MEST Entrepreneur in Training Program

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Teknologi Keusahawanan Meltwater (MEST) dan MEST Inkubator menyediakan latihan, pelaburan benih dan bimbingan untuk generasi akan datang dari usahawan perisian Afrika yang berjaya di dunia.

Apa yang MEST?

MEST menawarkan usahawan yang bercita-cita tinggi untuk program latihan 12 bulan yang penuh tajaan dan penuh. Usahawan dalam Latihan (EITs) diperoleh dari graduan terkemuka di Ghana, Nigeria, Kenya, Afrika Selatan dan Cote d'Ivoire.

Peringkat Program

Latihan 0-12 BULAN

Para usahawan yang bercita-cita tinggi dari seluruh Afrika dipilih menyertai program latihan keusahawanan selama setahun di Accra, Ghana.

12-18 BULAN Pelaburan

Melalui Yayasan Meltwater, MEST akan menawarkan pembiayaan benih $ 50k - $ 200k kepada pasukan yang telah dipilih untuk pertukaran saham minoriti dalam syarikat.

12-18 MONTHS Inkubasi

Syarikat-syarikat portfolio baru menyeberangi jambatan ke dalam inkubator kami dan terus menerima sokongan sepenuh masa dan akses kepada sumber, mentoring dan rangkaian global.

72316_72313_28336215_10155925735651327_4133293075440998676_o.jpg

Kisah MEST

MEST telah dibangunkan di Accra, Ghana pada tahun 2008, oleh Jorn Lyseggen, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Meltwater. Beliau percaya bahawa bakat adalah di mana-mana walaupun peluang itu tidak dan dengan sokongan dan bimbingan yang betul usahawan yang berniat ini dapat mencapai hal-hal yang hebat. Kepercayaan ini adalah asas untuk MEST, yang menetapkan untuk membuktikan bahawa generasi baru yang muda dan berjaya usahawan perisian global boleh berasal di Afrika.

Sidang Kemuncak Teknologi Afrika

MEST adalah penganjur kebanggaan Sidang Kemuncak Teknologi Afrika, sebuah persidangan tahunan di mana minda yang paling terang di ruang teknologi Afrika berkumpul untuk membincangkan inovasi, cabaran dan masa depan dunia teknologi di benua.

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

MEST Entrepreneur in Training Program

Campus Sepenuh masa 12  September 2019 Ghana Accra

MEST menawarkan latihan keusahawanan peringkat siswazah dalam pembangunan perniagaan, komunikasi dan perisian, termasuk kerja-kerja projek tangan yang luas, memuncak di padang akhir dan peluang untuk menerima pembiayaan benih. [+]

MEST menawarkan program 12 bulan, sepenuh masa, sepenuhnya ditaja di mana para pelajar - yang dikenali sebagai Usahawan dalam Latihan (EITs) - menyelesaikan kursus peringkat siswazah dalam pembangunan perisian, perniagaan dan komunikasi.

Program MEST menyediakan latihan keusahawanan yang ketat dan kerja-kerja projek yang luas, yang direka untuk memastikan metodologi yang telah terbukti industri induk EIT untuk membangunkan permulaan. Kursus ini ditambah dengan siri ceramah tetamu, yang menampilkan pengalaman dan pandangan eksekutif yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan usahawan yang berjaya.

Kursus ini memuncak di lapangan pelabur dan peluang untuk menerima pembiayaan benih dan masukkan inkubator MEST.... [-]