Baca keterangan rasmi

Dan Freeman / Unsplash

Avicenna International College (AIC) adalah institut pendidikan bebas yang pada mulanya ditubuhkan pada tahun 1995 di Budapest, Hungary. Sejak tahun 1995, AIC telah berkembang menjadi penyedia pendidikan berkualiti di Eropah. AIC sentiasa membangunkan program-program baru dan telah membuka pintu kepada lebih ramai pelajar antarabangsa di kampus-kampus Eropah yang berbeza.

AIC menawarkan program untuk pengajian sekolah tinggi antarabangsa, program asas selepas sekolah menengah untuk mempersiapkan universiti di Eropah. AIC juga menawarkan program BS, MS dan DBA FEDE ke arah darjah Eropah.

Misi

Avicenna International College menyediakan dan mendidik para pelajarnya sebagai warga yang bertanggungjawab, menikmati pembelajaran, membangunkan akademik dan mengejar pendidikan tinggi yang berjaya. Semangat untuk pengetahuan dan pembelajaran sepanjang hayat adalah bahagian penting dalam pendidikan kita.

Avicenna adalah komuniti penyayang, selamat dan sangat akademik dengan memberi tumpuan kepada "pendekatan holistik", "penyelesaian masalah" dan "pembelajaran interaktif".

Avicenna menggalakkan saling menghormati diri dan orang lain dan melibatkan pelajar dalam membina rumah jauh dari rumah mereka.

Avicenna International College , yang menggunakan pendekatan dan gaya berfikiran sendiri Avicenna, menawarkan kursus ijazah dan bukan ijazah semasa memberi nasihat kepada pelajar dan membawa mereka merentasi konsep "jambatan".

Pendidikan / latihan non-ijazah, pengembangan bahasa dunia pembelajaran, latihan seni dan kerjaya, penerbitan buku dan bahan-bahan ekstrakurikuler, pembangunan kandungan internet dan multimedia adalah antara misi AIC.

Kami sentiasa mengkaji dan mengiktiraf keperluan akademik dan saintifik pelajar kami, mereka bentuk dan mengembangkan produk dan perkhidmatan moden untuk keperluan ini. Produk dan perkhidmatan kami akan tersedia untuk semua pelajar kami.

Avicenna International College didedikasikan untuk menjadi rakan kejayaan para pelajarnya di seluruh dunia.

Peluang Masa Depan untuk Pelajar AIC

Selepas tamat pengajian dari AIC, majoriti pelajar kami menyertai universiti Eropah, Inggeris dan Amerika terbaik untuk menyiapkan pengajian mereka. Banyak universiti kini sedang giat mencari akreditasi pelajar AIC berkat pendidikan berkualiti tinggi di AIC.

Graduan lain AIC yang telah menamatkan program yayasan dalam Kejururawatan, IT, Pelancongan dan Pengurusan Hotel atau bidang lain dengan senang dapat mencari pekerjaan dan mendapat bayaran yang baik di pasaran Eropah.

Universiti Masa Depan Anda

Banyak universiti Eropah, UK dan Amerika Utara mengakui pelajar siswazah kami. Untuk kajian perubatan, graduan kami berpangkat di antara yang terbaik di universiti seperti Semmelweis University (Hungary), Szeged University (Hungary), Charles University (Republik Czech), Comenius University (Slovakia), beberapa universiti lain di Itali, Turki, dan negara-negara lain.

Pelajar yang melengkapkan program asas NCUK boleh meneruskan Tahun Satu mereka di AIC dan kemudian berpindah ke universiti rakan Inggeris untuk menyelesaikan gelar BA / BS atau MS mereka.

Universiti UK berikut JAMINAN dan kemasukan kepada pelajar kami yang kuat dalam bahasa Inggeris dan sains:

 • Aston University
 • Universiti Birmingham
 • Universiti Bradford
 • Universiti Bristol
 • Universiti Huddersfield
 • Universiti Kent
 • Kingston University London
 • Universiti Leeds
 • Universiti Leeds Becket
 • Liverpool John Moores University
 • Universiti Manchester
 • Manchester Metropolitan University
 • Queen Mary University of London
 • Universiti Salford, Manchester
 • Universiti Sheffield
 • Universiti Sheffield Hallam
Program diajar dalam:
 • Hungary
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Tahun Penubuhan

Avicenna International College

Program Yayasan Perniagaan Avicenna (BFP) direka untuk pelajar antarabangsa yang telah menamatkan sekolah menengah dan ingin meneruskan pengajian mereka di Eropah dalam u ... [+]

BFP akan menyediakan asas yang kukuh dalam bahasa Inggeris umum dan akademik

Program Yayasan Perniagaan Avicenna (BFP) direka untuk pelajar antarabangsa yang telah menamatkan sekolah menengah dan ingin meneruskan pengajian mereka di Eropah dalam universiti berbahasa Inggeris. BFP akan menyediakan asas yang kukuh dalam bahasa Inggeris umum dan akademik untuk para pelajar dan juga menawarkan sedikit pemahaman tentang subjek berkaitan perniagaan asas. Graduan kami boleh memohon mana-mana universiti Eropah atau Amerika Utara.

Program pentadbiran perniagaan, ekonomi, perbankan, pemasaran, hubungan antarabangsa, undang-undang dan IT dalam pemasaran adalah antara bidang studi yang lulusan Program Yayasan Bisnis (BFP) dapat memilih untuk meneruskan pengajian mereka di salah satu universitas berbahasa Inggris di Eropa.... [-]

Hungary Budapest
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Avicenna International College

Program Yayasan Jerman (GFP) di Avicenna direka untuk pelajar-pelajar yang telah menamatkan sekolah menengah dan merancang untuk meneruskan pengajian mereka di sebuah uni ... [+]

GFP memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran bahasa Jerman

Program Yayasan Jerman (GFP) di Avicenna direka untuk pelajar-pelajar yang telah menamatkan sekolah menengah dan merancang untuk meneruskan pengajian mereka di sebuah universiti di Jerman, Austria atau Swiss di mana bahasa pengajaran akan menjadi bahasa Jerman. GFP memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran bahasa Jerman para pelajar. Semua pelajar yang layak boleh memohon kursus ini tetapi pengetahuan awal bahasa Jerman bukanlah satu keperluan.

Untuk memohon kepada mana-mana Program Yayasan AIC, anda akan diambil melalui langkah-langkah berikut:Hantar Borang Permohonan yang lengkap untuk salah satu Program Yayasan AICSurat KemasukanSediakan dokumen permohonan dan pendaftaranMentransfer yuran tuisyen dan yuran insurans kepada AICSistem e-mel dan komunikasi AICSchengen Visa HungaryPelancongan Perjalanan... [-]
Hungary Budapest
Apr. 2020
Jerman
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Avicenna International College

NCUK - IFY Business Stream adalah program Tahun Yayasan yang sangat baik yang menyediakan pelajar AIC untuk mendapat kemasukan ke universiti Rakan Kongsi di UK atau belaj ... [+]

Program Tahun Asas Cemerlang

NCUK - IFY Business Stream adalah program Tahun Yayasan yang sangat baik yang menyediakan pelajar AIC untuk mendapat kemasukan ke universiti Rakan Kongsi di UK atau belajar di universiti berprestij lain di Eropah, Australia atau Amerika Syarikat. Pelajar akan menerima pendidikan yang kukuh secara umum dan bahasa Inggeris akademik semasa kursus satu tahun ini. Mata pelajaran khas yang berkaitan dengan kajian universiti masa depan mereka juga akan disediakan. Peperiksaan semifinal dan akhir dianjurkan oleh NCUK. Pelajar yang berjaya akan mendapat sijil NCUK yang sangat berharga.

Pentadbiran Perniagaan dan banyak bidang berkaitan di peringkat BA dan MA dicari oleh banyak pelajar antarabangsa, terutama dari negara-negara seperti India, Nepal, Iran, Turki, dan negara-negara Afrika. Pelajar-pelajar ini ingin mempelajari asas-asas perniagaan di sebuah kolej atau universiti yang terkenal dan mendapat ijazah yang bereputasi. Program NCUK dalam Perniagaan (IFY) akan memastikan para pelajar Avicenna mendapatkan universiti UK berkualiti tinggi dan mendapat ijazah yang akan membuka banyak pintu di hadapan mereka. Pelajar akan mengambil 3 modul dan Bahasa Inggeris Akademik. Setelah menyelesaikan semua keperluan, NCUK akan memberikan pelajar yang berjaya dengan IFY. NCUK juga membantu Jabatan Kemasukan AIC untuk meletakkan pelajar siswazah kami di salah sebuah universiti di UK.... [-]

Hungary Budapest
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Avicenna International College

NCUK adalah sebuah konsortium yang diiktiraf di seluruh dunia universiti-universiti utama UK yang menyediakan perkhidmatan pendidikan peringkat tinggi untuk UK dan pelaja ... [+]

Pendidikan Peringkat Tinggi

NCUK adalah sebuah konsortium yang diiktiraf di seluruh dunia universiti-universiti utama UK yang menyediakan perkhidmatan pendidikan peringkat tinggi untuk UK dan pelajar antarabangsa untuk menyediakan diri mereka untuk UK dan universiti lain. Tahun Asas Antarabangsa (NCUK - IFY) direka untuk pelajar antarabangsa untuk menjamin kemasukan ke universiti rakan kongsi dan menyediakan kemahiran yang diperlukan untuk kajian yang berjaya pada tahun 1 dan 2. Program ini diajar lebih dari satu tahun dan dinilai melalui peperiksaan dalaman dan luaran dan kursus. Modul Bahasa Inggeris Akademik yang kuat (EAP) dibina dalam Program Yayasan ini.

Serta menyediakan kemahiran sains dan bahasa Inggeris yang kuat dan memerlukan kelayakan akademik antarabangsa untuk belajar di UK dan universiti lain (Amerika Syarikat, Australia), IFY memberi anda kesadaran budaya dan mengajar anda cara belajar di persekitaran barat.... [-]

Hungary Budapest
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Interview with Alireza Ebrahimi

Interview with Amirreza Khodaparast