Baca keterangan rasmi

Dialu-alukan untuk MECAT

MECAT adalah sebuah akademi latihan perintis dan inovatif yang tidak dapat ditandingi dalam pendekatan berpandangan ke hadapan dan saintifiknya untuk latihan dan membina kreatif, profesional yang sempurna. Pembelajaran aktif merupakan modus operandi kami.

Pasukan kami pakar, jurulatih, mentor, dan jurulatih berkongsi falsafah yang berakar umbi dalam pendekatan pedagogi terkini, disokong oleh penemuan saintifik untuk menawarkan pandangan baru kepada pembelajaran dan latihan.

Sejarah Kami

MECAT adalah sebuah organisasi pendidikan multinasional dengan pejabat-pejabat di Amerika Syarikat, UAE, dan Lubnan. Perjalanan kami bermula pada awal 1990-an, profesional kerjaya latihan dalam bidang Perniagaan, Pendidikan dan Sains Komputer. pelatih kami kini menduduki jawatan kepimpinan dalam bidang kepakaran masing-masing, dan sifat banyak kejayaan kepada pendidikan berkualiti tinggi yang disampaikan oleh MECAT.

Pada tahun 2000, MECAT mengasaskan Universiti moden untuk Perniagaan dan Sains, salah satu universiti Lubnan paling berjaya dalam abad baru, dengan komitmen untuk memodenkan pendidikan tinggi di Timur Tengah. MECAT dapat menumbangkan banyak pendekatan kuno dan klasik dalam pendidikan dengan memberi tumpuan kepada latihan amali dan memupuk kreativiti dan inovasi.

perjalanan MECAT terus dengan pejabat-pejabat baru di Amerika Syarikat, di mana ia adalah di hab inovasi, teknologi dan kreativiti dalam kawasan Silicon Valley California. pejabat baru kami di Dubai, UAE di Dubai Knowledge Village membawa kemajuan terkini dalam dunia Kerja Sosial, dan Penyelidikan ke Timur Tengah Perniagaan, Pendidikan, memastikan kejayaan dan pembangunan tidak kekal proses yang tidak teratur, tetapi sebaliknya yang maju dan individu yang jelas dan strategi organisasi.

FALSAFAH KAMI

MECAT adalah sebuah akademi latihan perintis dan inovatif yang tidak dapat ditandingi dalam pendekatan berpandangan ke hadapan dan saintifiknya untuk latihan. Kami berusaha untuk membina kreatif, berjaya, profesional yang sempurna. Pembelajaran aktif merupakan modus operandi dan kaedah kita menggunakan terkini dalam dunia neurosains dan teknologi pendidikan. pasukan MECAT itu pakar-pakar, jurulatih, mentor, dan jurulatih berkongsi falsafah yang berakar umbi dalam pendekatan pedagogi moden untuk menawarkan pandangan baru kepada pembelajaran dan latihan. Kita membezakan diri kita daripada pertandingan dengan menjadi satu-satunya akademi menggunakan kurikulum yang mengintegrasikan penemuan inovatif dalam bidang psikologi, neurosains, dan pendidikan.

Fokus utama kami adalah untuk membangunkan asas pengetahuan, kepintaran perniagaan, dan kemahiran teknikal pelatih kita, sebagai tambahan kepada pelan strategik disesuaikan untuk organisasi keseluruhan. Pelanggan-pelanggan kami boleh mengharapkan untuk menerima piawaian emas dalam latihan, yang membolehkan mereka untuk menangani cabaran harian, sentiasa berubah persekitaran kerja yang pantas melalui penyelesaian yang terbukti secara saintifik dan praktikal berakar umbi dalam reka bentuk pemikiran dan minda pertumbuhan.

Kurikulum kami

kurikulum kami direka dengan teliti untuk melibatkan pelatih dalam pembelajaran aktif, membolehkan pelajar untuk terlibat dalam bahan, dan bukannya pasif mendengar maklumat mengenainya. pembelajaran aktif membolehkan pelajar untuk menguasai satu set kemahiran menyesuaikan diri di mana bahan menjadi intuitif. bilik darjah dibalik, syarahan interaktif, dan sumber terbuka dan platform digital proprietari adalah contoh sahaja satu kaedah yang digunakan dalam latihan kami. kemahiran kognitif kritikal diperkenalkan melalui kaedah yang menggunakan sains pembelajaran untuk mengukuhkan konsep penting. Kami memastikan bahawa pelatih kita berkembang untuk menguasai pendidikan yang kami tawarkan, dengan melatih mereka kemahiran kognitif dan kaedah asas untuk membangunkan dan menggunakan pengetahuan mereka.

Pilihan Kehadiran Online / Pengajian Jarak Jauh

Pelajar juga dibenarkan mendaftarkan diri di MECAT secara pembelajaran secara dalam talian / jarak.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

MECAT

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan para pelatih dengan asas yang kukuh daripada prinsip pendidikan awal kanak-kanak. Ia menggabungkan aspek utama pengajaran awal kana ... [+]

Mengenai kursus

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan para pelatih dengan asas yang kukuh daripada prinsip pendidikan awal kanak-kanak. Ia menggabungkan aspek utama pengajaran awal kanak-kanak dan menekankan pelbagai peringkat pembelajaran yang menyokong pembangunan pada tahun-tahun awal kanak-kanak.

Penonton sasaran

Kursus ini adalah amat berguna untuk guru-guru awal kanak-kanak, penyelaras kursus, pembangun kurikulum, perunding yang berkaitan dengan prasekolah, sesiapa sahaja yang berkaitan dengan penjagaan awal kanak-kanak, dan untuk mereka yang merancang untuk membuka pra-sekolah.

Objektif Pembelajaran

Kursus ini acquaints pelatih dengan konsep-konsep asas dan teori-teori awal kanak-kanak mengajar bersama-sama dengan kemahiran pengajaran praktikal untuk mendapatkan bersedia untuk menghadapi cabaran bilik darjah prasekolah pelbagai abad ke-21. Kursus ini juga memperkenalkan pelatih kerangka konseptual untuk mereka bentuk dan aktiviti yang akan melengkapkan pelajar muda dengan bacaan asas membangun, menulis, mendengar dan bertutur. Pelatih juga akan dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran untuk menggalakkan kemahiran numerasi, penyelesaian masalah dan kemahiran sosial kanak-kanak tadika melalui aktiviti bermain blok dan matematik.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
MECAT

Setiap kali kita mengembara, makan di luar, atau menghabiskan malam jauh dari rumah, kami sedang menikmati 'layanan mesra'. Kursus ini akan membantu anda menemui pelbagai ... [+]

Mengenai kursus

Setiap kali kita mengembara, makan di luar, atau menghabiskan malam jauh dari rumah, kami sedang menikmati 'layanan mesra'. Kursus ini akan membantu anda menemui pelbagai aspek rumah tangga, makanan dan minuman dan pengurusan kemudahan. Ia akan menyediakan anda dengan pengetahuan mengenai fungsi perniagaan dan operasi yang berbeza industri.

Penonton sasaran

Pemimpin, Penyelia, pengurus, dan semua kakitangan dalam industri hotel dan hospitaliti

Objektif Pembelajaran

Kursus ini memberi tumpuan kepada membangunkan kecekapan profesional seperti komunikasi yang berkesan dan perkhidmatan pelanggan, teknologi maklumat, kerja berpasukan dan kepimpinan. Di samping itu, pengurusan am sebuah hotel sebagai sebuah organisasi termasuk makanan dan minuman, operasi, pengurusan sumber manusia strategik, dan jualan dan pemasaran dalam industri hotel dan hospitaliti.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
MECAT

Ini adalah kursus perdana di Bahagian Pendidikan kami yang menekankan perancangan pengajaran, pelbagai kaedah pengajaran, dan strategi. Pelajar akan diperkenalkan kepada ... [+]

Mengenai kursus

Ini adalah kursus perdana di Bahagian Pendidikan kami yang menekankan perancangan pengajaran, pelbagai kaedah pengajaran, dan strategi. Pelajar akan diperkenalkan kepada penyelidikan dan trend terkini dalam kaedah pengajaran dan teknik pedagogi yang memberi tumpuan kepada penglibatan pelajar dan pemahaman. Peserta akan dapat mengamalkan teknik-teknik dan pendekatan yang dibincangkan dan memahami kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Penonton sasaran

Guru-guru dan pendidik yang ingin cemerlang dalam kerjaya mereka dan mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai sains pembelajaran dan penyelidikan terkini menyokong trend di seluruh dunia dalam pedagogi.

... [-]
Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
MECAT

Gembira dan berkesan di peringkat peribadi, sosial dan kerjaya! Kursus ini memberi 65 petua yang boleh mengurangkan pemikiran negatif dan tekanan dan mengubah mentaliti a ... [+]

Mengenai kursus

Gembira dan berkesan di peringkat peribadi, sosial dan kerjaya! Kursus ini memberi 65 petua yang boleh mengurangkan pemikiran negatif dan tekanan dan mengubah mentaliti anda apabila anda berada di bawah tekanan. Menikmati pembelajaran bagaimana untuk menghadapi situasi yang sukar, lebih yakin pada diri sendiri, ampunilah, dan hidup bahagia.

Penonton sasaran

Individu kerinduan untuk hidup bahagia termasuk usahawan, pengurus, pentadbir, pelajar, pemimpin pasukan, atau ahli kumpulan yang mencari untuk memperbaiki diri.

Objektif Pembelajaran

Kursus ini memberi panduan kepada anda untuk membangunkan kebahagiaan melalui kaedah yang menarik. Ia memberi tumpuan kepada mengurangkan tekanan, menghadapi situasi yang sukar, kesejahteraan, keyakinan diri, harga diri, pengurusan kemarahan, dan membangunkan sikap pengampunan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
MECAT

VAT atau "nilai ditambah cukai" dikenakan ke atas barangan dan perkhidmatan yang dibeli oleh syarikat-syarikat penempatan semula dan pelanggan mereka. Ramai yang percaya ... [+]

Mengenai kursus

VAT atau "nilai ditambah cukai" dikenakan ke atas barangan dan perkhidmatan yang dibeli oleh syarikat-syarikat penempatan semula dan pelanggan mereka. Ramai yang percaya bahawa VAT dikenakan sahaja di Eropah tetapi sebenarnya cukai ini adalah biasa di seluruh dunia. Pada masa ini, kira-kira 145 buah negara di dunia telah melaksanakan VAT, dan OECD telah dikenali untuk mengatakan bahawa "penyebaran Cukai Nilai Ditambah telah pembangunan yang paling penting dalam cukai lebih setengah abad yang terakhir." Kerana VAT mungkin mempunyai kesan kewangan yang ketara pada perniagaan anda, tanpa mengira lokasi atau sama ada anda adalah pelanggan atau pembekal perkhidmatan, ia adalah penting bahawa pengurus dalam industri penempatan semula mempunyai pemahaman yang baik mengenai apa VAT untuk mengelakkan apa-apa kos yang tidak perlu . Hasilnya, ia adalah wajib bagi semua negara, semua industri mempunyai maklumat yang relatif mengenai VAT.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
MECAT

Kursus ini memberi kefahaman yang menyeluruh mengenai perniagaan acara tersebut. Peserta diajar aspek asas menganjurkan acara. ... [+]

Mengenai kursus

Kursus ini memberi kefahaman yang menyeluruh mengenai perniagaan acara tersebut. Peserta diajar aspek asas menganjurkan acara.

Penonton sasaran

Kursus ini disyorkan kepada mereka yang mencari pekerjaan dalam pengurusan acara dan bagi pengurus acara yang ingin meningkatkan kemahiran mereka dan meningkatkan kerjaya mereka.

Objektif Pembelajaran

Kursus ini akan menyediakan anda dengan pelbagai kemahiran untuk berjaya menguruskan acara. Anda akan belajar bagaimana untuk merancang, menyelaras, melaksana, dan menilai peristiwa.

Pilihan Kehadiran Online / Pengajian Jarak Jauh

Pelajar juga dibenarkan mendaftarkan diri dalam kursus ini secara pembelajaran secara dalam talian / jarak.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
MECAT

Kursus ini memberikan anda peluang untuk mendapatkan pengetahuan yang luas dan pemahaman tentang prinsip dan amalan pengurusan perniagaan. Ini termasuk kefahaman tentang ... [+]

Mengenai kursus

Kursus ini memberikan anda peluang untuk mendapatkan pengetahuan yang luas dan pemahaman tentang prinsip dan amalan pengurusan perniagaan. Ini termasuk kefahaman tentang pengurusan operasi, pengurusan sumber manusia, perakaunan, pengurusan pemasaran, pengurusan korporat dan kewangan dan kefahaman mengenai kemahiran keusahawanan utama.

Penonton sasaran

Kursus ini adalah disyorkan bagi mereka yang ingin melanjutkan pengetahuan dan kefahaman mengenai pengurusan perniagaan dan keusahawanan mereka. Ia juga akan meningkatkan apa-apa prospek kerjaya pekerja.

Objektif Pembelajaran

Kursus ini akan mengajar anda bagaimana organisasi diuruskan, struktur dan objektif yang terlibat, dan cara untuk menilai prestasi syarikat dengan menggunakan petunjuk prestasi utama (KPI). Anda akan menjadi lebih sedar tentang gaya pengurusan perniagaan dan faktor-faktor alam sekitar pengurusan harus mempertimbangkan. Anda akan mengetahui peranan pengurus sumber manusia, pengurus operasi, pengurus projek dan akauntan. Kursus ini akan membantu anda mengenali sifat-sifat peribadi usahawan dan faktor yang paling penting yang usahawan perlu mengambil kira untuk berjaya.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
MECAT

Kursus ini memperkenalkan peserta ke kawasan berbeza dari perniagaan industri fesyen, dan memberikan kesedaran ke dalam bagaimana mereka semua kerja, dan wawasan di mana ... [+]

Mengenai kursus

Kursus ini memperkenalkan peserta ke kawasan berbeza dari perniagaan industri fesyen, dan memberikan kesedaran ke dalam bagaimana mereka semua kerja, dan wawasan di mana kawasan peserta mungkin suka bekerja dalam. Peserta akan kita lihat secara ringkas kepada pemain utama dan operasi mereka dalam industri.

Penonton sasaran

Kursus ini menyediakan peluang yang baik untuk profesional bukan fesyen untuk menimba ilmu untuk memulakan kerjaya atau perniagaan mereka dalam dunia fesyen.

Objektif Pembelajaran

Kursus ini meliputi sejarah struktur perniagaan fesyen dan di mana ia kini, lihat bagaimana fesyen yang direka dan dibangunkan, pelbagai jenis peruncit, membeli dan kaedah pembuatan, kerjaya dan peluang perniagaan yang terdapat dalam industri pemasaran dan PR dan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
MECAT

Pemegang kepentingan dan jangkaan pelanggan, rantaian bekalan saling berkaitan, teknologi berkembang dan pematuhan pengawalseliaan perlu semua berjaya mencapai hasil yang ... [+]

Mengenai kursus

Pemegang kepentingan dan jangkaan pelanggan, rantaian bekalan saling berkaitan, teknologi berkembang dan pematuhan pengawalseliaan perlu semua berjaya mencapai hasil yang terbaik. Ini memerlukan pengurusan risiko, perancangan, komunikasi, dan pelaksanaan bagi semua organisasi.

Penonton sasaran

Kursus ini memberi manfaat kepada syarikat-syarikat yang mempunyai fungsi-fungsi pengurusan risiko yang khusus; ia akan menjaga mereka sehingga tarikh dengan semua aspek amalan pengurusan risiko. Ia juga penting untuk organisasi tanpa fungsi pengurusan risiko untuk belajar teknik praktikal dan alat pengurusan risiko.

Objektif Pembelajaran

Objektif utama kursus ini adalah untuk belajar menguruskan ancaman dan memaksimumkan peluang. Latihan ini disesuaikan berdasarkan jenis perniagaan anda dan keperluan organisasi. Ia akan membantu anda untuk belajar kemahiran baru dan mengamalkan teknik-teknik baru pengurusan risiko.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MECAT is here for you