Georgian Aviation University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

SEJARAH

Georgia mempunyai tradisi besar dalam industri penerbangan. penerbangan yang kuat adalah kekuatan dan pembangunan sesebuah negara pra-syarat ini. Tepat keadaan ini menjadi sebab asas untuk asas penerbangan institut pendidikan saintifik pada tahun 1992. Institut ini telah dibangunkan dalam struktur Universiti Teknikal Georgian.

Pada tahun 2005, berdasarkan keputusan kerajaan, institut penerbangan dipisahkan dari Universiti Teknikal Georgia dan mendapat pengiktirafan daripada kementerian pendidikan dan sains Georgia. Ia menjadi bebas Universiti Aviation Georgian. Semasa tahun-tahun universiti kita telah melatih banyak juruterbang dan pakar penerbangan. Kebanyakan mereka bekerja di sektor penerbangan awam dan tentera.

Pada masa kini, universiti mempunyai asas yang kukuh bahan-teknikal, makmal latihan selesa, Lapangan Terbang Telavi, yang dilengkapi dengan baik untuk latihan penerbangan, kapal terbang Cessna 152, Piper Seneca, A-22, An-28, Boeing 737-200 dan FNPT II MCC penerbangan simulator , yang berkaitan dengan standard EASA.

Universiti Aviation Georgian adalah sebuah organisasi rakan kongsi di bawah projek Erasmus Mundus ACTIVE. Menurut projek ini pelajar Universiti boleh mengambil bahagian dalam program pertukaran dengan Universiti negara-negara Eropah. Pelajar dari negara asing juga datang untuk belajar di sini. Ia adalah sangat penting bahawa siswazah berjaya bekerja di pelbagai syarikat dan kebanyakan mereka bekerja di kedudukan utama. Mereka bekerja di lapangan terbang, syarikat penerbangan, angkatan tentera dan pada banyak struktur lain.

Universiti telah mengalami kakitangan dan profesor. Ia betul-betul sumbangan mereka, bahawa universiti kami telah mendapat akreditasi daripada kementerian pendidikan dan sains Georgia yang memberikan hak untuk pakar penerbangan melatih semua peringkat:

Penerbangan Eksploitasi Pesawat (Commercial Pilot) eksploitasi teknikal pesawat eksploitasi teknikal avionik pesawat dan sistem elektrik Pengurusan Pengangkutan Udara dan lain-lain

KENYATAAN MISI

Universiti Aviation Georgian mengakui prinsip asas proses Bologna dan melakukan aktiviti-aktivitinya mengikut undang-undang pendidikan tinggi Georgia. Universiti bertanggungjawab untuk menyediakan latihan yang sesuai dan standard pendidikan yang relevan dengan kepentingan negara. Berdasarkan piawaian ini, misi Universiti Aviation Georgian adalah untuk menyediakan aktiviti pendidikan dan saintifik-penyelidikan terkini dalam bidang pendidikan tinggi, yang akan berorientasikan kepada permintaan masyarakat dan negara pembangunan. Aktiviti akan dinyatakan dalam menyediakan kakitangan yang berkelayakan dalam bidang penerbangan ke beberapa arah: eksploitasi penerbangan, kejuruteraan dan pentadbiran perniagaan.

Tujuan utama Universiti adalah untuk menjalankan aktiviti pendidikan tinggi dan penyelidikan saintifik. University menjalankan semua peringkat program pendidikan dalam pendidikan tinggi akademik.

Tugas-tugas dan matlamat Universiti adalah untuk membangunkan dan tawaran masyarakat, proses sedemikian Pengajian Tinggi, yang menyediakan:

Merealisasikan potensi seseorang dalam setiap cara. Latihan kakitangan yang berkelayakan dan berdaya saing, yang akan mencukupi bagi pasaran buruh, menyedari cita-cita universal, menghormati nilai-nilai demokratik dan memberikan perlindungan hak asasi manusia dan kebebasan. kebebasan akademik profesor dan guru, menyediakan keadaan yang sesuai untuk kajian saintifik dan menyokong peningkatan kelayakan. Pembangunan strategi bagi kerjasama antarabangsa, untuk menjalankan program pertukaran pelajar, profesor dan guru.

Lokasi

Tbilisi

Alamat
Ketevan Tsamebuli ave. № 16
0103 Tbilisi, Tbilisi, Georgia