Hong Kong Institute of Vocational Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai ahli Kumpulan VTC, Hong Kong Institut Pendidikan Vokasional (IVE) adalah pembekal terkemuka vokasional dan profesional pendidikan di Hong Kong, komited untuk memupuk profesional dinilai oleh industri. IVE telah berkembang seiring dengan pembangunan ekonomi Hong Kong, membina tenaga kerja yang cekap dan inovatif diperlukan dalam ekonomi berasaskan pengetahuan.

Kemudahan Cemerlang Memperkaya pengalaman pembelajaran pelajar IVE, kemudahan standard industri ditetapkan untuk mensimulasikan persekitaran tempat kerja. makmal dan pusat kami dinaik taraf dari semasa ke semasa seiring dengan trend terkini industri.

Kampus Vibrant Pelajar memasuki program IVE akan menemui memperkaya dan penuh keseronokan hidup kajian. 9 IVE kampus kami mewujudkan persekitaran pembelajaran yang interaktif kepada pelajar untuk memupuk semangat untuk belajar dan mengembangkan minat dan bakat mereka melalui pelbagai aktiviti sukan dan kebudayaan.

kampus IVE di seluruh wilayah dilengkapi dengan kemudahan state-of-the-art penting untuk menyediakan pelajar untuk kehidupan kampus yang serba boleh. Setiap kampus adalah yang dibina khas dengan kemudahan khusus untuk pelajar bidang yang berbeza untuk mendapatkan pengetahuan dan kemahiran praktikal dalam bidang yang mereka pilih.

Kecemerlangan pengajaran pasukan pengajaran yang berkelayakan tinggi kami mempunyai pengalaman industri yang kukuh. Dengan pendekatan yang unik "Fikirkan dan Adakah", guru-guru kita memberikan pengetahuan akademik yang seimbang dan praktikal pengetahuan yang diperlukan dalam penting tempat kerja sebenar untuk kejayaan profesional.

Dengan pelaksanaan program pembangunan kakitangan, mengajar penginapan kakitangan pada nadi perkembangan industri. Pelajar boleh belajar daripada guru-guru mereka pengetahuan yang paling up-to-tarikh dan dilengkapi dengan kecekapan untuk pembangunan masa depan mereka.

Rangkaian Industri Strong IVE berusaha untuk menjalin kerjasama industri jangka panjang untuk menyokong perancangan kursus kami dan reka bentuk kurikulum. sokongan industri juga mengambil bentuk aktiviti pembelajaran interaktif, peluang untuk lampiran industri dan penempatan pekerjaan.

Masa Depan Harapan Pelajar-pelajar kita secara konsisten menerima pelbagai anugerah dan biasiswa, bukti kepada kecemerlangan akademik dan pencapaian cemerlang. Lebih 300 biasiswa yang disediakan oleh syarikat-syarikat, badan-badan profesional dan peminat.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Diploma Lanjutan »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma Lanjutan

Diploma Lebih Tinggi Dalam Bidang Kejuruteraan Awam

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan teknikal dan profesional dan kemahiran yang perlu untuk meneruskan kerjaya sebagai juruteknik yang lebih tinggi dalam bidang kejuruteraan awam atau bidang yang berkaitan. Ia menyediakan pelajar untuk kerjaya sebagai juruteknik atau jurutera juruteknik kejuruteraan awam / struktur dan industri pembinaan. Ia juga bertujuan untuk membangunkan pelajar yang boleh berfikir sendiri, menghargai kekangan teknikal, pengurusan dan sosial dalam persekitaran kerja mereka dan mampu untuk membuat pertimbangan profesional. [+]

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan teknikal dan profesional dan kemahiran yang perlu untuk meneruskan kerjaya sebagai juruteknik yang lebih tinggi dalam bidang kejuruteraan awam atau bidang yang berkaitan. Ia menyediakan pelajar untuk kerjaya sebagai juruteknik atau jurutera juruteknik kejuruteraan awam / struktur dan industri pembinaan. Ia juga bertujuan untuk membangunkan pelajar yang boleh berfikir sendiri, menghargai kekangan teknikal, pengurusan dan sosial dalam persekitaran kerja mereka dan mampu untuk membuat pertimbangan profesional.

Program ini direka dengan penekanan kepada latihan generik dan bahasa, pembangunan keseluruhan orang dan pengalaman kerja untuk mempersiapkan pelajar untuk melanjutkan pelajaran dan pekerjaan selepas tamat pengajian. ... [-]


Diploma Lebih Tinggi Dalam Pengurusan Perniagaan Antarabangsa

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Program ini bertujuan untuk membolehkan pelajar meneruskan kerjaya dalam syarikat multinasional yang terlibat dalam perniagaan dan perdagangan antarabangsa. Program menekankan latihan praktikal. Akademik, kemahiran teknikal dan pengurusan dari persekitaran perniagaan antarabangsa, aspek perundangan dan kewangan dan pemasaran untuk menyeberangi kemahiran pengurusan budaya, pengurusan pameran praktikal dan pengurusan kualiti & akreditasi dimasukkan. [+]

Program ini bertujuan untuk membolehkan pelajar meneruskan kerjaya dalam syarikat multinasional yang terlibat dalam perniagaan dan perdagangan antarabangsa. Program menekankan latihan praktikal. Akademik, kemahiran teknikal dan pengurusan dari persekitaran perniagaan antarabangsa, aspek perundangan dan kewangan dan pemasaran untuk menyeberangi kemahiran pengurusan budaya, pengurusan pameran praktikal dan pengurusan kualiti & akreditasi dimasukkan.

Program ini direka dengan penekanan kepada latihan generik dan bahasa, pembangunan keseluruhan orang dan pengalaman kerja bagi melengkapkan pelajar untuk melanjutkan pelajaran dan pekerjaan selepas tamat pengajian.

Kurikulum

Semester 1:... [-]


Diploma Lebih Tinggi Dalam Permainan Dan Animasi

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Untuk menghadapi pembangunan pesat industri hiburan digital di Hong Kong dan Asia, program ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan praktikal dan kemahiran untuk menjadi profesional bagi reka bentuk dan pembangunan permainan komputer, animasi komputer, dan kesan visual. Ini juga merupakan program yang unik di mana pelajar akan dapat mengakses sistem komputer yang canggih dan perisian untuk merealisasikan idea-idea kreatif mereka untuk pengeluaran produk hiburan digital. [+]

Pelajar boleh memilih salah satu daripada aliran berikut bagi meningkatkan pengetahuan dan kemahiran profesional dalam bidang-bidang tertentu:

Diploma Tinggi dalam Permainan dan Animasi (Permainan) Diploma Tinggi dalam Permainan dan Animasi (Animasi)

Semester 1 adalah semester biasa. Pelajar akan maju ke sungai pada semester ke-2 (sementara), tertakluk kepada pilihan mereka, prestasi akademik dan bilangan tempat di sungai tertentu.

Untuk menghadapi pembangunan pesat industri hiburan digital di Hong Kong dan Asia, program ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan praktikal dan kemahiran untuk menjadi profesional bagi reka bentuk dan pembangunan permainan komputer, animasi komputer, dan kesan visual. Ini juga merupakan program yang unik di mana pelajar akan dapat mengakses sistem komputer yang canggih dan perisian untuk merealisasikan idea-idea kreatif mereka untuk pengeluaran produk hiburan digital.... [-]


Diploma Lebih Tinggi Dalam Teknologi Dan Keselamatan Makanan

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan latihan yang komprehensif dengan pengetahuan yang luas dan kemahiran praktikal yang berkaitan dengan makanan, pemakanan, pembangunan dan pengurusan produk makanan. Ia meliputi pelbagai modul termasuk teknologi makanan, undang-undang, ujian dan keselamatan, audit kualiti makanan, dan sistem pengurusan kualiti makanan. [+]

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan latihan yang komprehensif dengan pengetahuan yang luas dan kemahiran praktikal yang berkaitan dengan makanan, pemakanan, pembangunan dan pengurusan produk makanan. Ia meliputi pelbagai modul termasuk teknologi makanan, undang-undang, ujian dan keselamatan, audit kualiti makanan, dan sistem pengurusan kualiti makanan.

Program ini juga direka dengan penekanan kepada latihan generik dan bahasa, pembangunan keseluruhan orang dan pengalaman kerja untuk mempersiapkan pelajar untuk melanjutkan pelajaran dan pekerjaan selepas tamat pengajian.

Kurikulum

Semester 1:

Bahasa Inggeris dan Komunikasi: Interaksi Tempat Kerja Seluruh Orang Pembangunan: Self-keberkesanan Peningkatan Vokasional Cina Komunikasi I: Putonghua Perbualan dan Laporan Teknologi Maklumat Essentials - Sains Gunaan Kimia Essential dan Aplikasi STATISTIK Mikrobiologi Pemakanan manusia Keselamatan dan Amalan Makmal Pengenalan kepada Amalan Profesional dalam Sains dan Teknologi Makanan ... [-]

Contact
Alamat lokasi
VTC Admissions Office
Room 032, Ground Floor,
6 Oi Kwan Road, Wan Chai, Hong Kong

Hong Kong, HK