KBuffer

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1986 di Chennai, India, 'KBuffer Online' yang dimiliki oleh Encik GM Sundaram telah berkhidmat pelbagai pelanggan dalam bidang Penerbitan, Percetakan, dan Multimedia. Mereka juga mempunyai cawangan di Madurai untuk memenuhi keperluan banyak penerbit di kota.

Promoter, Encik GM Sundaram mempunyai pengalaman yang kaya dalam bidang Latihan, Penerbitan dan Multimedia. Pada tahun 2003, Super Grafik mula mempromosikan pelbagai kursus di bawah jenama KBuffer. Senarai kursus termasuk:

Penulisan Teknikal E-PEMBELAJARAN E-PENERBITAN PERISIAN PENGUJIAN (yang dibenarkan oleh Hewlett Packard atau HP) MULTIMEDIA, dan banyak lagi.

Pada tahun 2005, mereka memperkenalkan konsep novel Bilik Darjah Maya di mana orang ramai boleh belajar banyak perkara dengan menggunakan kaedah E-Pembelajaran. Kini mereka mempunyai pelajar melakukan pelbagai kursus dari bahagian yang berlainan di India dan juga di luar negara. KBuffer juga menjalankan Kursus Profesional Khas dalam banyak kolej di bandar Chennai.

Encik Sundaram pernah berkhidmat sebagai Ketua Pusat Aptech-Arena Multimedia untuk pusat pertamanya di Gandhi Nagar, Adyar.

Beliau memulakan kerjayanya sebagai Pencetak atas nama Sri Jagan Pencetak. Beliau telah menjalankan penerbitan sendiri, Niraimathi Publications, yang menerbitkan majalah bulanan.

Beliau juga pernah berkhidmat sebagai Pengurus Besar sebuah rumah penerbitan besar di Chennai. Encik Sundaram adalah salah satu daripada perintis Desktop Publishing di Chennai.

Lokasi

Chennai

Alamat
16 Saint Mary's Road, Mandaveli
600028 Chennai, Tamil Nadu, India

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: