Georgian Institute Of Public Affairs

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Georgian Institut Hal Ehwal Awam (GIPA) telah diwujudkan pada tahun 1994. empat buah sekolah individu Institut menawarkan BA dan program MA serta kursus-kursus latihan dalam bidang Hal Ehwal Awam, Tadbir Urus Tempatan, Kewartawanan, Hal Ehwal Antarabangsa dan Undang-undang di samping program PhD dalam Sains Sosial.

Kurikulum pengajaran, yang diasaskan kepada prinsip demokrasi liberal, kebebasan bersuara dan inovasi, menawarkan pelajar pengetahuan teori dan kemahiran praktikal melalui integrasi penyelidikan dan pengajaran interaktif. GIPA pusat kebangsaan bagi perkembangan amalan terbaik dalam Pentadbiran Awam, Undang-undang, Politik dan Kewartawanan di Georgia.

Dari awal penubuhannya, GIPA telah membawa pemimpin bersama-sama berjaya dari perniagaan, media, masyarakat awam dan perkhidmatan awam untuk menyumbang kepada membangunkan tadbir urus yang berkesan di peringkat negeri, peringkat perbandaran dan tempatan dan juga media yang bebas dan berdaya maju dalam Georgia melalui interaktif pendidikan program, penyelidikan dan latihan.

Selain ijazah dan program latihan bertauliah, GIPA menjalankan banyak projek-projek penyelidikan dan latihan yang berjaya dan menguruskan pertama bahasa Inggeris dan pelajar yang dikendalikan Radio GIPA.

GIPA mempunyai empat buah sekolah dan dua jabatan:

  • School of Government
  • Caucasus Sekolah Kewartawanan dan Pengurusan Media
  • Sekolah Undang-undang dan Politik
  • Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan
  • Jabatan penyelidikan
  • Jabatan Pembangunan Luar Bandar Georgian

Misi

Georgian Institut Hal Ehwal Awam (GIPA) melihat misinya dalam penubuhan standard akademik dan profesional yang tertinggi di Georgia. universiti ini bertujuan untuk menyediakan tahap pendidikan yang lebih tinggi dan vokasional serta penyelidikan akademik yang akan menyumbang kepada pengukuhan nilai-nilai demokrasi dan penubuhan etika profesional di negara ini sekali gus menolak Georgia ke hadapan di atas jalan integrasi Eropah. Aspirasi ini mengambil akar dalam bidang pengajian di mana GIPA melaksanakan jenis pendidikan dan lain-lain yang program, beberapa tahun yang pengalaman, tradisi dan usaha inovatif. Mereka adalah sebahagian daripada ciri-ciri yang paling membezakan GIPA.

Dalam perjalanan 20 tahun kewujudannya, universiti itu telah banyak menyumbang kepada pembangunan masyarakat sivil di negara ini melalui interaktif pendidikan program, penyelidikan dan latihan.

program pendidikan dan sijil kami bertindak balas sepenuhnya kepada cabaran yang masa kini Georgia wajah-wajah dalam pelbagai aspek kehidupan sosial dan politiknya. Penyelidikan dan penerbitan peluang yang diwujudkan di universiti itu menyediakan platform yang mencukupi untuk berkomunikasi pendapat pakar, mengadakan perbincangan awam dan mempunyai perbahasan mengenai isu yang paling memilukan masyarakat.

GIPA ialah:

Seseorang peguam bela kemajuan, pencapaian baru dan inovasi - Ia menonjol dengan tidak henti-henti berusaha untuk kemajuan dan barang kecil yg murah, sebab itu semakin lebih pantas pendekatan dan trend diikuti di negara ini.

Sebuah pusat pendidikan barat, budaya dan nilai - Ia memainkan peranan penting dalam mempromosikan pendidikan barat, budaya dan nilai-nilai yang melibatkan memupuk kemahiran pemikiran kritis, memastikan kualiti atas proses pengajaran, melengkapkan pelajar dengan set yang mencukupi kemahiran dan pengetahuan yang mencerminkan sewajarnya permintaan pasaran buruh masa kini.

Sekutu penting dalam proses pembangunan kerajaan - a) ia memegang kepakaran berharga dan kecekapan dan memainkan peranan penting dalam membentuk pendapat umum. Oleh itu, kerjasama dengan universiti yang memberi manfaat kepada kerajaan dan juga sektor awam. B) alumni University mencari pekerjaan di kedudukan utama dan menyumbang kepada pembentukan idea-idea progresif, pendekatan dan trend di negara ini.

Lokasi

Tbilisi

Georgian Institute of Public Affairs

Alamat
7B, Ietim Gurji str.
0105 Tbilisi, Tbilisi, Georgia
Telefon
+995 322 49 75 00