Hong Kong Raffles School Of Continuing Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Raffles Education Corporation Limited

Raffles Education Corporation Limited ("RafflesEducation" atau "Kumpulan") adalah pembekal pendidikan swasta utama, pemilik dan pengurus aset dan kemudahan pendidikan, dan pelabur dan pemaju hartanah berkaitan pendidikan.
Sejak mendirikan kolejnya yang pertama di Singapura pada tahun 1990, RafflesEducation telah berkembang untuk memberikan spektrum perkhidmatan pendidikan melalui rangkaian luas 25 kolej dan universiti di 23 bandar di 13 negara di seluruh dunia: Australia, Kemboja, China, India, Indonesia, Malaysia, Mongolia, Arab Saudi, Singapura, Sri Lanka, Switzerland dan Thailand. Lebih daripada 20,000 pelajar yang mendaftar di program-program pengajian tinggi RafflesEducation mendapat manfaat daripada pendidikan berkualiti yang menyediakan pengalaman lepasan yang berpengalaman yang berkaitan dengan industri.
Kumpulan juga melabur dan menguruskan portfolio aset pendidikan yang berkembang di Asia dan Eropah.
Beribu pejabat di Singapura, RafflesEducation menggunakan hampir 2,000 staf akademik dan pentadbiran dan disenaraikan di Papan Utama Bursa Singapura.

Persekitaran Pembelajaran Antarabangsa

Di Raffles International College Hong Kong, kami menyediakan pelajar dengan persekitaran pembelajaran bahasa Inggeris yang kaya melalui pasukan akademik antarabangsa dan badan pelajar. Mempelajari dalam persekitaran antarabangsa membolehkan pelajar kami mengembangkan rangkaian peribadi mereka dan terdedah kepada perspektif antarabangsa. Ia juga membantu membentuk pelajar kami keperibadian reka bentuk yang unik.

Pensyarah Raffles International College Hong Kong pensyarah datang dari seluruh dunia. Mereka semua adalah pereka profesional atau profesional yang berpangkalan dengan latar belakang industri yang kuat dan banyak pengetahuan teknikal. Mereka komited untuk menyampaikan pengalaman industri kehidupan sebenar mereka kepada pelajar.

Pelajar Raffles International Hong Kong juga berasal dari lebih daripada 30 negara di seluruh dunia - contohnya Australia, Kanada, Colombia, Perancis, Hong Kong, Indonesia, India, Korea, Malaysia, New Zealand, Filipina, Rusia, United Kingdom, Amerika Syarikat, Singapura dan banyak lagi. Dengan latar belakang budaya dan pendidikan yang pelbagai, kelas kami dipenuhi dengan interaksi dinamik dan pertukaran idea dan nilai yang menarik.

Pasukan Akademik Profesional

Pendidik kami lebih daripada guru. Mereka adalah pengamal dan pakar kreatif dalam profesion mereka sendiri, membawa pelajar rapat dengan industri dan membantu pelajar meneroka peluang pekerjaan yang berbeza. Secara kolektif, pelbagai latar belakang dan kekayaan pengetahuan budaya dan industri diterjemahkan ke dalam kelebihan pembelajaran tambahan untuk pelajar.

Dengan saiz kelas kecil, setiap pelajar menerima perhatian peribadi dan mentor. Pensyarah menyedari kekuatan dan kemajuan setiap pelajar dan membantu mereka mencapai potensi unik mereka.

Kampus dan sumber E

Kami komited untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang terbaik untuk pelajar kami yang membantu mereka dalam perjalanan pembelajaran mereka. Terletak di tengah-tengah bandar dengan hanya 5 minit berjalan kaki ke stesen MTR, pelajar kami berada berdekatan dengan adegan runcit kota yang dinamik. Kampus kami terdiri daripada dua peringkat, perumahan 6 bilik darjah, 6 bilik khusus dan perpustakaan.

Bilik-bilik khusus kami (Bilik fesyen, Bilik jahit, Bilik visual, Bilik fotografi, bilik 3D, Bilik ilustrasi) menyediakan pelajar kami dengan peralatan terkini dan aplikasi teknologi. Dengan rangkaian tanpa wayar, pelajar boleh mendapat akses percuma ke sumber-sumber dalam talian di mana sahaja dan bila-bila masa di seluruh kampus.

E-Sumber

Untuk membantu pelajar Raffles dalam mempelajari dan menerima bahan berkaitan, kami menawarkan sistem e-sumber dan e-perpustakaan. Dengan log masuk mereka sendiri, pereka Raffles boleh mengakses pelbagai e-sumber termasuk bahan penyelidikan dan panduan rujukan Harvard.

  • Pangkalan Data Gale untuk pelajar Raffles HK: http://infotrac.galegroup.com/itweb/hkric
  • Laman web Perpustakaan Raffles College (RCDC): http://www.rafflescollegelibrary.com/
This school offers programs in:
  • English

Lihat Diploma Lanjutan » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma Lanjutan

Diploma Lanjutan Dalam Pemasaran Dan Pengurusan Fesyen

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Kajian Fesyen Pemasaran dan Pengurusan adalah bidang yang menarik yang membuka satu peluang yang tidak terhingga dalam industri fesyen. Pelajar belajar untuk membeli dan mengamalkan amalan dagangan, mengonsepkan aktiviti pengiklanan dan promosi. Disesuaikan untuk menggabungkan pengetahuan fesyen kreatif dengan landasan yang kukuh dalam perniagaan, pemasaran dan kajian kontekstual. [+]

Kajian salah satu Kursus Pemasaran dan Pengurusan Fesyen Teratas di Hong Kong

Kajian Fesyen Pemasaran dan Pengurusan adalah bidang yang menarik yang membuka satu peluang yang tidak terhingga dalam industri fesyen. Pelajar belajar untuk membeli dan mengamalkan amalan dagangan, mengonsepkan aktiviti pengiklanan dan promosi. Disesuaikan untuk menggabungkan pengetahuan fesyen kreatif dengan landasan yang kukuh dalam perniagaan, pemasaran dan kajian kontekstual.

Syarat kemasukan

Keperluan akademik:

Penyelesaian HKDSE yang berjaya dengan 4 mata pelajaran di peringkat 2 atau ke atas, mesti ada dalam bahasa Inggeris.

ATAU

Selesaikan penyelesaian salah satu daripada yang berikut:... [-]


Diploma Lanjutan Dalam Reka Bentuk Dalaman

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Kajian Interior Design merangkumi kajian seni bina dan reka bentuk yang terkandung dalam persekitaran yang dibina sambil memberi tumpuan kepada antara muka manusia dalam ruang tertentu. Kursus ini menyediakan latihan intensif untuk pelajar untuk menjadi pereka dalaman profesional. [+]

Kajian salah satu daripada Kursus Reka Bentuk Interior di atas di Hong Kong

Kajian Interior Design merangkumi kajian seni bina dan reka bentuk yang terkandung dalam persekitaran yang dibina sambil memberi tumpuan kepada antara muka manusia dalam ruang tertentu.

Kursus ini menyediakan latihan intensif untuk pelajar untuk menjadi pereka dalaman profesional. Penekanan diberikan kepada perancangan ruang, pemecahan masalah kreatif, kemahiran komunikasi dan pengetahuan mengenai bahan binaan, pembinaan, penyusunan semula komputer dan sejarah reka bentuk.

Syarat kemasukan

Keperluan akademik:

Penyelesaian HKDSE yang berjaya dengan 4 mata pelajaran di peringkat 2 atau ke atas, mesti ada dalam bahasa Inggeris.... [-]


Diploma Lanjutan Dalam Reka Bentuk Fesyen

Campus Sepenuh masa October 2018 Hong Kong

Kajian Reka Bentuk Fesyen memberi tumpuan kepada membangunkan pemahaman mendalam terhadap reka bentuk fesyen melalui projek-projek penyelidikan dan eksperimen. Kursus ini membawa pelajar dari konsep dan proses reka bentuk ke penghasilan akhir, sementara pengajaran memerlukan perniagaan dan kajian kontekstual. Ia menyediakan pendekatan bersepadu, menggabungkan kreativiti dengan kemahiran teknikal yang digunakan. [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Kajian Reka Bentuk Fesyen memberi tumpuan kepada membangunkan pemahaman mendalam terhadap reka bentuk fesyen melalui projek-projek penyelidikan dan eksperimen. Kursus ini membawa pelajar dari konsep dan proses reka bentuk ke penghasilan akhir, manakala pengajaran memerlukan perniagaan dan kajian kontekstual. Ia menyediakan pendekatan bersepadu, menggabungkan kreativiti dengan menggunakan teknik teknikal.

Dengan asas yang kuat dalam pengkhususan teknikal dan mata yang baik untuk trend pasaran, pelajar akan mula mengasah gaya dan identiti masing-masing melalui koleksi mereka. Latihan pelajar untuk menjadi fleksibel dalam menanggapi keperluan pasaran yang sentiasa berubah, perkembangan teknologi dan trend, graduan fesyen akan lebih daripada bersedia untuk mengambil kerja profesional dalam industri pantas ini.... [-]


Diploma Lanjutan Dalam Reka Bentuk Komunikasi Visual

Campus Sepenuh masa September 2018 Hong Kong

Kajian Visual Komunikasi melibatkan pemahaman yang mendalam mengenai peranan Graphic Designer dalam sejarah, masyarakat dan penyelidikan. Pelajar akan mempunyai peluang untuk meneroka isu budaya, ekonomi dan implikasi sosial penyelesaian reka bentuk grafik. [+]

Kaji salah satu daripada Program Reka Bentuk Komunikasi Visual Terbaik di Hong Kong

Kajian Visual Komunikasi melibatkan pemahaman yang mendalam mengenai peranan Graphic Designer dalam sejarah, masyarakat dan penyelidikan. Pelajar akan mempunyai peluang untuk meneroka isu budaya, ekonomi dan implikasi sosial penyelesaian reka bentuk grafik. Melalui penyelesaian praktikal utama, menyediakan mereka untuk kerjaya yang mencabar menggabungkan konsep kreativiti dan kemahiran perisian komputer dalam industri pengiklanan dan penerbitan yang sangat berdaya saing.

Syarat kemasukan

Keperluan akademik:

Penyelesaian HKDSE yang berjaya dengan 4 mata pelajaran di peringkat 2 atau ke atas, mesti ada dalam bahasa Inggeris.... [-]


Contact

Alamat 1/F & 21/F, Centre Point, 181-185 Gloucester Road, Wanchai, Hong Kong. Tel: +852 2520 6838 Email: enquiry@raffles.edu.hk
Hong Kong, Hong Kong