Hong Kong Design Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang Kita

Komited untuk menyediakan pendidikan berkualiti untuk memupuk pengetahuan, profesionalisme dan bakat-bakat baru bagi industri kreatif yang sentiasa berubah, Hong Kong Design Institute (HKDI) menggunakan pendekatan "Fikirkan dan Adakah" melalui kurikulum kontemporari dan kerjasama aktif dengan industri. Dengan bertahun-tahun pengalaman dalam pendidikan reka bentuk, HKDI membawa bersama-sama kekuatan jabatan Design untuk menawarkan program meliputi seluruh Asasi, Design Komunikasi dan Media Digital, Fesyen dan Image Design, dan produk dan Interior Design.

Mengikuti falsafah menggalakkan kreativiti dalam tindakan, kampus state-of-the-art HKDI telah direka untuk menyediakan persekitaran yang terbuka dan dinamik kondusif untuk pembelajaran kreatif dan penerokaan inovatif. Ia menggabungkan pandangan yang terbuka dengan ruang pengajaran dan pembelajaran yang menggalakkan interaksi, silang idea dan responsif kepada masyarakat dan dunia yang lebih luas.

Sebagai penyedia utama pendidikan reka bentuk di rantau ini, yang HKDI komited untuk menawarkan peluang-peluang pembelajaran yang sangat baik untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat dalam industri kreatif.

A Persekitaran Pembelajaran Dinamik

The HKDI memulakan tahun akademik 2010/11 di kampus baru yang memenangi anugerah dalam Tiu Keng Leng. Kampus ini khusus untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang paling dinamik untuk pendidikan reka bentuk yang berkualiti.

Kreativiti dalam Tindakan

program reka bentuk komprehensif HKDI termasuk aktiviti untuk memupuk pemikiran kreatif dan kemahiran membuat keputusan, sensitiviti budaya dan perspektif global. Pengalaman HKDI adalah berdasarkan kepada pendekatan "fikir-dan-do" yang akan membolehkan anda untuk membangunkan semangat anda untuk reka bentuk sambil menyampaikan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya.

Program Kualiti dan Sokongan Pelajar

Kurikulum kami direka dengan input daripada pemimpin industri bagi memastikan kesesuaian dan responsif kepada perkembangan industri. program HKDI adalah jaminan kualiti oleh Majlis Hong Kong untuk Akreditasi Akademik dan Vokasional Kelayakan.

pelajar dan alumni kami disediakan dengan nasihat pembangunan kerjaya dan perkhidmatan sokongan. Melalui rancangan artikulasi dengan universiti-universiti terkemuka di luar negara, graduan HKDI Diploma Tinggi boleh mengikuti kursus Ijazah-up Top tempatan dan mencapai kelayakan ijazah dalam tempoh satu atau dua tahun.

A Choice Dihargai Kejayaan

Design boleh menawarkan kerjaya yang memberi ganjaran dan memuaskan. Kami tidak sabar-sabar untuk mempunyai anda sebagai ahli keluarga HKDI itu.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Lebih Tinggi Dalam Komunikasi Visual

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Program ini bertujuan untuk membangunkan keupayaan pelajar untuk berkomunikasi secara kreatif dengan menggunakan media visual dan digital kreatif. Fokus program ini adalah untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran komunikasi visual pada pemikiran analitikal, ungkapan visual dan penyelesaian masalah, mesej tafsiran, [+]

Matlamat Program

Program ini bertujuan untuk membangunkan keupayaan pelajar untuk berkomunikasi secara kreatif dengan menggunakan media visual dan digital kreatif. Fokus program ini adalah untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran komunikasi visual pada pemikiran analitikal, ungkapan visual dan penyelesaian masalah, mesej tafsiran, manipulasi dan komunikasi melalui pelbagai media reka bentuk grafik termasuk penjenamaan dan pemasaran, strategi meyakinkan, maklumat, reka bentuk interaktif dan manipulasi visual. Kami bertujuan untuk memupuk penyelesai masalah motivasi diri yang taat, ingin tahu, bersemangat dan berani untuk meneroka bidang baru dalam komunikasi visual.

Program ini juga menyediakan pengalaman pendidikan yang luas dengan kreativiti, pengurusan projek, komunikasi interpersonal dan kemahiran pembinaan pasukan yang sepadan dengan permintaan industri bagi fleksibel, graduan petah yang mampu bersaing dalam persekitaran kreatif serantau yang dinamik, pantas dan sentiasa berubah.... [-]


Diploma Lebih Tinggi Dalam Penjenamaan Fesyen Dan Belian

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Hong Kong adalah sebuah pusat perniagaan fesyen antarabangsa. Banyak syarikat fesyen antarabangsa mempunyai pejabat serantau di Hong Kong. Terkenal jenama fesyen antarabangsa juga telah membangunkan pasaran mereka di Hong Kong dan China pada tahun-tahun kebelakangan ini. [+]

Matlamat Program

Hong Kong adalah sebuah pusat perniagaan fesyen antarabangsa. Banyak syarikat fesyen antarabangsa mempunyai pejabat serantau di Hong Kong. Terkenal jenama fesyen antarabangsa juga telah membangunkan pasaran mereka di Hong Kong dan China pada tahun-tahun kebelakangan ini.

Fesyen Branding dan Pembelian terdiri daripada pelbagai aktiviti dalam spektrum keseluruhan saluran paip bekalan-permintaan, termasuk promosi jenama, komunikasi, editorial, pembangunan produk, sumber, pemasaran, pembelian runcit, operasi runcit, perdagangan visual dan reka bentuk paparan, dan lain-lain..

Program ini direka bentuk untuk membolehkan pelajar untuk bekerja dalam pelbagai bidang fesyen Branding dan Pembelian. Penekanan juga akan memakai memperkayakan pendedahan antarabangsa pelajar. Pelajar akan mencari program yang praktikal dan kreatif, melalui pengalaman pembelajaran yang berbeza seperti kuliah, tutorial, projek, lawatan, pertandingan dan lampiran industri. pengetahuan yang luas dan kemahiran dalam penjenamaan fesyen dan pemasaran, analisis trend, persekitaran perniagaan global, reka bentuk, bahan dan teknologi bentuk komponen teras program yang pelajar boleh memilih salah satu daripada skop kajian khusus dalam (1) penjenamaan dan komunikasi, (2 ) pembangunan produk dan mendapatkan perkhidmatan, (3) pembelian runcit dan pengurusan, atau (4) perdagangan visual.... [-]


Diploma Lebih Tinggi Dalam Produk, Reka Bentuk Dalaman Dan Pameran (kumpulan Subjek)

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Jabatan Produk dan Interior Design berjalan satu semester kurikulum menyeluruh tiga dimensi yang sama kepada semua pelajar tahun pertama Diploma Tinggi belajar di Reka Bentuk Produk, Interior Design and Design Exhibition. [+]

Matlamat Program

Jabatan Produk dan Interior Design berjalan satu semester kurikulum menyeluruh tiga dimensi yang sama kepada semua pelajar tahun pertama Diploma Tinggi belajar di Reka Bentuk Produk, Interior Design and Design Exhibition.

Program ini ditujukan kepada pelajar-pelajar yang telah menamatkan pendidikan sekolah menengah mereka dan mengharapkan untuk mengambil pakar kajian reka bentuk 3 dimensi. Ia direka untuk mencerminkan konteks reka bentuk asas dan pengetahuan kreatif dan kemahiran yang bertindak sebagai pengenalan kepada dan persediaan untuk, pelajar tahun satu kajian 'empat semester akan datang' dalam program reka bentuk profesional / aliran masing-masing.

The meluas reka bentuk kurikulum yang sama tiga dimensi menyediakan pengalaman holistik untuk tahun satu pelajar dan asas yang kukuh untuk membolehkan pelajar untuk mengesahkan program pengajian / aliran dalam Jabatan Produk dan Interior Design mereka.... [-]


Contact
Alamat lokasi
3 King Ling Road, Tseung Kwan O, N.T., H.K.
Hong Kong, HK