Oscar Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengenalan

Oscar Institute dimulakan pada 1993 oleh Encik KP Paulose untuk memberikan latihan dalam Teknologi Maklumat, Bahasa

Latihan kami

Kursus-kursus kami sering dinaikkan untuk memenuhi piawaian industri yang sentiasa berubah.

Kami mengetuai pasukan berdedikasi Fakulti Multinasional dengan pengalaman yang berpengalaman dan sangat berkelayakan di dalam cawangannya dengan kelulusan cemerlang dari Kementerian Pelajaran, UAE. Mereka memiliki ijazah tinggi Pendidikan dan keupayaan pengajaran yang teladan.

Penubuhan pasukan tetap yang menonjolkan reputasi kami di UAE

Kami mempunyai kemudahan Perkakasan dan Perisian seni.

Tugasan Kerja dan Tutorial Kerja Profesional telah dirancang untuk membantu para pelajar praktikal menerapkan apa yang mereka pelajari.

Kementerian Pelajaran, sijil yang disahkan oleh UAE dikeluarkan atas kejayaan setiap kursus, yang sedang dicari untuk status antarabangsa.

Bagaimana kita berbeza?

Kami menawarkan gaya pembelajaran yang unik.

Maksimum 6 orang pelajar setiap pelatih. Akibatnya, kita dapat memberikan perhatian peribadi dan membuat mereka memahami dengan lebih baik.

Satu komputer: Satu pelajar.

Penyelidikan yang betul telah dijalankan pada kursus yang kami tawarkan; dengan itu memperoleh sesi yang diperlukan oleh pelajar untuk menyelesaikan kursus ini sebagai juga bahan kajian kursus.

Tugasan Kerja dan Tutorial Kerja Profesional telah dirancang untuk membantu pelajar membiasakan apa yang telah dipelajari.

Dalam Komputer, selepas kursus itu selesai, para pelajar membuat projek mereka sendiri dan salinan lembut yang diberikan kepada mereka yang akan menambah portfolio pelajar.

Kami menawarkan kursus Crash 4 hingga 8 jam sehari untuk melengkapkan kursus awal; yang tertakluk kepada ketersediaan.

Latihan Korporat

Memandangkan keperluan unik setiap penubuhan perniagaan, kursus dibuat khusus, memastikan pelatih mempunyai pengetahuan teknikal yang mencukupi untuk berjaya menjalankan tugas tanggungjawab mereka. Kebanggaan kami terletak pada Fakulti yang diluluskan dan Kementerian, perisian berstruktur, keputusan yang dijamin, dan pengalaman yang terkenal.

Perkhidmatan

Kemudahan pengangkutan disediakan bagi mereka yang memerlukannya di Emirat, dengan bayaran tambahan.

Perkhidmatan penempatan percuma juga diatur bagi mereka yang berjaya melengkapkan latihan Kesetiaan dan Latihan Komputer juga; tertakluk kepada pertanyaan pekerjaan yang tersedia.

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kursus: Bahasa Arab (Ditulis

Campus 6 - 7  Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

Bahasa Arab adalah bahasa yang indah. Ia bercakap jumlah untuk budaya orang Arab. Pengetahuan bahasa Arab memberikan peluang untuk berinteraksi, memahami dan mendekati budaya tanah. Apapun alasannya, adalah penting bagi ekspatriat untuk mengetahui bahasa Arab. [+]

Gambaran keseluruhan

Bahasa Arab adalah bahasa yang indah. Ia bercakap jumlah untuk budaya orang Arab. Pengetahuan bahasa Arab memberikan peluang untuk berinteraksi, memahami dan mendekati budaya tanah. Apapun alasannya, adalah penting bagi ekspatriat untuk mengetahui bahasa Arab.

Kursus ini akan mengandungi semua keperluan individu untuk mempelajari Bahasa Arab (Kelas Klasik dan Moden) dari pemula yang lengkap ke peringkat lanjutan Insha'Allah. Kami mengajar terutamanya Tahap Utama Bahasa Arab kepada pegawai asing dengan maksimum enam pelajar dalam kumpulan. Ia bermula dengan Alphabets, Introduction, Vocabulary, Sentences dan Tatabahasa Essential.

Ini bertujuan membangunkan kemahiran asas dalam bahasa Arab, berdasarkan struktur dan perbendaharaan kata yang berkaitan dengan perniagaan harian dan situasi sosial: Salam, Pengantar, memesan makanan, bertukar wang, membeli-belah dll.... [-]


Kursus: Bahasa Inggeris (Ditulis

Campus Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

Kursus ini telah direka untuk membolehkan seorang pelajar meningkatkan pengetahuan bahasa tersebut, dan mencapai tahap Bahasa Inggeris yang bertutur dan bertulis di mana beliau boleh menjalankan urusan perniagaan dan sosial dengan mudah di kalangan orang berbahasa Inggeris. Kursus ini merangkumi bahasa Inggeris moden Inggeris Inggeris moden, dengan penekanan mendalam dalam tatabahasa bahasa Inggeris, kemahiran terjemahan, dialek bahasa Inggeris, surat khabar bahasa Inggeris, berita baru, dan surat perniagaan. Kursus ini memerlukan dedikasi di pihak pelajar dan harus diambil minimum enam jam dalam seminggu. Hasilnya, bagaimanapun, adalah sangat berbaloi, dan seorang pelajar yang memulakan kursus ini yakin bahawa dia akan menikmati hasil kerjayanya. [+]

Gambaran keseluruhan

Kami hidup dalam persekitaran kosmopolitan dan bahasa Inggeris menjembatani jurang dan membantu kita memupuk pandangan luar negara, menemui dan mengembangkan pengetahuan kita. Melalui bahasa yang sama, satu pandangan pertukaran dan mencapai kesepakatan, di mana tiada mimpi berubah menjadi fatamorgana. Tidak syak lagi, Bahasa Inggeris adalah bahasa pilihan pertama di peringkat antarabangsa yang membantu komunikasi dengan mudah.

Objektif Latihan

Kursus ini telah direka untuk membolehkan seorang pelajar meningkatkan pengetahuan bahasa tersebut, dan mencapai tahap Bahasa Inggeris yang bertutur dan bertulis di mana beliau boleh menjalankan urusan perniagaan dan sosial dengan mudah di kalangan orang berbahasa Inggeris. Kursus ini merangkumi bahasa Inggeris moden Inggeris Inggeris moden, dengan penekanan mendalam dalam tatabahasa bahasa Inggeris, kemahiran terjemahan, dialek bahasa Inggeris, surat khabar bahasa Inggeris, berita baru, dan surat perniagaan. Kursus ini memerlukan dedikasi di pihak pelajar dan harus diambil minimum enam jam dalam seminggu. Hasilnya, bagaimanapun, adalah sangat berbaloi, dan seorang pelajar yang memulakan kursus ini yakin bahawa dia akan menikmati hasil kerjayanya.... [-]


Kursus: Bahasa Perancis (Ditulis

Campus Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

Kursus Bahasa Perancis Berkesan [+]

Topik (Semua Tahap)Bahasa Perancis (Khusus untuk Profesional Kerja / Tujuan Migrasi)Bahasa Perancis (Perbualan)Bahasa Perancis untuk Kemahiran DitulisOSCAR menawarkan gaya pembelajaran yang unikPengajar Maksimum kepada Nisbah Pelajar 1: 6Satu komputer: Satu pelajarSesi: Setiap sesi akan berlangsung selama 2 jamHari-hari dan masa boleh ditetapkan berdasarkan kemudahan bersama antara pukul 9.00 pagi hingga 10.00 malamYuran adalah untuk satu kursus dan ia termasuk arahan, praktikal, projek, persediaan untuk peperiksaan (jika ada)Kami menawarkan kursus Crash 4 hingga 8 jam sehari untuk melengkapkan kursus awal; yang tertakluk kepada ketersediaan. [-]

Kursus: Logistik

Campus 18 - 20  Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

Pengurus logistik mengendalikan proses yang terlibat dalam rantaian bekalan, yang berhubung dengan pelbagai pihak termasuk pembekal bahan mentah, pengeluar, peruncit dan pengguna. Ini selalunya proses dua hala dengan pengembalian barangan. [+]

Gambaran keseluruhan

Pengurus logistik mengendalikan proses yang terlibat dalam rantaian bekalan, yang berhubung dengan pelbagai pihak termasuk pembekal bahan mentah, pengeluar, peruncit dan pengguna. Ini selalunya proses dua hala dengan pengembalian barangan.

Pengurus logistik menyelaraskan proses untuk memastikan kepuasan pelanggan. Kesedaran dan tindak balas strategik terhadap pengaruh luar, seperti perundangan, kos bahan api dan tekanan alam sekitar, adalah penting.

Peranan pengurus edaran dalam logistik mungkin melibatkan pengangkutan, kawalan stok, pergudangan, dan memastikan struktur disediakan untuk memantau aliran barangan dan bahan. IT memainkan peranan penting di dalam bidang logistik dalam peramalan yang semakin kompleks sistem paras saham, masa penghantaran, kos pengangkutan dan penilaian prestasi.... [-]


Kursus: Merekabentuk Web

60 - 100  Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

Pereka / pemaju web bertanggungjawab untuk mewujudkan rupa dan nuansa laman web World Wide untuk laman web klien. Ini melibatkan pembangunan reka bentuk grafik yang berkesan menyampaikan idea-idea yang dipromosikan oleh laman web. [+]

Deskripsi kerja

Pereka / pemaju web bertanggungjawab untuk mewujudkan rupa dan nuansa laman web World Wide untuk laman web klien. Ini melibatkan pembangunan reka bentuk grafik yang berkesan menyampaikan idea-idea yang dipromosikan oleh laman web.

Pereka laman web boleh mengambil bahagian dalam perancangan awal laman web, bertemu dengan pelanggan untuk membincangkan idea-idea untuk susun atur dan organisasi tapak, jenis warna atau imej yang digunakan (gambar, ilustrasi, video, dll.) Dan perkara-perkara lain mengenai reka bentuk grafik secara keseluruhan.

Kadang-kadang pengeluar web telah membangunkan konsep asas untuk laman web. Dalam kes ini, ia adalah tugas pereka laman web untuk membuat reka bentuk yang sepadan dengan idea pengeluar.... [-]


Kursus: MS Office Advanced

Campus 26  Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

MS Office adalah pakej perisian terkemuka di dunia. Kursus Microsoft Office kami akan menunjukkan kepada anda cara mengendalikan tiga aplikasi utama. [+]

Gambaran keseluruhan

MS Office adalah pakej perisian terkemuka di dunia. Kursus Microsoft Office kami akan menunjukkan kepada anda cara mengendalikan tiga aplikasi utama.

Subjek: Word, Excel

Word: Microsoft Word for Windows adalah pemproses Word lengkap yang direka untuk membantu anda bekerja dengan lebih cekap. Microsoft Word menunjukkan kepada anda cara membuat dokumen berkesan menggunakan ciri-cirinya. Anda akan belajar cara mengedit, memformat, mencetak dokumen, memasukkan dan mengurus jadual dan grafik ke dalam dokumen.

Excel: Microsoft Excel untuk Windows adalah aplikasi spreadsheet elektronik yang kuat yang boleh digunakan untuk mengurus, menganalisis dan menyampaikan data dengan cara grafik. Topik yang dibincangkan adalah:... [-]


Kursus: Pengurusan HR

Campus 18 - 20  Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

Seorang pegawai Sumber Manusia (HR) mengembangkan, memberi nasihat dan melaksanakan dasar yang berkaitan dengan penggunaan kakitangan yang berkesan dalam organisasi. [+]

Gambaran keseluruhan

Seorang pegawai Sumber Manusia (HR) mengembangkan, memberi nasihat dan melaksanakan dasar yang berkaitan dengan penggunaan kakitangan yang berkesan dalam organisasi.

Kerja HR / personil terdiri daripada beberapa dasar yang berbeza tetapi berkaitan, yang semuanya diperlukan oleh organisasi yang mempekerjakan orang, sama ada saiz atau jenis perniagaan. Bidang perlindungan ini seperti amalan kerja, pengambilan pekerja, gaji, syarat pekerjaan dan kepelbagaian.

Kakitangan HR perlu memastikan bahawa organisasi menggunakan keseimbangan kakitangan yang tepat dari segi kemahiran dan pengalaman dan peluang latihan dan pembangunan tersedia bagi para pekerja untuk meningkatkan prestasi mereka untuk mencapai objektif organisasi.... [-]


Kursus: Perniagaan Bahasa Inggeris

Campus 24  Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

Teori dan amalan penulisan surat perniagaan - alamat pusat, alamat dalam, salam, badan surat, penutupan percuma dll. Penggubalan pertanyaan, petikan, perintah, pelaksanaan perintah, aduan dan penyesuaian, penyelesaian akaun, pengangkutan agensi oleh tanah dan laut, perbankan, insurans, surat-menyurat setiausaha syarikat dan sebagainya akan dibincangkan dalam perkara ini. [+]

Gambaran keseluruhan

Teori dan amalan penulisan surat perniagaan - alamat pusat, alamat dalam, salam, badan surat, penutupan percuma dll. Penggubalan pertanyaan, petikan, perintah, pelaksanaan perintah, aduan dan penyesuaian, penyelesaian akaun, pengangkutan agensi oleh tanah dan laut, perbankan, insurans, surat-menyurat setiausaha syarikat dan sebagainya akan dibincangkan dalam perkara ini.

Selepas kursus, pelatih akan dapat menangani surat-menyurat tanpa ragu-ragu.

Pra-syarat: Pengijazahan.

Tempoh: 24 Jam

Masa: Masa boleh ditetapkan berdasarkan kemudahan bersama antara 9.00 pagi hingga 10.00 malam

OSCAR menawarkan gaya pembelajaran yang unikPengajar Maksimum kepada Nisbah Pelajar 1: 6Satu komputer: Satu pelajarSesi: Setiap sesi akan berlangsung selama 2 jamHari-hari dan masa boleh ditetapkan berdasarkan kemudahan bersama antara pukul 9.00 pagi hingga 10.00 malamYuran adalah untuk satu kursus dan ia termasuk arahan, praktikal, projek, persediaan untuk peperiksaan (jika ada)Kami menawarkan kursus Crash 4 hingga 8 jam sehari untuk melengkapkan kursus awal; yang tertakluk kepada ketersediaan. [-]

Kursus: Rekabentuk Dalaman

Campus 85 - 120  Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

Pereka dalaman membuat rancangan untuk menjadikan ruang hidup selamat, berfungsi dan menarik. Untuk mencapai ini, pereka dalaman mesti mengambil banyak elemen yang berbeza. Ini termasuk menggabungkan warna dan tekstur yang berbeza bersama-sama dengan menggunakan lampu dan perabot dalam satu kaedah yang menarik minat sambil kekal berfungsi. [+]

Deskripsi kerja

Pereka dalaman membuat rancangan untuk menjadikan ruang hidup selamat, berfungsi dan menarik. Untuk mencapai ini, pereka dalaman mesti mengambil banyak elemen yang berbeza. Ini termasuk menggabungkan warna dan tekstur yang berbeza bersama-sama dengan menggunakan lampu dan perabot dalam satu kaedah yang menarik minat sambil kekal berfungsi.

Walaupun pereka dalaman biasanya dikaitkan dengan reka bentuk dalaman rumah, mereka juga digunakan dalam beberapa tetapan lain. Tetapan ini termasuk terminal lapangan terbang, pejabat, pusat membeli-belah, teater, hotel, restoran, hospital dan sekolah. Pereka dalaman yang membantu reka bentuk ruang komersil juga prihatin dengan mencari cara untuk membantu meningkatkan jualan atau meningkatkan produktiviti, sehingga bisnis dapat lebih berhasil.... [-]


Kursus: Reka Bentuk Grafik / Grafik

Campus 60 - 100  Pendaftaran Terbuka Emiriah Arab Bersatu Dubai

Pereka grafik mempengaruhi bagaimana kita melihat dunia menggunakan warna, ilustrasi, gambar dan fon. Lihatlah sebuah buku atau majalah, pergi ke kedai kopi atau memandu. Apabila anda melakukannya, anda akan menghadapi reka bentuk grafik. Dari logo syarikat kepada tanda jalan, untuk pembungkusan produk, reka bentuk adalah sebahagian daripada kehidupan seharian kita. [+]

Deskripsi kerja

Pereka grafik mempengaruhi bagaimana kita melihat dunia menggunakan warna, ilustrasi, gambar dan fon. Lihatlah sebuah buku atau majalah, pergi ke kedai kopi atau memandu. Apabila anda melakukannya, anda akan menghadapi reka bentuk grafik. Dari logo syarikat kepada tanda jalan, untuk pembungkusan produk, reka bentuk adalah sebahagian daripada kehidupan seharian kita.

Survei cepat hampir setiap bilik, blok bandar atau dataran bandar akan menghasilkan beberapa contoh kerja pereka grafik.

Topik yang dibincangkanPHOTOSHOPILUSTRASICORELDRAWQUARKXPRESSINDESIGNADOBE PREMIER (GRAPHICADOBE AFTEREFFECTS (GRAPHIC

Tempoh: 60 hingga 100 jam. (Bergantung pada berapa topik / s yang anda pilih)... [-]