Hong Kong Design Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang Kita

Komited untuk menyediakan pendidikan berkualiti untuk memupuk pengetahuan, profesionalisme dan bakat-bakat baru bagi industri kreatif yang sentiasa berubah, Hong Kong Design Institute (HKDI) menggunakan pendekatan "Fikirkan dan Adakah" melalui kurikulum kontemporari dan kerjasama aktif dengan industri. Dengan bertahun-tahun pengalaman dalam pendidikan reka bentuk, HKDI membawa bersama-sama kekuatan jabatan Design untuk menawarkan program meliputi seluruh Asasi, Design Komunikasi dan Media Digital, Fesyen dan Image Design, dan produk dan Interior Design.

Mengikuti falsafah menggalakkan kreativiti dalam tindakan, kampus state-of-the-art HKDI telah direka untuk menyediakan persekitaran yang terbuka dan dinamik kondusif untuk pembelajaran kreatif dan penerokaan inovatif. Ia menggabungkan pandangan yang terbuka dengan ruang pengajaran dan pembelajaran yang menggalakkan interaksi, silang idea dan responsif kepada masyarakat dan dunia yang lebih luas.

Sebagai penyedia utama pendidikan reka bentuk di rantau ini, yang HKDI komited untuk menawarkan peluang-peluang pembelajaran yang sangat baik untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat dalam industri kreatif.

A Persekitaran Pembelajaran Dinamik

The HKDI memulakan tahun akademik 2010/11 di kampus baru yang memenangi anugerah dalam Tiu Keng Leng. Kampus ini khusus untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang paling dinamik untuk pendidikan reka bentuk yang berkualiti.

Kreativiti dalam Tindakan

program reka bentuk komprehensif HKDI termasuk aktiviti untuk memupuk pemikiran kreatif dan kemahiran membuat keputusan, sensitiviti budaya dan perspektif global. Pengalaman HKDI adalah berdasarkan kepada pendekatan "fikir-dan-do" yang akan membolehkan anda untuk membangunkan semangat anda untuk reka bentuk sambil menyampaikan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya.

Program Kualiti dan Sokongan Pelajar

Kurikulum kami direka dengan input daripada pemimpin industri bagi memastikan kesesuaian dan responsif kepada perkembangan industri. program HKDI adalah jaminan kualiti oleh Majlis Hong Kong untuk Akreditasi Akademik dan Vokasional Kelayakan.

pelajar dan alumni kami disediakan dengan nasihat pembangunan kerjaya dan perkhidmatan sokongan. Melalui rancangan artikulasi dengan universiti-universiti terkemuka di luar negara, graduan HKDI Diploma Tinggi boleh mengikuti kursus Ijazah-up Top tempatan dan mencapai kelayakan ijazah dalam tempoh satu atau dua tahun.

A Choice Dihargai Kejayaan

Design boleh menawarkan kerjaya yang memberi ganjaran dan memuaskan. Kami tidak sabar-sabar untuk mempunyai anda sebagai ahli keluarga HKDI itu.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Tinggi dalam Komunikasi Visual

Campus Sepenuh masa September 2019 Hong Kong

Program ini bertujuan untuk membangunkan kemampuan pelajar untuk berkomunikasi secara kreatif dengan menggunakan visual visual dan media digital. Tumpuan program ini adalah untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran komunikasi visual mengenai pemikiran analitik, ekspresi visual dan penyelesaian masalah, tafsiran mesej, [+]

Matlamat Program

Program ini bertujuan untuk membangunkan kemampuan pelajar untuk berkomunikasi secara kreatif dengan menggunakan visual visual dan media digital. Tumpuan program ini adalah untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran komunikasi visual mengenai pemikiran analitik, ekspresi visual dan penyelesaian masalah, tafsiran mesej, manipulasi dan komunikasi melalui pelbagai media reka bentuk grafik termasuk penjenamaan dan pemasaran, strategi persuasif, maklumat, reka bentuk interaktif dan manipulasi visual. Kami bertujuan untuk memupuk pemecah masalah bermotivasi diri yang pandai, ingin tahu, bersemangat dan berani untuk menerokai sempadan baru dalam komunikasi visual.

Program ini juga menyediakan pengalaman pendidikan yang luas dengan kreativiti, pengurusan projek, komunikasi interpersonal dan kemahiran membangun pasukan yang sepadan dengan permintaan industri untuk graduan yang fleksibel, mengungkapkan yang mampu bersaing dalam persekitaran kreatif serantau yang serba cepat dan sentiasa berubah.... [-]


Diploma Tinggi dalam Reka Bentuk Fesyen

Campus Sepenuh masa September 2019 Hong Kong

Program ini direka bentuk untuk membolehkan pelajar bekerja di bidang reka bentuk fesyen dan bidang pembangunan produk. Pelajar akan mendapati program ini praktikal dan kreatif, pembelajaran melalui pameran fesyen, projek langsung, pertandingan reka bentuk, program pertukaran antarabangsa, bekerja dengan pengamal dan organisasi melawat dari fesyen dan industri yang berkaitan. [+]

Matlamat Program

Hong Kong adalah salah satu pusat fesyen utama di dunia. Industri fesyen adalah luas dan termasuk pakaian fesyen dan reka bentuk aksesori, penyelidikan dan pembangunan, merchandising, peruncitan, promosi jenama dan pengurusan.

Program ini direka bentuk untuk membolehkan pelajar bekerja di bidang reka bentuk fesyen dan bidang pembangunan produk. Pelajar akan mendapati program ini praktikal dan kreatif, pembelajaran melalui pameran fesyen, projek langsung, pertandingan reka bentuk, program pertukaran antarabangsa, bekerja dengan pengamal dan organisasi melawat dari fesyen dan industri yang berkaitan. Pelajar akan dijangka memperoleh teknik dalam reka bentuk konsep reka bentuk, membuat corak dan menjahit produk fesyen. Reka bentuk Rekabentuk Pakaian dan Aksesori akan terus menyediakan pelajar dengan skop pembelajaran yang lebih menyeluruh seperti yang diperlukan di pasaran.... [-]


Diploma Tinggi dalam Reka Bentuk Senibina

Campus Sepenuh masa September 2019 Hong Kong

Program ini meletakkan asas falsafah reka bentuk dan praktikal teknikal bagi pelajar yang ingin meneruskan profesion seni bina, menyediakan latihan latar belakang dalam komunikasi visual, reka bentuk dua dan tiga dimensi, teori seni bina dan sejarah, prinsip bangunan dan perjalanan lapangan luar negara untuk pelajar untuk berlatih atau meneruskan pengajian lanjut dalam seni bina. [+]

Matlamat Program

Program ini meletakkan asas falsafah reka bentuk dan praktikal teknikal bagi pelajar yang ingin meneruskan profesion seni bina, menyediakan latihan latar belakang dalam komunikasi visual, reka bentuk dua dan tiga dimensi, teori seni bina dan sejarah, prinsip bangunan dan perjalanan lapangan luar negara untuk pelajar untuk berlatih atau meneruskan pengajian lanjut dalam seni bina. Pelajar boleh merekabentuk projek dengan pelbagai skala secara beransur-ansur seperti rumah, pusat hiburan, kompleks pameran atau ruang bandar. Skop reka bentuk boleh terdiri dari bentuk luaran yang unik ke ruang dalaman atmosfera. Program ini juga memberi penekanan kepada peluang untuk pelajar merealisasikan reka bentuk mereka dan menyertai aktiviti pertukaran luar negara.... [-]


Contact
Alamat lokasi
3 King Ling Road, Tseung Kwan O, N.T., H.K.
HK