CEPT | Summer Winter School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Objektif

Program-program ini berbeza dari semester biasa dari segi struktur, pendekatan, dan kandungan. Kata kunci yang menangkap semangat SWS adalah eksperimen, variasi, dan inovasi. Mereka meneroka bidang yang baru muncul, menyediakan ruang untuk menguji idea dan kaedah baru, memudahkan pengalaman di situ, membantu memahami tapak dan situasi kritis, dan membuat peluang untuk belajar dengan membuat. Kursus-kursus di SWS adalah sengit dan adalah untuk jangka pendek antara dua hingga empat minggu.

Orientasi

Ciri khas SWS adalah kepelbagaian. Mereka mencapainya dengan menawarkan kursus yang merangkumi pelbagai topik dan isu dan mewujudkan kumpulan pembelajaran yang pelbagai dengan menjemput pelajar dari kolej lain untuk memohon kursus. Persekitaran intelek juga diperkayakan dengan membawa ahli profesional, ahli akademik, artis, dan pakar berpotensi dari seluruh negara dan luar negara untuk mengajar. Untuk menarik lebih ramai sumber dari luar dan menjadikannya mudah, SWS menggalakkan fakulti CEPT untuk menjadi tuan rumah kursus dengan mereka. Dalam kes sedemikian, kakitangan pengajar universiti mempunyai peranan penting dalam mentadbir kursus.

Kursus

Ahli fakulti membantu pelajar memahami sifat dan orientasi kursus dan membolehkan mereka membuat pilihan yang tepat. Untuk mencapai matlamat ini, mereka menyatakan secara jelas objektif, mod pengajaran atau kerja, dan hasil pembelajaran kursus. Dalam SWS sebelumnya, para pelajar telah menyukai sesi bengkel, aktiviti yang berorientasikan pemasangan dan mereka yang memerlukan perjalanan; dan peluang yang memberikan pemerolehan kemahiran tertentu. Pada tahun-tahun akan datang, palet ini akan diperluaskan dengan menawarkan lebih banyak kursus yang akan merangsang secara intelektual, melibatkan pembelajaran berbilang sensor, memberi tumpuan kepada proses khusus dan memberikan kemahiran.

SWS adalah peluang unik untuk mengembangkan pembelajaran, berinteraksi dengan sekumpulan besar pelajar, pengamal dan ahli akademik yang bersemangat dan berbakat, dan mempersembahkan inisiatif akademik CEPT. Terbuka kepada pelajar dari pelbagai latar belakang, kursus menjadi persekitaran pembelajaran dinamik dan kaya multikultural. Pada tahun-tahun yang akan datang, program akan meneroka lebih banyak jalan dan berkembang dengan kuat.

Lokasi

Ahmedabad

Alamat
Kasturba Lalabhai Campus, University Road, Vasant Vihar, Navrangpura
Ahmedabad, Gujarat, India

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: