Aviatec Training Center

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada 2014, Aviatec ditubuhkan untuk memenuhi keperluan mendesak bagi latihan profesional dalam penerbangan.

aviatecObjektif yang ditetapkan oleh pasukan kami adalah untuk mewujudkan pusat latihan moden antarabangsa yang belajar, tumpuan kepada satu penyelesaian dan jumlah, spektrum penuh penyelenggaraan aeronautikal dan program latihan kejuruteraan mekanikal pesawat - dari juruteknik penerbangan kepada ijazah kejuruteraan penuh - dengan disesuaikan atau penuh kursus masa dan berterusan dengan lebih banyak pilihan pendidikan untuk profesional.

Training untuk kejuruteraan mekanikal pesawat boleh disediakan dalam kemudahan kami terletak di Athens, Greece dan tidak lama lagi di kemudahan pelanggan.

Pelajar dari seluruh dunia adalah dialu-alukan untuk mendapat manfaat daripada aktiviti latihan pusat ini akan melancarkan dan memerlukan pensijilan EASA 147 dalam bidang-bidang berikut:

  • EASA Part 147 diluluskan kucing. A, B1.1, Kursus Asas C
  • kursus-kursus latihan Jenis pada Boeing B737 NG, Boeing 737 CL, AS332 Super Puma
  • kursus penerbangan khas untuk Crew dan Penyelenggaraan kakitangan
  • Consulting Aviation
  • EASA Training Penerusan
  • Aircraft Ground Latihan Pengendalian
  • Pengurusan syarikat penerbangan dan kursus Commercial

Untuk maklumat terperinci hubungi kami di tm@aviatec.gr

aviatec02

Misi

sasaran Aviatec adalah untuk menyediakan pembelajaran yang sangat baik untuk profesional Aviation sedia ada dan bakal dan menyebabkan mereka berpengetahuan dan kompeten untuk betul melaksanakan tugas mereka. Kami juga berhasrat untuk menambah nilai dalam organisasi yang menggaji mereka dan menjadi ahli penyumbang yang sangat mencabar, dari segi Keselamatan, Kualiti dan Produktiviti, Industri Penerbangan.

Visi

penglihatan Aviatec adalah untuk dihormati dan dihargai oleh Pihak Berkuasa Pengawalseliaan dan pelanggan kami untuk kualiti yang cemerlang perkhidmatan kami dan keberkesanan program pembelajaran kami.

Sasaran kami adalah untuk menyediakan pembelajaran yang sangat baik untuk profesional Aviation sedia ada dan bakal dan menyebabkan mereka berpengetahuan dan kompeten untuk betul melaksanakan tugas mereka. Kami juga berhasrat untuk menambah nilai dalam organisasi yang menggaji mereka dan menjadi ahli penyumbang yang sangat mencabar, dari segi Keselamatan, Kualiti dan Produktiviti, Industri Penerbangan.

aviatec03

Polisi kualiti

Kami komited terhadap piawaian tertinggi dalam Kepuasan Pelanggan dan akan berusaha untuk peningkatan yang berterusan dalam proses latihan dan peperiksaan kami untuk memastikan kualiti yang berterusan dan konsisten perkhidmatan kami.

Kami mencapai ini melalui kursus berikut tindakan:

Pada pelanggan: Kami mendengar kepada pelanggan kami, memahami keperluan pembelajaran dan harapan mereka dan berusaha untuk memenuhi keperluan-keperluan dan harapan dengan cara yang memenuhi jangkaan pihak berkepentingan kami yang lain.

Kepimpinan: Kami menubuhkan dan berkomunikasi visi kami untuk organisasi dan melalui kepimpinan kami contoh nilai-nilai teras untuk membimbing kelakuan semua.

Pada orang: Kita melibatkan orang kita dalam pembangunan organisasi, memanfaatkan pengetahuan dan pengalaman mereka, mengiktiraf sumbangan mereka dan menyediakan satu persekitaran di mana mereka terdorong untuk merealisasikan potensi penuh mereka.

Dalam Proses dan sistem: Kami mengambil pendekatan proses ke arah pengurusan kerja dan menguruskan proses kami sebagai satu sistem berinteraksi proses yang menghasilkan hasil yang memuaskan semua pihak berkepentingan.

Penambahbaikan berterusan masa: Kami sentiasa mengkaji semula sistem dan prestasi kami dengan sikap bahawa mereka sentiasa boleh diperbaiki; kita akan melihat kegagalan sebagai peluang pembelajaran dan bukan sebagai menuding jari (menyalahkan orang) acara.

Dalam Keputusan: Kami mendasarkan keputusan kita pada analisis logik dan intuitif data yang dikumpul daripada aktiviti pemantauan kami.

Dalam hubungan Pembekal: Kami membangunkan kerjasama dengan pembekal kami dan bekerjasama dengan mereka untuk sama-sama meningkatkan prestasi.

Mengenai alam sekitar, kesihatan dan keselamatan: Kami beroperasi dengan cara yang melindungi alam sekitar dan kesihatan dan keselamatan pelatih, kakitangan dan sesiapa sahaja yang mungkin terjejas oleh operasi kami.

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

EASA Part 66 Jenis Penilaian Kursus - (boeing 737NG / Boeing 737cl / As332) B1 / B2 / C

Campus Sepenuh masa 39  August 2017 Yunani Athens

Kursus ini adalah mematuhi EASA Part-66. Peserta akan memperoleh pengetahuan yang diperlukan untuk melaksanakan dan mengesahkan tugas-tugas penyelenggaraan dibenarkan untuk dijalankan sebagai memperakui kategori kakitangan B1 / B2. [+]

BOEING 737-600 / 700/800/900 (CFM 56) EASA PART-66 B1 / B2 TEORI Rangka Kursus Kursus ini adalah mematuhi EASA Part-66. Peserta akan memperoleh pengetahuan yang diperlukan untuk melaksanakan dan mengesahkan tugas-tugas penyelenggaraan dibenarkan untuk dijalankan sebagai memperakui kategori kakitangan B1 / B2. Ia menyediakan penerangan terperinci, operasi, komponen lokasi, penyingkiran / pemasangan, menggigit dan penyelesaian masalah prosedur ke tahap manual penyelenggaraan. Tempoh Kursus: 174h, 29 hari Kumpulan sasaran: EASA Part-66 kategori B1 / B2 atau kakitangan penyelenggaraan yang lain. Bilangan Peserta: disyorkan 15 BOEING 737-600 / 700/800/900 (CFM 56) EASA PART-66 B1 / B2 PRAKTIKAL Rangka Kursus Kursus ini adalah mematuhi EASA Part-66. Peserta akan memperoleh pengalaman praktikal yang diperlukan untuk melaksanakan dan mengesahkan tugas-tugas penyelenggaraan dibenarkan untuk dijalankan sebagai memperakui kategori kakitangan B1 / B2. Ia menyediakan sistem terperinci persembahan operasi, komponen lokasi, penyingkiran / pemasangan, menggigit dan prosedur penyelesaian masalah dengan pesawat sebenar dalam kerjasama dengan rakan kongsi kami EgyptAir. Tempoh Kursus: 10 hari Kumpulan sasaran: EASA Part-66 kategori B1 / B2 atau kakitangan penyelenggaraan yang lain. Bilangan Peserta: disyorkan 15 peperiksaan peperiksaan fasa, buku ditutup, jenis peperiksaan aneka pilihan. tanda lulus setiap peperiksaan modul adalah 75%. penilaian praktikal untuk latihan praktikal. Eurocopter AS332 (Turbomeca Makila 1A / 1A1) B1 / B2 TEORI Rangka Kursus Kursus ini adalah mematuhi EASA Part-66. Peserta akan memperoleh pengetahuan yang diperlukan untuk melaksanakan dan mengesahkan tugas-tugas penyelenggaraan dibenarkan untuk dijalankan sebagai memperakui kategori kakitangan B1 / B2. Ia menyediakan penerangan terperinci, operasi, komponen lokasi, penyingkiran / pemasangan, penyesuaian dan prosedur penyelesaian masalah ke tahap manual penyelenggaraan. Tempoh Kursus: 153h, 26 hari Kumpulan sasaran: EASA Part-66 kategori B1 / B2 atau kakitangan penyelenggaraan yang lain. Bilangan Peserta: disyorkan 10 Eurocopter AS332 (Turbomeca Makila 1A / 1A1) B1 / B2 PRAKTIKAL Rangka Kursus Kursus ini adalah mematuhi EASA Part-66. Peserta akan memperoleh pengalaman praktikal yang diperlukan untuk melaksanakan dan mengesahkan tugas-tugas penyelenggaraan dibenarkan untuk dijalankan sebagai memperakui kategori kakitangan B1 / B2. Ia menyediakan sistem terperinci persembahan operasi, komponen lokasi, penyingkiran / pemasangan, penyesuaian dan prosedur penyelesaian masalah dengan pesawat sebenar. Tempoh Kursus: 10 hari Kumpulan sasaran: EASA Part-66 kategori B1 / B2 atau kakitangan penyelenggaraan yang lain. Bilangan Peserta: disyorkan 10 peperiksaan peperiksaan fasa, buku ditutup, jenis peperiksaan aneka pilihan. tanda lulus setiap peperiksaan modul adalah 75%. penilaian praktikal untuk latihan praktikal. [-]

EASA Part66 Kursus Asas Lesen

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Yunani Athens

Sebagai Mechanic Berlesen adalah pekerjaan berkemahiran tinggi dan bertanggungjawab, dan ia mengambil masa dua tahun kajian teori dan dua lagi tahun pengalaman praktikal dalam organisasi penyelenggaraan, untuk layak untuk mendapatkan lesen. Walaupun ini adalah permulaan untuk Mekanik paling Berlesen, siapakah yang lebih kajian, memperoleh lebih banyak pengalaman ke arah yang pakar dalam jenis pesawat dan oleh itu adalah yang paling mungkin untuk bekerja di kedudukan seperti itu. [+]

Untuk mekanik dilesenkan yang berjaya BAHAGIAN 66 LATIHAN ASAS Sebagai Mechanic Berlesen adalah pekerjaan berkemahiran tinggi dan bertanggungjawab, dan ia mengambil masa dua tahun kajian teori dan dua lagi tahun pengalaman praktikal dalam organisasi penyelenggaraan, untuk layak untuk mendapatkan lesen. Walaupun ini adalah permulaan untuk Mekanik paling Berlesen, siapakah yang lebih kajian, memperoleh lebih banyak pengalaman ke arah yang pakar dalam jenis pesawat dan oleh itu adalah yang paling mungkin untuk bekerja di kedudukan seperti itu. Kursus-kursus latihan boleh bermula bila-bila masa, tetapi calon-calon tidak boleh memohon lesen sehingga umur 18 tahun. Latihan termasuk kedua-dua bahagian teori dan praktikal, diikuti dengan peperiksaan dan penilaian praktikal. Calon-calon mesti boleh membaca, menulis dan berkomunikasi dengan tahap yang difahami dalam bahasa Inggeris di mana hampir semua dokumentasi teknikal dan prosedur yang perlu untuk menyokong pengeluaran sijil pelepasan kepada khidmat, tidak bertulis. Kategori Mekanik Pesawat Mekanik Pesawat Berlesen dibahagikan kepada kategori utama berikut mengikut Aviation Perundangan Eropah: Kategori A. kategori A A lesen penyelenggaraan pesawat membenarkan pemegang untuk mengeluarkan sijil pelepasan kepada perkhidmatan berikut kecil penyelenggaraan talian berjadual dan tugas-tugas pembaikan kecacatan mudah. Kategori B1. Sesuatu lesen penyelenggaraan pesawat kategori B1 membenarkan pemegang untuk mengeluarkan sijil pelepasan kepada perkhidmatan berikut sebarang penyelenggaraan berjadual dan tidak berjadual (line, asas, pengubahsuaian) dan tugas-tugas pembetulan kecacatan dilakukan pada struktur pesawat, loji kuasa, mekanikal, elektrik, terhad pada sistem avionik. lesen ini terpakai untuk turbin kapal terbang, omboh kapal terbang, turbin helikopter dan helikopter omboh. Lesen kategori B1 termasuk yang sepadan kategori A. Kategori B2. Ini adalah apabila calon memutuskan untuk mengikuti dan menghadiri kursus yang akan memberikan dia / dia mempunyai pengetahuan teknikal dalam kemahiran avionik. Lesen penyelenggaraan kategori B2 membenarkan pemegang untuk mengeluarkan sijil pelepasan kepada perkhidmatan berikut sebarang penyelenggaraan berjadual dan tidak berjadual (line, asas, pengubahsuaian) dan tugas-tugas pembetulan kecacatan dilakukan ke atas sistem avionik pesawat. Lesen kategori B2 tidak termasuk yang sepadan kategori A. Kategori B3. Terpakai kepada omboh enjin kapal terbang bukan bertekanan 2000 Kg MTOM dan ke bawah. Kategori C. Ini adalah apabila calon memutuskan untuk mengikuti dan menghadiri kursus yang berkaitan yang akan menyediakan dia / dia dengan pengetahuan teknikal yang mencukupi untuk melepaskan pesawat untuk perkhidmatan selepas Base Penyelenggaraan. Kursus-kursus yang utama yang disediakan oleh Aviatec adalah EASA Part-66 Cat A, B1 dan C untuk turbin berkuasa kapal terbang enjin kursus modul yang lengkap termasuk Latihan praktikal dalam persekitaran penyelenggaraan sebenar dan di bengkel kita sendiri. KURSUS Mata pelajaran latihan yang calon perlu menghadiri di Aviatec untuk menjadi Pesawat Mechanic berlesen dibahagikan kepada modul-modul berikut mengikut keperluan Penerbangan Eropah Perundangan: Modul 1. Matematik Modul 2. Physics Modul 3. Asas Elektrik Modul 4. Asas Elektronik Modul 5. Teknik Digital Elektronik Instrument Systems Modul 6. Bahan dan perkakasan Modul Amalan Maintenance 7. Modul 8. Aerodinamik asas Modul 9. Faktor Manusia Modul Perundangan 10. Aviation Modul 11A. Turbine Airplane Aerodinamik, Struktur dan Sistem (untuk B1.1 sahaja) Modul 12. Helikopter Aerodinamik, Struktur dan Sistem Modul 13. Pesawat Aerodinamik, Struktur dan Sistem (untuk B2 sahaja) Modul 14 Propulsion (untuk B2 sahaja) Modul 15. Gas Turbine Engine (untuk B1.1 sahaja) Modul 17. Propeller (untuk B1.1 sahaja) Modul yang diajar di peringkat pengetahuan bergantung kepada sama ada calon yang ingin mengikuti A, B1, kerjaya kategori B2 atau C. Setelah selesai setiap modul, calon perlu mengambil peperiksaan di mana jika berjaya lulus dia / dia akan dikreditkan dengan sewajarnya. Peperiksaan mempunyai standard tertentu gred lulus dan setiap peperiksaan modul terdiri daripada pelbagai jenis ujian seperti soalan pelbagai pilihan, esei, ujian amali dan lain-lain BENGKEL LATIHAN PRAKTIKAL ASAS Aviatec telah menubuhkan bengkel praktikal untuk mematuhi kehendak-kehendak latihan praktikal. Bengkel dilengkapi dengan mesin dan kunci kedai besi peralatan, bahagian pesawat yang sebenar, sebuah pesawat sebenar, enjin turbin yang lengkap, ujian dan kalibrasi unit dan secara amnya apa-apa yang akan menyokong keperluan latihan pelanggan dan kemahiran praktikal pelajar membina. latihan praktikal juga akan dijalankan pada pesawat yang sebenar. LATIHAN PRAKTIKAL LANJUT Aviatec sedang bekerjasama rapat dengan organisasi penyelenggaraan dan institusi teknologi, jadi kami dapat memberikan yang lengkap berhenti kedai latihan praktikal untuk memenuhi semua EASA digubal keperluan latihan dan dengan itu menyokong keperluan latihan pelanggan dan kemahiran praktikal pelajar membina. [-]

Contact
Alamat lokasi
26 Doukissis Plakentias Street
Athens, 15234 GR