European Film College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Film College Eropah adalah lebih daripada sebuah sekolah filem. Kami adalah kaum sebuah sekolah tinggi Denmark, menawarkan anak-anak muda dari seluruh dunia yang 8½ bulan sengit, hands-on program asas filem (dalam bahasa Inggeris). Semasa musim panas kami juga menawarkan pilihan seminar filem 1 minggu dan bengkel (dalam Danish). Pelajar dan guru tinggal di kampus, mewujudkan persekitaran yang unik sengit dan sosial, berkembang di seluruh filem.

The Film College Eropah terletak di luar bandar Ebeltoft, Denmark, dan adalah unik dalam pendekatan kepada pengajaran pembikinan filem. Sesiapa sahaja yang mempunyai kepentingan dalam membuat filem-filem dan belajar tentang filem adalah dialu-alukan, dan kami mempunyai pelajar dari seluruh dunia, biasanya lebih daripada 25 kewarganegaraan sekaligus.

Kerana ia adalah sebuah sekolah berasrama, anda akan hidup dan bernafas filem 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Walaupun anda tidak berada dalam kelas atau bekerja di projek anda akan tayangan filem, bercakap filem, menganalisis dan membincangkan.

The Film College Eropah menawarkan dua jenis kursus: kursus utama, program asas filem 8½ bulan (dalam bahasa Inggeris), dan kursus musim panas, pilihan seminar filem 1 minggu dan bengkel (dalam Danish).

Di laman web ini anda akan dapat untuk mencari semua maklumat yang anda perlukan tentang semua aktiviti kami. Jika anda masih mempunyai soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi kami!

Lokasi

Ebeltoft

Alamat
Carl Th. Dreyers Vej 1
DK-8400 Ebeltoft
Denmark

DK-8400 Ebeltoft, Denmark