American College Dublin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

American College Dublin, sebuah kolej konstituen Ireland American University, yang diiktiraf oleh Middle Syarikat Suruhanjaya Pendidikan Tinggi, dan dilesenkan sebagai sebuah institusi pengajian tinggi di Republik Ireland dan Negeri Delaware. Terletak di Merrion Square, di tengah-tengah ibu kota Ireland, American College Dublin menawarkan pendidikan lepasan menengah yang cemerlang di peringkat sarjana muda dan sarjana dalam seni liberal, seni persembahan, penulisan kreatif, perniagaan antarabangsa, perakaunan dan kewangan, pengurusan hospitaliti dan acara pengurusan.

Ditubuhkan sebagai bukan untuk keuntungan amanah pendidikan pada tahun 1993 oleh Universiti Lynn (terletak di Boca Raton, Florida), Kolej telah berkembang daripada sebuah belajar di luar negara kampus untuk pelajar Amerika kepada institusi global dengan tiga puluh lima kewarganegaraan di kalangan badan pelajar itu. ACD mempunyai kampus kakak di Lewes, Delaware, yang dinamakan American College Delaware, di mana ia menawarkan program dikongsi dan peluang pemindahan antara Ireland dan Amerika Syarikat.

American College Dublin mengambil tradisi Amerika masa yang dimuliakan, bukan untuk keuntungan institusi dan tempat-tempat ia seni liberal sederhana bersaiz dalam konteks antarabangsa, dengan kampus di kedua-dua rim Atlantik. Institusi ini bertujuan untuk menawarkan ciri-ciri terbaik Ireland dan Amerika pendidikan tinggi dalam persekitaran yang intim disokong oleh model seni liberal holistik pembelajaran, membolehkan pelajar untuk merealisasikan potensi mereka dan mengambil bahagian berjaya di dunia.

Kolej ini menyediakan pendidikan yang ketat, merangsang dan berharga, menekankan nilai-nilai teras kecemerlangan akademik, inovasi, integriti etika dan budaya. Saiz kelas yang kecil (biasanya tidak lebih daripada dua puluh pelajar untuk kelas) dan guru melibatkan pelajar dalam pengalaman pendidikan yang aktif, penyertaan dan mencabar. Banyak program-program pengajian mempunyai komponen latihan, yang membolehkan pelajar untuk memohon pembelajaran bilik darjah mereka dalam persekitaran industri yang berkaitan dan menyediakan mereka dengan pengalaman praktikal yang berkaitan dengan bidang pengajian. Sebahagian besar daripada pelajar Kolej maju untuk melanjutkan pelajaran di peringkat pasca siswazah.

Di atas semua, American College Dublin berusaha untuk menanamkan semangat untuk pendidikan yang meningkatkan pembangunan bakat individu proses pembelajaran sepanjang hayat dan.

Visi

American College Dublin akan memberikan ijazah yang berkualiti tinggi dan pendidikan pascasiswazah: satu yang ketat, merangsang dan berharga. Institusi ini akan memberi penekanan kepada nilai-nilai teras kecemerlangan akademik, inovasi, integriti etika dan budaya. Etos dan program pengajian institusi akan menyemai dan mencerminkan yang terbaik daripada tradisi pendidikan tinggi Ireland dan Amerika Syarikat, melibatkan pelajar dalam pengalaman pendidikan yang aktif, penyertaan dan mencabar. American College Dublin akan memastikan standard tertinggi kelakuan beretika dalam semua aktivitinya, termasuk sokongan untuk kebebasan akademik, pendedahan yang sewajarnya kepada mereka yang berkepentingan institusi itu, kesaksamaan akses dan peluang. Kolej ini akan bertujuan untuk memupuk semangat untuk pendidikan yang meningkatkan pembangunan bakat individu dan proses pembelajaran sepanjang hayat.

This school offers programs in:
  • English

Lihat BAs » Lihat 1-year MBAs » Lihat Sarjana »