Institute for Design Led Entrepreneurship (IFDE)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami menawarkan pendekatan holistik kepada pendidikan keusahawanan, berdasarkan enam prinsip. Graduan kami akan menjadi pemikir strategik, dengan tahap kemahiran reka bentuk yang tinggi, pemahaman industri yang kuat dan dapat skala yang cepat dan berjaya.

Enam Tenet kejayaan keusahawanan

Definisi masalah

Salah satu sebab utama kegagalan sebagai permulaan adalah bahawa ia telah diselesaikan untuk menyelesaikan masalah yang salah atau yang tidak mencipta nilai yang dianggap untuk pengguna dalam fikiran. Masalah membingkai melalui metodologi yang dihasilkan oleh reka bentuk mewujudkan keyakinan dan kredibiliti dalam membina penyelesaian yang betul.

Kepintaran perniagaan

Banyak kali, para usahawan berminat dan bermotivasi dengan pemikiran kreatif mereka, melupakan fundamental perniagaan penting yang boleh membuat atau memecahkan usaha. Dari organisasi ke kewangan, untuk merekrut strategi pemasaran, komunikasi dan jualan, sepanjang jalan ke infrastruktur operasi dan teknologi dan pengurusan produk, menjadi sangat penting dan beransur-ansur setiap hari apabila kita bergerak dari idea untuk dilaksanakan.

Keperibadian

Pada permulaan mana-mana usaha keusahawanan adalah orang. Oleh kerana semua orang bersaing untuk bakat terbaik di pasaran, pilihan rakan kongsi strategi perekrutan dan pembangunan yang tepat, budaya yang sihat dan berdaya tahan akan memberi momentum pertumbuhan awal dan boleh menjadi kelebihan daya saing yang cukup besar

Penglihatan Strategik

Ditarik oleh permintaan awal untuk membuat idea berlaku, tuntutan setiap tuntutan operasi setiap hari, sering permulaan membangunkan miopia awal yang mengambil keupayaan untuk memahami dan meramalkan pengaruh jangka pendek dan jangka panjang perubahan dalam konteks mereka. Ia memerlukan pendekatan kanta lebar yang berterusan untuk dapat melindungi tahap awal dan muktamad awal dalam hidupnya.

Inovasi Model Perniagaan

Tidak ada poket yang mendalam atau teknologi canggih atau idea liar yang menjamin kejayaan. Memang, banyak kali pelaburan tidak diperlukan untuk mempunyai perniagaan yang berjaya. Tetapi, mengenal pasti unsur-unsur penting dalam kejayaan adalah permulaan yang baik untuk mengenal pasti peluang untuk memperbaikinya, mengubah reka bentuknya, mengganggu atau membuangnya.

Kelakuan / Rekabentuk Pengguna

Kami menganggap aksiom bahawa perniagaan kami adalah orang yang berpusat, dan terpelihara keperluan dan cabaran pelbagai penduduk. Kami menggunakan metodologi reka bentuk tingkah laku pengguna, sains sosial dan antara muka manusia yang berpusatkan untuk memupuk keupayaan untuk mencipta pengalaman yang bernilai, boleh diakses dan menarik.

Siapa yang patut memohon

  • Pelajar yang ingin membangunkan reka bentuk, inovasi, berpandangan jauh, dan keusahawanan, kemahiran kepimpinan
  • Pakar bekerja yang mahu menjadi usahawan atau memulakan sendiri
  • Pemula semasa yang ingin mengasah kemahiran mereka melalui pendidikan formal dan bimbingan untuk berjaya

Misi kami dalam IfDE adalah untuk mewujudkan usahawan yang berjaya yang menentang statistik arus perdana kegagalan permulaan dan membina inovasi yang berdaya tahan, bertanggungjawab dan bertanggungjawab terhadap pengaruh global.

Pasangan kami

Human Factors International (HFI) adalah pemimpin global dalam pengalaman pengguna (UX), dengan pengalaman lebih dari 30 tahun. HFI telah membangunkan rangka kerja yang matang yang dioptimumkan untuk semua jenis projek UX-kompleks, antarabangsa atau misi kritikal. HFI menawarkan metodologi reka bentuk yang telah terbukti manakala FrameworkTM HFI yang diuji masa lancar mengikat bersama-sama setiap bahagian proses reka bentuk yang berpusatkan pengguna - dari strategi niat eksekutif dan digital kepada produk reka bentuk akhir-dalam satu Thread Emas yang tidak terputus.

Yuj Design - Sebuah firma reka bentuk peringkat tinggi dengan banyak perbezaan dalam UX, aplikasi UI. Dengan portfolio pencapaian dan penglibatan yang pelbagai yang membawa kepada pembangunan perniagaan dan bakat yang berdampak. Budaya pemilikan penuh dan memandu untuk mencapai impak dan penyampaian yang menggunakan kaedah reka bentuk bakat dan reka bentuk kepakaran proprietari untuk kepimpinan reka bentuk di hampir dua ribu projek antarabangsa dan lebih daripada seratus pelanggan.

Perkhidmatan Global QAI memudahkan peningkatan daya saing melalui pelbagai intervensi yang membawa kepada Penambahbaikan Perniagaan melalui perundingan, orang, proses, dan penilaian operasi, penanda aras dan peruntukan sumber melalui Kualiti Outsourcing.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Online Diploma Lanjutan » Lihat Online Diploma »

Program-program