Kredit System (ECTS) adalah standard Eropah yang sama, 60 Kredit yang sesuai dengan satu tahun penuh pengajian di peringkat pendidikan tinggi. TUJUAN Tujuan program ini adalah untuk melayakkan graduan untuk bebas mengembangkan, merancang dan melaksanakan pelancongan dan pelancongan bagi syarikat-syarikat yang beroperasi dalam persekitaran kebangsaan dan antarabangsa. Program ini adalah pendidikan yang sempurna untuk pelajar yang merancang kerjaya pertengahan pengurusan dalam industri pelancongan dan perjalanan atau perniagaan berasaskan perkhidmatan lain. Kaedah pengajaran Kaedah pengajaran bertujuan untuk membangunkan kemahiran bebas, inovatif dan kerjasama pelajar. Kelas-kelas yang kecil (biasanya antara 20 dan 32 pelajar) dan pelajar digalakkan untuk menyumbang secara aktif kepada perbincangan bilik darjah. Kerja projek dan kerja kumpulan adalah bahagian-bahagian yang penting dalam kajian. Kehadiran ke kuliah adalah wajib. Sepanjang program tersebut beberapa ujian dan peperiksaan mesti diluluskan untuk bergerak ke penggal akan datang. Peluang Pekerjaan Terdapat beberapa peluang kerjaya jika anda memilih untuk belajar Hospitaliti dan Toruism. Senarai ini panjang tetapi ia juga bergantung kepada pengalaman Industial anda. Berikut adalah beberapa tajuk pekerjaan yang bekas pelajar kami menghadapi hari ini: Pengurus Hotel Pengurus restoran Pengurus pemasaran Pengurus Pelancongan penyelaras acara Hotel Penerimaan Pengurus Pengurus Projek... [-]

Akademi Profesional (ap) Dalam Bidang Pengurusan Automotif

Campus Sepenuh masa September 2017 Denmark Viborg Randers + 1 lagi

Program ini melayakkan anda untuk bekerja secara bebas di diagnosis, pembaikan dan pengoptimuman teknologi automotif. Ia juga melayakkan anda untuk mengambil keseluruhan pengurusan garaj, serta pentadbiran dan latihan kakitangan. [+]

Yang program kajian Pengurusan Automotif adalah program dua tahun. Ia mengajar di Dania Viborg. Program ini melayakkan anda untuk bekerja secara bebas di diagnosis, pembaikan dan pengoptimuman teknologi automotif. Ia juga melayakkan anda untuk mengambil keseluruhan pengurusan garaj, serta pentadbiran dan latihan kakitangan. pendidikan ini adalah semua tentang kereta, tetapi anda juga akan belajar untuk menggabungkan teori dengan kerja amali, dan dapat mengendalikan kedua-dua cabaran teknikal dan komersial dalam bidang automotif. ijazah ini menawarkan mata pelajaran seperti inovasi dan reka bentuk, bodywork, sistem memandu, IT diagnosis sistem, HR, undang-undang dan pengurusan operasi. Yang Ijazah AP Pengurusan Automotif adalah dua tahun tempoh, terdiri daripada 4 semester dan sepadan dengan sejumlah 120 ECTS mata. Bidang subjek keseluruhan adalah Teknologi dan reka bentuk Optimization dan pembaikan IT Perundingan dan penyebaran Komunikasi Jualan dan perkhidmatan pengurusan operasi dan kewangan pengurusan sumber manusia Kualiti dan keselamatan Dokumentasi Unsur-unsur wajib menyamai 65 ECTS dan unsur-unsur pilihan menyamai 25 ECTS (lihat maklumat lanjut di bawah Elements) Lebih-lebih lagi anda akan melengkapkan menjalani latihan tiga bulan (15 ECTS) dan menulis projek akhir (15 ECTS). kaedah pengajaran Kaedah pengajaran adalah gabungan pengajaran kelas, projek, kajian kes, guru-guru luar daripada perniagaan atau institusi pendidikan yang lain, dan juga lawatan ke perniagaan tempatan. Kami memberi perhatian yang besar untuk membawa pengalaman praktikal dalam pengajaran kami. Sebagai tahap Pengurusan Automotif adalah gabungan mata pelajaran perdagangan dan teknikal pelajar di pusat autotechnique setiap minggu. Dania menawarkan guru ghairah, yang anda sentiasa boleh mendekati untuk berbual atau membantu, sama ada berkenaan dengan pengajian atau... [-]

Akademi Profesional (ap) Dalam Bidang Teknologi Yang

Campus Sepenuh masa August 2017 Denmark Viborg Randers + 1 lagi

IT Teknologi adalah lebih daripada bit dan bait. Yang melibatkan pengguna di IT, pengurusan dan perancangan memerlukan kemahiran dalam Jualan, Inovasi, Komunikasi dan Pemasaran. Program ini berkaitan dengan kedua-dua perniagaan dan teknologi, serta kajian umum dan ia menyediakan anda untuk dua peranan utama: Consultant dan Juruteknik. [+]

Yang Teknologi Ijazah AP IT adalah program dua tahun mengajar di Viborg. IT Teknologi adalah lebih daripada bit dan bait. Yang melibatkan pengguna di IT, pengurusan dan perancangan memerlukan kemahiran dalam Jualan, Inovasi, Komunikasi dan Pemasaran. Program ini berkaitan dengan kedua-dua perniagaan dan teknologi, serta kajian umum dan ia menyediakan anda untuk dua peranan utama: Consultant dan Juruteknik. IT-Technology AP tahap dua tahun tempoh, terdiri daripada empat semester dan sepadan dengan sejumlah 120 ECTS mata. bidang pengajian secara keseluruhan: Common sistem elektronik (7.5 ECTS) sistem komunikasi teknologi (7.5 ECTS) Software Devlopment (5 ECTS) Syarikat itu (10 ECTS) pengkhususan Network sistem Network Technology (35 ECTS) Nasihat dan perundingan fungsi (10 ECTC) pengkhususan elektronik Sistem elektronik (20 ECTS) Sistem Terbenam (25 ECTS) Pengkhususan incl. unsur-unsur pilihan menyamai 15 ECTS (lihat maklumat lanjut di bawah Elements). Pada semester ke-4 anda akan melengkapkan tempoh latihan praktikal (15 ECTS) dan jangan projek peperiksaan akhir anda (15 ECTS). Anda memilih antara dua arah pengajian; Network: Ini arah kajian adalah bagi pelajar yang ingin bekerja secara profesional dengan perancangan, perundingan, reka bentuk dan pelaksanaan dalam bidang IT dan rangkaian. Anda akan memperoleh kemahiran yang berikut; Menyelesaikan penyelesaian berasaskan IT kompleks berhubung dengan perundingan, pentadbiran, pengurusan operasi, pemantauan, penyelenggaraan dan keselamatan. Anda akan memperoleh kebolehan untuk mengendalikan tugas-tugas praktikal dan perniagaan yang berkaitan dari sudut rumit dan analisis pandangan. projek akhir anda akan berada di dalam kerjasama dengan perniagaan perundingan IT. Elektronik: Ini arah kajian adalah untuk mereka yang ingin bekerja dengan pembangunan, perancangan, pembinaan dan pengujian produk,... [-]