Hong Kong Design Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Hong Kong Design Institute ( HKDI ) adalah sebuah institusi reka bentuk terkemuka di bawah Kumpulan VTC. Ia menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk memupuk pengetahuan dan profesionalisme dan menghasilkan bakat baru yang menonjolkan industri kreatif di Hong Kong.


Persekitaran Pembelajaran Dinamik

127860_HKDI_0009.jpg

Kampus yang memenangi anugerah HKDI didedikasikan untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang paling dinamik untuk pendidikan reka bentuk yang berkualiti.


Program Kualiti

Dengan pengalaman bertahun-tahun dalam bidang pendidikan reka bentuk, HKDI menyatukan kekuatan empat jabatan reka bentuk - Seni Bina, Reka Bentuk Dalaman dan Produk, Reka Bentuk Komunikasi dan Media Digital, Pengajian Asas Reka Bentuk dan Reka Bentuk Fesyen dan Imej - untuk menawarkan 20 program reka bentuk. Sangat fleksibel dalam artikulasi dan pendidikan maju, HKDI tawaran pelajar ijazah universiti tiga tahun Pathway daripada Diploma Tinggi dengan Ijazah Sarjana Muda Ijazah yang ditawarkan oleh universiti ternama di UK. Kurikulum kami direka bentuk dengan input daripada pemimpin industri untuk memastikan kaitan dan responsif kepada perkembangan industri. Program HKDI adalah kualiti yang dijamin oleh Majlis Hong Kong untuk Akreditasi Akademik dan Kelayakan Vokasional.

127859_HKDI_0008.jpg


Kreativiti dalam Tindakan

HKDI mengamalkan pendekatan "berfikir dan lakukan" menerusi kurikulum kontemporari dan kerjasama aktif dengan rakan akademik dan industri tempatan dan antarabangsa. Pelajar diberi peluang untuk memperoleh pengalaman secara langsung dan mengambil bahagian dalam program pertukaran global untuk mengembangkan cakrawala mereka sambil meningkatkan pemikiran kreatif dan kepekaan sosial mereka.


Pilihan yang Berharga untuk Kejayaan

Reka bentuk boleh menawarkan kerjaya yang memuaskan dan memuaskan. Kami berharap dapat memiliki anda sebagai ahli keluarga HKDI .

Lokasi

Hong Kong

Alamat
Hong Kong Design Institute
3 King Ling Road, Tseung Kwan O,
New Territories

Hong Kong, Hong Kong