Baca keterangan rasmi

Kami sangat berbangga dengan pelajar dan hasil yang telah mereka capai pada masa lalu, yang membolehkan mereka mengikuti kursus pengajian lebih lanjut di Universiti di rumah dan di luar negara. Di samping itu banyak yang telah berkembang ke Institut Teknologi dan lain-lain Kolej Pendidikan Lanjutan melalui Skim Pautan Pendidikan Tinggi dan hubungan Cork Colleges Progression. Saya menggalakkan anda untuk menghubungi kolej ini untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci tentang kursus yang anda minati.

Pilih dengan bijak dan ingat bahawa kami berada di tangan untuk menawarkan nasihat lanjut. Ini adalah permulaan baru anda - perjalanan anda. Dengan memilih Kinsale College anda telah mengambil langkah penting yang pertama.

Liz Moynihan - Pengarah

Kemudahan Kolej

Kinsale College terus berkembang dan bertambah baik untuk menampung keperluan para pelajarnya; kemudahan kolej mencerminkan pertumbuhan ini.
Kolej ini mempunyai kemudahan yang dibina khas untuk menampung pelajar yang terlibat dalam Drama dalam bentuk amfiteater yang mengagumkan. Pelatih Profesional Profesional melatih di dapur profesional dan restoran 16 tempat duduk. Pelajar Hortikultur / Permakultur Mampan mempunyai akses ke taman pasaran, dua terowong poli dan tapak kolej untuk tumbuh herba, sayuran, buah, kacang dan bunga. Pelajar yang terlibat dalam kursus latihan teknologi menggunakan komputer Apple Mac dan perisian terkini.
Pelajar seni menikmati kemudahan bilik gelap dan akses ke The Mill di Kinsale untuk pameran akhir tahun mereka. Semua pelajar mempunyai akses ke bilik komputer yang diselia untuk penulisan pengajaran dan tugasan, bilik komputer mempunyai kemudahan percetakan serta internet percuma. Terdapat juga kemudahan tempat meletak kereta percuma untuk pelajar di kampus utama di Kinsale. Semua pelajar kolej menikmati kehidupan sosial yang pelbagai dan bertenaga di Kinsale, yang mempunyai banyak pub, kelab malam dan tempat muzik secara langsung.

Lokasi Kolej

Kinsale College menikmati lokasi yang menarik di desa nelayan dan pelancongan Kinsale, 25km dari Cork City. Lokasi tersebut dikenali secara nasional dan antarabangsa untuk restoran, pasaran dan kegiatan luarnya.
Lokasi ini telah mempengaruhi pertumbuhan dan perkembangan beberapa kursus asas kolej - Rekreasi Luaran, Hortikultur Mampan (Permakultur), dan Cookery Profesional. Bagi pelajar antarabangsa, perlu dikira bahawa Kinsale adalah lebih kurang 20km dari Lapangan Terbang Antarabangsa Cork dan juga dalam perjalanan mudah ke Ringaskiddy Ferry Port. Bas tetap kini beroperasi dari Cork City ke Kinsale menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini bagi mereka yang pergi ke kolej. Penginapan sewa boleh didapati di kampung untuk tahun akademik dan rumah / bilik sering diiklankan di papan notis kolej.

Komunikasi

Komunikasi adalah modul mandatori pada kebanyakan kursus peringkat 5 dan kursus peringkat 6. Ia adalah kemahiran teras yang berguna dan penting dalam setiap aspek kehidupan dan pekerjaan.
Setelah modul ini selesai, pelajar akan meningkatkan kemahiran utama dalam berbicara, mendengar, membaca dan menulis serta komunikasi bukan lisan dan visual. Penulisan perniagaan dan kreatif, penyertaan kumpulan, kemahiran temuduga dan persembahan semuanya dilindungi. Teknologi komunikasi mempunyai kesan yang besar terhadap kehidupan kita dan pelajar akan mempelajari tentang isu-isu utama yang memberi kesan kepada mereka.
Pengumpulan maklumat seperti kemahiran penyelidikan akan dibincangkan dan pada akhirnya pelajar akan membangun keyakinan mereka untuk menyampaikan dan mentafsir makna dengan berkesan dalam bercakap dan menulis.
Modul ini diajar dengan cara yang meriah, kreatif dan interaktif serta penyertaan pelajar aktif dan sumbangan kelas digalakkan.

Pengalaman Kerja / Amalan Kerja

  • Pengalaman Kerja: Pelajar akan memohon dan menghabiskan sekurang-kurangnya sepuluh hari untuk pengalaman kerja dalam penempatan yang berkaitan dengan kursus mereka. Sesetengah pembelajaran terbaik berlaku semasa pengalaman ini yang menawarkan peluang aktiviti dan tugasan yang sebenar. Pelajar menyimpan jurnal aktiviti mereka dan mencerminkan prestasi mereka. Perancangan dan penyediaan termasuk menghasilkan dokumen seperti CV semasa, surat permohonan, audit kemahiran, pelan kerjaya dan analisis industri / sektor yang sedang dikaji. Undang-undang berkaitan pekerjaan akan dilindungi untuk memastikan pelajar memahami hak dan tanggungjawab mereka. Penyelia tempat kerja akan melengkapkan borang penilaian berdasarkan prestasi pelajar.
  • Amalan Kerja: Pelajar yang melakukan modul ini akan memohon dan menghabiskan sekurang-kurangnya 40 hari dalam organisasi yang berkaitan dengan kursus pengajian mereka. Mereka akan menyimpan akaun aktiviti harian mereka dan menilai dan mencerminkan prestasi mereka.
Penyelidikan ini akan dijalankan ke dalam organisasi, struktur, fungsi, dasar dan lain-lain. Undang-undang berkaitan pekerjaan akan dilindungi untuk memastikan pelajar memahami hak dan tanggungjawab mereka. Majikan di tempat kerja akan melengkapkan borang penilaian berdasarkan prestasi pelajar.

Pelajar antarabangsa

Kinsale College mengalu-alukan pemohon dari semua bahagian dunia. Kami menghargai kepelbagaian budaya dan kekayaan yang dibawa pelajar antarabangsa ke kolej. Laman ini bertujuan untuk membantu pelajar antarabangsa yang ingin belajar di kolej.
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kinsale College

Kursus ini direka untuk pelajar, di mana bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mereka. Kami memberi tumpuan kepada komunikasi yang berkesan dan termasuk kerja komprehensif ... [+]

Belajar bahasa Inggeris di Kinsale

Kursus ini direka untuk pelajar, di mana bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mereka. Kami memberi tumpuan kepada komunikasi yang berkesan dan termasuk kerja komprehensif mengenai tatabahasa, perbendaharaan kata, sebutan, dan kemahiran mendengar, berbicara, membaca dan menulis.

Kosa kata baru memainkan peranan yang besar dalam kursus ini dan guru pakar kami memastikan anda bersedia untuk bekerja atau melanjutkan pelajaran anda, kerana anda akan dapat menggunakan bahasa Inggeris dengan lebih tepat, berkesan dan dengan lebih yakin.

Kami mengalu-alukan semua bangsa ke kampus kami yang sangat pelbagai untuk meningkatkan Bahasa Inggeris anda!

Mengenai Kursus... [-]
Ireland Kinsale
Permintaan Maklumat
English
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kinsale College

Hortikultur Mampan / Permakultur adalah kursus berasaskan sains yang menawarkan pengalaman pembelajaran yang praktikal dan meluas dalam komuniti kolej yang unik dan maju. ... [+]

Hortikultur Mampan / Permakultur

Hortikultur Mampan / Permakultur adalah kursus berasaskan sains yang menawarkan pengalaman pembelajaran yang praktikal dan meluas dalam komuniti kolej yang unik dan maju. Kinsale mempunyai tradisi makanan dan pertanian yang kuat, serta menyediakan persekitaran yang hampir indah untuk meneroka ekologi dan persekitaran semulajadi. Kursus ini adalah campuran ceramah berasaskan kelas, aktiviti praktikal, lawatan tapak, kelas induk dari pelbagai pakar lawatan dan kerja kumpulan projek.

Mengenai Kursus

Hortikultur Mampan / Permakultur adalah kursus berasaskan sains yang menawarkan pengalaman pembelajaran yang praktikal dan meluas dalam komuniti kolej yang unik dan maju. Kinsale mempunyai tradisi makanan dan pertanian yang kuat, serta menyediakan persekitaran yang hampir indah untuk meneroka ekologi dan persekitaran semulajadi. Kursus ini adalah campuran ceramah berasaskan kelas, aktiviti praktikal, lawatan tapak, kelas induk dari pelbagai pakar lawatan dan kerja kumpulan projek. Aspek praktik kursus ini termasuk:... [-]

Ireland Kinsale
Permintaan Maklumat
English
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kinsale College

Kursus Pengeluaran Multimedia Tahap 5 menyediakan landasan dalam alat dan teknik yang digunakan untuk bekerja di pelbagai sektor. Dari media interaktif, pengeluaran video ... [+]

Pengeluaran Multimedia

Kursus Pengeluaran Multimedia Tahap 5 menyediakan landasan dalam alat dan teknik yang digunakan untuk bekerja di pelbagai sektor. Dari media interaktif, pengeluaran video, pengeluaran suara dan kemahiran reka bentuk grafik, graduan kursus Pengeluaran Multimedia mempunyai lebih banyak peluang daripada sebelumnya.

Mengenai Kursus

Kursus Pengeluaran Multimedia Tahap 5 menyediakan landasan dalam alat dan teknik yang digunakan untuk bekerja di pelbagai sektor. Dari laman web, pengiklanan, pemprosesan imej atau animasi, graduan kursus Pengeluaran Multimedia mempunyai lebih banyak peluang daripada sebelumnya.

Majoriti kerja kursus ini adalah praktikal dan bukan berasaskan teori, oleh itu pelajar diberi peluang untuk menghasilkan portfolio yang berbeza-beza dan substansial.... [-]

Ireland Kinsale
Permintaan Maklumat
English
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kinsale College

Anugerah sepenuh masa ini membawa kepada Sijil tahap 5 QQI selepas satu tahun. Kursus ini berstruktur untuk menyediakan pelajar dengan latihan dan penilaian yang tinggi y ... [+]

Penjagaan Kanak-kanak dan Pendidikan Awal Kanak-kanak

Anugerah sepenuh masa ini membawa kepada Sijil tahap 5 QQI selepas satu tahun. Kursus ini berstruktur untuk menyediakan pelajar dengan latihan dan penilaian yang tinggi yang membawa kepada kelayakan yang diiktiraf bagi mereka yang ingin bekerja di sektor penjagaan kanak-kanak dalam pelbagai bidang seperti; bekerjasama dengan kanak-kanak itu di tapak semaian penjagaan anak, pra-sekolah atau dengan kanak-kanak dengan keperluan khusus.

Mengenai Kursus

Anugerah sepenuh masa ini membawa kepada Sijil tahap 5 QQI selepas satu tahun. Kursus ini berstruktur untuk menyediakan pelajar dengan latihan dan penilaian yang tinggi yang membawa kepada kelayakan yang diiktiraf bagi mereka yang ingin bekerja di sektor penjagaan kanak-kanak dalam pelbagai bidang seperti; bekerjasama dengan kanak-kanak itu di tapak semaian penjagaan anak, pra-sekolah atau dengan kanak-kanak dengan keperluan khusus. Kursus ini juga direka untuk mereka yang ingin melanjutkan latihan di sektor penjagaan kanak-kanak di Institut Teknologi dan di Universiti. Pelajar menghabiskan empat hari seminggu dalam latihan berasaskan kolej dan 120 jam pengalaman kerja. Pengalaman kerja dipantau agar pelajar menerima maklum balas yang membina secara berterusan. Siswazah dari kursus ini akan berkelayakan untuk bekerja secara bebas dengan anak-anak, dalam suasana sekolah atau sekolah.... [-]

Ireland Kinsale
Permintaan Maklumat
English
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu