B&D English School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

B

Sekolah kami memiliki sebuah bangunan 3 tingkat dengan dek bumbung di Agan-an, Sibulan. Ia adalah tempat yang sangat dekat dengan kawasan lapangan terbang. Tempat ini dikelilingi oleh banyak resort yang berlatar di sepanjang pantai yang indah. Lapangan terbang utama Negros Oriental, Lapangan Terbang Dumaguete, terletak di sini. Selain itu, terdapat Pelabuhan Laut Sibulan yang terletak di pusat bandar. Pelayaran lebih kurang 40 minit ke Pulau Cebu dimungkinkan dengan menggunakan tiga jenis kapal laut, sama ada dengan tongkang, bot pam atau kraf cepat. Secara kebetulan, ia adalah perbandaran pertama di sebelah bandar Dumaguete, jadi tidak ada yang perlu dikhuatiri, kerana yang terakhir sangat dapat diakses oleh rakyat

Kami adalah institusi yang diiktiraf kerajaan Filipina untuk pembelajaran Bahasa Kedua (ESL). Program pembelajaran bahasa Inggeris di sekolah kami telah diluluskan oleh Lembaga Kemahiran Pendidikan dan Kemahiran Teknikal (TESDA) dan diakui oleh Biro Imigrasi, Filipina.

B

Guru-guru di sekolah kami adalah orang yang berpendidikan tinggi, terlatih, dan ahli ujian peperiksaan. Selain itu, kami mempunyai jadual guru-guru ESL yang diiktiraf oleh TESDA yang ditempatkan untuk membantu pelajar meningkatkan kemahiran komunikasi berbahasa Inggeris mereka. Lebih-lebih lagi, kami adalah salah satu sekolah yang menawarkan program pembelajaran bahasa Inggeris untuk kos rendah dalam persekitaran yang selesa dan selesa. Oleh itu, pendidikan yang cemerlang dijamin.

Kemudahan

B

2 bilik darjah - bilik pengudaraan yang luas dan luas dengan unit penghawa dingin individu dan pencahayaan yang baik di mana pelajar dapat belajar bahasa Inggeris tanpa gangguan.

Kelas 2 kelas - bilik pengudaraan yang lebih luas dan bersih dengan unit penyaman udara individu, pencahayaan yang baik dan bahan pendidikan.

Pejabat - ruang untuk pengurus dan kakitangan pejabat untuk memenuhi keperluan pelajar dan guru.

Bilik Gerai / Fakulti Guru - ruang guru untuk menyediakan pelajaran, mengesahkan profil pelajar, dan merumuskan penilaian.

16 Bilik Asrama - 5 bilik persendirian, 5 bilik dua orang, 6 bilik empat orang (tanpa televisyen) bilik yang luas dan berventilasi dengan unit penyaman udara, televisyen kabel untuk bilik peribadi dan 2 orang dan pancuran mandian air panas dan sejuk untuk satu, dua , dan pelbagai penghunian.

* Pelajar lelaki dan wanita menduduki bilik berasingan.

1 Bilik Main Kanak-kanak - kemudahan yang direka untuk keluarga dengan anak-anak di mana mereka boleh bermain dan menikmati aktiviti pembibitan.

Perpustakaan / Kawasan Kajian - kemudahan dengan sumber pembelajaran untuk pelajar dan guru untuk digunakan semasa waktu kosong mereka untuk belajar sendiri dan tujuan akademik lain

Gim - Kami mempunyai treadmill (mesin lari), keseimbangan bola, bodoh, menaikkan pendirian dll untuk pelajar yang sanggup memperbaiki dan mengekalkan kesejahteraan fizikal mereka.

Deck Roof - ruang terbuka dengan suasana yang menyegarkan untuk acara sekolah dan aktiviti kokurikulum yang lain.

Kawasan dobi - kawasan tertentu di dek atas bumbung untuk kakitangan pengemasan untuk mencuci dan mengeringkan pakaian pelajar dan pakaian sekolah

Dewan Dapur dan Tempat Makan - kawasan yang diselenggara dengan baik untuk pelajar makan makanan mewah dan disediakan oleh kakitangan dapur.

Tempat Letak Kereta - ruang yang luas untuk kenderaan sekolah dan pelanggan.

Secara keseluruhannya, terdapat pengawal keselamatan 24/7 yang bertugas, memastikan keselamatan para pelajar dan premis sekolah. Terakhir, Ibu Pejabat Daerah Negros Oriental Polis Filipina (PNP) hanya beberapa meter jauhnya dari B

Lokasi

Dumaguete

Alamat
PUROK 1, AGAN AN, SIBULAN, NEGROS ORIENTAL


AGAN AN SIBULAN, NEGROS ORIENTAL

6201 Dumaguete, Central Visayas, Filipina